ALLE Nordjylland Midtjylland Syddanmark Hovedstaden Sjælland

Velkommen til koncertkalenderen, hvor du kan se Kor72s medlemskors koncerter over hele landet. Du kan også vælge at se koncerterne i en enkelt region; benyt menubjælken til at vælge mellem regionerne.

Koncertkalenderen er et samarbejde med KultuNaut og for at få dit kors koncerter med i kalenderen, skal du indtaste koncerten via siden her. Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte sekretariatet på mailadressen Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Vis huskeliste Opret arrangement

Musikhuset Aarhus

Thomas Jensens Allé 2
8000 Aarhus C
Tlf: 89404040
Hjemmeside
Åbent: Foyer og billetsalg: 10-18

Velkommen til Nordens største Musikhus. Fra pop til opera. Fra rock til barok. Fra studerende til internationale stjerner. Musikken er i centrum, når Musikhuset hvert år beriger, bevæger og begejstrer mere end 600.000 gæster. Med storslået akustik og smuk arkitektur danner husets seks sale og ni scener ramme om mere end 1.200 årlige arrangementer. Musikhuset byder på oplevelser for enhver smag. Børneforestillinger, koncerter, musicals, comedy, dans, teater, opera, symfonikoncerter samt møder, events og konferencer for erhvervslivet. Der er også masser af gratis aktiviteter og mulighed for at nyde husets café og restaurant johan r. Musikhuset er et musikalsk kraftcenter, der udover at trække de største musikere til Aarhus huser seks lokale og toneangivende aktører: Musikhuset Aarhus, Det Jyske Musikkonservatorium, Aarhus Symfoniorkester, Den Jyske Opera, teatergruppen Filuren og Comedy Zoo Aarhus. Tilsammen gør det Musikhuset til et af landets mest populære kulturhuse og Nordens største musikhus. Musikhuset er et unikt koncert- og læringshus på internationalt niveau. En musikalsk smeltedigel, hvor man hver dag kan møde hundredvis af studerende, lærere, professionelle musikere og medarbejdere i Musikhuset. Musikhuset ligger i hjertet af Aarhus og udgør sammen med ARoS, Århus Festuge, Ridehuset, Aarhus Musikskole, Bora Bora og Godsbanen et kulturelt kraftcenter midt i byen. Læs mere om Musikhuset på www.musikhusetaarhus.dk


Viser 301 events fra/efter 28. sep. 2022

Anders Fogh Rasmussen
28 Sep Foredrag

Anders Fogh Rasmussen

Onsdag den 28. september 2022, kl. 19-21.
Pris: Entré: 375 kr Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Musikhuset Aarhus,
Thomas Jensens Allé 2, Aarhus C
Mød tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen, når han besøger Musikhuset. Bliv klogere på en mand, som hele sit liv har stået over for store og afgørende valg..

Lær nye sider af personen Anders Fogh Rasmussen at kende, når han i samtale med Søren Dahl genoplever sin dannelsesrejse. Søren Dahl taler med Anders Fogh Rasmussen om Foghs biografi At træde i karakter, der udkom i foråret.

Søren har inviteret en hemmelig gæst til at deltage, og hvordan den tidligere statsminister og Nato-generalsekretær takler den situation, vil tiden vise.

Det bliver en spændende aften, hvor vi lærer mere om manden bag valgene
Vis kort
Sommerfugledalen
28 Sep Jazz

Sommerfugledalen

Onsdag den 28. september 2022, kl. 19.30-20.40.
Pris: Entré: 190 kr Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Musikhuset Aarhus,
Thomas Jensens Allé 2, Aarhus C
Svensk jazzikon gæster Musikhuset Aarhus med poetisk jazz og vokalensemblet Musica, Bo Holten samt Ellen Hillingsø. Stefan Forssén er en af de helt store navne i svensk jazz..

Han er en slags viderefører af den tradition, der blev grundlagt af Jan Johansson (Jazz på Svenska) og siden manifesteret af folk som Bengt Hallberg, Arne Domnérus og Monica Zetterlund - en udpræget jazzet stil med stærk indflydelse fra nordisk folketone.

Forssén er imidlertid også virksom som komponist, meget kendt for sine charmerende kanons (Till havs med solfyllde segel). Men han har også komponeret i det store format, og her indtager hans tonesætning af Inger Christensens Sommerfugledalen en fremtrædende plads. Værket er skrevet for et lille ensemble af sangere samt semi-improviseret klaver som i denne sammenhæng udført af Forssén selv, og kaster et helt andet lys over Sommerfugledalen, end vi har vænnet os til fra tonesætninger af danske komponister. Varmere og mere melodisk.

Ellen Hillingsø medvirker som oplæser ved koncerten og Stefan Forssén sidder selv bag klaveret når Musica Fictas seks solister og Bo Holten tager publikum med på en tur til sommerfuglenes sfæriske luftlag

Medvirkende
Ellen Hillingsø, oplæser
Stefan Forssén, klaver
Bo Holten, dirigent
Christine Nonbo, sopran
Ann-Christin W. Ingelse, sopran
Eva Wöllinger-Bengtson, alt
Josef Hamber, tenor
Jakob Soelberg, baryton
Rasmus Kure, bas

Gå ikke glip af denne skønne aften i Lille sal
Vis kort
Victor Lander: Comedy showet 'Weekend'
29 Sep Show/stand up

Victor Lander: Comedy showet 'Weekend'

Torsdag den 29. september 2022, kl. 19.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Musikhuset Aarhus,
Thomas Jensens Allé 2, Aarhus C
Victor Lander er sjov. Med sin legende tilgang til comedy, leverer han fjollede jokes, der aldrig går på kompromis med træfsikkerheden. Victor er ikke typen der tøver. Med sin ustoppelige energi og smittende humør trækker han publikum..

Med ind i sit syrede, men samtidigt ærlige univers, hvor han tvister trivielle dagligdagssituationer til drengede fabler, som alt sammen bliver leveret med en uimodståelig kejtet charme

Talentet er enormt og derfor var det også med største selvfølgelighed at århusianeren, efter at have turneret rundt med sit onemanshow "Victor Flygter Hjemmefra", trådte ind i danskernes TV-stuer og blev allemandseje, først som deltager i kæmpehittet Stormester og senere i den prestigefyldte rolle som vært på TV2s lørdagsunderholdning LEGO Masters. Nu er han klar med showet WEEKEND
Vis kort
Vestbo Trio & Uffe Steen Trio
29 Sep Jazz

Vestbo Trio & Uffe Steen Trio

Torsdag den 29. september 2022, kl. 20-22.
Pris: Entré: 195 kr Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Musikhuset Aarhus,
Thomas Jensens Allé 2, Aarhus C
Musikhuset plukker fra den øverste musikalske hylde, når de to guitartrioer Uffe Steen Trio & Vestbo Trio mødes på scenen. Det bliver en aften med instrumental musik i særklasse, når Uffe Steen Trio møder Vestbo Trio til..

En særlig aften med guitaren i centrum. Koncerten består af et sæt med hver trio samt en fælles afslutning på scenen.

Samarbejdet mellem Danmarks store guitar-es Uffe Steen og hans tidligere elev Michael Vestbo blev skudt i gang i efteråret 2016. D'herrer følger nu op på succesen med en forårsturné, som kulminerer med denne koncert i Musikhusets Lille Sal. Glæd dig til en stor oplevelse med velklingende kompositioner og
ekvilibristisk guitarspil.

Uffe Steen Trio
Uffe Steen har base i Aarhus, hvorfra hans enestående musikalske evner har givet
genlyd langt udenfor Danmarks grænser. En musiker, som med indfølt guitarspil i
international topklasse har begejstret publikum live og på en lang stribe
indspilninger. Uffe Steen Trio byder på sprængfarlig bluesjazz serveret med stort
overskud i et musikalsk univers, hvor alt kan ske. Trioen barsler inden længe med
et nyt album.
Line-up: Uffe Steen (guitar), Thomas Sejthen (bas), Jesper Bo Knudsen (trommer)

Vestbo Trio
Vestbo Trio er det nye navn, som de senere år har markeret sig med et
karakteristisk bud på fængende instrumental musik. Som noget særligt har Vestbo
Trio skabt spændende instrumentalmusik, som ikke kun er for musiknørder: Med
charme, nerve og afslappet selvfølgelighed spiller Vestbo Trio kompositioner, der
går rent ind også hos lyttere uden det store jazzkørekort.
Line-up: Michael Vestbo (guitar), Jesper Smalbro (bas), Eddi Jarl (trommer)
Vis kort
Ane Høgsberg
30 Sep Show/stand up

Ane Høgsberg

Fredag den 30. september 2022, kl. 19-20.15.
Pris: Entré: 250 kr Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Musikhuset Aarhus,
Thomas Jensens Allé 2, Aarhus C
Få aktiveret grinemusklerne med Ane Høgsberg nye soloshow i Musikhuset. Efter succeserne Dårlig Feminist og Døden Har En Årsag har Ane nu kastet sig over et standup-show fuldstændig blottet for store moraler og tabu-emner..

Glæd dig til at grine helt ned i maven, når Ane Høgsberg træder op på scenen i Rytmisk sal med sit nye soloshow Morskab.

"Det skal bare være morsomt! Enkelt, sjovt og ikke så mange dikkedarer. De sidste par år har været underlige for os allesammen og hvis der er noget vi har brug for efter en krisetid, så er det at grine af og med hinanden"

Showet tager udgangspunkt i Ane Høgsbergs liv, betragtninger og de universelle udfordringer, vi alle stiftet bekendtskab med i løbet af livet, på tværs af sociale lag, geografi og opvækst.

"Vi er nok alligevel allesammen mere ens end, vi går og tror og om ikke andet, så kan vi allesammen lide at have det sjovt og more os, og så kan vi da mødes om det"
Vis kort
Michael Bladt & Aarhus Jazz Orchestra
30 Sep Jazz

Michael Bladt & Aarhus Jazz Orchestra

Fredag den 30. september 2022, kl. 20-22.15.
Pris: Entré: 120 kr Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Musikhuset Aarhus,
Thomas Jensens Allé 2, Aarhus C
En aften med ægte big band sound, groovy funk og masser af Bladt. Tenorsaxofonisten Michael Bladt kan i år fejre 25-års jubilæum som medlem af Aarhus Jazz Orchestra..

I et bigband-oppisket hav af synkoper, fraseringer og vilde harmonier har Michael Bladt været en melodisk klippe, som publikum har kunnet holde sig fast ved. Samtidig med at Bladt har spillet sax for byens bedst swingende orkester, har han haft egne soloprojekter og udgivet tre albums i eget navn

Denne aften hylder vi ham og hans musik med en koncert, hvor Aarhus Jazz Orchestra spiller Bladts egne kompositioner arrangeret af Jesper Riis samt af orkestrets egne musikere

En aften med ægte big band sound, groovy funk og masser af Bladt.

Udover at hylde Bladts historie, er koncerten også en hyldest til hele orkesteret. Et fællesskab, hvor de enkelte musikere kan stråle, og som samtidig er i stand til at smelte sammen til en funklende helhed

"Jeg ser ofte mig selv som en kamæleon. Forskellige musikalske genrer kræver forskellige nuancer fra den musikalske farvepalet. Igennem min karriere har jeg skiftet farver, alt efter hvilken musikalsk retning jeg har bevæget mig i. Den ene dag er det det kølige nordiske, den anden er det den jordbundne funk, mens der andre gange er brug for den mest faretruende nuance i musikkens hedeste øjeblikke." - Michael Bladt

Det er denne foranderlige egenskab, det stærke fællesskab og ikke mindst funken, der gennemsyrer koncerten.

Gå ikke glip af denne swingende oplevelse i Lille sal
Vis kort
Bamse all Stars
30 Sep Rock/Pop

Bamse all Stars

Fredag den 30. september 2022, kl. 20-22.30.
Pris: Entré: 400 kr Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Musikhuset Aarhus,
Thomas Jensens Allé 2, Aarhus C
Vi hylder vores helt egen lokale stjerne Bamse i Musikhuset. Det bliver et overflødighedshorn af kendte danske solister og BAMSE-hits, når vi inviterer til BAMSE ALL STARS KONCERT i Store sal..

Sangene bliver fremført af et hold af kendte danske solister: Chief One, Thomas Buttenschøn, Birthe Kjær, Ann-Mette Elten, Jacob Haugaard, Annette Heick og Mikkel Schrøder. Derudover medvirker også Lars Ranthe, der spiller Bamses manager i filmen, som gæsteguitarist.

Solister bliver bakket suverænt op af Bamses kapelmester gennem mange år, Peter Bødker og hans orkester. Sammen spiller de en helt særlig BAMSE ALL STARS KONCERT i Store Sal.

Den anmelderroste spillefilm om BAMSE havde Galla premiere i Musikhuset d. 22. august og spilles nu i landets biografer, og BAMSE ALL STARS KONCERTEN er en naturlig opfølgning på filmen. Til koncerten bliver der nemlig mulighed for at hylde hele Danmarks BAMSE og genhøre alle de fantastiske sange, der ikke blev plads til i filmen.

Du kan glæde dig til et brag af en koncert, når Annette Heick og Mikkel Schrøder, som værter på scenen, guider publikum og seere gennem den festlige hyldestkoncert i Musikhuset.

Band

Kapelmester: Peter Bødker
Guitar: Anders Lampe
Guitar m.m.: Andreas Lund
Keyboards: Lars DK
Bas: Allan Nagel
Trommer: Henrik Thomsen
Vis kort
Familiedans
1 Okt Børneteater

Familiedans

Lørdag den 1. oktober 2022, kl. 10-11.
Pris: Entré: 75 kr Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Musikhuset Aarhus,
Thomas Jensens Allé 2, Aarhus C
Er et guidet fortælle-legeunivers med fokus på motorik, sansestimulering og frydedans. Både børns og forældres behov for leg, fantasi, grin, hygge..

Familiedans er et guidet fortælle-legeunivers med fokus på motorik, sansestimulering og frydedans. Både børns og forældres behov for leg, fantasi, grin, hygge, tumleri og familienærvær bliver fyldt op.

En dansepædagog styrer forløbet gennem en fortælling og lader voksne og børn deltage aktivt og medskabende i deres egne små familieenheder. Med en kombination af dans og teater inviteres familierne ind i teatersalens magiske univers af lyd, lys og fantasi til en helt særlig stemningsmættet legestund.

Hold øje med sociale medier for information om hvilket univers vi træder ind i på de forskellige lørdage. Måske skal I på opdagelse i den blomstrende og levende have, rejse til regnskoven eller en tage svingtur i tivoli.

Dansepædagog: Eva Damholt

OBS: Det er en fordel at være en voksen pr. barn - alle deltager på gulvet. Medbring drikkedunk og strømpesokker, I får det varmt og skal kunne bevæge jer frit.

Anbefalet alder: 4 - 6 år.

Indgang via Skovgaardsgade 2 c, 8000 Aarhus C
Vis kort
Livets små mirakler
1 Okt Skuespil

Livets små mirakler

Lørdag den 1. oktober 2022, kl. 19.30-20.40.
Pris: Entré: 200 kr Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Musikhuset Aarhus,
Thomas Jensens Allé 2, Aarhus C
Bliv suget ind i Livets små mirakler, når Paolo Nani Teater i samarbejde med Limfjordsteatret besøger Musikhuset. Livets små mirakler er en poetisk og på mange måder overrumplende forestilling..

Paolo Nani er en sand virtuos, som i
kraft af sit kropsprog og mimik fra første øjeblik fængsler sit publikum. Samtidig er han en formidabel tegnekunstner,
og forestillingens scenografi består af projektioner, der fremviser hans tegninger med lynets hast, mens forestillingen
skrider frem. Det er ganske betagende at overvære, således skrev Otto Pretzmann i Nordjyske Stiftstidende.

Bagom forestillingen
I Livets små mirakler eksperimenterer Paolo Nani med et helt nyt- og originalt scenisk formsprog, idet han forener teater og billedkunst. Han er oprindeligt uddannet billedkunstner før han valgte at fokusere på teaterarbejdet og det fremgår tydeligt i denne forestilling, hvor han med stort overskud bruger tegnekunsten som et fremtrædende element af formsproget: Enkle tegnestreger bliver i forestillingen til former og figurer, der løbende forvandles på overraskende måder. Via simple tekniske midler forsøger spilleren at gøre figurerne levende foran tilskuernes øjne. Tegneprocessen projiceres op på en storskærm, som er forestillingens primære scenografiske element og samtidig danner scenens baggrund. Dette suppleres af skuespillerens velkendte ordløse, udtryksfulde kropsprog og krydres med den finurlige humor, bramfrihed og poesi, der kendetegner Paolo Nani Teaters produktioner. Det teatralske udtryk fuldendes af et akustisk landskab bestående af en række stemningsmættede musikalske værker samt til musikken kontrasterende lydeffekter.

Handlingen i store træk
I Livets små mirakler møder tilskuerne en ensom karakter; en tegner, der synes at have valgt at lukke sig inde i den lille verden, som udgøres af hans atelier. Han kan dog ikke helt abstrahere fra den omkringliggende virkelighed. Støj udefra og lyde fra nabohuset forstyrrer hans koncentration og påvirker udformningen af hans tegninger. Der opstår i forløbet en vekselvirkning mellem den ydre virkelighed og tegningernes univers, hvorigennem en bevægende livshistorie udfolder sig.

Kunstnerisk hold
Skuespiller: Paolo Nani
Koncept: Paolo Nani & Frede Gulbrandsen
Instruktør: Frede Gulbrandsen
Instruktørassistent Clara Luna M. Nani
Dramaturg: Gitta Malling
Scenografi- og kostumedesign: Julie Forchhammer
Lyddesign: Erik S. Christoffersen og Jens Roselund Petersen
Kostumer: Lene Beck Nielsen

Kort om Paolo Nani Teater
Paolo Nani Teater er et lille, verdenskendt teater med base i Vordingborg, der har en række succesfulde produktioner bag sig, bl.a. klassikeren Brevet, Kunsten at dø og Jekyll on Ice. Det visuelle, ordløse og humoristiske formsprog er kendetegnende for teatrets forestillinger og har givet dem stor popularitet såvel i Danmark som internationalt. Paolo Nani er af flere internationale anmeldere blevet udråbt til at være én af verdens bedste komiske skuespillere. Forestillingerne er blevet præsenteret på scener og festivaler i omkring 50 lande i Europa, Asien, Latinamerika og Norden. Teatret tilbyder desuden workshops og masterclasses samt konsulent- og instruktionsforløb ved mesterlærer/instruktør Paolo Nani.

Få en oplevelse, der sidder fast i Rytmisk sal med den dugfriske, nyskabende forestilling Livets små mirakler
Vis kort
Finalekoncert: Den Danske Strygerkonkurrence
1 Okt Klassisk

Finalekoncert: Den Danske Strygerkonkurrence

Lørdag den 1. oktober 2022, kl. 19.30-21.30.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Musikhuset Aarhus,
Thomas Jensens Allé 2, Aarhus C
Finalekoncert med Aarhus Symfoniorkester. Oplev unge strygertalenter dyste på livet løs om fornemme præmier og fremtidige solistkoncerter..

Den Danske Strygerkonkurrence har efterhånden en del år på bagen, og mange af de tidligere deltagere er i dag solister og professionelle musikere i både ind- og udland.

Konkurrencen er en fantastisk mulighed for at få indstuderet et stort og svært repertoire samt at få testet både færdigheder og nerver. For at deltage i konkurrencen skal man være under 30 år, og hvis man kommer fra udlandet, skal man tillige være indskrevet på et dansk musikkonservatorium. Konkurrencens første to runder foregår på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København 23.-25. september 2022.

Aarhus Symfoniorkester sørger for, at de fire finalister får bedst mulig opbakning, når finalekoncerten løber af stablen i Musikhuset Aarhus 1. oktober kl. 19.30. Kom og bak op om de forrygende unge mennesker. Der er gratis adgang til alle runder.

Følg konkurrencen på:
www.dendanskestrygerkonkurrence.dk

Dirigent

Tecwyn Evans

Solister

Navnene offentliggøres på konkurrencens hjemmeside, hvor man kan følge de unge violinister, bratschister, cellister og bassisters vej til finalen

Værker

Finalisterne vælger et værk, der offentliggøres i tiden op til koncerten

Gratis adgang

Pladsbestilling nødvendig

Arrangør: Aarhus Symfoniorkester
Vis kort
jubisite1

IndmeldelseIndmeldelse icon

Meld dig eller dit kor ind i Kor72 og læs mere om kontingent m.v.  

MedlemsfordeleMedlemsinfo icon

Læs om de mange fordele ved at være medlem af Kor72, fx fælles Kodaaftale

Tilskudsmulighederstoettemuligheder icon

Se en liste over de muligheder for støtte, som medlemmer af Kor72 har adgang til 

NyhedsbrevNewsletter icon

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og gå ikke glip af sidste nyt fra Kor72  

Facebookfacebook icon

Giv vores Facebookside et like og hold dig opdateret på aktiviteterne i Kor72  

KorkaravanenKorkaravanen icon

Læs om de to Kor72-projekter, som er støttet af Nordea Fonden  

Korleder-annonceKorleder icon

Søger dit kor ny korleder? Eller er du korleder der søger kor?

NodekassenNodekassen icon

Find noder, hjælp, links og gode råd her