Kunne ikke hente 'https://nationalparkskjoldungernesland.dk/kalender/' indenfor 15 sek.
Kunne ikke hente 'https://nationalparkskjoldungernesland.dk/kalender/' indenfor 15 sek.

Dato

Kategori

  • Vælg alle genrer Nulstil
Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
20/12 2019
Sct. Hans Have
Bistrup Allé 36
4000 Roskilde
Tlf: 27 84 56 66
Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 55.6551, Lon 12.0628

Sct. Hans Have er en café, gartneri, butik, mødested og en rekreativ have, hvor vi arrangerer forskellige kulturelle events og begivenheder i de skønne og grønne rammer, der tidligere var en del af Psykiatrisk Center Sct. Hans i Roskilde.

Foreningen Sct. Hans Have er registreret som en socialøkonomisk virksomhed, der inkluderer mange forskellige mennesker med helt forskellige ressourcer i det daglige arbejde, bl.a. patienter, flygtninge og udsatte ledige.

Stedet drives af en gruppe medarbejdere og frivillige, der har en bred vifte af faglige kompetencer og interesser. Gæsterne kommer for at nyde de rekreative omgivelser og det miljø, som de frivillige er med til at skabe.

Visionen for Sct. Hans Have er, at fremme den mentale sundhed gennem natur, kultur og fællesskaber. Det forsøger vi at opnå ved, at involvere patienter fra Psykiatrisk Center Sct. Hans samt udsatte ledige i det daglige arbejde, og som en del af visionen har vi fokus på den afstigmatisering der opnås, når ressourcesvage og ressourcestærke borgere arbejder sammen om et fælles projekt.

ÅBNINGSTIDER I CAFÉ, GARTNERI OG BUTIK:

JUL 2019:
23. nov. - 15. dec. Fredag, lørdag og søndag: 12:00- 16:00.


Viser 21 events i nationalparken fra/efter 7. jun. 2024

Sct. Hans Have - en have i særklasse
Diverse | Ekskursion

Sct. Hans Have - en have i særklasse

Onsdag den 22. maj til onsdag den 4. september 2024, kl. 16.15-17.15.
Pris: Entré: 95 kr Køb/bestil billet
Sct. Hans Have Bistrup Allé 36, Roskilde
Midt i Nationalpark Skjoldungernes Land og smukt placeret ved Roskilde fjord finder du Sct. Hans Have. På denne rundvisning får du en god forståelse for al livet i Sct. Hans Have. Med tråde tilbage i historien fortæller vi om livet i Sct. Hans Have i dag og den nære fremtid. Og du får en praksisnær forståelse for, hvordan natur og haver kan bidrage til større mental trivsel, men også til hvordan du kan indrette din have til glæde for en frugtbar jord, smagfuld høst og biodiversitet i øvrigt.

Gartneriet med omgivende have har eksisteret lige så længe, som der har været psykiatrisk hospital på Sankt Hans - i over 200 år. Gartneriet blev udbygget i takt med hospitalet op gennem 1800-tallet og var en integreret del af behandlingen. I dag rummer Sct. Hans have en café, et gartneri og en butik, der med udgangspunkt i stedets særlige historie engagerer frivillige, borgere der står sårbart i deres liv i de mange opgaver i haven og caféen ud fra tankesættet 'the need to be needed'. I haven dyrker have-hold og gartnere bær, frugt, urter og spiselige blomster til caféen - alt inspireret af økologiske og regenerative principper. På den måde bygger Sct. Hans Have videre på stedets særlige historie.

Haven er netop blevet renoveret, og det nye havedesign tager afsæt i forskning i menneskers præferencer, når det gælder oplevelser ved færden og ophold i naturen. En have af denne type er unik i dansk sammenhæng. Der findes ikke mange andre større offentligt tilgængelige haver i Danmark med så mange naturkvaliteter, så bynært og tilgængeligt og med så fine faciliteter til ro, fordybelse, restitution, liv og fællesskab. Og ikke mindst med en så omfattende historie, og mange borgeres tætte tilknytning til stedet, der er vokset ud af mulden på Sankt Hans.

Billetindtægten går ubeskåret til havens sociale arbejde - altså til at skabe de bedst mulige rammer og forudsætninger for, at mennesker med vidt forskellige baggrunde og ressourcer kan deltage ligeværdigt i arbejdet med at bevare og udvikle haven
Del
Bliv klogere på biodiversitet med Nationalpark Skjoldungernes Land!
Udstilling | Blandet/Ukendt

Bliv klogere på biodiversitet med Nationalpark Skjoldungernes...

Onsdag den 12. juni 2024, 15:00 - 20:00.
Pris: Fri entré
Sct. Hans Have Bistrup Allé 36, Roskilde
Bliv klogere på biodiversiteten i nationalparkens nye udstilling i Sct. Hans Haves Gartnerhus til Onsdage på Centralen. I Gartnerhuset er der stereo-luppe, så du kan se detaljerne i blomsternes bestøvnings-mekanismer, eller insekternes farverige dækvinger. Du kan også få inspiration til din sommerferie-vandretur på Skjoldungestien og se, hvad der ellers rør sig i Nationalpark Skjoldungernes Land
Del
Udstilling i Sct. Hans Have ved Kapellet og Gartnerhuset
Udstilling | Historisk

Udstilling i Sct. Hans Have ved Kapellet og Gartnerhuset

Onsdag den 12. juni 2024, 15:00 - 20:00.
Pris: Fri entré
Sct. Hans Have Bistrup Allé 36, Roskilde
Oplev Sankt Hans' spændende historie ved de to nye udstillinger i Gartnerhuset og Kapellet i Sct. Hans Have til Onsdage på Centralen! Du kan her opleve Sankt Hans' spændende historie ved de to nye udstillinger i Gartnerhuset og Kapellet i Sct. Hans Have. Gartneriet og kapellet har alle år spillet en særlig rolle i hospitalets virke og har på mange måder inspireret til det sted, som Sct. Hans Have er i dag
Del
Guidet fælleslæsning med Roskilde Bibliotekerne
Diverse | Lyrik/oplæsning

Guidet fælleslæsning med Roskilde Bibliotekerne

Onsdag den 12. juni 2024, 16:00 - 17:30.
Pris: Fri entré
Sct. Hans Have Bistrup Allé 36, Roskilde
Kom forbi Sct. Hans Have og oplev en Guidet Fælleslæsning i Havens smukke og historiske omgivelser. Guidet fælleslæsning er en åben tilgang til litteraturen, og det kræver derfor ingen forberedelse fra din side. Bare kom, lyt og vær med. Til Onsdage på Centralen kan du være med til fælleslæsning i Sct. Hans Have. Fælleslæsningen er poetisk fordybelse for voksne. Bibliotekar og læseguide, Mirja, læser en udvalgt tekst op, og undervejs tales sammen om de stemninger og tanker, som fortællingen vækker.

Det kræver ingen forberedelse fra din side, du skal bare komme, lytte og være med.

Der vil være mulighed for at købe lidt kaffe og mundgodt i Sct. Hans Haves Café.

Begrænset antal pladser efter først-til-mølle-princippet

Det foregår i Glashaven
Del
Rundvisning: Sct. Hans Have - oplev en have i særklasse
Diverse | Ekskursion

Rundvisning: Sct. Hans Have - oplev en have i særklasse

Onsdag den 12. juni 2024, 16:15 - 17:15.
Pris: Entré: 95 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Sct. Hans Have Bistrup Allé 36, Roskilde
Til Onsdage på Centralen kan du få en rundvisning i Sct. Hans Have. Her får du en god forståelse for livet i Sct. Hans Have, både i dag og den nære fremtid - og hvordan natur og haver kan bidrage til større mental trivsel. Midt i Nationalpark Skjoldungernes Land og smukt placeret ved Roskilde fjord finder du Sct. Hans Have. På denne rundvisning får du en god forståelse for livet i Sct. Hans Have. Med tråde tilbage i historien fortæller vi om livet i Sct. Hans Have i dag og den nære fremtid. Og du får en praksisnær forståelse for, hvordan natur og haver kan bidrage til større mental trivsel, men også til hvordan du kan indrette din have til glæde for en frugtbar jord, smagfuld høst og biodiversitet i øvrigt.

Tilmelding sker på: https://billetto.dk/e/sct-hans-have-en-have-i-saerklasse-billetter-975661?utm_source=organiser&utm_medium=share&utm_campaign=copy_link&utm_content=975661&vs=628e25d8-825c-4ea3-8902-1a08a434bab0
Del
Yoga for alle ved Sct. Hans Have
Motion | Andet motionstilbud

Yoga for alle ved Sct. Hans Have

Onsdag den 12. juni 2024, 17:30 - 18:45.
Pris: Entré: 100 kr
Sct. Hans Have Bistrup Allé 36, Roskilde
Til Onsdage på Centralen vil du have mulighed for at være med til yoga ved Sct. Hans Have. Aktiviteten kræver ingen tilmelding, deltagere skal blot medbringe yogamåtte og tæppe. Med udgangspunkt i klassisk Hatha Yoga føres du gennem opvarmning-, styrke-, stræk- og åndedrætsøvelser samt afspænding. Du vil være til stede i hele din krop og opleve en befriende ro i dit hoved
Del
Spoken word og jazzede lydsløjfer i haven
Musik | Andet/Ukendt

Spoken word og jazzede lydsløjfer i haven

Fredag den 14. juni 2024, 16:00 - 18:00.
Pris: Fri entré
Sct. Hans Have Bistrup Allé 36, Roskilde
Forfatteren Simon Fruelund og musikeren Christian Coff inviterer publikum ind i et univers af spoken word og jazzede lydsløjfer. Caféen holder åbent fra kl. 16-18 og tilbyder forfriskninger. Simon og Christian går på kl. 17.
Del
Folkemusikfest i Sct. Hans Have, Roskilde Søndag d. 16. juni kl. 13
Musik | Dansegulv

Folkemusikfest i Sct. Hans Have, Roskilde Søndag d. 16. juni...

Søndag den 16. juni 2024, kl. 13:00.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Sct. Hans Have Bistrup Allé 36, Roskilde
Folkemusikfest i Sct. Hans Have Roskilde Søndag 16. juni 2024 kl. 13. med spillemandsspil, dans dertil og korsang. Dans for børn kl. 14.30 - 15. Vi starter kl. 13.00 med tre fællesmelodier. Vi genopliver stemningen fra de fantastiske søndage i Folkeparken under
Roskilde Spillemandsstævne.
Sct. Hans Have er netop blevet indviet efter omfattende renovering og nyskabelser,
herunder det gamle Gartnerhus fra 1815. I huset er der de flotteste gildestuer med fine
trægulve lige til at danse på.
I haven er der kroge til buskspil og sang,
og der er mulighed for at være indendørs i tilfælde af regn.
Kom gerne i god tid, spis en lækker frokost i cafeen og se dig omkring i alt det grønne.
Vi starter kl. 13.00 med tre fællesmelodier.
(for noder: se under spillefolk.dk/nodesamling/repertoirelister/Roskilde)
Herefter er der mulighed for at skrive sig på plakaten til spil til dans i Gildestuerne.
Kl. 14.30-15.00 laver vi et lille dansesæt for børn.
Cafeen lukker kl. 17.00, men vi bliver hængende, til de sidste toner flyder ud over fjorden.
Se mere på lirumlarum.dk
Arrangører: Roskilde Spillemandslaug, Roskilde Folkedanserlaug og Rødder, Fødder & Stemmer
Tak til Roskilde Kommune for støtte og tak til Sct. Hans Have for samarbejdet
Del
Folkemusikfest m. dans og spil mv. i Sct. Hans Have Roskilde. Søndag 16. juni 2024 kl. 13.00
Musik | Dansegulv

Folkemusikfest m. dans og spil mv. i Sct. Hans Have Roskilde...

Søndag den 16. juni 2024, kl. 17:00.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Sct. Hans Have Bistrup Allé 36, Roskilde
Folkemusikspil, dans og sang i det smukke Sct. Hans have, der netop er netop blevet indviet efter omfattende renovering. Fælles indmarch og ellers et tæt program med dans og spil dertil, samt korsang. Kl. 14.30-15 Dans for børn. Folkemusikfest i Sct. Hans Have
Roskilde
Søndag 16. juni 2024 kl. 13.00

Vi genopliver stemningen fra de fantastiske søndage i Folkeparken under
Roskilde Spillemandsstævne.
Sct. Hans Have er netop blevet indviet efter omfattende renovering og nyskabelser,
herunder det gamle Gartnerhus fra 1815. I huset er der de flotteste gildestuer med fine
trægulve lige til at danse på.
I haven er der kroge til buskspil og sang,
og der er mulighed for at være indendørs i tilfælde af regn.
Kom gerne i god tid, spis en lækker frokost i cafeen og se dig omkring i alt det grønne.
Vi starter kl. 13.00 med tre fællesmelodier.
(for noder: se under spillefolk.dk/nodesamling/repertoirelister/Roskilde)
Herefter er der mulighed for at skrive sig på plakaten til spil til dans i Gildestuerne.
Kl. 14.30-15.00 laver vi et lille dansesæt for børn.
Cafeen lukker kl. 17.00, men vi bliver hængende, til de sidste toner flyder ud over fjorden.
Se mere på lirumlarum.dk
Arrangører: Roskilde Spillemandslaug, Roskilde Folkedanserlaug og Rødder, Fødder & Stemmer
Tak til Roskilde Kommune for støtte og tak til Sct. Hans Have for samarbejdet
Del
Bliv klogere på biodiversitet med Nationalpark Skjoldungernes Land!
Udstilling | Blandet/Ukendt

Bliv klogere på biodiversitet med Nationalpark Skjoldungernes...

Onsdag den 19. juni 2024, 15:00 - 20:00.
Pris: Fri entré
Sct. Hans Have Bistrup Allé 36, Roskilde
Bliv klogere på biodiversiteten i nationalparkens nye udstilling i Sct. Hans Haves Gartnerhus til Onsdage på Centralen. I Gartnerhuset er der stereo-luppe, så du kan se detaljerne i blomsternes bestøvnings-mekanismer, eller insekternes farverige dækvinger. Du kan også få inspiration til din sommerferie-vandretur på Skjoldungestien og se, hvad der ellers rør sig i Nationalpark Skjoldungernes Land
Del