Ansvarlig for siden:

Kultur og Oplevelser
Ahlmanns Allé 6, 2900 Hellerup, ,

Kalender

Dato

Genre

Søg

Vælg en eller flere genrer


Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
8/3 2015
Gentofte Hovedbibliotek
Ahlmanns Allé 6
2900 Hellerup
Tlf: 3998 5800 Fax: 3948 7507

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 55.7374, Lon 12.5735
Åbent: Man-fre kl. 10-19, lør kl. 11-16. 1/10-31/3: Man-fre kl. 10-19, lør kl. 11-16, søn kl. 11-16

Gentofte Hovedbibliotek er tegnet af den kendte danske arkitekt Henning Larsen og blev indviet i april måned 1985. Der er indgang til biblioteket fra parkeringspladsen på Ahlmanns Allé og fra Øregårdsparken.

Den kunstneriske udsmykning ved begge indgange er udført af Per Kirkeby, som er en af Danmarks største og internationalt kendte kunstnere. Bronzeskulpturerne ved hovedindgangen og murstensskulpturerne ved indgangen fra Øregårds Allé er udført i 1987 og finansieret af Statens Kunstfond og Gentofte Kommune.

Øregårdssalen er Gentofte Hovedbiblioteks smukke sal med plads til 120 mennesker


Viser 33 events fra/efter 5. jul. 2020

Peter Qvortrup Geisling
3 NOV
Diverse | Foredrag

Peter Qvortrup Geisling

Gentofte Hovedbibliotek, kl. 19-21.

Tirsdag den 3. november 2020, kl. 19-21.
Pris: (Entré: 175 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: FOF Nord
Sted:
V/ Peter Qvortrup Geisling.
Sunde vaner - skabt med vilje
4 NOV
Diverse | Foredrag

Sunde vaner - skabt med vilje

Gentofte Hovedbibliotek, kl. 19-21.

Onsdag den 4. november 2020, kl. 19-21.
Pris: (Entré: 155 kr) Klik her for at tilmelde dig
Sted:
Underviser: Imran Rashid. I dette foredrag stiller speciallæge Imran Rashid skarpt på begrebet adfærdsdesign med fokus på de menneskelige vaner med helt konkrete og brugbare råd til, hvordan vi kan ændre vores usunde vaner og i stedet skabe sunde vaner. Har du nogensinde handlet på en måde, som, du vidste, var forkert? Gået stik imod din sunde fornuft? Fortsat med vaner, som du ville ønske, at du ikke havde? Har du ofte ønsket, at du havde lidt mere viljestyrke i hverdagen? Sandheden er faktisk lige så simpel, som den er chokerende: Du er langt fra det menneske, som du tror, du er. I dette foredrag sammenfatter Imran Rashid de vigtigste konklusioner fra de sidste 40 års forskning inden for menneskelig motivation, adfærdsdesign, bevidsthedspsykologi samt vaneteori. Han giver dig sin analyse af, hvem du i virkeligheden er, og hvad det har af betydning for din evne til at påvirke dit eget liv.
Hold: 2018112
Jazzkoncert: Mette Juul og Søren Bebe
7 NOV
Musik | Andet/Ukendt

Jazzkoncert: Mette Juul og Søren Bebe

Dyssegård Bibliotek, kl. 13.

Lørdag den 7. november 2020, kl. 13.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Arrangør: Gentofte Hovedbibliotek.
Mette Juul er en af de vokale førstedamer i dansk jazz lige nu. Med personlighed, nerve og varme fortolker hun både egne sange og numre fra den store amerikanske og brasilianske sangskat. Se frem til en hyggelig og intim koncert med jazzvokalisten Mette Juul pianisten Søren Bebe. Det er musik, der på en gang appellerer til jazzentusiaster og det bredere publikum. Mette Juul er internationalt anerkendt og anmelderrost for sine koncerter og udgivelser. Juuls fjerde og opsigtsvækkende album Change udkom på Universal Music i efteråret 2019 og har allerede fået stor international opmærksomhed.

Gratis
Gentofte Jazzklub viser film: Thelonious Monk
10 NOV
Musik | Andet/Ukendt

Gentofte Jazzklub viser film: Thelonious Monk

Gentofte Hovedbibliotek, kl. 17.

Tirsdag den 10. november 2020, kl. 17.
Sted:
Som en absolut ener på jazzscenen formåede Thelonious Monk at kombinere bebop med en avantgardistisk tilgang til improvisation. Det både udfordrende og fængende i hans musik gør sig også gældende for hans personlighed. Han er en excentrisk kunstner, som brugte klaveret som sit lærred og gjorde jazzen til sin helt egen. Denne film fra 1988 fortæller historien om manden, men den er også fyldt med unikke fremførelser og koncertoptagelser. Læs mere om Gentofte Jazzklub på gentoftejazzklub.com

Gratis. Ingen tilmelding
Science Show (for alle)
14 NOV
Diverse | Workshop

Science Show (for alle)

Dyssegård Bibliotek, kl. 11.

Lørdag den 14. november 2020, kl. 11.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Arrangør: Gentofte Hovedbibliotek.
Unge forskere fra DTU underholder med vilde forsøg. Da ScienceShow sidste gang besøgte Dyssegård Bibliotek var der ild, røg og eksplosioner. Det var fantastisk! Så nu har vi inviteret dem igen. De unge forskere fra DTU underholder med vilde forsøg og forklarer på en god og forståelig måde nogle af de naturvidenskabelig fænomener, vi oplever hver eneste dag. Glæd dig til et super underholdende show!

For alle. Book billet her på siden
Judy Gammelgaard: Kærlighedens og begærets veje
18 NOV
Diverse | Lyrik/oplæsning

Judy Gammelgaard: Kærlighedens og begærets veje

Gentofte Hovedbibliotek, kl. 17.

Onsdag den 18. november 2020, kl. 17.
Pris: (Entré: Billet med klubrabat 25 kr, Billet 35 kr) Køb/bestil billet
Sted:
Judy Gammelgaard, der er dr. phil., lektor emeritus og psykoanalytiker, fortæller om kærlighedens og begærets to veje, som de er skildret i Marcel Prousts roman På sporet af den tabte tid. Efter en generel indføring i Prousts værk, introduceres to af romanens absolutte hovedpersoner, Albertine og baron De Charlus. I fortællerens kærlighed til Albertine har Proust lagt sin ide om kærlighedens væsen, dens helt igennem subjektive karakter, dens bedrag, men også betagelsen af det elskede væsen, mens baronen inkarnerer romanens vigtigste homoseksuelle karakter. I baronens skikkelse har Proust med beundringsværdigt mod skildret driftens og perversionens hæmningsløse vej til tilfredsstillelse. Der er utallige forbindelsesveje mellem det passionerede kærlighedsforhold til Albertine og den perverterede drift, der fører til baronens fald menneskeligt såvel som socialt. Vi skal følge disse to veje og med et psykoanalytisk sideblik føje nogle betragtninger til begreberne om kærlighed, begær og drift
Film og foredrag: Hirokazu Kore-eda
19 NOV
Film | Andre Film

Film og foredrag: Hirokazu Kore-eda

Gentofte Hovedbibliotek, kl. 18.

Torsdag den 19. november 2020, kl. 18.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Sted:
Hirokazu Kore-eda er Japans største nulevende filminstruktør. Hans film er mesterlige hverdagsskildringer båret af en dyb humanisme, der hylder livets små øjeblikke som selve fundamentet for vores liv og lykke. En rød tråd gennem hans 25-årige karriere har været undersøgelsen af, hvad det vil sige at være familie - set i lyset af den traditionelle japanske families opløsning. I aftenens film fra 2013 oplever to forældrepar enhver families værste mareridt. For 6 år siden blev deres sønner forbyttet på fødegangen. Deres dilemmaer er nu, om de skal beholde det barn de har opfostret og troet var deres eget, eller om den biologiske faktor vejer stærkere. Den er et rørende familiedrama, som vandt Juryens Pris på Cannes-festivalen i 2013 Filmen introduceres af filmhistoriker Peter Skovfoged Laursen, som giver en indføring i Hirokazu Kore-edas filmkunst.

Gratis
60 bøger på 60 minutter: Ferielæsning
24 NOV
Diverse | Lyrik/oplæsning

60 bøger på 60 minutter: Ferielæsning

Gentofte Hovedbibliotek, kl. 17.

Tirsdag den 24. november 2020, kl. 17.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Sted:
Ferien står for døren, og alle bogelskere har en fælles mission: at finde en god bog til ferien. På dette korte, men intense morgenmøde, får du inspiration til gode titler, som måske skal være din egen læsning. Litteraturformidlerne Therese West Boardman, Signe Pallisgaard og Christine Fur Fischer, fortæller om 60 gode bogtitler og læseoplevelser på kun én time. Hver titel får ét minuts omtale, så man skal holde hovedet koldt og ørerne stive. Til gengæld går du hjem med 60 gode læseforslag.
Gratis
Jan Larsen. Kina 2020 - Mareridt Og Mirakel
24 NOV
Diverse | Foredrag

Jan Larsen. Kina 2020 - Mareridt Og Mirakel

Gentofte Hovedbibliotek, kl. 19-21.

Tirsdag den 24. november 2020, kl. 19-21.
Pris: (Entré: 150 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: FOF Nord
Sted:
V/ Jan Larsen. Kina 2020 - mirakel og mareridt Journalist, tidl. Kina-korrespondent Jan Larsen

Fra 2020 indfører Kina et system der skal overvåge og kontrollere samtlige 1,4 mia. indbyggere. Det Sociale Kredit System giver borgerne points alt efter deres "samfunds" opførsel. Med hjælp fra 400 mio. overvågningskameraer, ansigtsgenkendelse og indsigt i hver enkelt kinesers mobil og computeraktivitet, vil pointsystemet blandt andet afgøre om kineserne kan rejse få lov til at rejse med fly, komme frem i boligkøen - eller blive nægtet at tegne en forsikring.

Med sin baggrund som mangeårig TV-korrespondent i Kina fører Jan Larsen dig ind i den aktuelle udvikling i Kina. Den magtfulde livstidspræsident og partileder Xi Jinping har ambitioner om at Kina opnår stormagtsstatus i verdensøkonomi, militærmagt og styre de nye teknologier, der vil præge verden indenfor de næste tyve år.

Foredraget giver selvfølgelig også en analyse af corona-pandemien, hvor Kina både har spillet en skurke- og helterolle. Med Jan Larsens lange indsigt i kinesisk familie- og arbejdsliv handler foredraget også om de store udfordringer kineserne står overfor i dagligdagen, som følge af den hastige teknologiske udvikling, et stressende arbejdsmarked og store sociale og menneskelige udfordringer. De har ført til større indkomster, men også større ulighed og hverken skabt mere åbenhed, politiske reformer eller bedre menneskerettigheder.

Kina i 2020 er fyldt med udfordringer og paradokser, hvor det i tal og udvikling nærmest er et mirakel - men set med sociale og politiske øjne nærmer sig lidt af et mareridt
Den nye Højskolesangbog med Mathias Hammer
26 NOV
Diverse | Foredrag

Den nye Højskolesangbog med Mathias Hammer

Gentofte Hovedbibliotek, kl. 19-21.

Torsdag den 26. november 2020, kl. 19-21.
Pris: (Entré: 155 kr) Klik her for at tilmelde dig
Sted:
Underviser: Mathias Hammer. Højskolesangbogen er danmarkshistoriens bedst sælgende bog. Med sin lyrik, musik, historie og fællesskabsstyrkende formål, er den blandt grundstenene i vores nationale DNA. I november 2020 udkommer en helt ny udgave af Højskolesangbogen. Mathias Hammer, der er pianist, musikformidler, radio- og TV-vært, har været en del af højskolesangbogsudvalget, som har skullet vælge sange til den nye sangbog. Ved dette sangforedrag fortæller Mathias om udvalgets arbejde og om de mange overvejelser og dilemmaer, som man møder, når man skal forny den danske sangskat.
Og så skal der synges. Mathias Hammer sidder selv ved klaveret og akkompagnerer, når både de kendte klassikere og de nye hits skal synges som fællessang.

Hold: 2018053
Download liste som pdf