Ansvarlig for siden:

Kultur og Oplevelser
Ahlmanns Allé 6, 2900 Hellerup, ,

Kalender

Dato

Genre

Søg

Vælg en eller flere genrer


Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
8/3 2015
Gentofte Hovedbibliotek
Ahlmanns Allé 6
2900 Hellerup
Tlf: 3998 5800 Fax: 3948 7507

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 55.7374, Lon 12.5735
Åbent: Man-fre kl. 10-19, lør kl. 11-16. 1/10-31/3: Man-fre kl. 10-19, lør kl. 11-16, søn kl. 11-16

Gentofte Hovedbibliotek er tegnet af den kendte danske arkitekt Henning Larsen og blev indviet i april måned 1985. Der er indgang til biblioteket fra parkeringspladsen på Ahlmanns Allé og fra Øregårdsparken.

Den kunstneriske udsmykning ved begge indgange er udført af Per Kirkeby, som er en af Danmarks største og internationalt kendte kunstnere. Bronzeskulpturerne ved hovedindgangen og murstensskulpturerne ved indgangen fra Øregårds Allé er udført i 1987 og finansieret af Statens Kunstfond og Gentofte Kommune.

Øregårdssalen er Gentofte Hovedbiblioteks smukke sal med plads til 120 mennesker


Viser 534 events fra/efter 8. dec. 2019

Udstilling på Tranen: Great Pets
1 MAR
Udstilling | Billedkunst

Udstilling på Tranen: Great Pets

Gentofte Hovedbibliotek, kl. 08.

Fredag den 13. december 2019 til søndag den 1. marts 2020, kl. 08.
Sted:
Marie Munks første soloudstilling i Danmark udfolder sig som en feberdrøm om fremtidens bioteknologiske verden. Udstillingen "Great Pets' er en totalinstallation, der inviterer gæster til at træde ind i et både velkendt og fremmed landskab. På Marie Munks første institutionelle soloudstilling i Danmark vil den danske kunstner forvandle Tranen til en blanding af moderne legeplads og terrarium. Besøgende inviteres ind i et sært syntetisk landskab, der dels minder om vor tids unaturlige natur, dels om en fremtidig verden, som vi endnu blot kan gisne om. Installationen bebos af Marie Munks hyperrealistiske skulpturer. Ved hjælp af silokone og robotteknologi skaber kunstneren livagtige væsner. De er nuttede ligesom kæledyr og samtidigt uhyggeligt ulig noget vi har set før. Marie Munks univers vækker vidt forskellige følelser fra empati til fremmedgørelse. I hendes værker reflekterer hun over menneskets accelererende biologiske og teknologiske udvikling, der både rummer et løfte om almagt og nærer en frygt for afmagt.

Udstillingen løber fra 13. december 2019 - 1 marts 2020.
Filmhygge og juledekorationer
14 DEC
Børn | Workshop

Filmhygge og juledekorationer

Gentoftegade Bibliotek, kl. 10.

Lørdag den 14. december 2019, kl. 10.
Arrangør: Gentofte Hovedbibliotek.
Så skal vi i julestemning. Kl. 10.00 - 11.00 Julefilm for de mindste.
Kl.11.00 - 13.00 Juledekorationer med Karen Stevnbak Andersen, Grøn Guide Gentofte.
Karen har skaffet det smukkeste mos, gran, bær og kogler fra den dybe skov og viser jer, hvordan det kan bruges til lave juledekorationer uden lys, små mus og måske et hjemmelavet juletræ.
Kom og få inspiration til, hvordan din familie kan få en dejlig og mere bæredygtig jul.

Alder: Fra 3 år. Ingen tilmelding.
I samarbejde med Grøn Guide Gentofte
Italiensk salon
14 DEC
Diverse | Workshop

Italiensk salon

Ordrup Bibliotek, kl. 10.30.

Lørdag den 14. december 2019, kl. 10.30.
Arrangør: Gentofte Hovedbibliotek.
Salotto Italiano. Amate la lingua italiana? Kom til Italiensk Salon og mød andre med passion for Italiens sprog og kultur. Vi mødes og diskuterer forskellige emner og temaer.

Arrangeret i samarbejde med Societá Dante Alighieri Giovani
Sjov med ord: ABC-lege
15 DEC
Børn | Workshop

Sjov med ord: ABC-lege

Gentofte Hovedbibliotek, kl. 11.

Søndag den 15. december 2019, kl. 11.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Sted:
Sæt fokus på dit barns sprog. Træning af ordforråd og lyst til leg med bogstaver er den bedste forberedelse, du kan give dit barn inden skolestart med læsning og skrivning. Vi leger sproglege sammen, og du får inspiration til, hvordan leg med sprog kan blive en del af en travl hverdag.

Alder: 4-6 år. Book billet her på siden
Spansk salon
16 DEC
Diverse | Workshop

Spansk salon

Ordrup Bibliotek, kl. 16.

Mandag den 16. december 2019, kl. 16.
Arrangør: Gentofte Hovedbibliotek.
¡Hablemos español! Skærp dit spanske i den Spanske i Den Spanske Salon. Her kan du møde andre med interesse for spansk sprog og kultur. Vi taler om forskellige emner og diskuterer på forskellige niveauer - men kun på spansk
Julekoncert med Øresundskoret
16 DEC
Musik | Gospel/Kor/Fællessang

Julekoncert med Øresundskoret

Gentofte Hovedbibliotek, kl. 19.30.

Mandag den 16. december 2019, kl. 19.30.
Pris: (Fri entré)
Sted:
Festlig julekoncert med Øresundskoret, der underholder og synger fællessange med publikum mandag 16. december 2019 kl. 19.30 i Øregårdssalen på Hovedbiblioteket i Gentofte. Korleder og dirigent er Agneta Mei Hytten. Gratis adgang til koncerten. Øresundskoret inviterer til julekoncert og underholder med et stemningsfuldt og festligt juleprogram med sange af Carl Nielsen, Schubert, Prætorius og toner fra mange verdensdele krydret med de kendte julesange, jazz, gospel, musical og fællessang med publikum. Korleder og dirigent Agneta Mei Hytten akkompagnerer Øresundskoret.

Alle er velkomne til korets julefest efter julekoncerten, der kan købes adgangsbillet til julefesten ved indgangen på koncertdagen (50 kr. for voksne/25 kr. for børn under 15 år, kontant eller mobile pay).

Øresundskoret optager nye sangere ved sæsonstarten mandag 6. januar 2020, kontakt korleder Agneta Mei Hytten, hvis du ønsker at tilmelde dig som gæst og søge optagelse i koret. Øresundskoret er et dejligt amatørkor for mænd og kvinder i alle aldre, der øver hver mandag i Hellerup og har eksisteret i 8 år med det formål at skabe livsglæde gennem musik med et 4-stemmigt klassisk og rytmisk korrepertoire samt viser, danske og nordiske fællessange. Vi forventer, at du har korerfaring, men du behøver ikke kunne læse noder. Er din stemme ude af træning, kan du tilmelde dig Korskolen ved Øresund og få stemmetræning, kontakt korleder Agneta Mei Hytten på mobil/sms 23303108 og hør nærmere
Klub Kapow
17 DEC
Børn | Workshop

Klub Kapow

Ordrup Bibliotek, kl. 14.30.

Tirsdag den 17. december 2019, kl. 14.30.
Arrangør: Gentofte Hovedbibliotek.
Klub Kapow - kreaklub for børn og deres voksne. Klub Kapow er Ordrup Biblioteks kreative hyggehjørne for børn i alle aldre og deres voksne. Tag en af dine voksne med, og se hvad der er på dagens kreative menu. Vi laver som regel forskellige ting fra uge til uge.
Der er Kapow hver tirsdag kl. 14.30 - 16.30 frem til skolernes sommerferie. Kom senest kl. 16.00, hvis du skal nå at være med
Advokatvagten
17 DEC
Diverse | Undervisning

Advokatvagten

Gentofte Hovedbibliotek, kl. 16.

Tirsdag den 17. december 2019, kl. 16.
Sted:
Advokatvagten er en slags juridisk skadestue, hvor der ydes gratis juridisk førstehjælp. Kønumre 1-10 kan trækkes på 1. sal tirsdage fra kl. 15.30. Det er kun de første ti, der kan komme til
Italiensk Café/Il Salotto Italiano
17 DEC
Diverse | Workshop

Italiensk Café/Il Salotto Italiano

Gentoftegade Bibliotek, kl. 16.30.

Tirsdag den 17. december 2019, kl. 16.30.
Arrangør: Gentofte Hovedbibliotek.
Benvenuti, qui si parla solo italiano. Her er muligheden. for at konversere på italiensk om vind og vejr,. familieliv og andre emner fra hverdagen. Hvis ordforrådet rækker, kan mere dybsindige emner tages op til drøftelse, eller deltagerne kan tage udgangspunkt i aktuelle nyheder fra aviser og lign. Der vil også være mulighed for at få lektiehjælp i et rimeligt omfang. Pinuccia Panzeri, der står bag caféen, er uddannet cand. mag. i italiensk og har tidligere undervist voksne
English Café
17 DEC
Diverse | Workshop

English Café

Gentofte Hovedbibliotek, kl. 18.

Tirsdag den 17. december 2019, kl. 18.
Sted:
En gang om ugen har du mulighed for at forbedre dit. engelske på biblioteket sammen med andre. Der vil altid være engelsktalende sprogambassadører til stede, og du kan stille dem spørgsmål om sproget eller bare have en hyggelig samtale med dem. Vi sigter efter en afslappet stemning og serverer te og kaffe. Læs mere på genbib.dk/engelsk
Download liste som pdf