Søg avanceret
   

Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
30/6 2016
Frilandsmuseet
Kongevejen 100
2800 Kongens Lyngby
Tlf: 33 13 44 11
Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 55.7857, Lon 12.4902
Åbent: 65 kr. Børn under 18 gratis. Mere herom på museets hjemmeside.
Entré: 65 kr. Børn under 18 gratis

Åbent: Åbent i Påske: 24. - 28. marts kl. 10 - 16. Museet er lukket i perioden d. 29. marts - 30. april. Åbent i sommer- og højsæson 1. maj - 30. juni: tirsdag - søndag kl. 10-16 (mandag lukket, dog åbent pinsemandag d. 16. maj) 1. juli - 7. august: Kl. 10-17 (mandag lukket) 9. august - 23. oktober: Kl. 10 - 16. Efterårsferie søndag d. 16. oktober - søndag d. 23. oktober Kl. 10 - 16 (mandag d. 17. oktober åbent!) Jul: lørdag d. 3. & søndag d. 4. december samt lørdag d. 10. & søndag d. 11. december: kl. 10 - 16.



Frilandsmuseet ved Sorgenfri indeholder 45 gamle bøndergårde og landbygninger fra forskellige egne af Danmark og Færøerne, samt fra Sydslesvig, Skåne, Halland og Småland. Egnstypiske haver og landskaber er genskabt i det 36 ha. store museumsområde. Bygningerne er udstyret med indbo og redskaber og belyser livet på landet ca. 1700 til 1900 i forskellige sociale lag.


Viser 1-3 ud af 3 fra/efter 9. dec. 2023
Jul på Frilandsmuseet
Lørdag den 2. til søndag den 17. december 2023, 10:00-16:00.
Frilandsmuseet, Kongevejen 100, Kongens Lyngby
02.12-17.12. Kun lørdag og søndag. Julestemningen spreder sig på Frilandsmuseet, brændekomfurerne buldrer, drillenissen driller og de gamle gårde er pyntet til højtiden. Gratis entré Entré: 120 kr
Aftenjul og luciaoptog
Onsdag den 13. december 2023, 14:00-19:00.
Frilandsmuseet, Kongevejen 100, Kongens Lyngby
Gå på opdagelse i julepyntede huse og gårde, oplev det magiske luciaoptog med museet børnekor og kom i julestemning, når et kor på 150 personer synger juleklassikere ved museets svenske gårde. Gratis entré for børn Entré: 125 kr
Franske kokke ved Det Danske Hof
Torsdag den 11. januar 2024, kl. 17.30.
Frilandsmuseet - Restaurant og Selskabslokaler, Kongevejen 100, Kongens Lyngby
Årstidens friske råvarer, med smag og duft af det sted de kommer fra og enkelt serveret: det lyder som en moderne køkkenchef, men er skrevet af en fransk stjernekok midt i 1600-tallet. Han revolutionerede det franske køkken og satte grøntsager i højsædet, og snart stod de nye retter på alle fyrstelige borde.
Også hos Frederik III og dronning Sophie Amalie, der indførte fransk mode i påklædning, indretning, musik og dans ved Hoffet - og i 1667 ansatte et hold franske kokke.

Ph.d. Barbara Zalewski har som den første forsket i den kongelige husholdning i 16- og 1700-tallet, finansieret af Carlsbergfondet. Hun fandt i Rigsarkivet menuen til et kongeligt festtaffel i 1668 med tilhørende råvarelister. Det er det hidtil ældste indblik i et komplet kongeligt festtaffel - og menuens retter var hentede direkte fra den franske stjernekoks kogebog. Det er baggrunden for den kulturhistoriske bog, "Helt Magnifique! Franske kokke ved Det danske Hof", som Barbara Zalewski har skrevet sammen med H.K.H. Prins Henrik.

Denne aften skal vi høre om det store apparat bag de kongelige tafler: mesterkokke og køkkendrenge, hofkøkkenskriver og hofslagter, gartneriet på Rosenborg og produkter fra hele riget.
Og om hvordan Prins Henrik og køkkenchef Jesper Vollmer genskabte menuens retter, der trækker en lige linje fra Frederik IIIs tafler til nouvelle cuisine, som Prinsen indførte præcis 300 år senere i tronfølgerparrets køkken Entré: 332,60 kr
Arrangeret af Frilandsmuseet.
Forrige side Næste side

Udarbejdet i samarbejde med KultuNaut - den elektroniske kulturguide