Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
26/9 2023
SeniorHøjskolen, Nørre Nissum
Degneparken 22, Nørre Nissum
7620 Lemvig
Tlf: 97 89 10 11
Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 56.5466, Lon 8.41353


Viser 3 events fra/efter 4. jun. 2024

Grundlovsfest i Højskoleparken
5 Jun Foredrag

Grundlovsfest i Højskoleparken

Onsdag den 5. juni 2024, kl. 15:30.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
SeniorHøjskolen, Nørre Nissum,
Degneparken 22, Nørre Nissum, Lemvig
Kom og vær med til Grundlovsfest i Højskoleparken med taler, kor, jazz - fadøl og helstegt pattegris..

Grundlovsfest på SeniorHøjskolen i Nr. Nissum

For andet år i træk afholder SeniorHøjskolen Grundlovsfest med taler, fællessang, korsang og jazzmusik.

Der er lagt op til en festlig eftermiddag når SeniorHøjskolen den 5. juni fra klokken 15.30 til 18.00 fejrer 175-året for den første grundlov. Danmarks første grundlov blev vedtaget den 5. juni 1849, og dagen bliver markeret på højskolen som en festdag for folkestyret.

"Højskolerne har tre vigtige opgaver, som skal være med i vores undervisning og samvær. Vores hovedsigte er nemlig at skabe rammer for livsoplysning, folkelig oplysning og demokratisk dannelse. Det gør vi så hver dag fra morgen til aften, og grundlovsfesten er en måde at udfolde denne opgave på", fortælle højskoleforstander Jesper Vinther.

Som taler er blandt andre inviteret 2 nyudklækkede studenter, da SeniorHøjskolen også ønsker at de unge stemmer er repræsenteret på dagen.

"En af 1800-tallets oplysningstænkere har sagt noget i stil med, at i et demokrati er hver ny generation som et helt nyt folk. Så det er vigtigt at ungdommen også får ordet, når vi fejrer grundloven. De er på alder med vores kursisters børnebørn, og det er godt, når man mødes på tværs af generationerne og taler om demokratiet", mener højskolelærer Niels Wied, som er med til at arrangere grundlovsfesten.

Der er sat et stort telt op i højskolens park, så uanset vejret, så vil det blive en tørskoet fejring af demokrati og folkestyret. Til at underholde kommer koret "Gimsingers", der er et velsyngende amatørkor bestående af sangere fra Struer og Holstebro. Dagens repertoire er inspireret af Grundlovsfestens temaer. Og i pauserne mellem talere og korsang underholder SeniorHøjskolens husorkester med jazz-standarder.

Sidste år deltog der godt 150 i højskolens grundlovsfest, og det er håbet at fejringen kan blive en tilbagevende tradition, hvor borgere fra lokalområdet kommer og deltager i festlighederne.

Eftermiddagen sluttes af med helstegt pattegris og jordbærtærte, og skal man være sikre på at kunne spise med, så er det en god idé at tilmelde sig grundlovsfesten på højskolens hjemmeside. Men man kan også bare møde op til fællesspisningen, som koster 100 kr. pr. person
Vis kort
En lille smule ubehag
4 Sep Skuespil

En lille smule ubehag

Onsdag den 4. september 2024, kl. 19.30.
SeniorHøjskolen, Nørre Nissum,
Degneparken 22, Nørre Nissum, Lemvig
Vis kort
HVA !
1 Maj Skuespil

HVA !

Torsdag den 1. maj 2025, kl. 19.30.
SeniorHøjskolen, Nørre Nissum,
Degneparken 22, Nørre Nissum, Lemvig
Vis kort