Små som store - alle er velkomne til en herlig Nationalpark-/Marbækdag. Myrthuegård er en port til Vadehavet, og på denne dag byder vi på et væld af gode natur- og kulturoplevelser. Det vil foregå omkring gården og på den knap 2 km lange Vaderute. Langs ruten vil være aktiviteter og oplevelser for alle, hvor MYRTHUEs medarbejdere sammen med Esbjerg Kommunes skovfolk og mere end 100 frivillige fra forskellige foreninger og organisationer tager i mod. I kan også komme på rundtur med Naturbussen i Marbæk Plantage.
Nationalpark-/Marbækdagen arrangeres af MYRTHUE i samarbejde med Nationalpark Vadehavet samt "Skovafdelingen", Esbjerg Kommune.
Kontakt: Leder af MYRTHUE, Dorte Vind, dvk@esbjerg.dk, tlf. 2774 1277
Ingen tilmelding - mød bare op!
Når du deltager i arrangementer og guidede ture hos MYRTHUE, kan der blive taget billeder til brug på hjemmesiden og de sociale medier
Kom og vær med til den årlige Marbækdag med natur- og kunstoplevelser. I 2024 afholdes det søndag d. 26. maj.
Har du oplevet dyrelivet ved Vadehavet, haft kroppen med i en kunstoplevelse i naturen eller kørt på mountainbike? Ved Myrthuegård kan du få spændende smagsoplevelser fra lokale producenter.
Dette og meget mere kan en søndag i maj, hvor vi afholder den traditionsrige Nationalpark-/Marbækdag med udgangspunkt fra Myrthuegård.
Ved Myrthuegård og i Marbækplantage kan du gå en tur og møde de mere end 150 frivillige fra foreninger, organisationer samt venner af gården. De vil gøre alt for at give dig gode natur- og kulturoplevelser. Temaet i år er Aktiv i naturen.
Fra gården kan du komme på tur i plantagen med Naturbussen, som laver en guidet tur.
Nationalpark-/Marbækdagen arrangeres af MYRTHUE i samarbejde med Nationalpark Vadehavet samt Skovafdelingen i Esbjerg Kommune.
I et samarbejde mellem Friluftslauget og Myrthue vil 2 dygtige naturvejledere hjælpe deltagerne med at sanke urter, og der er sammensat en spændende smagsoplevelse gennem forskellige Tapas retter. Desuden vil der indgå specialiteter fra lokale leverandører som Enghavegård Osteri, Varde Ådal Lam og Guldager Highland Cattle.
Friluftslaugets båleksperter vil sørge for, at bål og vejledning er på plads når maden skal tilberedes.
Program: Kl. 16.00 Ankomst og gennemgang af dagens program Kl. 16.20 Sanketur med Naturvejlederne, Bodil Kristensen og Thomas Brochstedt Kl. 17.30 Vi tilbereder sammen retter af lokale råvarer og jeres sanke produkter. Der vil være opskrifter på mindst 10 små retter, og derudover håber vi, at alle vil freestyle, så vi også finder på flere retter undervejs. Kl. 19.30 Spisning. Undervejs i tilberedningen vil der givet komme smagsprøver, men vi dækker bord til sidst, så vi kan fortælle om alt det, vi har skabt. Kl. 21.00 Oprydning Kl. 22.00 Den smukke solnedgang over Ho Bugt nydes, og aftenen slutter.
Pris pr. person kr. 255,- kr. inkl. små smagsprøver på vin og saft. Resten af drikkevarerne skal du selv medbringe.
I tilfælde af meget dårligt vejr kan aflysning komme på tale.
Tilmelding og betaling til formand for Friluftslauget, Arne Kopp Sørensen via MobilePay: 4604CT.
Tilmeldingsfrist d. 20. maj. Der er plads til 40 deltagere - så først til mølle!
Har du spørgsmål kan du kontakte: Arne Kopp Sørensen, 21213026 eller Anders Kristensen, 23450776