Vendsyssel Historiske Museum

Velkommen til et af landets bedste museer. Her er historier og genstande som fortæller om os mennesker lige fra de tidligste tider til i dag. Og vi mener fra de tidligste tider.
De ældste genstande har mange, mange tusinde år på bagen. Man kan forbløffet studere det skønneste kunsthåndværk som vore forfædre har frembragt. Det er kunst, teknik, overflod som for alvor rammer en pæl i gennem myten om, at Vendsyssel skulle være en fjern, perifer provins.
Udkants Danmark. Ikke her.
Vendsyssel indføjer sig smukt i europæiske traditioner. Og så er der så meget at vælge imellem. Husene i sig selv er genstande.
Provstegården er Hjørrings ældste ejendom. Og hvis de hvide mure dog bare kunne tale. Her voksede Hack Kampmann, en af rigets største arkitekter op. Her fandt han inspiration til sine store værker, hvor af vi i dag kender fx Århus Teater og Københavns Politigård. Her er skiftende udstillinger, som sætter fokus på hele Vendsyssels liv.
Her stedet hvor livets ender bindes sammen. Vendsyssels fortid, nutid og især fremtid

Vendsyssel Historiske Museum

Museumsgade 3

9800 Hjørring

Tlf: 96 24 10 50

Yderligere information: Hjemmeside
Åbningstider:

Åbent: 2. januar-25. juni: Tirsdage-fredage samt søndage kl. 11-16 Skolernes sommerferie den 26. juni - den 7. august: Tirsdag-søndag kl. 11.00-16.00. 10. august-22. december: Tirsdage-fredage samt søndage kl. 11-16. LUKKEDAGE: St.bededag, Kr.himmelfartsdag, 2.p

Entré: Voksne: 80 kr Pensionist og studerende: 60 kr Børn /u 18: gratis adgang