ALLE Nordjylland Midtjylland Syddanmark Hovedstaden Sjælland

Velkommen til koncertkalenderen, hvor du kan se Kor72s medlemskors koncerter over hele landet. Du kan også vælge at se koncerterne i en enkelt region; benyt menubjælken til at vælge mellem regionerne.

Koncertkalenderen er et samarbejde med KultuNaut og for at få dit kors koncerter med i kalenderen, skal du indtaste koncerten via siden her. Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte sekretariatet på mailadressen Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Vis huskeliste Opret arrangement

Sorø Bibliotek

Storgade 7
4180 Sorø
Tlf: 57 87 70 00
Hjemmeside
Åbent: Man 10-19, tirs 10-18, ons 13-18, tors 10-18, fre 10-18 og lør 10-13


Viser 29 events fra/efter 18. sep. 2021

Hold Hjernen Frisk ved at træne erindringsevnen - få ledige pladser
18 Sep Andet

Hold Hjernen Frisk ved at træne erindringsevnen - få ledige pladser

Torsdag den 19. august til torsdag den 14. oktober 2021, kl. 09.30.
Pris: Entré: 100 kr Køb/bestil billet
Arrangør: Sorø Bibliotek.
Ruds Vedby Sognegård, Rudsgade 15C, Ruds Vedby
Kultur, bevægelse og samvær for seniorer i Ruds Vedby og omegn..

Hold Hjernen Frisk er et forløb over ni gange med aktiviteter, foredrag og gåture. Hver aktivitet har fokus på at træne evnen til at erindre.
Erindringsevnen er grundlæggende for vores oplevelse af identitet og sammenhæng i livet, og afgørende for vores evne til at indgå i sociale relationer såvel som at kunne forestille os fremtiden.
Erindringsevnen er som en muskel. Den skal trænes, hvis den skal være stærk hele livet.

Godt nyt om hjernen

Forskning viser, at fysisk aktivitet, mental stimulering og socialt samvær er vigtige elementer; og det er aldrig for sent at gå i gang! Derfor deltager vi i et innovativt pilotprojekt støttet af Nordea-fonden, som DGI, Slots- og Kulturstyrelsen, Sangens Hus og Dansekapellet står bag. Projektet hedder Hold Hjernen Frisk og skal inspirere seniorer til at holde sig i gang - fysisk, mentalt og socialt.

Program for Hold Hjernen Frisk i Ruds Vedby

(Der tages forbehold for ændringer i programmet)

Huskelege og samtalesalon om erindringer
Torsdag 19. august kl. 9.30 - 12.00


Historisk byvandring
Torsdag 26. august kl 9.30 - 12.00

Der er store chancer for, at vejret vil arte sig netop i dag, hvor vi skal på guidet byvandring med foreningen Ruds Vedby Historie. Vi begynder og ender i Sognegården, hvor der venter os boller, og kaffe og hvor vores guide vil vise os, hvordan bybilledet så ud engang ... hvis vi skulle have glemt det.

Godt nyt om gamle hjerner v. Henning Kirk
Torsdag 2. september kl. 19.00 - 21.00
Foredragsaften med Henning Kirk. Han har som læge og aldringsforsker i hele sin karriere beskæftiget sig med alder, sundhed og forebyggelse og han kommer til Ruds Vedby med godt nyt: Den stigende aktivitet i de nye ældregenerationer er med til at forklare, at der i disse år ses færre nye tilfælde af demens. Denne aften får tilhørerne konkrete råd om, hvordan man kan styrke sin hjerne og dermed forebygge demens.
Foredraget er åbent for alle ved tilmelding via Sorø Biblioteks hjemmeside, så inviter gerne en ledsager med. Der er reserveret pladser til alle deltagere på Hold Hjernen Frisk-holdet

Salmevers og fællessang
Torsdag 9. september kl. 9.30 - 12.00

Snør traveskoene, for vi skal ud at gå med Gåbussen, inden vii kan sætte os godt tilrette i sognegården, hvor Marianne Reiche sidder klar ved flygelet. I de senere år har vi for alvor fået øjnene op for, at fællessang - også hver for sig - har betydning for vores mentale og fysiske helbred, f.eks. styrker fællessang vores hukommelse. Lad os teste det ved at synge gamle salmevers såvel som nyere sange fra Højskolesangbogen, og mens vi nyder kaffen og et stykke kringle, binder vi i fællesskab små anekdoter og historier til vores sangskat.

Hinkeruder og fælleslæsning
Torsdag 16. september kl. 9.30 - 12.00

Det indre legebarn kan godt glæde sig, for sammen med instruktører fra Gerlev Legepark skal vi genopfriske de gamle lege. Det skal være sjovt at bevæge sig og derefter vil det gøre godt med kaffe og boller og en god historie. Randi, som er uddannet læseguide, vil præsentere holdet for guidet fælleslæsning, som er en metode der har vist sig at have mange gode kognitive effekter, bl.a. evnen til at erindre.

Om mærkedage og ceremonier
Torsdag 23. september kl. 9.30 - 12.00

Denne gang skal vi have pulsen op med en tur op i kirketårnet, hvorfra vi kan skue ud over hele Ruds Vedby, inden vi sætter os tilrette inden i kirken for at tale om livets mærkedage og ceremonier. Vi har bedt sognepræst Marianne Lekven Agerholm indlede med et oplæg om, hvorfor vi har brug for traditioner. Undervejs skal vi huske at strække kroppen, særlig stræk af lægmusklerne efter tårnturen.
Der er kaffe og boller i sognegården.

Kunsten at fortælle livet v. Erik Lindsø
Torsdag 30. september kl. 19 - 20.30
"Når livet leves, erfares det - når livet elskes, forklares det," siger Erik Lindsø, der mener, at livshistorien er der, hvor vi har en mulighed for en forklaring på vores liv.
Vi har inviteret forfatter og foredragsholder Erik Lindsø til at fortælle om kunsten at fortælle sine historier.
Foredraget er åbent for alle ved tilmelding via Sorø Biblioteks hjemmeside, så inviter gerne en ledsager med. Der er reserveret pladser til alle deltagere på Hold Hjernen Frisk-holdet.

Lyden af Beatles v. Per Wium
Torsdag 7. oktober kl. 9.30 - 12.00

Om man er fra et hjem med klaver eller ej ... alle kan nynne med på Beatles' sange og alle +40 ved, hvor de var, da de hørte om John Lennons død. Musikformidler Per Wium ved en hel del mere om Beatles og vil berette for os om de fire drenge fra Liverpool. Men først skal vi ud og strække ben og strække hjerneceller.
Der er kaffe og kage, når vi kommer tilbage til sognegården.

Erindringer om bordets glæder
OBS! Vi mødes på Sorø Fagskole, tidl. Sorø Husholdningsskole
Torsdag 14. oktober kl. 9.30 - 12.00

Brunkål, kiksekage og mors frikadeller. Blot tanken om barndommens livretter kan få mundvandet til at løbe. Og denne gang - der er den sidste gang i forløbet - handler om, hvordan vores sanser kan fremkalde erindringer.
Elever fra Sorø Fagskole inviterer på små smagsprøver fra efterkrigens køkken og årene frem, krydret med korte oplæg og opskrifter, men før vi skal smage lækkerierne, bliver vi vist rundt på den gamle, fine skole som emmer af minder og historier.

Praktiske oplysninger

Vær opmærksom på, at man for 100 kr. melder sig til hele forløbet, inkl. de to foredragsaftner.
Vi starter og slutter hver gang i Ruds Vedbys sognegård. Sidste gang foregår dog i Sorø.
Vi går ca. 3 - 6 km. Husk at tøj og sko skal passe til vejr, terræn og aktiviteter.
Vi går ud i al slags vejr. Kun ved meget voldsomt vejr bliver vi indendørs.
Alle aktiviteter gennemføres naturligvis efter de gældende Covid-19 restriktioner.

Tak til

Ruds Vedby Kirke, Gåbussen, Foreningen Ruds Vedby Historie og til de frivillige, der har været med til at stable dette program på benene, der er støttet af Nordea-fonden.

Man er velkommen til at kontakte bibliotekar Randi Petersen, hvis man har spørgsmål til forløbet. Tlf. nr. 5787 7004 eller email: rdkp@soroe.dk
Vis kort
September måneds udstilling: Klaus Brage

September måneds udstilling: Klaus Brage

Onsdag den 1. til torsdag den 30. september 2021, kl. 00.
Sorø Bibliotek,
Storgade 7, Sorø
Finurlige former på Sorø Bibliotek..

Denne måned er Gallerigangen på Sorø Bibliotek & Bykontor forvandlet til et rum hvor sorte streger og ganske få farver, sammen med former og mønstre står i skarp kontrast til de hvide vægge. Det er de finurlige værker af kunstneren Klaus Brage, der pryder gangen.

Abstrakt monokrom i finurlige former, der får blikket til at danse. Klaus Brage formår at skabe dimensioner og interessante mønstre, der står ud.

Klaus er kunstner, der første gang var aktiv 1987-92. Allerede i ungdommen udviklede Klaus en personlig, abstrakt stil, som han har arbejdet ud fra lige siden. Han er i dag tilknyttet flere gallerier som fast kunstner, blandt andet Galleri SOLI i Sorø og Gallery Lorien på Frederiksberg i København.

Præget af sorte linjer og afgrænsede figurer, som finder hinanden og danner nye former, danser kontrasterne hen over papiret. Ofte kun sort tusch på hvidt papir; enkelt og stærkt, andre gange mere farverigt og finurligt. Hans streg er intuitiv, næsten meditativ, med en organisk kvalitet.

Udstillingen kan opleves på Gallerigangen på Sorø Bibliotek & Bykontor i september
Vis kort
Tirsdagstræf: Giv historien videre til dine efterkommere
21 Sep Andet

Tirsdagstræf: Giv historien videre til dine efterkommere

Tirsdag den 21. september 2021, kl. 10.
Arrangør: Sorø Bibliotek.
Dianalund Bibliotek, Sømosevej 44, Dianalund
Tirsdagstræf er for alle med lyst til en sludder. Denne gang er der fortælle café med Dorthe Seneka..

Tirsdagstræf får denne gang besøg af Dorthe Seneka, der fortæller om hvor vigtigt det er, at vi giver historien videre til vores efterkommere. Dorthe Seneka er et kendt ansigt på biblioteket, hvor hun i mange år har været ansat som biblioteksassistent, men sidste år gik hun på efterløn. Dorthe har 4 børn og 7 børnebørn, så der er mange efterkommere at underholde.

"Når man får ekstra tid i hverdagen, begynder man at tænke over ens liv. Alle har jo en livshistorie at fortælle, men husker vi at tage os tid til at give den videre? Hvordan fortæller du familiens historie videre? Man tænker jo altid, at der er tid nok til at dele minder og historier med familien. Men du skal huske at prioritere det og få sat tid af til det", siger Dorthe Seneka. I Dorthes familie afholder de familietræs-komsammen, hvor børn og børnebørn bliver underholdt med historier.

Hvordan det foregår, det kommer Dorthe og fortæller om. Så kom og få inspiration til at fortælle din historie videre eller fortæl, hvordan du deler din livshistorie med dine børn og børnebørn.

Tirsdagstræf er i lige uger kl. 10-11:30 på biblioteket i Dianalund. Det er åbent for alle, der har lyst til en sludder og en kop kaffe - tag meget gerne din nabo eller ven med. Dorte og Helle er klar med kaffe og småkager. Der er ikke tilmelding, man møder bare op
Vis kort
Strikkecafe på Sorø Bibliotek
22 Sep Andet

Strikkecafe på Sorø Bibliotek

Onsdag den 22. september 2021, kl. 14.
Sorø Bibliotek,
Storgade 7, Sorø
Medbring snakketøj og strikketøj. Hyg dig med andre strikkere!.

Der er strikkecafé på Sorø Bibliotek hver onsdag klokken 14:00 -17.00.
Der er ingen tilmelding, bare mød op med garn og strikkepinde
Vis kort
Strikkecafe på Dianalund Bibliotek
23 Sep Andet

Strikkecafe på Dianalund Bibliotek

Torsdag den 23. september 2021, kl. 14.
Arrangør: Sorø Bibliotek.
Dianalund Bibliotek, Sømosevej 44, Dianalund


Der er strikkecafé på Dianalund Bibliotek torsdag klokken 14:00 -17:00
Vis kort
Bare 1 side til. En Bogslugers Bekendelser
25 Sep Andet

Bare 1 side til. En Bogslugers Bekendelser

Lørdag den 25. september 2021, kl. 11.
Sorø Bibliotek,
Storgade 7, Sorø
Litterære Lørdag får denne gang besøg af Sascha, der er bogblogger på Instagram..

En god læseoplevelse kan være mange ting. Litteratur behøver ikke altid at være stor kunst eller udfordre intellektuelt. Nogle gange har man bare lyst til at læse en god, underholdende historie eller har brug for at drømme sig væk til en anden verden.

Mød Sascha Madsen, der er lokal bogblogger, der anbefaler bøger på Instagram-siden @livetidukkehuset. Sascha læser over 100 bøger om året indenfor næsten alle genrer. Til arrangementet vil hun samtale med bibliotekar Elisabeth om læsning og anbefale en masse af sine favoritter.

En Litterær Lørdag er en booktalk hvor vi præsenterer bøger indenfor et bestemt tema, eller gode alternativer til kendte forfattere. Efter præsentationen har du mulighed for at stille spørgsmål så du kommer hjem med en masse nye læsetips og måske med en bog under armen.

Arrangementet er gratis, og der er ingen tilmelding, så du møder bare op.

Bibliotekar Elisabeth
Vis kort
Strikkecafe på Sorø Bibliotek
29 Sep Andet

Strikkecafe på Sorø Bibliotek

Onsdag den 29. september 2021, kl. 14.
Sorø Bibliotek,
Storgade 7, Sorø
Medbring snakketøj og strikketøj. Hyg dig med andre strikkere!.

Der er strikkecafé på Sorø Bibliotek hver onsdag klokken 14:00 -17.00.
Der er ingen tilmelding, bare mød op med garn og strikkepinde
Vis kort
Strikkecafe på Dianalund Bibliotek
30 Sep Andet

Strikkecafe på Dianalund Bibliotek

Torsdag den 30. september 2021, kl. 14.
Arrangør: Sorø Bibliotek.
Dianalund Bibliotek, Sømosevej 44, Dianalund


Der er strikkecafé på Dianalund Bibliotek torsdag klokken 14:00 -17:00
Vis kort
Livet er i det mindste en historie værd
30 Sep Foredrag

Livet er i det mindste en historie værd

Torsdag den 30. september 2021, kl. 19.
Arrangør: Sorø Bibliotek.
Ruds Vedby Sognegård, Rudsgade 15C, Ruds Vedby
Kunsten at fortælle livet - ved foredragsholder og forfatter Erik Lindsø..

"Når livet leves, erfares det - når livet elskes, forklares det," siger Erik Lindsø, der mener, at livshistorien er der, hvor vi har en mulighed for en forklaring på vores liv.

"Livet bliver til, når det bliver fortalt, men det bliver også til at forstå," siger Erik Lindsø, hvis seneste bog handler om livshistoriens nødvendighed. Bogen indeholder - som foredraget - både personlige og litterære eksempler på, hvad det betyder for, når vi oplever, at vores liv er en historie værd.

Vi er glade for, at Erik Lindsø har sagt ja til at holde dette livsbekræftende foredrag som en del af projektet "Hold Hjernen Frisk", der har fokus på hvordan vi kan træne evnen til at erindre.

Alle interesserede er meget velkomne til at trække en gratis billet til en siddeplads.

Om foredraget

"Det er menneskets særegne opfindelse at lave historier og fortælle historier. En historie bærer verdens formildelse i sig. En historie er trøstende," forklarer Erik Lindsø og supplerer med et Karen Blixen citat: "Når vi fortæller, sætter vi noget sammen, der er gået i stykker."
"Vi kan f. eks. være ud af en familie, hvor det pibler ud af revner og sprækker, men med historier får vi den til at hænge sammen. Vi bruger fortællingen til at holde os oprejste i livet og til at blive klogere på os selv og hinanden."
"Enhver livshistorie er et tilbageblik, som rummer beretninger om tro, håb og kærlighed - om det største, der findes. Vi fortæller vores lykke og vores ulykke, vores stjernestunder og vores sorger, og vi fortæller dem, så de fletter sig ind og ud af hinanden. Sådan bliver livet til, både når det leves forlæns, og når det forstås baglæns," forklarer Lindsø, der mener, at der skal fortællinger til for at skabe relationer og fællesskaber:

"Når vi fortæller vores liv for hinanden, deler vi også vores skæbne med hinanden, og skæbnefællesskaber er de stærkeste fællesskaber, der findes. Du kan forlade mig, og jeg ser dig måske aldrig igen, men de historier, du fortalte mig, og den historie, vi fik sammen, bliver altid stående tilbage."

Foredraget deler rundhåndet ud af de sørgmuntre, morsomme, bevægende og livsnære historier, Erik Lindsø har samler op undervejs i litteratur og hverdagsliv.

Om foredragsholderen

Erik Lindsø er en af landets mest efterspurgte foredragsholdere og fortællere, der med muntre historier og humorens bid sætter tilværelsen under lup. Han har været højskoleforstander på Rønshoved Højskole, programmedarbejder i Danmarks Radio og redaktør for Højskolebladet og kulturmagasinet Grænsen. Han er tilknyttet Rødding Højskole som underviser og kursusarrangør. Erik Lindsø har senest udgivet bøgerne "Der er nu noget ved livet, man ikke finder andre steder" og "Livet er i det mindste en historie værd" samt "Viljen til Rødding. Genstarten af Rødding Højskole 2006-2012". Han er på vej med en bog om den danske sang og en bog om humor.

Om Hold Hjernen Frisk

Med bevillinger fra Nordea-fonden indgår Sorø Bibliotek & Bykontor i DGI's projekt 'Hold Hjernen Frisk' med et forløb for seniorer i Ruds Vedby.

Målet er at omsætte forskningsbaseret viden til konkrete aktiviteter, der holder hjernen i gang: vandreture, huskelege og spændende samtaler.

I det 3-årige projekt, Hold Hjernen Frisk, vil projektpartnerne DGI, Slots- og Kulturstyrelsen, Sangens Hus og Dansekapellet omsætte forskningsbaserede viden til engagerende og fællesskabsskabende aktiviteter for seniorer omkring pensionsalderen og udbrede eksisterende viden i forskellige formater. DGI leder projektet, der er støttet af Nordea-Fonden
Vis kort
Få vejledning af Lejernes Hus
4 Okt Andet

Få vejledning af Lejernes Hus

Mandag den 4. oktober 2021, kl. 16.
Sorø Bibliotek,
Storgade 7, Sorø
Brug for rådgivning vedr. lejebolig, kan en sagsbehandler fra Lejernes Hus hjælpe dig på biblioteket..

Problemer med din lejebolig? Kom ned på biblioteket i Sorø og få vejledning af en sagsbehandler i lejeretslige spørgsmål.

Lejernes Hus afd. Vestsjælland stiller en sagsbehandler til rådighed i en time om ugen, til gratis at vejlede lejere i området, der har spørgsmål ang. deres lejeforhold.

Få gratis vejledning af en sagsbehandler, hvis du har spørgsmål ang.:
  • Et generelt problem med din bolig.
  • Om din husleje er alt for høj.
  • En fraflytningssag.
  • En dårligt vedligeholdt bolig.
  • Et forkert varmeregnskab.
  • Andre boligrelaterede problemer.
Du skal bare møde op i tidsrummet og skrive dig i kø, så forsøger sagsbehandleren at hjælpe så mange som muligt. Hvis det viser sig, at der er en sag, som skal viderebehandles, vil Lejernes Hus henvise til, hvor man kan få mere hjælp.

Husk relevante dokumenter som lejekontrakt, ind-/udflytningsrapport, seneste huslejeopkrævning, varmeregnskab, mv.

I kan læse mere om Lejernes Hus på deres hjemmeside HER
Vis kort

IndmeldelseIndmeldelse icon

Meld dig eller dit kor ind i Kor72 og læs mere om kontingent m.v.  

MedlemsfordeleMedlemsinfo icon

Læs om de mange fordele ved at være medlem af Kor72, fx fælles Kodaaftale

Tilskudsmulighederstoettemuligheder icon

Se en liste over de muligheder for støtte, som medlemmer af Kor72 har adgang til 

NyhedsbrevNewsletter icon

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og gå ikke glip af sidste nyt fra Kor72  

Facebookfacebook icon

Giv vores Facebookside et like og hold dig opdateret på aktiviteterne i Kor72  

KorkaravanenKorkaravanen icon

Læs om de to Kor72-projekter, som er støttet af Nordea Fonden  

Korleder-annonceKorleder icon

Søger dit kor ny korleder? Eller er du korleder der søger kor?

NodekassenNodekassen icon

Find noder, hjælp, links og gode råd her