Kunne ikke hente 'https://nationalparkskjoldungernesland.dk/kalender/' indenfor 15 sek.
Kunne ikke hente 'https://nationalparkskjoldungernesland.dk/kalender/' indenfor 15 sek.

Dato

Kategori

Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
1/2 2023
Varde Bibliotek
Rådhusstræde 2
6800 Varde
Tlf: 75 22 10 88
Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 55.6196, Lon 8.47995
Åbent: Se hjemmesiden


Viser 9 events fra/efter 10. maj 2024

@Skaberglæde: Fra stressramt til strikker
Diverse | Foredrag

@Skaberglæde: Fra stressramt til strikker

Onsdag den 15. maj 2024, kl. 19-21.
Pris: Entré: 50 kr Køb/bestil billet
Ølgod Bibliotek og Kulturhus, Vestergade 5, Ølgod Varde Bibliotek
Måske du kender følelsen af "bare lige at skulle strikke en pind" og pludselig er der gået to timer? Eller det kan være, du kender til, at bruge strik som et "helle" fra hverdagens travlhed eller udfordringer med stress, angst, depression eller andet.

Maria Bjerg, der står bag Instagram-profilen @skaberglaede, fortæller i foredraget om sin egen personlige historie med at gå fra at være stressramt til at være strikker.

Maria Bjerg læser psykologi og er certificeret i Craft Psykologi og fortæller undervejs i foredraget om de psykologiske mekanismer, der kan forklare, hvorfor dét at strikke er godt for vores mentale trivsel.

Aftenen indeholder også en workshop, hvor vi skal prøver kræfter med at være i "flow".

Medbring derfor en rundpind eller to strømpepinde og også gerne 10-20 gram restegarn
Del
Grøn Lørdag med de små klimamonstre
Teater | Børneteater

Grøn Lørdag med de små klimamonstre

Lørdag den 18. maj 2024, kl. 10.
KulturSpinderiet, Vestervold 11A, Varde Varde Bibliotek
Varde kommune afholder Grøn Lørdag, hvor der er fokus på at få en grønnere hverdag. Hvem er det bedste klimamonster i din familie?

Klimamonstre er gode til at passe på naturen og dyrene, og lørdag d. 18. maj kl. 10-13 vil de gerne finde ud af, hvem i jeres familie der er det bedste klimamonster.

Gennem forskellige spil vil I blive testet i at sortere skrald med en katapult, redde jeres haver for skrald og plante vilde haver i kæmpebrætspillet, som klimamonstret Luna har med.

Til at sætte gang i monsterløjerne starter Luna og Helene ud med et lille teatershow kl. 10.15, og efterfølgende giver Luna og Helene krammere og high-fives.

Om showet

Klimamonstret Luna og hendes menneskeven Helene skal løse mysteriet om æbletræet, der aldrig har givet æbler. Showet indeholder både dans og musik, og med børnenes hjælp vil Luna få Helene til at forstå sammenhængen mellem natur, biodiversitet, bestøvning og insekternes rolle.

Teaterstykket varer i cirka 20 minutter og henvender sig til de 3-7 årige.

Tag de voksne under armen og deltag i de monstersjove aktiviteter
Del
Alt om EU-valget med Rasmus Nørlem Sørensen
Diverse | Andet

Alt om EU-valget med Rasmus Nørlem Sørensen

Tirsdag den 21. maj 2024, kl. 17.
Pris: Entré: Gratis billetter Køb/bestil billet
Varde Bibliotek Rådhusstræde 2, Varde
Hvordan arbejder Europa-Parlamentet? Hvad stiller vi op med Viktor Orban? Skal Ukraine optages i EU? Vender sparepolitikken tilbage? Hvordan fungerer lobbyismen i Bruxelles? Når EU sine klimamål? Redder EU biodiversiteten eller landbruget? Vi bevæger os ind i den måske mest spændende europæiske valgkamp nogensinde. EU er i løbet af de seneste par år blevet en afgørende platform for udenrigspolitik og forsvarssamarbejde - udover at være centrum for politiske beslutninger om alt lige fra klima, natur, biodiversitet og til handel, finansregulering og økonomi.

Samtidig viser meningsmålingerne på tværs af Europa, at der er fremgang til det yderste højre. Det kan betyde en hel ny magtbalance i Parlamentet, der kan få afgørende indflydelse på, hvordan Europa-Kommissionen kan sammensættes og på, hvilke beslutninger der overhovedet kan træffes i samarbejdet i de kommende fem år.

Hvordan arbejder Europa-Parlamentet? Hvad stiller vi op med Viktor Orban? Skal Ukraine optages i EU? Vender sparepolitikken tilbage? Hvordan fungerer lobbyismen i Bruxelles? Når EU sine klimamål? Redder EU biodiversiteten eller landbruget?

Få svar på dine spørgsmål, og kom i dialog med andre vælgere om dine egne holdninger. Europa-Parlamentsvalget afholdes i Danmark den 9. juni 2024.

Rasmus Nørlem Sørensen er EU-analytiker og optræder ofte som politisk kommentator i landsdækkende radio og tv. Han har i 15 år været sekretariatsleder og chefanalytiker i Demokrati i Europa Oplysningsforbundet (DEO), har udgivet mere end 20 bøger, skrevet et utal af artikler og rejser land og rige rundt med oplæg om EU og europæisk politik
Del
Bogbar: Ferielæsning
Diverse | Andet

Bogbar: Ferielæsning

Torsdag den 23. maj 2024, kl. 16.
Pris: Entré: Gratis billetter Køb/bestil billet
Varde Bibliotek Rådhusstræde 2, Varde
Ferielæsning, særligt sommerferielæsning, er for mange forbundet med lette kærlighedsromaner eller sveddryppende krimier, der fortæres dasende i strandstolen med en drink i umiddelbar nærhed. Marie og Jesper, bibliotekets formidlere, har et lidt andet forhold til læsning i sommerferien og kommer her med deres bud på, hvad du kan læse under den strålende sol eller i klassisk dansk sommerregn.

Sommerferien er en mulighed for fordybelse og for at blive klogere på verden. Det er en særlig måde at rejse med og i litteraturen fra sin lænestol.

Marie og Jesper deler ud af deres boglige planer for sommeren og giver dig gode anbefalinger til, hvad du selv kan fylde din litterære kuffert med, når turen går til bøgernes verden.

Der er begrænsede plader, så husk tilmelding.
Del
UDSOLGT: Furie Design:
Diverse | Andet

UDSOLGT: Furie Design: "Sæt garnlageret i spil"

Onsdag den 29. maj 2024, kl. 18.30.
Pris: Entré: 50 kr Køb/bestil billet
Agerbæk bibliotek, Debelvej 23, Agerbæk Varde Bibliotek
Er du vild med garn? Og har du med tiden samlet så meget af det, at dit lager nu er fyldt til randen med garn-guld, som du ikke helt ved, hvordan du skal overskue eller sætte i spil i nye, spændende strikkeprojekter? Denne workshop er udviklet til dig, der ønsker at få mere ud af dit elskede garnlager og skabe orden i garnkaoset, så du kan begynde at skabe igen!

Mit navn er Bettina Balslev Sørensen - det er mig, der er Furien. Med min baggrund som garnnørd og produktionsingeniør med mange års industriel tekstilerfaring har jeg udviklet denne workshop.

Gør dig klar til 3 hyggelige timer, hvor du vil lære om:
  • Overblik og Organisering: Få styr på dit garnlager og gør det mere tilgængeligt. Lær, hvordan du opretter en struktur, der hjælper dig med at finde det perfekte garn til dit næste strikkeprojekt.
  • Garnmålinger og Værktøjer: Opdag enkle garnmålinger og nyttige begreber samt værktøjer, der vil hjælpe dig med at forstå dit garn bedre og vælge det rigtige til hvert projekt.
  • Glæde og Gavn: Oplev, hvordan dit garnlager kan bringe dig glæde og gavn, i stedet for blot at fylde hylderne. Dette er godt for både opbevaringsplads, pengepung, miljø og sjælefred.


Som en ekstra bonus får du også "Furiens Cheat Sheets" - et 14-siders kompendium, der vil gøre dig klar til at tackle dit garnlager med selvtillid.

Hvem kan deltage?

Denne workshop er relevant for både nye og erfarne strikkere, der ønsker at få mere ud af deres garnlager. Uanset om du har 2 eller 15 kg garn, er målet at hjælpe dig med at bruge det i projekter, du elsker.

Alt du skal medbringe er:
  • 3-5 restnøgler, gerne forskellige tykkelser og typer, gerne uden banderole.
  • Målebånd, skriveredskab og saks.
  • En lommeregner, f.eks. på din mobiltelefon.


Workshoppen er arrangeret i samarbejde med Agerbæk Strikkeklub.

Vær opmærksom på, at der kun er 20 pladser i alt til denne workshop
Del
Robotworkshop: First LEGO League
Diverse | For børn

Robotworkshop: First LEGO League

Lørdag den 1. juni 2024, kl. 10.
Pris: Entré: Gratis billetter Køb/bestil billet
Ølgod Bibliotek og Kulturhus, Vestergade 5, Ølgod Varde Bibliotek
Sammen med E-sport Vest, Ølgod, bygger og programmerer vi små LEGO-robotter. På denne workshop kan du lære at bygge og programmere små LEGO-robotter, som skal kunne udføre en række opgaver. Programmeringen foregår fra pc. Du kan også afprøve fysiske, specielle baner, som robotterne skal køre på.

En workshop med fokus på forskellighed og med tilpas udfordring for alle deltagere.

Kom og få en sjov og kreativ oplevelse, hvor du sammen med andre børn udvikler robotter og løser problemer.

Ølgod Bibliotek serverer forfriskninger i løbet af formiddagen og viser rundt i biblioteket.

I samarbejde med E-sport Vest, Ølgod.

For børn 8-15 år.

Der er begrænsede antal pladser, så husk tilmelding
Del
Grundloven 175 år: Hvordan opstod det danske demokrati?
Diverse | Andet

Grundloven 175 år: Hvordan opstod det danske demokrati?

Onsdag den 5. juni 2024, kl. 19.
Pris: Entré: Gratis billetter Køb/bestil billet
Varde Bibliotek Rådhusstræde 2, Varde
Bliv klogere på det danske demokrati i anledningen af Grundlovens 175 års fødselsdag. Winston Churchill skal engang have sagt om demokratiet, at det er den værst tænkelige styreform - bortset fra alle andre! I Danmark har vi nydt godt af demokratiet i 175 år, siden Frederik VII i 1849 gav os den banebrydende Junigrundlov. I dag er grundlov og demokratiet så indgroet en del af vores selvforståelse, at vi næsten tager demokratiet og vores grundlovssikrede rettigheder for givet.

Men hvordan opstod det danske demokrati? Var det en fremsynet konge, der i sin nåde besluttede at nedlægge enevælden, eller lå der i virkeligheden mere bag? Og hvordan adskiller det danske demokrati sig fra andre demokratier i den vestlige verden? Demokrati kan være og gøres til mange ting - husk på, at også det kommunistiske DDR og den sovjetiske Josef Stalin opfattede sig selv som demokratiske.

Oplev et spændende foredrag med historiker Kåre Johannessen, og vær med, når vi sammen forsøger at indkredse, hvad det danske demokrati egentlig er for en størrelse
Del
Litterær gåtur: Sommersolhverv ved Kvie Sø
Diverse | Andet

Litterær gåtur: Sommersolhverv ved Kvie Sø

Torsdag den 20. juni 2024, kl. 19.
Pris: Entré: Gratis billetter Køb/bestil billet
Kvie Sø, Kvie Søvej 4, Ansager Varde Bibliotek
Midsommer er heksenes travleste tid. Urterne er stærke af solens lys og fyldt med jordens opadstigende safter. I denne tid er magien på sit højeste. Kom med på en smuk litterær aftengåtur ved Kvie Sø. I anledning af sommersolhvervet dykker vi ned i litteratur om hekse, magi, mytologi, spådomme og urternes kraft.

Vi mødes på parkeringspladsen, Kvie Søvej 4, 6823 Ansager. Husk gode sko, tøj til vejret og en kop kaffe eller urtete til en fælles pause undervejs.

Der er begrænsede pladser på turen, så husk at bestille billet
Del
Tom Buk-Swienty: Løvinden - Karen Blixens liv
Diverse | Foredrag

Tom Buk-Swienty: Løvinden - Karen Blixens liv

Onsdag den 25. september 2024, kl. 19.
Pris: Entré: 50 kr Køb/bestil billet
Nr. Nebel Bibliotek, Sønder Allé 18A, Nørre Nebel Varde Bibliotek
Mød den populære og kritikerroste forfatter, der har en række store og meget læste biografier på cv'et, når han gæster Nørre Nebel Bibliotek og Kulturhus. Tom Buk-Swienty er uddannet historiker, og det er tydeligt i hans forfatterskab. Han slog for alvor igennem med "Slagtebænk Dybbøl 18. april 1864", der to år senere blev efterfulgt af "Dommedag Als: 29. juni 1864". Siden har han udgivet flere bøger om Karen Blixen og hendes familie. Blandt andet hendes far, "Kaptajn Dinesen" og lillebror "Tommy og Tanne".

Men hvem var Karen Blixen?

I 1937 udkom Karen Blixens selvbiografiske roman "Den afrikanske farm". Mange kender sikkert filmatiseringen med Meryl Streep og Robert Redford, der vandt adskillige Oscarstatuetter i 1986. Men var livet på den afrikanske farm virkelig sådan, som det blev fremstillet?

Tom Buk-Swienty har baseret sin biografi "Løvinden" på mange års research og rejser i hendes fodspor. Derudover har familien givet ham adgang til adskillige korrespondancer med blandt andet hendes lillebror Thomas Dinesen, der bød både på en overraskende familiehemmelighed og fortalte om mange farefulde oplevelser.

En stor del af "Løvinden" er skrevet på en farm i Afrika, hvor Tom opdagede, at også for Karen Blixen overgik virkeligheden til tider fantasien. Og det er det, du kan komme og høre mere om, når han besøger Kulturhuset i Nørre Nebel
Del