ALLE Nordjylland Midtjylland Syddanmark Hovedstaden Sjælland

Velkommen til koncertkalenderen, hvor du kan se Kor72s medlemskors koncerter over hele landet. Du kan også vælge at se koncerterne i en enkelt region; benyt menubjælken til at vælge mellem regionerne.

Koncertkalenderen er et samarbejde med KultuNaut og for at få dit kors koncerter med i kalenderen, skal du indtaste koncerten via siden her. Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte sekretariatet på mailadressen Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Vis huskeliste Opret arrangement

Sorø Klosterkirke

Akademigrunden 4
4180 Sorø
Hjemmeside

Sorø Sogn, Ringsted-Sorø Provsti, Roskilde Stift


Viser 11 events fra/efter 30. jul. 2021

Klassisk i Sorø: Orgelkoncert med Ferruccio Bartoletti
4 Aug Klassisk

Klassisk i Sorø: Orgelkoncert med Ferruccio Bartoletti

Onsdag den 4. august 2021, kl. 20.
Pris: Entré: 50 kr Ticketmaster. Børn og Unge under 18 år gratis Køb/bestil billet
Arrangør: Klassisk i Sorø
Sorø Klosterkirke,
Akademigrunden 4, Sorø
Ferruccio Bartoletti blev født i La Spezia i 1962 og begyndte sine musik- og klaverstudier hos Mario Fiorentini og Martha Del Vecchio, hvor han tog eksamen i orgel- og orgelkomposition hos Giancarlo Parodi ved konservatoriet "Cesare Pollini" i Padua..

Han har studeret hos organist Knud Vad i Danmark og i Frankrig hos Renè Saorgi. Han optræder regelmæssigt i de vigtigste katedraler, kirker og koncertsale i hele Europa.

Hans koncerter har taget ham fra katedraler i Dresden, Paris, Bourges, Brugge, Fyrstendømmet Monaco, Amsterdam, Oslo, Stockholm, San Sebastian, S. Remy, Sorø, Kiev, Hamborg, Breslav, Bratislava, Linz, Bolzano, Merano, Trieste, Treviso, Torino, Milano, Rom, Bari, Firenze, Chiusi della Verna, Ravenna, Perugia, Palermo; i koncertsalene i Philarmonie im Gasteig i München og Neuen Gewandhaus i Leipzig, hvor han i 2004 indspillede M.D.R. den tredje symfoni af C. Saint - Saens under ledelse af Fabio Luisi. Han har indspillet adskillige cd'er med musik af JS Bach og D. Buxtehude og improvisation. Han har været medlem af juryen i internationale konkurrencer og har i flere år afholdt mesterkurser på Orgelakademiet i Castel Coldrano - Bolzano. I mange år har han ud over sin normale koncertaktivitet som solist på orgelet dedikeret sig til lydrekonstruktionen af forskellige filmiske film fra italienske og udenlandske forfattere. Siden 2002 har han været organist for "Ensemble Katharsis" (kammerensemble bestående af tre instrumentalister og en vokalist), med hvem han indspillede en cd, der blev produceret og præsenteret i sæsonen 2007 af "Musical Weeks" i Merano. Samme ensemble vandt udvælgelsen af den prestigefyldte amerikanske pladepris "Grammy" Med cd'en "Vesprae". Siden 1991 har han været kunstnerisk leder af "Cesar Franck" Music Association, gennem hvilken han har promoveret studier, konferencer, koncerter på de gamle historiske orgler i La Spezia-området. Han er konsulent til restaurering af gamle historiske orgler, der findes i Ligurien og det øvre Toscana
Vis kort
Klassisk i Sorø: Obo og orgel
11 Aug Klassisk

Klassisk i Sorø: Obo og orgel

Onsdag den 11. august 2021, kl. 20.
Pris: Entré: 150 kr Ticketmaster Børn og Unge under 18 år gratis Køb/bestil billet
Arrangør: Klassisk i Sorø
Sorø Klosterkirke,
Akademigrunden 4, Sorø
Koncert med obo og orgel, hvor den amerikanskfødste oboist Demetrios Karamintzas gæster Sorø og akkompagneres på orgel af Merethe Køhl Hansen. På programmet vil der bla. være ny musik af nulevende komponister fra en komponistgruppe ved navn Komvest..

Demetrios Karamintzas er til daglig bosiddende i Berlin hvor han har en musikskole for børn med indvandrerbaggrund. Hans hjerte banker for ideen om at musikken skaber bånd på tværs af kultur og nationalitet. Han har også arbejdet sammen med Barenboim-Said Foundation i sin tid som 1.oboist i Jerusalem Symphony Orchestra hvor han var med til at grundlægge Palestinian youth orchestra.

Han har master degree fra The Juilliard School og er ofte solist hos flere af de store kendte orkestre i Verden. Han danner duo med pianisten Galya Kolarova og sammen har de vundet flere priser. Denne duo gæstede Sorø i 2015
Vis kort
Klassisk i Sorø: Klaverkoncert med prof. Miroslaw Herbowski
18 Aug Klassisk

Klassisk i Sorø: Klaverkoncert med prof. Miroslaw Herbowski

Onsdag den 18. august 2021, kl. 20.
Pris: Entré: 150 kr Ticketmaster Børn og Unge under 18 år gratis Køb/bestil billet
Arrangør: Klassisk i Sorø
Sorø Klosterkirke,
Akademigrunden 4, Sorø
Miroslaw Herbowski, pianist Miroslaw Herbowski er uddannet fra Musikakademiet i Krakow med udmærkelse hos professor Irena Sijalowa-Vogel, elev af pianist H. Neuhaus. Miroslaw Herbowski er blandt de førende polske pianister..

Han er finalist og vinder af konkurrencer i
Warszawa, Rom og Rotterdam. Fra år 1982 turnerede han i hele Europa, Japan og
USA. Han har spillet til musikfestivaler i Warszawa, Poznan, Wroclaw, Katowice,
Jakobstad, Helsinki, København og i Salzburg. Miroslaw Herbowski har været
professor ved konservatoriet i Jakobstadt, Finland samt Docent ved det Kgl. Danske
Musikkonservatorium. Han er nu professor på Musikakademiet i Krakow. Han er en
eftertragtet solist og kammermusiker. Han har givet Masterclasses bl.a. i Krakow,
København, Helsinki, New York og er i juryen i nationale og internationale
klaverkonkurrencer. Miroslaw Herbowski har indspillet CD'er med værker af
Brahms, Franck, Schubert, Hindemith og Stravinski samt medvirket i tv- og
radioproduktioner for dansk, svensk og finsk tv. Siden 2012 er han arrangør af
musikfestivalen 'Music in Korzkiew' i Krakow
Vis kort
Rundvisning på Sorø Akademi
22 Aug Andet

Rundvisning på Sorø Akademi

Søndag den 22. august 2021, kl. 10.30.
Pris: Entré: 110 kr Køb/bestil billet
Arrangør: Sorø Bibliotek
Sorø Klosterkirke,
Akademigrunden 4, Sorø
Sorø Akademi.Munke, Kongesønner - og mange andre..

Har du altid drømt om at vide mere om middelalderen, munke og Sorø Akademi?

Og kunne du godt tænke dig at komme med - helt ind - bag murene på den smukke og majestætiske hovedbygning, som normalt er lukket for offentligheden?
Så har du chancen nu, hvor Sorø Bykontor og Sorø Akademi er gået sammen om at tilbyde en spændende rundvisning på Akademiet.

"Der var engang..."

Sådan kunne eventyret om Sorø starte. Så tag med på dette lille eventyr om dygtige munke der startede det hele, om kongesønner og nogle af Danmarkshistoriens mest kendte kunstnere.

Undervejs fortæller vores dygtige guide med stor viden og indgående lokalkendskab om bl.a. Absalon, Holberg og B.S. Ingemann - og deres betydning for Sorø. Og du kan nyde de smukke historiske lokaler på Akademiet og se skønne kunstværker af bl.a. Eckersberg og Jens Juel.

Turen starter foran Sorø Klosterkirke - og varer ca. 1½ time.

Husk mundbind/visir og gyldigt coronapas.
Vis kort
Munke, kongesønner og mange andre
22 Aug Ekskursion

Munke, kongesønner og mange andre

Søndag den 22. august 2021, kl. 10.30.
Sorø Klosterkirke,
Akademigrunden 4, Sorø
Sådan kunne eventyret om Sorø starte - tag med vores dygtige guide og nyd historien. JUNI: 12. // AUG: 22. // SEP: 04..
Vis kort
Klassisk i Sorø: Barok instrumentalt og vokalt
25 Aug Klassisk

Klassisk i Sorø: Barok instrumentalt og vokalt

Onsdag den 25. august 2021, kl. 20.
Pris: Entré: 150 kr Ticketmaster. Børn og Unge under 18 år gratis Køb/bestil billet
Arrangør: Klassisk i Sorø
Sorø Klosterkirke,
Akademigrunden 4, Sorø
Barokensemblerne Camerata Øresund, Nylandia og Vokalensemblet Cantoque Camerata Øresund laver en koncertturné i sommeren 2020 hvor de tilslutter sig det finske barokensemble, Nylandia, og det islandske vokalensemble, Cantoque..

Dette nordiske samarbejdsprojekt giver koncerter i Finland, Island og Danmark.

På programmet er både instrumental- og vokalværker, bl.a. den fantastiske Svenske Messe af den svenske barokkomponist Roman, samt værker af Bach og Telemann, og muligvis et nyt stykke baseret på gamle salmemelodier. Vokalensemblet Cantoque består af 8 sangere og Camerata Øresund bliver udvidet med medlemmer af Nylandia så det bliver en stor og festlig koncert.

Camerata Øresund
Barokensemblet Camerata Øresund består, som navnet antyder, af musikere bosat på begge sider af Øresundsbroen, en konstruktion som ikke kun har været inspiration for gysende krimiserier, men som også gavner og beriger regionens levende musikliv. Ensemblet blev stiftet i 2010 af Concerto Copenhagens koncertmester, Peter Spissky, og igangsatte sin første koncertserie under navnet Bach on the Bridge med henvisning til den samme indflydelsesrige bro. Sidenhen er Camerata Øresund vokset til at blive et af regionens mest fremtrædende barokensembler, og de optræder jævnligt på festivaler og koncertsteder i Danmark og udlandet.
Ensemblets projekter spænder vidt: Sjældne musikalske opdagelser (en genopdaget Vivaldi koncert eller Christians Ræh´s violinkoncerter fra 1600 tallet), eksperimenter med innovative koncertformer (såsom iscenesatte komponist portrætter), store værker med kor uden dirigent og tema koncerter for børn med udklædte musikere. Hvad formen end er, skaber Camerata Øresund en sjælden platform for regionens unge talentfulde musikere og sangere i starten af deres karriere. Adskillige skandinaviske stortalenter, som fx den svenske cembalovirtuos, Marcus Mohlin, og den danske sopran, Eline Soelmark, tilhører kernen af ensemblet. Camerata Øresund har haft en fast base i det alsidige koncertsted, Koncertkirken på Nørrebro, som har tiltrukket positiv opmærksomhed hos et varieret publikum. Et tæt samarbejde er også blevet indgået med Næstved Early Music Festival hvor ensemblet har spillet adskillige koncerter, både alene og i inspirerende samarbejde med bl.a. Jordi Savall og andre kunstnere. Under årets festival i Næstved 2018, opførte Camerata Øresund Vivaldi operaen, I´l Giustino, under musikalsk ledelse af Peter Spissky og sammen med den anerkendte italienske koreograf, Deda Cristiana Colonna.
I juli 2019 var Camerata Øresund for andet år i træk inviteret til at medvirke på den prestigefyldte festival West Cork Chamber Music Festival i Irland. Samme sommer spillede ensemblet også koncerter på Haapsalu Early Music Festival, Estland og Vensdsyssel Festival, Danmark. I oktober 2019 søsatte Camerata Øresunds sin helt egen festival, Baroktoberfest - tre dage fyldt med barokmusik i forskellige kombinationer i Koncertkirken på Nørrebro.
Camerata Øresunds facebook side: www.facebook.com/camerataoresund
Camerata Øresunds hjemmeside: www.camerataoresund.com

Ensemble Nylandia
Ensemble Nylandia is a Finnish early music collective which was founded in Helsinki in 2009 by its artistic director and keyboard player Matias Häkkinen and a leading group of younger generation baroque musicians in Finland. It is renewing and shaking up the field of early music with its innovative risk-taking attitude. It provides its members chances to share their talents and take their place in the sun, and collaborates with artists who have big hearts and a lot to say and show.
Ensemble Nylandia's main focuses and favourite genres are different concertos including works they have commissioned and premiered and dramatic projects including lesser known opera and oratorio repertoire.
Most notable artists Nylandia has worked with include dazzling internationally renowned soloists like Mahan
Esfahani, Josetxu Obregon and Tuuli Lindeberg and leading directors as Alan Corbishley and Ville Saukkonen. Nylandia has performed in Europe and North America in addition to its home country of Finland in many different forms ranging from touring rural areas in small chamber music groups to big productions in large concert halls.
Nylandia's passion for drama and collaboration has lead to the development of several ground-breaking productions, most notably, the 2013 staged production of oratorio Il Diluvio Universale (Michelangelo Falvetti) which brought together a group of 70 performers from break-dancers to Baroque vocal soloists, Antonio Literes' opera Los Elementos on a climate change theme in 2016 and collaborating on the development and presentation of Handel's Acis and Galatea: A Gender Liberation Opera in Vancouver, BC in 2017 withRe:Naissance Opera and Sound the Alarm Music/Theatre.
What makes Ensemble Nylandia unique as an organisation is that they are pioneers of producing different collaborations and special projects and acting as a central force bringing different artists and organisations together. Its regular collaboration partners include several festivals, parishes, municipal orchestras and other art organisations. The musicians of the orchestra are seasoned professionals and versatile performers with tons of experience playing together on various occasions and forms. Nylandia has strong principles both with quality, significance and professionalism, for instance paying artists for their work and being proud of musicianship as a trade. All this has been enabled under Matias Häkkinen's visionary artistic leadership and wide musical and social world views.

Cantoque Ensemble
Cantoque Ensemble is an icelandic vocal ensemble consisting of 8 professional singers. The singers vary a little between projects but all the singers are renowned in Iceland as soloists in the fields of baroque, classical and modern music, as well as on the opera stage. Cantoque Ensemble is Iceland´s only fully professional choir, except for the choir at the Icelandic opera. Members of Cantoque Ensemble have sung roles at the Icelandic opera and abroad,
worked with various orchestras in Iceland as well as on the international stage, and many have been nominated as Singers of the year at the Icelandic Music awards. The group was formed in 2017 and their first project was a collaboration with the nordic baroque orchestras Höör Barock from Sweden and Camerata Öresund from Denmark. They held concerts in Iceland, Denmark and Sweden, and their concert in Skálholt Summer music festival got a nomination for best performance of the year at last year´s Icelandic Music price. Cantoque Ensemble travelled around Iceland in the summer of 2018, performing an a cappella program of new arrangements of Icelandic Folksongs, there of some that were written for the group. In 2018 they also performed Bach Cantatas under the
direction of renowned baroque conductor Andreas Spering
Vis kort
Klassisk i Sorø: Det Unge Vokalensemble
1 Sep Klassisk

Klassisk i Sorø: Det Unge Vokalensemble

Onsdag den 1. september 2021, kl. 20.
Pris: Entré: 150 kr Ticketmaster. Børn og Unge under 18 år gratis Køb/bestil billet
Arrangør: Klassisk i Sorø
Sorø Klosterkirke,
Akademigrunden 4, Sorø
Det Unge VokalEnsemble (DUVE) er et markant fællesskab af unge sangere, der brænder for at frembringe vokalmusik på et højt kunstnerisk niveau..

Vores ambition er at skabe intenst musikalsk nærvær som fælles klangbund for stærke, betydningsfulde oplevelser, der vækker genklang hos såvel publikum som den enkelte sanger. Vi søger ind til kernen af klangen og den musikalske fortælling, for vi mener at det oprigtige og vedkommende udtryk kan mærkes - og at det gør en forskel.

Ensemblet blev grundlagt i 2009 af Kristine og Jakob Vad, og har siden da indtaget en stærk position i det københavnske musikliv. I 2011 overtog Poul Emborg den kunstneriske ledelse og førte ensemblet frem til dets nuværende form.
Det Unge VokalEnsemble beskæftiger sig med et alsidigt og omfattende repertoire fra barokkens vokalpolyfoni over tysk romantik til samtidens moderne kormusik. Koret giver omkring 12 koncerter om året og samarbejder jævnligt med kammerensembler og organister om større projekter.

Programmet byder på musik af yngre nordiske komponister, dansk, svensk og norsk heriblandt Matias Vestergårds Rilke-Requiem, nogle sange af Britta Byström, James Macmillans Miserere, samt Carl Nielsen
Vis kort
Munke, kongesønner og mange andre
4 Sep Ekskursion

Munke, kongesønner og mange andre

Lørdag den 4. september 2021, kl. 10.30.
Sorø Klosterkirke,
Akademigrunden 4, Sorø
Sådan kunne eventyret om Sorø starte - tag med vores dygtige guide og nyd historien. JUNI: 12. // AUG: 22. // SEP: 04..
Vis kort
Rundvisning på Sorø Akademi - EKSTRA TUR
4 Sep Andet

Rundvisning på Sorø Akademi - EKSTRA TUR

Lørdag den 4. september 2021, kl. 10.30.
Pris: Entré: 110 kr Køb/bestil billet
Arrangør: Sorø Bibliotek
Sorø Klosterkirke,
Akademigrunden 4, Sorø
Sorø Akademi.Munke, Kongesønner - og mange andre..

Køb billetter via billetekspressen eller på biblioteket

Har du altid drømt om at vide mere om middelalderen, munke og Sorø Akademi?

Og kunne du godt tænke dig at komme med - helt ind - bag murene på den smukke og majestætiske hovedbygning, som normalt er lukket for offentligheden?
Så har du chancen nu, hvor Sorø Bykontor og Sorø Akademi er gået sammen om at tilbyde en spændende rundvisning på Akademiet.

"Der var engang..."

Sådan kunne eventyret om Sorø starte. Så tag med på dette lille eventyr om dygtige munke der startede det hele, om kongesønner og nogle af Danmarkshistoriens mest kendte kunstnere.

Undervejs fortæller vores dygtige guide med stor viden og indgående lokalkendskab om bl.a. Absalon, Holberg og B.S. Ingemann - og deres betydning for Sorø. Og du kan nyde de smukke historiske lokaler på Akademiet og se skønne kunstværker af bl.a. Eckersberg og Jens Juel.

Turen starter foran Sorø Klosterkirke - og varer ca. 1½ time.

Husk mundbind/visir og gyldigt coronapas.
Vis kort
Klassisk i Sorø: Finalekoncert med Chorus Soranus
5 Sep Klassisk

Klassisk i Sorø: Finalekoncert med Chorus Soranus

Søndag den 5. september 2021, kl. 16.
Pris: Entré: 150 kr Ticketmaster Børn og unge under 18 Gratis Køb/bestil billet
Arrangør: Klassisk i Sorø
Sorø Klosterkirke,
Akademigrunden 4, Sorø
Chorus Soranus med dirigent Kristine Vad Program:Georg Philipp Telemann: Koncert i D-dur for trompeter og pauker (TWV 54:D3) George Friedrich Händel: The Trumpet shall sound" fra Messias (HWV 56)..

Antonio Vivaldi: Gloria i D-dur (RV 589)

Pause i 20 min.

Johann Sebastian Bach: Magnificat i D-dur (BWV 243)

MEDVIRKENDE:

Chorus Soranus med Barokorkestret Originalerne
Frederikke Kampmann, sopran
Nana Bugge Rasmussen, alt
Emil Lykke, tenor
Jakob Vad, bas
Kristine Vad, dirigent

Det bliver en fejende flot og festlig finalekoncert af barokkens fineste favoritter, når specialiserede barokmusikere fra Originalerne åbner med Telemanns forrygende koncert for tre trompeter og pauker. Den elegante trompetkoncert afløses af velkendte toner, når Jakob Vad synger basarien "The Trumpet shall sound" fra Händels Messias sammen med barokorkestret. I Messias tildeler Händel trompeterne rollen som overjordiske budbringere, og denne arie, som kommer i sidste del af Messias, er én af de allermest kendte og elskede værker for trompet. Åbningsfanfarens stigende ophidselse sammen med de rolige, lyse lyriske passager er en del af dét, der gør netop denne arie til et følelsesmæssigt højdepunkt i Messias - et musikalsk øjeblik ladet med håb og ærefrygt.

Håb og ærefrygt munder ud i glæde og fryd, når første del af finalekoncerten afrundes med Vivaldis jublende Gloria for kor, orkester og solister. Værket er komponeret over lovprisningssalmen fra den katolske messe omkring 1715, og Vivaldi komponerede den oprindeligt for et meget velsyngende pigekor på det venetianske Ospedale della Pietà - et børnehjem for illegitime døtre af velhavende adelsmænd i Venedig. Værket forsvandt og blev regnet for at være gået tabt i to århundreder, men i 1920'erne dukkede Gloria op igen og er i dag Vivaldis bedst kendte korværk for sin lysende klang og sine karakteristiske melodier.

Efter en pause opføres Bachs festlige og storslåede opsætning af Magnificat, Jomfru Marias lovsang. Værket blev først udført juledag, 1723, og værket er kendt for sine jublende og imponerende 5-stemmige korsatser, der veksler med reflekterende solopartier; en spændende rejse gennem hurtige kontraster - med en friskhed og vitalitet, der legemliggør Jomfru Marias ungdommelighed - og smukke, eftertænksomme passager, som står i kontrast til de hurtige satser, og som illustrerer bebudelsens alvorlige opgave.

Det bliver en flot finalekoncert med barokmusikkens skønneste musikperler for solister, kor og orkester.

Koncert inkl. pause har forventet varighed på lige under to timer

 
Ensemble: Chorus Soranus
Dirigent: Kristine Vad
Solist: Frederikke Kampmann, sopran Nana Bugge Rasmussen, alt Emil Lykke, tenor Jakob Vad, bas
Medvirkende: Originalerne
 
Program
Antonio VivaldiGloria
Barokorkester Hele værket
Johan Sebastian BachMagnificat
Barokorkester Hele værket

Vis kort

IndmeldelseIndmeldelse icon

Meld dig eller dit kor ind i Kor72 og læs mere om kontingent m.v.  

MedlemsfordeleMedlemsinfo icon

Læs om de mange fordele ved at være medlem af Kor72, fx fælles Kodaaftale

Tilskudsmulighederstoettemuligheder icon

Se en liste over de muligheder for støtte, som medlemmer af Kor72 har adgang til 

NyhedsbrevNewsletter icon

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og gå ikke glip af sidste nyt fra Kor72  

Facebookfacebook icon

Giv vores Facebookside et like og hold dig opdateret på aktiviteterne i Kor72  

KorkaravanenKorkaravanen icon

Læs om de to Kor72-projekter, som er støttet af Nordea Fonden  

Korleder-annonceKorleder icon

Søger dit kor ny korleder? Eller er du korleder der søger kor?

NodekassenNodekassen icon

Find noder, hjælp, links og gode råd her