Græse-Sigerslevvester Foredragsforening, stiftet 1891

Græse-Sigerslevvester Foredragsforening, stiftet 1891

Ullemosevej 3
3600 Frederikssund
Tlf: 21 26 12 31
Hjemmeside
Entré: Medl. kr. 125, ikke medl. kr. 150 inkl. kaffe og kage. Forhøjet entré ved særlige arrangementer kan forekomme

Foreningens hjemsted er Græse gl. Skole. Formål: For at samle og styrke fællesskabet blandt foreningens medlemmer arrangeres foredrag af almen oplysende karakter. Der kan desuden arrangeres fester og udflugterViser 1 event fra/efter 19. okt. 2021

Foredrag og fællessang med Mathias Hammer

Onsdag den 3. november 2021, kl. 19.30.
Pris: Entré: Pris medl. 125 kr, ikke medlem. 150 kr inkl. kaffe og kage
Kultur- og forsamlingshuset Græse gl. Skole Græse Skolevej 21, Frederikssund Græse-Sigerslevvester Foredragsforening, stiftet 1891
Højskolesangbogen er danmarkshistoriens bedst sælgende bog. Mathias Hammer, der er pianist, musikformidler, radio- og TV-vært fortæller om den nye udgave. Mathias sidder ved klaveret og akkompagnerer, når både de kendte klassikere og de nye skal synges. Den første sangbog udkom i 1894 og er nu på 19. udgave i november 2020 med i alt 601 nye og gamle sange fra den danske folkelige fællessang. Den nye Højskolesangbog rummer 151 nye sange og 122 sange er gået ud.

Flere populære og nye sangskrivere er kommet med i den 19. udgave. Fx har Kim Larsen fået flere sange med, og forfatteren Stine Pilgaard optræder med fire sange.

N.F.S. Grundtvig er stadig den forfatter, der har flest sange med i sangbogen, og Jens Rosendal bevarer sin position som den nulevende forfatter, der har flest sange med.

Mathias Hammer kom med i højskolesangudvalget på baggrund af hans store indsigt i musikkens verden - herunder hans store engagement i den folkelige fællessang.

Mathias Hammer er uddannet pianist med debut fra Det Jyske Musikkonservatoriums Solistklasse i 2011. Siden 2010 har han været tilknyttet DR's P2 som programvært og præsenterer bl.a. DR SymfoniOrkestrets Torsdagskoncerter for publikum i Koncerthuset og radiolyttere i hele Danmark. Han står bag en række podcast-produktioner om dansk musik, bl.a. om Niels W. Gade og guldalderens musik samt om Carl Nielsen - produktioner der er blevet nomineret til såvel Prix Europa som Prix Italia.

Mathias er scenevært og konferencier ved koncerter og festivaler over hele landet og har arbejdet sammen med størstedelen af landets professionelle ensembler og orkestre. Desuden er han flittig foredragsholder inden for musikalske og kulturhistoriske temaer, ligesom han er ambassadør for fællessang og sangforedrag ved arrangementer over hele landet.

Du kender måske Mathias Hammer fra TV, hvor han bl.a. ses som holdkaptajn i Den Klassiske Musikquiz og har også optrådt som vært og pianist i Live fra Højskolesangbogen