Flere nyheder

 
Litteratur
Glad mad - en familiekogebog
 
Diverse
Kvindelivsfestival i Rundetaarn

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Glad mad - en familiekogebog
Fre. 7. mar. 2008

Gyldendals nyeste kogebog er faktisk ikke så ny igen. Den blev første gang udgivet i 2002, men er nu blevet genoptrykt med et nyt kapitel, der handler om mad til de helt små børn. Bogen hedder "Glad mad - en familiekogebog" og har til formål at vise, at madlavning ikke nødvendigvis behøves at være gastronomisk videnskab på højt plan.

Markedet bliver aldrig mættet, når det handler om kogebøger. Der findes et noget nær umætteligt behov for farverige kogebøger spækket til randen med opskrifter og smagfulde fotografier af disse. Nu er kogebogsforfatterne Kirsten Dalgaard og Inge Skovdal på banen med en revideret og udvidet udgave af Glad mad - en familiekogebog, der oprindeligt blev udgivet tilbage i 2002.

Vi kender alle til travle hverdage, hvor man ikke orker at finde den fornødne energi til de helt store madeventyr i køkkenet, hvor der skal jongleres med alskens eksotiske råvarer og ingredienser for at skabe et måltid. Glad mad - en familiekogebog opsumerer derfor en lang række velkendte klassikere, der ikke kræver det store kulinariske "knowhow", men som også for den uøvede køkkennovice lader sig gå let til. I otte kapitler kan man således finde opskrifter på alt fra kartoffelmos, pandekager, forskellige former for supper, frikadeller og æggekage.

Idéen med kogebogen er at skabe en samling af lettilgængelige opskrifter på dagligdags retter, der relativt hurtigt og snildt kan bikses sammen, men som stadig er spændende og velsmagende. Det er ydermere en kogebog af den slags, der ikke - som de to forfattere skriver i forordet - skal stå uberørt og pyntende på hylden: den skal bruges og må gerne blive fedtet!

At det er en brugskogebog falder fint i hak med konceptet, nemlig at madlavning er en social oplevelse, der er centrum for glæde, trivsel og samvær. Således egner niveauet og sværhedsgraden af bogens opskrifter sig fortrinligt til børn, der gerne vil hjælpe i køkkenet.

Udvalget af opskrifter falder primært i kategorien "klassisk dansk" - ikke mindst bogens afsluttende kapitel, der er helliget de mange lækre retter, december måned byder på! Men også mere eksotiske opskrifter har sneget sig ind, hvilket blandt andet kold mandelsuppe med hvidløg, polenta og sukkersød lakridskylling er eksempler på.

Hvis man står og mangler en kogebog, der indlemmer opskrifter på nogle typiske, danske retter, der er let at lave og som ikke er tidskrævende, så er dette en fin kogebog at investere i. Ikke desto mindre skal ens kogebogssamling ikke være specielt stor, førend man kan finde opskrifterne andetsteds. Der er med andre ord intet nyt under opskriftshimlen i denne bog.

Køb eller bestil bogen på saxo.dk.

Kirsten Dalgaard & Inge Skovdal: Glad mad - en familiekogebog
Forlag: Gyldendal
Sider: 166
ISBN: 978-87-02-03082-2