ALLE Nordjylland Midtjylland Syddanmark Hovedstaden Sjælland

Velkommen til koncertkalenderen, hvor du kan se Kor72s medlemskors koncerter over hele landet. Du kan også vælge at se koncerterne i en enkelt region; benyt menubjælken til at vælge mellem regionerne.

Koncertkalenderen er et samarbejde med KultuNaut og for at få dit kors koncerter med i kalenderen, skal du indtaste koncerten via siden her. Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte sekretariatet på mailadressen Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Vis huskeliste Opret arrangement

Nivaagaards Malerisamling

Gammel Strandvej 2
2990 Nivå
Tlf: 49 14 10 17
Hjemmeside
Åbent: Ti.-fr. kl. 11-20, lø.-sø./hlg. kl. 11-17
Entré: 70 kr., seniorer 60 kr.

500 ÅRS MALERKUNST. Museets permanente samling består af værker fra renæssancen, barokken og den danske guldalder, og der er især tre genrer, der dominerer, nemlig portrættet, landskabsmaleriet og det religiøse motiv.
Renæssance og barok. Renæssancen er repræsenteret ved en række italienske kunstnere, bl.a. Giovanni Bellini, Cima da Conegliano, Lorenzo Lotto, Bernardino Luini og Sofonisba Anguissola. Fra nordligere breddegrader kan man finde værker af Lucas Cranach d.æ. og Pieter Breughel d.y. Museet har tillige en fin samling landskabsmalerier fra den nederlandske barok af Jan van Goyen, Salomon Ruysdael, Aert van der Neer og Jacob van Ruisdael. En af Malerisamlingens perler er desuden et landskabsmaleri af franskmanden Claude Lorrain. En anden velrepræsenteret genre er portrætkunsten, der tæller portrætter af Rembrandt og Cornelis de Vos.
Dansk guldalder. Samlingen af dansk guldalderkunst består af en række værker af periodens bedste malere, heriblandt C.W. Eckersberg, Christen Købke, J. Th. Lundbye, Wilhelm Marstrand, Martinus Rørbye og P.C. Skovgaard.
Offentlig transport: Kystbanen/København-Helsingør, Bus: Nr. 354, 388, 821 (telebus), Nivå st.: 10 minutters gang til museet. Bil: Rute 152: Strandvejen E47/E55: Fra syd: frakørsel 6 Fra nord: frakørsel 5 mod Humlebæk. Drej til venstre ved lyskryds, og igen til venstre ved næste lyskryds efter 3 km. Parkering: Der er en stor parkeringsplads lige ude foran museet samt handicapparkering


Viser 3 events fra/efter 25. apr. 2024

Ny særudstilling:

Ny særudstilling: "Da hverdagen stjal billedet - i Holland og Danmark" på Nivaagaard

Søndag den 28. januar til søndag den 16. juni 2024, kl. 11-20 & 11-17.
Nivaagaards Malerisamling,
Gammel Strandvej 2, Nivå
I 1600-tallets blomstrende hollandske kunstscene skete et bemærkelsesværdigt skift, da malere i stigende grad kastede sig over skildringer af hverdagens begivenheder og genstande..

I det 19. århundrede fulgte Danmark trop med samme motiver, hvilket senere blev fremhævet som den danske guldalder. Nivaagaards Malerisamling præsenterer en nyskabende udstilling, der sammenstiller anerkendte mesterværker og oversete skatte fra begge perioder. Udstillingen - "Da hverdagen stjal billedet - i Holland og Danmark"

Den 28. januar 2024 åbner Nivaagaards Malerisamling dørene til en storslået særudstilling, der dykker ned i to perioder af kunsthistorien. Med 200 års mellemrum brød disse perioder med tidligere kunstneriske fremstillinger og lod hverdagens scener indtage lærreder og hjem.

Genremaleriet i fokus

Udstillingen sætter fokus på genremaleriet, hvor anonyme mennesker spiller hovedrollen i fortællende motiver i hverdagens omgivelser. Disse billeder, sanselige og humoristiske, pudsige eller moraliserende, er rige på detaljer såsom glitrende kobberkedler, bløde tekstiler og reflekser i et ølglas.

Fortællinger fra hverdagen

Disse genremalerier er konstruerede fortællinger om det levede liv; de afspejler det, der kunne ses, høres, lugtes og smages. Over 100 værker fra førende museer og privatsamlinger i Holland, USA, Frankrig, England, Sverige og Danmark giver beskueren indblik i intime rum, vilde verdener, utæmmelige følelser, stor skønhed, begær og sult efter livet.

Hverdag og sanselighed - med 200 års mellemrum

Kunstnere i 1600-tallets Holland og Danmark revoluzionerede skildringen af hverdagslivet, samtidig med at de udviklede nye former for stilleben, landskabsmaleri og marinemaleri. Hollandsk barok blev beundret for sin levende skildring af almindelige menneskers liv, mens danske guldaldermalere i det 19. århundrede valgte at male den nære verden omkring dem.

Sanselighed og humor

I modsætning til det hollandske maleri præsenterer danske guldaldermalere en mere stille form for sanselighed. Humoren sprudler stadig i karikerede fortællinger, der skildrer samfundets personligheder. Genrebillederne opnåede popularitet i deres samtid, men nogle danske genremalere blev underkendt i eftertiden.

Barok og guldalder - i samling og aktuel forskning

Stifteren af Nivaagaards Malerisamling, Johannes Hage, var inspireret af den danske guldalder og det hollandske genrebillede. Museet præsenterer med stolthed udstillingen "Da hverdagen stjal billedet - i Holland og Danmark," der forener to af museets samlingsområder i et internationalt format.

Forskningens betydning

Udstillingen baserer sig på kunsthistoriker Kasper Lægrings post.doc. forskningsprojekt om hollandsk og dansk genremaleri, finansieret af Ny Carlsbergfondet og Aarhus Universitet. Den nyder også godt af ongoing forskning i den nederlandske og flamske samling på Nivaagaards Malerisamling, støttet af Kulturministeriets Forskningspulje og udført af museets specialkonsulent, prof. em. dr. Jørgen Wadum, og den hollandske kunsthistoriker, dr. Angela Jager.

Udstillingsdetaljer
  • Titel: Da hverdagen stjal billedet - i Holland og Danmark
  • Dato: 28. januar - 16. juni 2024
3 i 30 dage

Køb 3 i 30 dage billetten og få adgang til Karen Blixen Museum Rungstedlund, Kunsthallen Gl. Holtegaard og Nivaagaards Malerisamling i 30 dage (gælder ét besøg hvert sted). Kortet kan købes alle tre steder.

Kontakt: info@nivaagaard.dk / +4549141017
Vis kort
Ud med koen? Nivaagaard udstiller vores syn på koen gennem 500 år

Ud med koen? Nivaagaard udstiller vores syn på koen gennem 500 år

Fredag den 28. juni til søndag den 15. september 2024, kl. 11-20 & 11-17.
Nivaagaards Malerisamling,
Gammel Strandvej 2, Nivå
I 1600-tallets blomstrende hollandske kunstscene skete et bemærkelsesværdigt skift, da malere i stigende grad kastede sig over skildringer af hverdagens begivenheder og genstande..

I det 19. århundrede fulgte Danmark trop med samme motiver, hvilket senere blev fremhævet som den danske guldalder. Nivaagaards Malerisamling præsenterer en nyskabende udstilling, der sammenstiller anerkendte mesterværker og oversete skatte fra begge perioder. Et samfund bygget op om koen

Hvilken rolle spiller koen i Danmark? Og har vores syn på koen ændret sig? Ligesom koens berettigelse i de senere år er blevet genstand for den offentlige samtale, har kunstnere gennem de sidste 500 år beskæftiget sig med den. Fra guldalderen og frem til i dag har koen fungeret som motiv, symbol og nu også kontroversiel figur.

Læs mere om udstillingen på Nivaagaard Malerisamling

Samtidskunsten i dialog med ældre værker

I udstillingen 'Mælkeveje, koen i kunst og kultur' møder du kunstværker, der alle har det tilfælles, at de beskæftiger sig med koen på den ene eller anden måde. Fra yndige landskabsmalerier af græssende køer til klimabevidste og skeptiske samtidige værker.

Du vil opleve, hvordan samtidskunsten går i dialog med værkerne fra de sidste 500 år. Hvordan vores syn på det græssende dyr har ændret sig i takt med samfundets og klodens ændring. Du bliver konfronteret med temaer som identitet, klimakrise og køn - men også med den ophøjede betydning og de myter, der ligger i koen som figur.

Besøg Nivaagaard Malerisamling - Guldalder, rododendronpark og samtidskunst

Lad børnene skabe deres egen ko-kunst

Tag børnene med på værkstedet "MUUH". Her kan I hele sommeren fordybe jer i historier, kunst og spændende aktiviteter.

3 i 30 dage

Køb 3 i 30 dage billetten og få adgang til Karen Blixen Museum Rungstedlund, Kunsthallen Gl. Holtegaard og Nivaagaards Malerisamling i 30 dage (gælder ét besøg hvert sted). Kortet kan købes alle tre steder.

Kontakt: info@nivaagaard.dk / +4549141017
Vis kort
Rembrandt Reunited - Måske har Nivaagaards Rembrandt en makker

Rembrandt Reunited - Måske har Nivaagaards Rembrandt en makker

Mandag den 2. september til søndag den 10. november 2024, kl. 11-20 & 11-17.
Nivaagaards Malerisamling,
Gammel Strandvej 2, Nivå
To portrætter, malet af Rembrandt på samme tid og oprindeligt en del af samme privatsamling, er nu midtpunkt for forskernes interesse..

Se portrætterne og find ud af, om der er en sammenhæng, når de for første gang i 223 år forenes i udstillingen 'Rembrandt Reunited' på Nivaagaards Malerisamling. Se de to Rembrandter, der måske hører sammen

Portrætterne er malet på samme tid og har tilhørt samme privatsamling. Og lige nu er et forskerhold i fuld gang med at undersøge, om de hører sammen.

Nivaagaards malerisamling har helt eksklusivt fået lov at låne Rembrandts Portræt af en 40-årig mand af Metropolitan Museum of Art i New York. Du kan se det i udstillingen sammen med Nivaagaards eget Rembrandt-maleri Portræt af en 39-årig kvinde.

Det er første gang i 223 år, at de to værker kan opleves sammen.

Besøg Nivaagaards Malerisamling - Guldalder, rododendronpark og samtidskunst

Malede Rembrandt en mand og en kvinde?

Ét af Nivaagaards Malerisamling mest værdifulde værker må uden tvivl være Portræt af en 39-årig kvinde, som Rembrandt malede i 1632. Maleriet forestiller en kvinde i præstekrave og sort kjole, der kigger ud på beskueren foran en sort baggrund. I hånden holder hun en lille bibel, og om munden tegner sig et forsigtigt smil.

I kunstkenderkredse har der i mange år været spekulationer om, om Nivaagaards maleri er malet enkeltstående, eller om det i virkeligheden hører sammen med et andet Rembrandt maleri, nemlig Portræt af en 40-årig mand. Her kigger en mand ud på beskueren iført præstekrave foran en sort baggrund.

Forskergruppen kommer med svaret

Rembrandt-udstillingen på Nivaagaards Malerisamling begynder med et forskningsseminar, hvor eksperter i Rembrandt vil sammenligne de to værker og komme med deres bud på, om de hører sammen.

Når du besøger udstillingen, vil du få svaret.

3 i 30 dage

Køb 3 i 30 dage billetten og få adgang til Karen Blixen Museum Rungstedlund, Kunsthallen Gl. Holtegaard og Nivaagaards Malerisamling i 30 dage (gælder ét besøg hvert sted). Kortet kan købes alle tre steder.

Kontakt: info@nivaagaard.dk / +4549141017
Vis kort
jubisite1

IndmeldelseIndmeldelse icon

Meld dig eller dit kor ind i Kor72 og læs mere om kontingent m.v.  

MedlemsfordeleMedlemsinfo icon

Læs om de mange fordele ved at være medlem af Kor72, fx fælles Kodaaftale

Tilskudsmulighederstoettemuligheder icon

Se en liste over de muligheder for støtte, som medlemmer af Kor72 har adgang til 

NyhedsbrevNewsletter icon

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og gå ikke glip af sidste nyt fra Kor72  

Facebookfacebook icon

Giv vores Facebookside et like og hold dig opdateret på aktiviteterne i Kor72  

KorkaravanenKorkaravanen icon

Læs om de to Kor72-projekter, som er støttet af Nordea Fonden  

Korleder-annonceKorleder icon

Søger dit kor ny korleder? Eller er du korleder der søger kor?

NodekassenNodekassen icon

Find noder, hjælp, links og gode råd her