Flere nyheder

 
Litteratur
Nannas brød og kager
 
Diverse
Kvindelivsfestival i Rundetaarn

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Nannas brød og kager
Tor. 18. okt. 2007Kogekonen og madskribenten Nanna Simonsen har netop begået "Nannas brød og kager", der er en 152 siders stor - eller nærmere lille - kogebog, hvor det er bagværk, der er sat i fokus. Her finder man et sporadisk opskriftsudvalg på rugbrød, hvedebrød, boller og alskens former for kager.

Det er ikke noget pragtværk af en kogebog, Nanna Simonsen netop har udsendt på Gyldendal. Tværtimod er Nannas brød & kager en let tilgængelig og fint overskuelig kogebog, der opremser en række alment kendte opskrifter på melet gastronomi. Bogens format og tilgængelighed gør den velegnet for begynderen, der gerne vil have et overskueligt sortiment af opskrifter uden at skulle frekventere et hav af bøger - de mest almindelige af slagsen er samlet i denne!

Indledningsvis serverer Nanna Simonsen læseren for en række bagetips, der gerne skulle gøre processen lettere for den, der kaster sig ud i legen med mel, gær og bagepulver. Hvis man føler sig en smule usikker på bageriet, så er indledningen en fin introduktion, der nok skal kunne tage brodden af den største bageangst, hvis man er i besiddelse af en sådan.

Efterfølgende præsenteres vi for en række opskrifter - 64 af slagsen - der starter med rugbrød og slutter med lagkager og dessertkager. Det er opskrifter på mere eller mindre kendte kager og brød (dog flest af den kendte slags), såsom kringle, roulade, lagkage, morgenbrød, boller og almindeligt rugbrød. Når nu bogen er af så petit et format, så ville det have klædt den, hvis der var blevet spædet op med opskrifter på mere utraditionelt bagværk. Med andre ord skal ens kogebogssamling ikke være særligt omfattende, førend opskrifterne kan findes i andre kogebøger. Der er altså intet nyt under citronmånens himmel i Nanna Simonsens kogebog!

Bogen er naturligvis, som langt størstedelen af de moderne kogebøger på markedet, udsmykket med en lang række smagfulde fotografier, der ansporer lysten til at kaste om sig med melet. Hver opskrift er således kombineret med et billede af, hvorledes det færdige produkt helst skal tage sig ud, når det gør sin dampende fremkomst fra den varme ovn.

Bogen er hyggelig i al sin minimalisme, og den er da også fyldt med gode opskrifter, men ikke desto mindre vil jeg mene, at hvis man skal investere i en kogebog, der udelukkende fokuserer på bagværk, så vil man være bedre tjent med f.eks. Politikens store bagebog, der er en langt mere omfattende bog med sine 250 opskrifter fordelt på 312 sider.

Men alt i alt en fin og personlig kogebog, der præsenterer en lang række opskrifter på kendt og velsmagende bagværk. Bogen vil være fin for novicen, men den mere avancerede køkkenjonglør vil nok finde den fantasiløs og en smule kedelig.

Køb eller bestil bogen på saxo.dk.

Titel: Nannas brød og kager
Forfatter: Nanna Simonsen
Forlag: Gyldendal
Sideantal: 152
ISBN: 978-87-02-05159-9