LOF Frederikssund

LOF Frederikssund

Kornvænget 99
3600 Frederikssund
Tlf: 52380888
HjemmesideViser 13 events fra/efter 5. feb. 2023

Selvforsvar for mor og datter (12+ år)

Mandag den 16. januar til mandag den 27. marts 2023, 10 mødegange kl. 19.30-21.10.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Frederikssund Free Fight Kalvøvej 13, Frederikssund LOF Frederikssund
Selvforsvar handler dybest set om 3 ting: 1) Analysere og forstå en situation og omgivelserne. 2) Træffe de rigtige foranstaltninger og beslutninger for at. nedbringe risiko. 3) Have et arsenal af handlemuligheder når en dårlig
situation opstår.

På dette kursus vil vi beskæftige os med alle 3 aspekter.
Ofte er fokus på det 3. punkt, den fysiske kunnen, og vi vil også med
udgangspunkt i netop dette arbejde med bevidstheden om de første to.

Der er ingen krav til fysiske evner, men man skal være forberedt på fysisk
aktivitet.
Når man står med ryggen mod muren, så er mulighederne udtømte, og en kamp er
svær at undgå.
Her vil vi forberede dig på, hvordan du kan komme bedst ud af
en dårlig situation.

Holdet er rettet mod mor og datter (datter skal være 12+ år gammel).
Hvis du ikke har en datter, kan du også tage en veninde med, så I er to voksne.
Det vigtigste er, at man har en makker, man er tryg ved.

Kurset afholdes i samarbejde med Frederikssund Free Fight, og lokationen er derfor i deres lokaler. Max. 12 deltagere på holdet.

BEMÆRK: Prisen er samlet for 2 personer (et makkerpar). Når I tilmelder jer, taster I den ene persons (den voksne) oplysninger i tilmeldingen og sender efterfølgende en mail til os på frederikssund@lof.dk med info om datters navn og fødselsdato. Er I to voksne veninder, skal mailen naturligvis være på den anden kvinde. Ellers står begge personer i makkerparret ikke på holdet

Underviser: Thomas Knudsen
Hold: 231025
Hjemmeside: Se hjemmeside
Foreningshuset Østersvej 4, Frederikssund LOF Frederikssund
Kystfiskeri efter havørred! Hvis der er lidt langt mellem sølvtøjet, så få tips og. tricks, så du kommer videre i jagten på denne fantastiske fisk. På denne aften vil jeg fortælle, hvordan jeg griber mit. Fiskeri an i fjordene og mine tanker om kystfiskeri efter havørred.
 • Du vil høre om havørredens biologi og byttedyr
 • Jeg vil beskrive, hvordan man læser kysten, og
  hvilken strategi der er givtig
 • Herunder kystfiskerens årshjul
 • Forberedelse inden fisketuren
 • Jeg vil gennemgå mit fluegrej og vise mine
  favoritfluer
 • Spinnegrejet og blink/bombarda bliver også
  gennemgået
 • Hvilke knuder og tackler jeg anvender
 • Noget om vandpleje.
Til slut vil jeg vise eksempler på typiske pladser i
fjordene.

"Knæk og bræk" - Keld

Underviser: Keld Michaelsen
Hold: 231401

Foredrag med Frank Erichsen

Tirsdag den 28. februar 2023, kl. 19-21.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Frederikssund Gymnasium Odinsvej 6, Frederikssund LOF Frederikssund
I dette foredrag føres publikum med om bag kameraet, til en fortælling om de tanker, der ligger bag ved livet, som det udformer sig på Kastaniegaarden. En fortælling om arbejdet med byggerierne, haven, markerne og dyrene, i den evige jagt på selvforsyningen, drevet først og fremmest af lysten til at lære og lære fra sig.

Om jagten på alle de håndværk og kundskaber som skal genopdages. Men også en fortælling om, hvordan vi finder en sund balance mellem naturens behov og vores egne.

Foredraget et både autentisk og underholdende. Du har mulighed for at stille spørgsmål til Frank.

Om Frank:

Med sit levende foredrag giver Frank Erichsen deltagerne tips til et liv med selvforsynende landbrug og underholder samtidig med historier fra de mange sæsoner som hovedperson i det succesfulde DR-program "Frank & Kastanjegården", som indtil 2020 hed "Bonderøven". Senest har han været vært på DR-programmet "Giv og naturen tilbage" med fokus på vild natur og biodiversitet

Hold: 231400

Foredrag: Mor, må jeg få din nyre?

Torsdag den 9. marts 2023, kl. 19-21.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Ådalens Skole, afd. nord Kornvænget 4, Frederikssund LOF Frederikssund
Foredrag af Pia Nygaard, som har doneret sin ene nyre til sin søn Sebastian i november 2022. Denne aften er dag 112 siden transplantationen. Et foredrag om at være levende organdonor. En aften hvor spørgsmål også er tilladt.

En kærlig opfordring til at tage stilling til organdonation

Underviser: Pia Nygaard
Hold: 231409

Anders matthesen "JOKES - fra en hvid straight mand"

Torsdag den 16. marts 2023, kl. 19-20.30 & 21.30-23.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Frederikssund Gymnasium Odinsvej 6, Frederikssund LOF Frederikssund
Glæd dig til en forrygende stand-up aften med Anders Matthesen! "JOKES - fra en hvid, straight mand". Anders Matthesen er tilbage med spritny stand-up, som vi kender det bedst - Matthesen, en mikrofon og en kæmpe pulje af jokes. Turnéen har fået titlen: "JOKES - fra en hvid, straight mand"

Som sædvanligt tager Matthesen udgangspunkt i sin egen navle og hans groteske og underfundige observationer af det, vi alle sammen kender, græmmes og undres over. Emnerne er vidunderligt blandede, og den eneste gennemgående fællesnævner og røde tråd er jokes, jokes masser af jokes - og den helt store, kæmpe 'griner'

Det nye stand-up-materiale blev til på Fanø i efteråret 2021. Siden da er det blevet udviklet og finjusteret ved en række dinér-shows udelukkende på "Kongekilden" i Klampenborg, hvor bunker af nye jokes og bits er kommet til undervejs. Kun de bedste er overlevet og ser nu dagens lys i færdig form på Matthesens kommende, nye turné.

Billetter til Matthesens turnéer bliver vanen tro revet væk. Så er man en af dem, der vil opleve, hvad han nu har fundet på, bør man sikre sig billet inden længe.

Anders fortæller:

Jeg tror, vi allesammen har længtes efter noget at grine af. Og jeg har virkelig savnet at optræde og komme ud og møde mit elskede livepublikum. Jeg kan slet ikke vente på at se dem alle sammen på spillestederne.

Denne gang bliver det ren stand-up fra øverste hylde. Hvis det skal lade sig gøre at turnere under pandemi og krig, er det nødvendig med et let-omstilleligt set-up ... så det eneste jeg har med er mikrofonen, mig selv... og jokes - masser af jokes.

Gør jer klar ...

Det bliver optur!!

Underviser: Anders Matthesen
Hold: 231403
Foreningshuset Østersvej 4, Frederikssund LOF Frederikssund
Til foredraget gennemgår Bente Naver følgende emner: Arvereglerne i Danmark. Testamente. Ægtepagt. Samejekontrakter. Fremtidsfuldmagter. NB: Foredraget går ikke i dybden med de forskellige emner, men du får et hurtigt overblik

Underviser: Bente Naver
Hold: 231407

Filosofi - daghold med 8 spændende temaer!

Tirsdag den 2. maj til tirsdag den 20. juni 2023, 8 mødegange kl. 10-11.30.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Foreningscenteret Pedersholm Roskildevej 161, Frederikssund LOF Frederikssund
Kom med og dyk med ned i filosofiens spændende verden ud fra 8 spændende og indsigtsfulde temaer! Hvad beskæftiger filosoffer og filosofien sig med? Filosofferne har jagtet sandheden, visdommen, det gode, det retfærdige og det guddommelige. Men findes disse størrelser overhovedet i virkeligheden? Og hvad er virkelig og ikke virkelig?

Filosofi (Filos Sofia) betyder kærlighed til visdom. Viden og visdom er ikke det samme, forståelse og viden er heller ikke det samme. Kom og blive klogere på disse spørgsmål og måske også dig selv. Filosofferne har siden oldtiden søgt efter at "kende sig selv".

På de 8 mødegange dykker vi ned i følgende temaer:

1. Jagten på sandheden. Filosofi har fra begyndelsen været kærlighed til visdom. Kan vi opnå denne visdom? Hvorfor filosoferer man? (Philosophia Idéhistorie)

2. Jagten efter det guddommelige. Filosoffer har om nogen tænkt over det guddommelige. De har også ment, at de nåede frem til såkaldte gudsbeviser. (Metafysik)

3. Kan vi overhovedet vide noget? Findes der sand viden? Eller er viden umulig? Filosofferne har været usikker på det svar længe. (Erkendelsesteori og epistemologi)

4. Jagten efter det moralsk rigtige. Filosofferne om etik. Kan moralske handlinger være objektive? (Metaetik)

5. Hvad er bevidsthed for en størrelse? Har vi egentlig bevidsthed? Har dyrene? Eller elektroner? (Bevidsthedsfilosofi)

6. Utopi. Kan vi skabe det perfekte samfund og politiske system? Hvad har filosoffer tænkt om dette? Og skal filosofferne styre, som Platon mente? (Politisk filosofi)

7. Videnskab og filosofi. Kan vi overhovedet bruge filosofi til noget? Hvad siger filosoffer om videnskaben? Og kommer videnskaben fra filosoffer?

8. Filosofi og psykologi. Har vi overhovedet en fri vilje? Hvem er du egentlig? Har du et autentisk jeg?

Underviser: Kasper Renee Johansen
Hold: 231087
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kulturhuset Elværket Ved Kirken 6, Frederikssund LOF Frederikssund
"Vi gjorde det alligevel.tog den lange omvej hjem". På trods af at udfordringerne stod i kø, kastede Lars Brinch fra Jægerspris og hans familie sig ud i et eventyr og tog et års orlov fra jobs og skoler. Lars er hospitalstekniker, Hanne er sygeplejerske, og Markus og Hjalte er 15 og 11

De købte en gammel bus, vendte hverdagen ryggen og tog på strejftog i Europa. Det er en beretning om at turde tage nogle andre valg i livet, selvom man er en almindelig lønmodtagerfamilie, om at forfølge en drøm en gang imellem, om at overkomme modgang, om at få skøre spontane ideer på vejen, når det bliver for koldt i Portugal, om betænkeligheder ved at trække to drenge ud af deres sociale netværk og skole og undervise dem selv undervejs, om at rejse tæt sammen som familie i 365 dage i træk, om et elsket gensyn med Grækenland og at sejle i det græske øhav og til sidst at længes og vende hjem

Dykning har en central plads for dem alle fire, når de rejser, og det vil det også få under foredraget.

Foredraget bliver suppleret med billeder og videoer, og i pausen vil Markus og Hjalte vise og fortælle om dykkerudstyr (som stilles op i salen), og man kan stille spørgsmål

Underviser: Lars Brinch
Hold: 231406

Foredrag: Boligkøb

Søndag den 14. maj 2023, kl. 10-12.15.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Foreningshuset Østersvej 4, Frederikssund LOF Frederikssund
Til foredraget gennemgår Bente Naver overordnet følgende emner: Boligkøbets faser. Lovgivning på boligområdet. Bolighandlens dokumenter. Ejerboligtyper og deres forskelle. Købsaftalens indhold. Boligkøbets finansiering

Boligkøbets gennemførelse og relevante forhandlingsmuligheder

Andelsboliger

NB: Foredraget går ikke i dybden med de forskellige emner, men du får et hurtigt overblik

Underviser: Bente Naver
Hold: 231405
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kulturhuset Elværket Ved Kirken 6, Frederikssund LOF Frederikssund
Kom med til en super spændende aften! Kunstig intelligens er på alles læber, og med udviklingen af. den nyeste teknologi har vi kun set toppen af isbjerget. Vi ser på en af de. Tjenester, der kan skabe billeder og illustrationer med få museklik

Hvad
betyder prompt? Hvordan virker teknologien bag? Hvor stiller det udøvende
kunstnere og illustratorer i forhold til ophavsret? Og kommer robotten til at
erstatte den menneskelige kreativitet?

Denne aften bliver du klædt på til at
tale med ved aftensmaden om de nyeste trends i kunstig intelligens, og du får en
grundig og inspirerende indføring i de fantastiske - og måske lidt skræmmende -
muligheder med A.I

Du får også mulighed for at stille spørgsmål/debattere.

Foredragsholder: Martin Kirchgässner er selvstændig grafisk
designer og underviser i infografik og holder oplæg om tidens trends og tendenser
i visuel kommunikation.

Foto af foredragsholder: David Foli
Foredragsbillede: Martin
Kirchgässner og MidJourney

Hold: 231410