A Hereford Beefstouw

A Hereford Beefstouw i Lund ved Herning er kædens ældste restaurant. I pragtfulde landlige omgivelser ligger restauranten i en gammel købmandsgård og kro fra 1846. Bygningen blev købt af familien Damgaard i 1970, og som første led i den nu landsdækkende kæde slog restauranten dørene op i 1971.

I dag - flere årtier senere - er A Hereford Beefstouw i Lund stadig stedet, hvor nye tiltag og udviklinger i konceptet sker. Selve restauranten er præget af stifteren, den nu afdøde Aage Damgaards kunstneriske interesse. Væggene er præget dels af hans egne malerier, men også kunstneren - og mangeårige stamgæst - Carl-Henning Pedersen har ydet sine bidrag til restauranten.

På husets 1. sal er der desuden indrettet et atelier, som med jævne mellemrum beboes af kunstnere med tæt tilknytning til stedet. Specielt Janis Strupulis, som kommer 1-2 måneder om året, hvilket han gjort de sidste ca. 20 år.

"Aage Damgaards malerier betyder specielt meget for mig, for jeg kendte ham ret godt," fortæller Flemming Haunstrup, der har været restaurantchef siden 2008, har været i Koncernen siden 1989.

Bygningen blev i 1989 lagt sammen med naboejendommen "Margrethes Hus", der i dag hovedsageligt anvendes i forbindelse med store messer og større selskaber. Dermed har restauranten plads til 110 gæster fordelt over de to lokaler.

A Hereford Beefstouw i Lund ved Herning

A Hereford Beefstouw

Lundvej 14-16

7400 Herning

Tlf: 9712 3544

Yderligere information: Hjemmeside