Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
29/8 2018
Klosterlund Museum, Museum Midtjylland
Kragelundvej 6 A
7442 Engesvang
Tlf: 9626 1930
Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 56.1859, Lon 9.35425
Åbent: Tir-tor kl. 13-16 & søn kl. 13-17. 1. juli-14. august: Man-tor kl. 10-17 & lør-søn kl. 11-17
Entré: Fri entré

Medbragt mad og drikkevarer kan indtages i spisehuset ved oldtidsudstillingen.

Klosterlund Museum ligger smukt i Stenholt Skov ved Skallerund Sø. Den nuværende udstilling i Klosterlund Museum belyser den berømte Klosterlund-kultur fra 7500-7000 f.kr. Der fortælles om Klosterlund-bopladsens udgravning, oldsagsfundene og datering af bopladsen samt om landskabet, jagtvildt og andre fund fra jægerstenalderen. Redskaberne fra denne kultur kendes på simple flintteknik, og der er på bopladserne ingen spor af boliger eller ildsteder


Viser 1 event fra/efter 6. dec. 2021

Nye tider
6 Dec Historisk

Nye tider

Søndag den 5. december 2021 til mandag den 31. januar 2022, I museets åbningstid.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Klosterlund Museum, Museum Midtjylland,
Kragelundvej 6 A, Engesvang
Den gamle skolestue på Klosterlund Museum danner ramme om en ny særudstilling om Jens Peter Aaboe, som var skolelærer i Engesvang i midten af 1800-tallet og havde krasse holdninger om alt fra pyntesyge, druk og socialister!.

Igennem næsten 50 år skrev Jens Peter Aaboe dagbog om egnens udvikling, der gik fra armod til velstand - takket være tørveindustrien.

I takt med de nye udviklinger i økonomien og beskæftigelsen blæser også nye religiøse og politiske vinde ind over det lille lokalsamfund ved Engesvang. Kongens magtmonopol svækkes og bønderne får mere at skulle have sagt, men samtidig vokser socialismen frem. Aaboe er langt fra begejstret for det hele. Heller ikke de religiøse bevægelser undslipper Aaboes skrappe pen. Han beskriver engageret en tid, hvor nogle bekender sig til Indre Mission, mens andre bliver Grundtvigianere eller slet og ret undgår kirken!

Johanne Frederiksen, der læser Kulturarvsformidling på Aalborg Universitet, har gransket dagbøgerne og skabt en fin og finurlig udstilling om personen Jens Peter Aaboe og hans samtid.

Særudstillingen kan ses frem til 31. januar i Klosterlund Museums åbningstid
Vis kort