Ansvarlig for siden:

Kultur og Oplevelser
Ahlmanns Allé 6, 2900 Hellerup, ,

Kalender

Dato

Genre

Søg

Vælg en eller flere genrer


Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
27/11 2019
Dyssegård Bibliotek
Dyssegårdsvej 24
2900 Hellerup
Tlf: 3998 5720

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 55.7323, Lon 12.5388
Åbent: Mandag - torsdag: kl. 10-18, fredag kl. 11-16, lørdag kl. 10-14

Dyssegård Bibliotek er et kombineret skole- og folkebibliotek, og danner sammen med Dyssegårdskirken og Dyssegårdsskolen et kulturelt centrum i Gentofte Kommunes sydvestlige hjørne.

Dyssegård Bibliotek er et levende hus med mange aktiviteter og arrangementer for både børn og voksne. Der er jævnligt teater for børnene og kreative værksteder i børnebiblioteket. De voksne brugere kan få masser af læseinspiration i en af bibliotekets fire læsekredse eller ved den månedlige booktalk. Derudover afholdes der to årlige bogcafeer.


Viser 25 events fra/efter 27. sep. 2020

Udstilling: Et bord er et bord
30 SEP
Børn | Workshop

Udstilling: Et bord er et bord

Dyssegård Bibliotek, kl. 10.

Tirsdag den 1. til onsdag den 30. september 2020, kl. 10.
Sted:
"Et bord er et bord" er et gigantisk kunstværk og byggesystem, som består af korte og lange brædder med ord på. Det er skabt af kunstneren Anders Bonnesen. Ordene stammer fra novellen "Et bord er et bord", skrevet af den schweizisk-tyske forfatter Peter Bichsel.

Du kan bruge brædderne til at bygge store trækonstruktioner, som samtidig danner nye sætninger og betydninger. Med "Et bord er et bord" får både børn og voksne en kunstoplevelse, der udvider sprogets ramme og litteraturens anvendelse.

Udstillingen er venligst udlånt af Køge Bibliotekerne.

For alle. Ingen tilmelding
Workshop: Miniaturebilleder
3 OKT
Udstilling | Billedkunst

Workshop: Miniaturebilleder

Dyssegård Bibliotek, kl. 11-12.45.

Lørdag den 3. oktober 2020, kl. 11-12.45.
Pris: (Fri entré) Køb/bestil billet
Sted:
Lav dine egne kunstværker i miniatureformat. Vi har små lærreder, maling og pensler, så du kan male et lille billede, som du selvfølgelig får med hjem. Tine fra børnebiblioteket er klar med hjælp og vejledning.

Tip: Tag en gammel skjorte med, som du kan bruge til forklæde, så der ikke kommer maling på dit tøj.

For alle. Ingen tilmelding
Teater: Prinsesse Leonora (6-13 år)
4 OKT
Børn | Workshop

Teater: Prinsesse Leonora (6-13 år)

Dyssegård Bibliotek, kl. 15.

Søndag den 4. oktober 2020, kl. 15.
Pris: (Gratis billet 35 kr) Køb/bestil billet
Sted:
Der var engang en prinsesse, der hed Leonora Christina. Eller det vil sige, hun var ikke en rigtig prinsesse. Men hun var Christian d 4.'s datter, og hun følte sig som en prinsesse.

Prinsesse Leonora er historien om den ambitiøse kongedatter Leonora Christinas fantastiske liv. Om ægteskabet med verdensmanden Corfitz Ulfeldt, om rigdom, magt, kærlighed, fangenskab og flugt. Om at finde styrken til at klare alle udfordringer - også når det ser allerværst ud. Forestillingen er produceret af Bornhoms Teater.

Alder: 6-13 år. Varighed: 35 min. Pris: 35 kr. Køb billet her på siden
Banko for børn (4-6 år)
6 OKT
Børn | Banko

Banko for børn (4-6 år)

Dyssegård Bibliotek, kl. 10.

Tirsdag den 6. oktober 2020, kl. 10.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Sted:
Litteraturbanko for børn med figurer fra kendte børnebøger og film. Vi spiller banko med billeder i stedet for tal, og I kan møde Gurli Gris, Vitello, Emil fra Lønneberg og mange andre. I spillet vises billedet, så alle kan være med. Og der er selvfølgelig præmier, sidegevinster og alt det, der hører med til banko.

Praktiske informationer
 • Alder: For børn i alderen 4-6 år.
 • Book billet her på siden. Kun børnene skal have billet.
 • Også onsdag den 4. november og fredag den 27. november.


Rejsen ud i rummet (via livestream fra Aarhus Universitet)
6 OKT
Diverse | Foredrag

Rejsen ud i rummet (via livestream fra Aarhus Universitet)

Dyssegård Bibliotek, kl. 19-21.

Tirsdag den 6. oktober 2020, kl. 19-21.
Pris: (Fri entré) Køb/bestil billet
Sted:
Hvordan kommer rumsonder og satellitter egentlig op i rummet? Hvilke baner anbringes de typisk i, og hvordan anbringes de der? - Ja, det er raketvidenskab! Hør også om hvordan en rummission designes og planlægges med eksempler fra aktuelle rummissioner. Professor i astrofysik Hans Kjeldsen, Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet

Hvordan kommer rumsonder og satellitter egentlig op i rummet? Hvilke baner anbringes de typisk i, og hvordan anbringes de der? - Ja, det er raketvidenskab!
Hør om fysikken der gør at raketter kan hæve rumsonder og satellitter op fra Jordens overflade og accelerere dem i det lufttomme rum.

Når en satellit skal sendes op i rummet, er det afgørende at det sker med en hastighed på mindst 28.000 km/t for at den kan komme i kredsløb om Jorden - ellers vil satellitten falde ned igen. Men hvordan er det overhovedet muligt at komme op på så store hastigheder? Hvordan rammer satellitten den rigtige bane, og hvordan skifter en satellit fra én bane til en anden? Hvor højt oppe over os kredser de satellitter som vi på en skyfri aften kan se bevæge sig hen over himlen... og hvorfor falder nogle satellitter ned og brænder op i Jordens atmosfære?

Satellitter og rumsonder opsendes naturligvis ikke bare for sjov. Alle rumprojekter er opbygget til at løse et bestemt formål, og banerne som satellitter og rumsonder er sendt op i hænger sammen med de opgaver en given rummission har. Hør om hvordan en rummission designes og planlægges, og følg med ud i rummet når vi ser nærmere på et par aktuelle rummissioner.

Spænd sikkerhedsbæltet og gør klar til nedtællingen til dette foredrag om rumfart og raketvidenskab for begyndere.

Særlig info for gymnasier
I gymnasieskolen har foredraget særlig relevans for fagene fysik, matematik og astronomi. Foredraget kan også anvendes i forbindelse med grundforløbet i gymnasieskolen. Foredraget egner sig desuden som en del af et forløb i SRP og SSO.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.
Bogsalg
17 OKT
Diverse | Andet

Bogsalg

Dyssegård Bibliotek, kl. 11.

Onsdag den 7. til lørdag den 17. oktober 2020, kl. 11.
Sted:
Kom forbi og gør et bogkup. For at få plads til alle de nye bøger, er vi nødt til at rydde op i de gamle. Men i stedet for at smide dem ud, giver vi dem muligheden for at få et nyt liv hos dig.

Du kan vælge imellem et stort udvalg af både børne- og voksenbøger, tidsskrifter og musik. Priserne starter lavt og bliver endnu lavere i løbet af de 10 dage
Bogcafé på Dyssegård Bibliotek
20 OKT
Diverse | Lyrik/oplæsning

Bogcafé på Dyssegård Bibliotek

Dyssegård Bibliotek, kl. 18.30.

Tirsdag den 20. oktober 2020, kl. 18.30.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Sted:
Få inspiration til efterårets læsning, når Gentofte Bibliotekerne holder bogcaféer. Med en personlig indfaldsvinkel præsenterer bibliotekernes læseglade personale et bredt udvalg af deres største læseoplevelser i år. Bogcaféer afholdes på alle fem bydelsbiblioteker i Gentofte, og da det er med skiftende hold kan du med fordel deltage flere steder. Vi byder på en lille forfriskning og du får udleveret den samlede litteraturliste til inspiration.

Andre bogcaféer
 • Torsdag den 22. oktober 18.30-20.00 Ordrup Bibliotek
 • Torsdag den 29. oktober 18.30-20.00 Jægersborg Bibliotek
 • Onsdag den 4. november 18.30-20.00 Vangede Bibliotek
 • Onsdag den 25. november 16.50-18.30 Gentoftegade Bibliotek


Tilmelding

Gratis. Du booker billet i menuen på denne side
BogBio: Mangafilm (fra 7 år)
22 OKT
Børn | Workshop

BogBio: Mangafilm (fra 7 år)

Dyssegård Bibliotek, kl. 15.

Torsdag den 22. oktober 2020, kl. 15.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Sted:
Vi skal se en mangafilm, der bygger på Mary Nortons klassiker om et lille-bitte folk, som bor under gulvet og lever af at låne fra menneskerne. Vi er i en forstad til Tokyo i et gammelt hus med en vilter og overbegroet have, hvor mange spændende eventyr venter. Vi hygger med saft og popcorn ligesom i biografen.

Praktisk information
 • Alder: Fra 7 år.
 • Book billet her på siden. Både børn og voksne skal have billet.


Workshop: Lær at tegne manga (fra 8 år)
24 OKT
Børn | Workshop

Workshop: Lær at tegne manga (fra 8 år)

Dyssegård Bibliotek, kl. 11.

Lørdag den 24. oktober 2020, kl. 11.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Sted:
Er du vild med manga og kunne du tænke dig at blive en god mangategner? Kimmie Kawauchi har tegnet i mange år og arbejder som freelance illustrator og tegneserietegner. I dag lærer du at tegne dit eget manga-portræt fra bunden. Der vil være forskellige øvelser tilgængelige til både begyndere og mere avancerede tegnere.

Praktisk information
 • Alder: Fra 8 år.
 • Book billet her på siden. Kun børnene skal have en billet.


Biblo-Banko (5-9 år)
27 OKT
Børn | Banko

Biblo-Banko (5-9 år)

Dyssegård Bibliotek, kl. 15.

Tirsdag den 27. oktober 2020, kl. 15.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Sted:
Vi spiller litteraturbanko for børn. Tine fra børnebiblioteket læser et lille stykke højt fra en kendt bog, som matcher et billede på din spilleplade. Man behøver ikke at kunne læse for at deltage. Man må gerne invitere forældre eller bedsteforældre med, og vi lover, at I går herfra med lyst til at læse eller genlæse en masse gode bøger. Der er selvfølgelig præmier, sidegevinster og alt det, der hører med til banko.

Praktisk information
Download liste som pdf