Den Holistiske Højskole

Den Holistiske Højskole

Stensbækvej 29
6510 Gram
Tlf: 51 36 18 09
Hjemmeside

Holistisk højskole, der har fokus på bevidsthedsudvikling, kærlighed, kreativitet og bæredygtighed for mennesker og miljøetViser 16 events fra/efter 30. jul. 2021

Malerkursus - Blomster og Silhuetter

Malerkursus - Blomster og Silhuetter

Lørdag den 24. til fredag den 30. juli 2021, kl. 16.
Pris: Entré: 5150 kr
Den Holistiske Højskole Stensbækvej 29, Gram
Kunstmalerikursus med kunstner Kristine Hellesøe Blomsten er et yndet motiv op gennem kunsthistorien. Motivet er som en buket, som visnet udgave - et nærbillede af en enkelt blomst, som mønster eller som silhuet. Vi ser i løbet af ugen på forskellige måder at arbejde med blomster på og afprøver forskellige teknikker, der kan give blomsterne et personligt udtryk. Vi skal hælde med maling, forskubbe motivet, dele det op i brudstykker, lege med malertape og undersøge silhuetter. Og vi skal ud og finde silhuetter uden for i sommerlandskabet. Silhuetter der kan bruges til baggrund, mønster eller selve motivet.

Hver dag starter med et kunsthistorisk oplæg, teori om komposition og farvelære og/eller en praktisk opgave. Vi starter ugen ud med at arbejde med collager, der vil fungere som oplæg til malerierne og går derefter i gang på lærred
De 9 indsigter

De 9 indsigter

Lørdag den 31. juli til fredag den 6. august 2021, kl. 16.
Pris: Entré: 5150 kr
Den Holistiske Højskole Stensbækvej 29, Gram
Livsbekræftende kursus med her-og-nu udbytte! En indsigt er noget man får - noget, der kommer til en. Det er ikke noget du kan forcere i utide, da det kommer, når det kommer; og altid til tiden. Du har sikkert allerede fået nogle af de 9 indsigter - ikke ved at læse dig til dem, eller høre om dem, men ved at "få dem".

I løbet af dette kursus vil vi sammen bevidstgøre dem endnu mere; og styrke dem, så vi kan bruge den fantastiske energi, der er til rådighed for at fuldføre vores spirituelle mission.

Vi vil have ét modul med hver af disse 9 indsigter:

* Det kritiske Punkt, hvor vi er tilstrækkelige mange, der oplever vores liv, som en rejse, hvor vi bliver guidet ved hjælp af meningsfulde sammentræf, der fører os tættere på det vi vil og skal i vores liv.

* Det forlængede NU, som handler os menneskers egentlige formål med at være her på jorden. Tættere på universets virkelige natur.

* Et spørgsmål om energi, hvor alt udgør et felt af energi, som vi kan sanse og fornemme via vores intuition. Vi fokuserer på det vi ønsker, fordi det vi giver opmærksomhed, får vores energi.

* Kampen om energien handler om den kamp vi mennesker er i, når vi forsøger at få energi fra andre i stedet for fra kilden. Knaphed i stedet for overflod.

* Mystikernes budskab fra alle traditioner var, at det er muligt at forbinde os med den guddommelige energi i vores indre. En fornemmelse, der føles som kærlighed, lethed, livsmod - så vi kan ganske enkelt tjekke, om disse følelser er til stede, så er vi i kontakt med det guddommelige.

* Afklaring af fortiden handler om at blive bevidst om, hvornår vi manipulerer og stjæler energi fra andre; og når det er bevidstgjort, kan vi finde vore personlige spirituelle vej her i livet, så vi kan bidrage til denne verden.

* At følge strømmen via kendskabet til vores personlige mission. Vi vil have spørgsmål; og vi vil få svar på de mest mystiske måder - i en smuk synkronisitet.

* Den mellemmenneskelige etik øges ved at støtte hvert menneske, der kommer ind i dit liv - se skønheden i deres ansigt. Vi styrker hinanden i fællesskaber; og sørger for ikke at miste vores energi, når vi bliver forelskede.

* Den frembydende kultur handler om, at vi udvikler os mere og mere hen mod opfyldelsen af vores spirituelle mission. Denne vækst vil føre os til højere og højere energitilstande for til sidst at afslutte den eksisterende cyklus af fødsel og død.

Kurset vil have fokus på at integrere de 9 indsigter, så de kan hjælpe dig med at leve det liv, der giver mening for dig; og dermed for dine omgivelser
QiGong Festival

QiGong Festival

Lørdag den 31. juli til fredag den 6. august 2021, kl. 16.
Pris: Entré: 5150 kr
Den Holistiske Højskole Stensbækvej 29, Gram
En uge med fejring af forskellige QiGong-serier Denne uge vil du komme til at lave flere forskellige serier, hvor du arbejder med din Livs-Energi = QI. Mentalt, fysisk og følelsesmæssigt. Alt sammen foregår langsomt og alle kan være med.

Udover Qigong er der afspænding og meditation for at hvile krop og sind, hvor der blot tages imod og genoplades.

Der vil også være naturvandringer på hederne og i skove - steder hvor vi også vil praktisere Qigong.

Qigong er ældgamle kinesisk bevægelse, skabt med inspiration fra naturen, dyrene, bevægelserne og ud fra kinesisk filosofi og traditionel kinesisk medicin (TCM).

Qigong foregår roligt og langsomt, med fordybelse og tilstedeværelse, så Qigong kan betragtes som meditation i bevægelse.

Ugen byder på flere Qigong-serier, hvor hver serie har noget ganske særligt og et bestemt formål.

Serier du vil blive introduceret til:

* 18 Qigong

* Five Animals Qigong

* Ba Duan Yin - De 8 brokader

* Healing Six Sounds Qigong

Stilleretræte-dag

Hver serie har et kort teoretisk oplæg og derefter fordyber vi os gennem praksis.

Midt på ugen er der indlagt en stilleretræte-dag. Her kan du gøre lige præcis det du vil.

Måske vil du udforske det naturskønne område, der omkranser højskolen, måske en dagstur til Danmarks ældste by, Ribe eller måske bare slappe af på værelset, i cafeen, eller være sammen med andre.

Det er fra tidligere erfaringer og ønsker, at denne dag vil være givende for dig som deltager.

Underviser Ane Mette Dam:

Underviseren vil være Ane Mette Dam som er certificeret i 7 Qigong serier.

Derudoverer Anne Mette uddannet fysioterapeut, kognitiv terapeut, mindfulness instruktør, 5-PATH hypnoterapeut og 7th Path Selvhypnose instruktør.

Udover samarbejdet med Dennis Næsby i Mind&Movement, har hun sit eget helhedsorienterede firma AneMetteDam.dk, hvor hun primært arbejder med samtaleterapi, hypnose samt kropsbevidsthedstræning på hold som Mindful Pilates og Qigong.

Ane Mettes formål med livet er at hjælpe mennesker med at finde kærligheden til dem selv, så mennesket kan finde kærligheden til deres omgivelser og naturen.

Ane Mette afholder løbende kurser i Qigong udover hendes ugentlige Qigong-hold
Feminin/maskulin kærlighed, sex og urkraft

Feminin/maskulin kærlighed, sex og urkraft

Lørdag den 7. til fredag den 13. august 2021, kl. 16.
Pris: Entré: 5150 kr
Den Holistiske Højskole Stensbækvej 29, Gram
Få balance i dit indre feminine og maskuline regnskab og elsk med dit liv! Få balance i dit indre feminine og maskuline regnskab og elsk med dit liv!

Dit hjerte holder visdommen og din seksualitet er til for at manifestere

denne visdom på jorden.

I en tid hvor mænd og kvinder kæmper om grænser, rettigheder og forståelse, inviterer vi her til en uges fordybelse med fokus på, at feminin og maskulin er to enestående og udadskillelige poler af det at være menneske - og derfor ikke behøver at skulle kæmpe mod hinanden, men derimod rummer nøglen til at vokse sammen.

De første skridt på rejsen kan ske på Den Holistiske Højskole denne sommer, hvor vi gennem en intens og legende uges arbejde med krop, sind og ånd, maskulint og feminint vil åbne rummet for en dybere selvindsigt og masser af livskraft.

Alt hvad vi indser som mennesker skal have jordforbindelse for at blive til virkelighed. Denne jordforbindelse hænger direkte sammen med vores seksualitet og livskraft.

Derfor skal vi arbejde med vores seksualitet/livskraft og forstå hvad det vil sige at elske med livet. At ære sit kraftfulde sårbare hjerte og stå op for sig selv.

At være den voksne der bære sin barnlige uskyld gennem livet i alvor og leg
Danser for en uge - Danse og performanceprojekt

Danser for en uge - Danse og performanceprojekt

Lørdag den 14. til fredag den 20. august 2021, kl. 16.
Pris: Entré: 5150 kr
Den Holistiske Højskole Stensbækvej 29, Gram
Har du en dansedrøm? Tænk at få en uge til at udleve din dansedrøm. Drømmer du om at skabe med Dansen som kunstart og middel. Hvordan ville dit udtryk gennem dans se ud i en danseforestilling/performance? På dette ugekursus, dansetygger vi os igennem diverse danseteknikker, idéer, moves, og danseundersøgelser for at ende op med et færdigt produkt; en lille danseperformance/forestilling.

Der skal ikke en danseuddannelse til, for at performe, så blot du har dansedrømmen, er dette kursus for dig.

Har du en danseuddannelse og har du lyst til at undersøge, hvad der kan skabes over en uge ud fra dit udtryk, er du også meget velkommen.

Vi vil arbejde med naturen som hjælper, ved at danse udendørs.

Og vi vil arbejde med styrke, kropsbevidsthed, improvisation ud fra fastlagte ideer, input og inspirationer, selvundersøgelse og stilhed ud fra spørgsmålet; hvem er jeg - og se hvilken bevægelse og hvilket udtryk, det giver i dansen.

Jeg vil som underviser og koreograf, stå for eller hjælpe med at sammensætte og koreografere de små forestillinger/performance ud fra det materiale, der opstår undervejs på kurset.

Dans er et kraftfuldt udtryksmiddel som både lader dem, der ser, og dig, der udtrykker, blive berørt og bevæget et nyt sted hen i dit liv.

Kan næsten ikke vente til at vi skal det her sammen, det bliver sjovt, udfordrende og dansefantastisk!

Udsagn fra tidligere deltager:

"Undervisningen kommer fra en dyb kærlighed til dansens kraftfulde potentiale!"
Naturlig Forbindelse

Naturlig Forbindelse

Fredag den 27. til søndag den 29. august 2021, kl. 16.
Pris: Entré: 3250 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Den Holistiske Højskole Stensbækvej 29, Gram
Forbind dig med Moder Jord og din spirituelle kerne Et 3 dages kursus hvor du lærer at forbinde dig selv med Moder Jord, essensen og udstrålingen af alt levende og din spirituelle kerne og dit højere potentiale. Alt i naturen er forbundet til det elektromagnetiske felt, der omgiver vores jord, og derigennem forbundet til universet. Alt levende har sin egen udstråling, essens og energi. Ofte bemærker og føler vi det ikke, fordi vi har for travlt og er for "larmende". Vi lever på planeten men ikke i planeten.

På dette kursus vil du lære, hvordan du kan mærke og sanse udstrålingen fra planter, træer, åer, søer, sten, mineraler og jordstråler. Du vil lære at føle, se og rense din aura. Du vil lære, hvordan du kan rense dit hjem for dårlig energi, og hvordan du kan tiltrække fin og healende energi. Du vil lære om de naturlige lovmæssigheder og principper bag alt det, der lever, og hvordan de påvirker os.

KOM OG FIND DIN INDRE RO OG STILHED!

Kursusleder Mark Stolk:

55 år, født i Holland, har arbejdet i mere end 25 år som spirituel coach, træner og team builder.

Mark har givet internationale foredrag om skønhed og farvers betydning, og han har publiceret mange artikler i Danmark og udlandet
Stemmens Kraft

Stemmens Kraft

Fredag den 27. til søndag den 29. august 2021, kl. 16.
Pris: Entré: 3250 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Den Holistiske Højskole Stensbækvej 29, Gram
Tag på rejse i din lyd og syng dig fri Krop, psyke, stemme og sjæl er uløseligt forbundne. Og når vi giver lyd, kan vi komme i direkte kontakt med vores følelser og vores sjæl. Gennem din stemme kan du give slip på traumer og skabe plads indeni til at være dig.

Ved at hengive dig til din stemmes kraft kan du transformere selvkritik til selvværd, du kan transformere angst og frygt til styrke og glæde. Du kan transformere din ensomhed til at føle dig forbundet og som en del af et fællesskab. Du er ikke alene. Og din stemme er et alkymisk redskab som du kan bruge, når du føler dig svag. Du kan synge dig stærk og glad. Jeg har prøvet det selv mange gange. Og jeg har set det ske igen og igen hos mange kursister. Det kræver ikke en god sangstemme, eller at man er stærk i sangteknik. Alt hvad det kræver er villighed og mod til at tage på rejse med stemmen.

På denne sangterapeutiske workshop får du mulighed for at møde din stemme på en ny måde. Du vil få mulighed for at finde ind til dit personlige udtryk i et trygt og omsorgsfuldt rum. Og du vil få mulighed for at komme i kontakt med din urkraft, din livsglæde og de dybere dele af dig selv. Kom og syng dig fri af negative opfattelser om dig selv og vær den smukke og strålende person du er.

I workshoppen vil bl.a. indgå samtale og individuelle sessioner hvor gruppeenergien støtter den enkelte i at frigøre sit udtryk. Der vil være åndedrætsøvelser, afspænding af kroppen, fysiske øvelser, kreative øvelser, energetiske øvelser, meditation, toning, improvisation, frisyngning, lydhealing og fællessange. Jeg arbejder ud fra Githa Ben-Davids principper om "tonen fra himlen" og regressiv cellesang samt de erfaringer jeg har gjort mig igennem mit eget virke som sanger og sangunderviser/sangterapeut.

Medbring noget at skrive med og skrive på og løstsiddende tøj.

Kontakt mig gerne på mail eller telefon, hvis du har spørgsmål:

20 95 82 29/ birgittewarberg@hotmail.com

Om underviseren: Birgitte Warberg (f. 1974) er sanger, sangskriver, sangunderviser og sangterapeut.

Hun har udgivet cd'en "She keeps on running" med den kvindelige folk/pop-duo VARNA og har arbejdet med stemmer i alle aldre i mange år. Hun er uddannet cand. mag. i musikvidenskab med speciale hos Anne Rosing i sammenhængen ml. krop, psyke og stemme. Og hun har bl.a. videreuddannet sig som vokal lydterapeut hos Githa Ben-David
4B - Transformational Breath® Uddannelse

4B - Transformational Breath® Uddannelse

Torsdag den 2. til torsdag den 9. september 2021, kl. 19.
Pris: Entré: 10290 kr
Den Holistiske Højskole Stensbækvej 29, Gram
Vi er meget glade for at have Transformational Breath® Foundation's professionelle uddannelse 4B i Danmark igen i 2021. "Feelings come and go like clouds in a windy sky. Conscious breathing is my anchor."

Thich Nhat Hanh

Således kan du her gøre den teoretiske del færdig for at blive certificeret facilitator.

Gør dig klar til en kærlig, kraftfuld og transformerende uge, hvor du vil opleve endnu mere kærlighed, glæde, selvrealisering og indflydelse på dit liv.

Vi ser frem til din deltagelse i denne specielle begivenhed. Dette træningsprogram præsenterer de fineste værktøjer. Du vil træne dine evner i at forvandle fra noget, der er fastlåst til noget, der er i flow. Du vil øve dig i teknikker til at lette din hurtige realisering af højere bevidsthed, og du vil have glæden af at dele denne dynamiske proces med andre. Denne transformerede bevidsthed er det, der vil skabe et mere glædesfyldt og rigt liv for dig og andre.

Uddannelse 4B

Hvis du har spørgsmål eller gerne vil have vores support på nogen måde, så kontakt os. Vi er sikker på, at dette program vil være transformerende, og give dig inspiration og dybdegående og spændende oplevelser i dit liv, som det har gjort for så mange mennesker
Familieopstilling - Kroppen er sjælens spejl

Familieopstilling - Kroppen er sjælens spejl

Fredag den 3. til søndag den 5. september 2021, kl. 16.
Pris: Entré: 3250 kr
Den Holistiske Højskole Stensbækvej 29, Gram
Tør du være med dig selv og din egen krop? Hvordan taler du omkring dig selv og din krop? Værdsætter du dig selv og din krop?

Ser du kroppen som det smukkeste hus - at kroppen faktisk er boligen for din sjæls gøren og laden?

Ja, kort sagt - hvad har du med fra dit familiesystem? Hvordan har de set på kroppen, er der skyld og skamfuldhed, sygdom eller afhængigheder, misbrug eller alkohol, mad mm?

Vi ser ind bagved symptomerne og hvad vil de fortælle - og hvilken kraft af ressourcer der ligger gemt neden under mønstrene. Tør du se din unikke skønhed og finde ressourcer frem som kan gøre en verden til forskel i at begynde at elske hele dig - også din krop uden at dømme den rigtig eller forkert mm.

Der er max 10 pladser på workshoppen.

Underviser Karin Brøndum Jørgensen:

Karin er uddannet pædagog og Familie- og organisationsopstiller.

Hun er indehaver af Klinik PIF og har mange års erfaring med at hjælpe mennesker med at udvikle og genfinde deres iboende ressourcer.

Karin arbejder med det hele menneske både pædagogisk, psykologisk og spirituelt igennem coaching, clairvoyance, healing og regressionsterapi.

Mere information på Klinikpif.dk eller på sommerfuglevinger.dk
Chakrasystemet, meditation og æteriske olier

Chakrasystemet, meditation og æteriske olier

Fredag den 10. til søndag den 12. september 2021, kl. 16.
Pris: Entré: 3250 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Den Holistiske Højskole Stensbækvej 29, Gram
Lær at optimere dine chakraer på selvforkælelsesworkshop En selvforkælelsesweekend med Marianne Mikkelsen, som vil dele ud af sin store erfaring om at skabe balance i chakraerne med farvemeditation og rene æteriske olier. En weekend hvor du er i fokus - og hvor du vil lære effekten af at meditere i en gruppe, som skaber en forhøjet energi, der er støttende for hver enkelt deltager.

Alle kan meditere, det er en del af vores bevidsthed, som er medfødt - vi skal blot give den opmærksomhed for at blive aktiveret.

Vi vil meditere liggende og arbejde med hvert enkelt chakra og dets kvaliteter og energier.

Weekenden vil blive en kombination af teori og praksis, da vi arbejder med ét chakra af gangen. Det vil give dig et indblik i, hvordan kroppen samarbejder.

Æteriske olier fra doTERRA er helt rene og terapeutisk virkningsfulde. Du vil få et indblik i forskellige typer olier, deres egenskaber, hvordan de benyttes,og hvordan olierne indeholder naturens gaver, der kan hjælpe os med at skabe balancen i livet. De æteriske (terapeutiske) olier indeholder regenererende, beskyttende og styrkende egenskaber.

Formålet er at give dig redskaber og viden med hjem om, hvordan du kan indarbejde brugen af dem i din hverdag, og dermed skabe følelsesmæssig og fysisk balance i krop, sind og sjæl.

Vi vil slutte weekenden af med, at du får mulighed for at blande din helt egen chakraolie til dit behov

Vælg periode

Vælg genre