Richard Winthers Hus

Richard Winthers Hus i Vindeby Billedkunstneren, professor Richard Winther efterlod ved sin død i 2007 en række store malerier og dekorationer på vægge og lofter i forhallen, køkkenet og to andre rum i sit hus i Vindeby. Udsmykningen dækker i alt 71 kvadratmeter og omfatter 55 malerier i en helt original form og af meget høj kunstnerisk kvalitet.
Vægdekorationerne er et betydeligt værk i RW's produktion og også et stort og væsentligt værk i både hans egen generation, men også i dansk og europæisk billedkunst fra denne periode. Richard Winther var ikke særlig kendt i den store offentlighed, men var fra begyndelsen af halvtredserne og indtil sin død en central og højt respekteret skikkelse i dansk kunstliv. Richard Winthers kunst har ligeledes en høj international anerkendelse og han hører fx til de få danske kunstnere, som har fået invitation fra Museum of Modern Art, MOMA, i New York til en separatudstilling

Richard Winthers Hus

Marrebæksvej 6 Vindeby

4913 Horslunde

Tlf: 61 28 33 67

Yderligere information: Hjemmeside
Åbningstider:

Åbent: Lørdag/søndag kl. 14 - 17. Eller ved henvendelse til Birthe Hvarre 30 6103 01 eller Anne Bendtsen 61 28 33 67, det koster ikke ekstra at bestille udenfor den faste åbningstid.

Entré: 50 kr