Langes Magasin

Langes Magasin

Østergade 3B
3600 Frederikssund
Åbent: Ma.-fr. kl. 13-18, lø. kl. 11-15, sø./hlg. kl. 13-17
Entré: Fri entré

Frederiksund kommunes kulturhus og udstillingsbygningViser 2 events fra/efter 9. maj 2021

Mia Willaume, billedkunstner

Lørdag den 24. april til søndag den 9. maj 2021, man. fre. kl. 13-17, lør. søn. kl. 13-16.
Pris: Fri entré
Langes Magasin Østergade 3B, Frederikssund
Mia Willaume arbejder primært med olie/akryl på lærred, mixed media og grafik. Hendes værker handler om relationer og møder mellem mennesker og tager ofte afsæt i farvernes harmoni og kontraster og i hverdagens simple former. Mia Willaume er født i Ålborg i 1974, er udøvende billedkunstner og underviser. Hun bor og arbejder i Roskilde. Hun har deltaget på flere statsanerkendte, censurerede udstillinger og udstiller endvidere i eget atelier, kunstforeninger, på gallerier, kunsthaller mm i Danmark og Sverige.

Mia Willaume udtaler i december 2016:

"Det handler om mennesker og relationer, om alt det, som binder os sammen, og det som skiller os ad. Jeg er optaget af vores måde at være sammen på,og vores måde at være "os selv" på, og især feltet derimellem.

Vi lever vores liv på grundlag af værdier og normer, som grundlægges på et tidligt tidspunkt i livet af vores omgivelser, og vi får på den måde overleveret andres "livsmønstre". I kraft af denne normtilpasning bliver vi i stand til hurtigt at afkode og dømme vores omgivelser, ofte blot på det "ydre lag" og ud fra ganske få punkter.

Den kompleksitet, der ligger i retten til at være et individuelt og frit menneske også udenfor den normdannende kultur, interesserer mig. Normer og tillærte værdier kan på den ene side skabe forudsigelighed, tryghed, glæde og samhørighed, men samtidig også ensomhed, frygt, utryghed og tvivl afhændgig af person og situation.

Jeg tager ofte afsæt i hverdagsobjekters simple former som symbol på mellem-menneskelige relationer i hverdagens rum og sammenhænge, eksempelvis kopper, skåle, potteplanter, møbler, osv. På samme tid kan disse også være en kommentar til menneskets afhængighed af det materielle, som værdisæt for status. Jeg arbejder med collage, maleri, installationer og er særlig optaget af arbejdet med mixed media: at blande og sammenføje forskellige materialer og elementer. Jeg undersøger den relation, der opstår inellem disse, og hvor de enten optages af hinanden eller frastødes.

I materialets struktur, volumen, overflade og farve ligger en indbygget identitet. De indbyggede historier blander sig med hinanden i en ny sammenhæng. Materialernes, farvernes og formernes forskellighed og lighed bruger jeg i fortællingen om os selv, "de andre" og vores kulturelle bagage.

Mine billeder handler om møder mellem mennesker; om at få løse ender til at hænge sammen og modsætninger til at mødes, om at skabe forbundethed."

I 2020 udtaler Mia:

"Her startede jeg på en ny rejse ind i og med maleriet, som giver sig til udtryk i de nyeste malerier. Det er en undersøgelse af det mere løse, vilde og intuitive maleri, hvor flere og forskellige motiver optræder i samspil med organiske former. En serie kunsttryk og grafik/linoleumsnit er det også blevet til i år. Det har været interessant at arbejde med mit udtryk på en helt anden måde, i en grafisk og simpel metode."

Følg Mias projekter og andre nyheder her:

Web: www.miawillaume.dk

IG: mia_willaume

FB side: MIA WILLAUME

KhGitte, keramik

Fredag den 3. til søndag den 5. september 2021, kl. 13.
Pris: Fri entré
Langes Magasin Østergade 3B, Frederikssund
Jeg laver Keramik i mit eget værksted i Frederikssund, jeg laver både brugskunst og kunst, mine ting er inspireret af naturen omkring mig og er alle håndlavede og unikke og derfor aldrig ens. Jeg ønsker at skabe hygge i hjemmet. Jeg holder af det håndlavede keramik, som skaber liv i hjemmet, mine ting er ikke lavet i en form eller efter en målestok, de er lavet som jeg lige synes det skal være...Jeg laver keramik fordi jeg synes det er sjovt! Jeg laver kopper, skåle, vaser mm, som kan tåle at blive brugt. Jeg laver relieffer til at hænge på væggen, nogle monteret på drivtømmer, da jeg elsker at konbinere keramikken med ting fra naturen (Jeg laver også små skåle med sten fra stranden). Jeg laver også Keramikknapper og strikkeskåle til strikkerne.... og mange andre ting, følg mig og se mere på Instagram og Facebook