Kunne ikke hente 'https://nationalparkskjoldungernesland.dk/kalender/' indenfor 15 sek.
Kunne ikke hente 'https://nationalparkskjoldungernesland.dk/kalender/' indenfor 15 sek.

Dato

Kategori

  • Vælg alle genrer Nulstil
Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
24/4 2023
Dokk1/Aarhus Hovedbibliotek
Hack Kampmanns Plads 2
8000 Aarhus C
Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 56.1534, Lon 10.2138

Hovedbiblioteket har et ambitiøst og professionelt arrangements- og aktivitetsprogram, som bl.a. omfatter forfattermøder, musikalske foredrag, forskningsformidling, filmfremvisninger og eksperimenterende og nytænkende projekter, som f.eks. medielab og techlab. Biblioteket har fingeren på pulsen og følger byens kulturelle liv og begivenheder. På biblioteket er der læsesale og studiepladser, og du kan slå dig ned med en god bog med udsigt ud over Aarhus Bugt. For de mindste er der er et stort børnebibliotek med masser af legesager og underholdning. Der er også mulighed for at deltage i forskelligartede introduktionskurser. Hovedbiblioteket, Hack Kampmanns Plads 2, 8000 Aarhus C


Viser 257 events fra/efter 8. maj 2024

Menneskeskæbner på kanten
Diverse | Foredrag

Menneskeskæbner på kanten

Onsdag den 1. til tirsdag den 14. maj 2024, kl. 00.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Dokk1/Aarhus Hovedbibliotek Hack Kampmanns Plads 2, Aarhus C
En fotoudstilling af Mikkel Hørlyck, konflikt fotojournalist og visuel kunstner. Kom med helt ind, hvor livets facetter og omstændigheder udfordrer mennesker fra alle dele af verdens vilje til at ville kæmpe for dét, man tror på, har gavn for fællesskabet og verden omkring sig.

Emnerne i Mikkel Hørlycks projekter er om klimaforandringer, krig, hungersnød, migration til Europa, mangeårigt misbrug, et børnehjem for socialt udsatte, konsekvenser af coronavirus, anoreksi og krigere fra Forsvaret i Danmark, og dets allierede med mere.

Fællesnævneren for samtlige projekter er undersøgelsen af de portrætteredes vilje til at overleve, hvor universelle følelser binder fortællingerne sammen, på kryds og tværs, af køn, befolkningsgrupper, udsatte, nationer og liv.

Artist Statement

Mine projekter fokuserer på globale problemer, social uretfærdighed, spiritualitet og dybden af ens karakter. Jeg bruger fotojournalistik til at undersøge mekanismerne for menneskets overlevelse. Jeg går til mine projekter med åbensindet nysgerrighed og forpligter mig til at være engageret i de situationer og oplevelser, jeg fotograferer. Mit mål er at give et ægte og personligt indblik i kernen af en menneskelig krise.

At fange øjeblikke, som ofte er usete, er min hensigt at skabe hjertelige og energisk slående fotografier, som opmuntrer publikum til at se tingene på nye måder og til at åbne deres hjerter.

Jeg søger efter de universelle, skjulte og autentiske følelser, som er på spil for de mennesker, jeg fotograferer. Fotografier kan afsløre grundlæggende sandheder, som jeg føler et kald til at kommunikere - for at skabe healing, forståelse og mindeværdige fotografier.

Mine projekter strækker sig fra uger til flere år - og projektet, som vises i Dokk1 er startet i 2016 og stadig i proces

Jeg bruger min vilje, disciplin og mit mod til at gå ind for værdierne fællesskab, frihed og fremskridt. For at bygge en bro fra beskueren til de mennesker, jeg fotograferer. Jeg føler et kald til at fortælle historier om mennesker, der står over for udfordrende omstændigheder.

Mit arbejde udgives som longreads og i aviser, magasiner samt på udstillinger i Danmark og i udlandet.

I forbindelse med udstillingen vil du kunne høre et foredrag med Mikkel Hørlyck. Læs mere:

her.
Del
Relationer
Diverse | Undervisning

Relationer

Onsdag den 1. til tirsdag den 21. maj 2024, kl. 00.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Dokk1/Aarhus Hovedbibliotek Hack Kampmanns Plads 2, Aarhus C
En fotodokumentar udstilling lavet af 11 fotojournaliststuderende fra Danmarks Medie og Journalisthøjskole (DMJX). Vores nationers kulturer og religioner er med til at definere og forme, de liv vi lever som mennesker. Det være sig igennem vores forhold til hinanden, til os selv, til samfundet eller til naturen, der omgiver os. Gennem udstillingens ti separate historier, dokumenterer fotograferne forskellige menneskelige relationer og måder at leve på.

De ti historier er

Axel Emil Hammerbo - "Young People Take Up Climate: Responsibility"

Benjamin Voldum Krog - "Where Mountains Meet Fjords and People: Unite With Nature"

Emil Bay Gregersen & Martin Thomas Ford - "A Village in the Making"

Emilie Toldam - "Ni una más // Not One More //"

Liv Latricia Habel - "The Rainbow Colors of Accra - untold stories of the local LGBTQ community

Maria Høy Hansen - "Hidden Away" - Moldova's Forgotten People

Nichlas Pollier - "A Heart in the Shadow"

Rasmus H. Breum - "There is Something in the Water"

Rebecca Helene Hoffmann - "The Tired Brains of Young Girls"

Rosaline Ben-Baruch Lange - "Vrãjitoare - Witches of Romania"

Historierne er blevet til i løbet af en syv-ugers workshop på DMJX I foråret 2023. De studerende har først researchet, så indsamlet materiale i tre uger og til slut skrevet og redigeret deres historier på skolen. Workshoppens undervisere har været Gitte Luk (tekst) og Søren Pagter (foto). De studerende har selv designet udstillingen, som også blev vist på Copenhagen Photo Festival i juni 2023.

Fotojournalistik på DMJX

Fotojournalistuddannelsen på DMJX er Danmarks eneste uddannelse, der fokuserer på dokumentarfotografi. De studerende arbejder med forskellige emner og anvender en stor variation af visuelle udtryksmåder i deres historiefortælling. Fælles for alle produktioner fra fotojournalistuddannelsen er, at de studerende anvender still fotografi og video til at dokumentere den verden, vi lever i. Det visuelle sprog er vores primære metode til at påvirke og berøre modtagerne.

Fotojournalistuddannelsen er en 3,5-årig professionsbachelor, hvor der hvert år optages 12 studerende. Herudover har vi to internationale programmer af et halvt års varighed, hvor vi optager op til ti studerende fra hele verden. Den danske fotojournalistuddannelse er internationalt anerkendt som en af de førende i verden

Læs mere på photo.dmjx.dk

Principerklæring

Alle historier er lavet indenfor dokumetarfotografiets rammer. Det vil sige, at alle personer og deres historier er virkelige.

Reportagefotografierne er blevet optaget, som fotograferne oplevede situationerne, og ingen øjeblikke er iscenesatte.
Ingen fotografier er blevet produceret ved hjælp af AI, og de er heller ikke blevet digitalt manipulerede. Det betyder, at ingenting er blevet tilføjet eller fjernet fra fotografierne.

Udstillingen er støttet af Aarhuus Stiftstidendes Fond
Del
Naturdysten
Diverse | Natur

Naturdysten

Fredag den 3. maj til lørdag den 15. juni 2024, kl. 00.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Dokk1/Aarhus Hovedbibliotek Hack Kampmanns Plads 2, Aarhus C
Tør du dyste mod nogle af de super seje dyr, som vi har ude i den danske natur? Og hvor meget ved du egentligt om dem?. I naturdysten på Dokk1 får du mulighed for at blive klogere på nogle af de seje dyr vi har i den danske natur. Du vil blive guidet rundt på Dokk1, hvor du skal finde de forskellige dyr. Ved hvert dyr udfordres du til en duel med dyret eller på din viden om dyret. God fornøjelse.

Naturdysten er tilgængelig i hele bibliotekets åbningstid og den starter ved betjeningspunktet i børnebiblioteket
Del
Lego - byg Fremtiden
Diverse | For børn

Lego - byg Fremtiden

Onsdag den 8. maj 2024, kl. 09.30-11.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Dokk1/Aarhus Hovedbibliotek Hack Kampmanns Plads 2, Aarhus C
En workshop for skoleklasser, hvor vi leger os til nye bæredygtige løsninger på planetens udfordringer. Byg med LEGO® klodser og giv et bud på, hvordan udfordringer indenfor f.eks. klimaforandringer, sociale udfordringer eller biodiversitet kan løses.

Vi inviterer din klasse på biblioteket, hvor der skal bygges løsninger/opfindelser, der kan være med til at sætte et grønt og bæredygtigt aftryk på vores klode.

Workshoppen varer 1,5 time og består af tre faser:

1. Først introduceres børnene til dagens bæredygtighedsudfordring

2. Så får børnene tid til at bygge deres idé til en løsning på udfordringen

3. Til sidst får børnen lov til at præsentere og fortælle om det, de har bygget

Arrangementet henvender sig til 2.- 5. årgang
Del
Studiestøtte til studerende
Diverse | Andet

Studiestøtte til studerende

Onsdag den 8. maj 2024, kl. 14-16.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Dokk1/Aarhus Hovedbibliotek Hack Kampmanns Plads 2, Aarhus C
Oplever du dit studie som stressende og uoverskueligt?. Så er der hjælp at hente her! Foreningen for Uddannelse og Trivsel tilbyder konkret studiestøtte til unge i uddannelse i form af vejledning og samtaler, der er med til at øge trivslen i uddannelse.

Støtte- og vejledningsprocessen foregår som en dialog, hvor du står for det faglige input, og vi bidrager med den mere generelle "akademisk faglige" viden og kompetence. Vi har ikke nødvendigvis viden indenfor dit fagområde, men tilfører viden om, hvad der generelt efterspørges på en uddannelse/ et studie, og hvordan du efterkommer det.

Gratis, men tilmelding nødvandig.

Vi tilbyder både mentalt støttende samtaler og studiestøtte.

Støttende samtaler omfatter:

*Samtaler og teknikker, der dæmper stress og angst

*Vejledning i at etablere en hverdag, der øger din trivsel, mens du er under uddannelse

*Mental og angstdæmpende forberedelse på mundtlig eksamen

Studiestøtte omfatter:

*.Støtte til udarbejdelse af en større eller mindre skriftlig opgave - det være sig større og mindre afleveringer eller specialer. Vi hjælper dig bl.a. med at strukturere din opgave og sikre en rød tråd fra start til slut.

*Vejledning i forhold til at strukturere din tid og din hverdag samt prioritere i læsestof.

*Støtte til forberedelse af mundtlig eksamen

*Vejledning i og teknikker til at læse tekster og tage notater

Hvis du vil være sikker på at få vejledning, kan du booke en tid, men du er også velkommen til bare at dukke op, og se om der er ledigt.

Du kan læse mere om Foreningen for Uddannelse og Trivsel

her
Del
Åbent Lab
Diverse | Andet

Åbent Lab

Onsdag den 8. maj 2024, kl. 15-17.30.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Dokk1/Aarhus Hovedbibliotek Hack Kampmanns Plads 2, Aarhus C
Vi holder åbent i labbet - kig forbi, hvis du er nysgerrig, har en ide eller en fil du gerne vil have skåret/printet.

På Dokk1 har vi et Maker Lab, hvor der er laserskærer og 3D printer. Vi har også forskellig hobby elektronik, som Micro:bit, Arduino og Little Bits.

Åbent Lab er ikke en workshop eller undervisning; det er dig, din ide og motivation, der sætter rammen!

Vi har åbent de fleste onsdage og enkelte lørdage, se mere på vores temaside.

Alle er velkomne fra 12 år
Del
Åbent syværksted i Verdensrummet
Diverse | Andet

Åbent syværksted i Verdensrummet

Onsdag den 8. maj 2024, kl. 15-19.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Dokk1/Aarhus Hovedbibliotek Hack Kampmanns Plads 2, Aarhus C
Her kan du lære at sy, kaste dig ud i nye projekter eller bare låne vores maskiner, hvis du har noget, du skal have fikset. Her kan du lære at sy, kaste dig ud i nye projekter eller bare låne vores maskiner, hvis du har noget, du skal have fikset.

Værkstedet er åbent onsdage fra kl.15.00- 19.00 - med undtagelse af skoleferier og helligdage mv.

Du kan få vejledning til at reparere eller re-designe dit tøj, så det holder længst muligt. Vi har fokus på bæredygtighed og har en del genbrugte og donerede materialer til rådighed, som du er velkommen til at bruge af.
Det er gratis og du møder bare op. Tilbuddet er desværre ikke for større hold.

Værkstedet er for voksne over +12 år, der selv kan betjene maskinerne sikkert, men vi giver gerne en introduktion. Vi har cirka ti symaskiner og to overlockere.

Har du ideer eller spørgsmål - så kontakt Randi mrahe@aarhus.dk

Syværkstedet holder til i Verdensrummet under Dokk1. Verdensrummet ligger på niveau 0 i gadeplan, og du finder det ved at gå bagom dokk1 ved trappen ned fra caféen
Del
Studiecafé på Dokk1
Diverse | Andet

Studiecafé på Dokk1

Onsdag den 8. maj 2024, kl. 15.30-18.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Dokk1/Aarhus Hovedbibliotek Hack Kampmanns Plads 2, Aarhus C
Smid de svære opgaver eller den umulige aflevering i tasken og kom ned i studiecaféen!

Her sidder seje frivillige fra Red Barnet Ungdom klar til at hjælpe.

De er alle studerende fra forskellige studier, og du kan næsten altid få hjælp til de fleste fag.

Hvis du behøver hjælp til noget bestemt, kan du gå ind og tjekke Studiecaféens Facebook Studiecaféen på DOKK1. Her kan du finde en liste over alle de frivillige og se hvilke fag de kan hjælpe med, og hvornår de træffes i caféen.

Du finder Studiecaféen i "Hjørnet" på DOKK1, tirsdag og onsdag eftermiddag fra 15.30-18.00*

*Der kan forekomme enkelte ændringer - følg med på Facebook.. ... og like den gerne , så kan du altid følge med.

Alle unge i aldersgruppen 14 - 18 år er velkomne.

Det er gratis at deltage.

Bare mød op!
Del
Biodiversitet for børn - Vilde rødder
Diverse | For børn

Biodiversitet for børn - Vilde rødder

Onsdag den 8. maj 2024, kl. 16-17.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Dokk1/Aarhus Hovedbibliotek Hack Kampmanns Plads 2, Aarhus C
Vi laver vandhul og kvasbunke til krible-krable dyr. Vær med til at lave vandhul og kvasbunke til krible-krabledyr på Dokk1s betonflade. I samarbejde med projektet 'Vilde rødder' lærer vi børn at lave levesteder til arter, der er mindre end os. Måske kan de også lære deres voksne et tip eller tre.

Vi er ved haverne i de orange plastrør på bagsiden af Dokk1, nedenfor Caféen og lige udenfor Verdensrummet. Tag tøj på til dagens vejr, og helst noget, der gerne må blive beskidt.

Det er gratis at være med, men reservér en billet, da vi max kan være 10 børn ad gangen.

Det er Dokk1's naturvejleder Marianne Mikkelsen, der står for dagen. Har du spørgsmål, så skriv til marimik@aarhus.dk
Del
KREAværksted: Fugle og sommerfugle
Diverse | For børn

KREAværksted: Fugle og sommerfugle

Onsdag den 8. maj 2024, kl. 16-17.30.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Dokk1/Aarhus Hovedbibliotek Hack Kampmanns Plads 2, Aarhus C
I denne uge laver vi farverige fugle og sommerfugle til det store træ i biblioteket. Foråret er for alvor kommet og det samme er de smukke fugle og sommerfugle. I denne uge sætter vi derfor fokus på de fine farverige væsner og hænger vi op i det store træ i pusterummet, så vi sammen kan få en masse forår og sommerstemning ind i biblioteket

KREAværkstedet har åbent to eftermiddage om ugen.

Vi skifter tema fra uge til uge, så vi får kendskab til forskellige temaer, teknikker og materialer.

Vi sørger for inspiration, materialer og vejledning.

KREAværkstedet er for børn og deres voksne, så længe der er ledige pladser i lokalet.

Børn under 10 år skal være ifølge med en voksen.

I værkstedet arbejder vi med genbrugsmaterialer.

Vi bestræber os på at 90 % af de anvendte materialer er genbrug.

Tingene er indsamlet internt i biblioteket og den daglige drift, er taget med hjemmefra og doneret af både ansatte og værkstedets mange faste brugere
Del