Kunne ikke hente 'https://www.solrod.dk/1764.aspx' indenfor 15 sek.
  • Alle genrer
  • Nulstil
Månen

Månen

Bispen, Bispegade 3
6100 Haderslev



Viser 15 events fra/efter 3. maj 2024

Pensakoret

Tirsdag den 9. januar til tirsdag den 11. juni 2024, 21 mødegange kl. 14-16.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Månen Bispen, Bispegade 3, Haderslev
Arrangør: FOF Sønderborg
Koret er et blandet flerstemmigt kor med fortrinsvis ældre sangere, men der er også plads til dig. For tiden er vi godt 40 sangglade sangere. Vi synger hver tirsdag fra kl. 13.30 - 16.00 på Månen i Haderslev. Der er ingen optagelsesprøve - eneste krav er lysten til at synge - så kom og prøv, om det er noget for dig.

Kontingent kr. 400 pr. halvår.

For evt. yderligere oplysninger kontakt Henning Pilegaard, tlf. 9110 3990.

I 2024 fylder Pensakoret 50 år. Det skal naturligvis fejres, men hvorledes, det ligger ikke fast endnu

Underviser: Birthe Reimers
Hold: 3241784
Luk

Anne Bakland - Sengevæder - Comedy

Fredag den 13. september 2024, kl. 20.
Pris: Entré: 250 kr Køb/bestil billet
Månen Bispen, Bispegade 3, Haderslev
Sengevæder. Vi har alle sammen hemmeligheder. Og pinlige ting i bagagen. Og vi har helt sikkert masser af fordomme om både os selv og andre. For hvad ville folk ikke tænke om en, hvis de vidste, at man tissede i sengen til man var 22? Og er der overhovedet noget sjovt i at vågne op midt i en blanding af dynebetræk og en kropsvarm udgave af Gardasøen?

Svaret er ja... Anne Bakland er Vendelbo - from the true north! Deroppe, hvor en mand (M/K) er en mand, der ejer en nedlagt minkfarm og fik sin første trailer i konfirmationsgave. Hvor følelser er noget, man udtrykker i mængden af brun sovs på tallerkenen, og der ikke bliver spildt et ord mere end højest nødvendigt. Så det er med utroligt velvalgte ord, at hun hænger sit mentale vasketøj op og leverer sine tanker om rejsen fra nattevådt barn med traumer om ringeapparater og gummilagener, over en super akavat pubertet til et voksenliv, der viser sig at være lige så svært at sove igennem til, selvom lagenerne er klart tørrere i dag.

Siddepladser. Unummererede.

Døre åbner kl. 19.

Billetter kan ikke byttes eller refunderes
Luk

Øvelser i mørke - Naja Marie Aidt

Onsdag den 18. september 2024, kl. 19.
Pris: Entré: Adgang E 125 kr Køb/bestil billet
Månen Bispen, Bispegade 3, Haderslev
Mød en af Danmarks helt store forfattere Naja Marie Aidt i samtale om hendes seneste roman Øvelser i mørke. Med sin nye roman "Øvelser i mørke" fortæller Naja Marie Aidt en barsk og poetisk historie om en kvinde, der er ramt af PTSD efter en stærkt traumatisk oplevelse, der trækker andre voldsomme livserfaringer op til overfladen.

Naja Marie Aidt er en af de mest læste forfattere i sin generation. Mange gymnasieelever har læst en novelle fra novellesamlingen, Bavian, eller et digt fra en af hendes mange digtsamlinger. Hun er kendt for en minimalistisk skrivestil og fortællinger om, hvordan hverdagen bliver

til kaos og hvordan karakterer mister kontrollen. Hun har modtaget en række priser for sit arbejde, blandt andet Kritikerprisen, Nordisk Råds Litteraturpris, Den Store Pris fra Det Danske Akademi og Det Svenske Akademis nordiske pris.

Naja Marie Aidt er i foredraget i samtale

med skribent og anmelder ved Gaffa Finn P Madsen. Det primære omdrejningspunkt for samtalen vil være Aidts nyeste roman Øvelser i mørke og med små tilbageblik på hendes forfatterskab.

Arrangementet arrangeres i samarbejde med Ord fra Nord Litteraturfest i grænselandet.

Foto: Sara Galbiati
Luk

Bremer/McCoy

Torsdag den 19. september 2024, kl. 20.
Pris: Entré: Adgang M 240 kr Køb/bestil billet
Månen Bispen, Bispegade 3, Haderslev
Bremer/McCoy er en higen efter stilhed og eftertænksomhed i en tid præget af støj. Duoen har udgivet fem albums og har sin helt egen plads i dansk musik. De har fået seks stjerner i GAFFA, givet udsolgte koncerter på Bremen Teater, Jazzhouse og på Thorvaldsens Museum. Desuden har de indspillet sange med Peter Sommer, Hans Philip, Halvcirkel og Raske Penge.

Morten McCoy på klaver og Jonathan Bremer på bas har spillet sammen siden 2012. Deres musik er drevet frem af intuition og fælles forståelse - et mix af improvisation og perfektion
Luk

Ruslands krig i Ukraine - Peter Viggo Jakobsen

Tirsdag den 24. september 2024, kl. 19.
Pris: Entré: Adgang E 125 kr Køb/bestil billet
Månen Bispen, Bispegade 3, Haderslev
Skal vi være bange for Rusland? Rusland har angrebet Ukraine og startet den største krig på europæisk territorium. Statsministeren siger, at Rusland vil angribe andre lande, hvis de vinder krigen i Ukraine. Vi hører, at Putin er syg og medicinpåvirket og ikke længere er rationel. Hvad skal man tro på, hvor farlig er Rusland og for hvem?

Vi inviterer Peter Viggo Jakobsen fra Forsvarsakademiet og Syddansk Universitet til at give sit kvalificerede bud på, hvordan truslen fra Rusland ser ud og hvordan den skal håndteres
Luk

Jesper Steinmetz - Live fra Amerika

Mandag den 30. september 2024, kl. 19.
Pris: Entré: 150 kr Køb/bestil billet
Månen Bispen, Bispegade 3, Haderslev
Den 5. november skal der igen være præsidentvalg i USA, og hele verden følger med, når supermagtens nye leder skal vælges. Jesper Steinmetz zoomer ind på hans erfaringer fra det udenlandske korrespondent-liv i USA.
Han tager os med til præsidentvalgkamp, på besøg hos Donald Trump i Det Hvide Hus, til naturkatastrofer, Oscar-uddeling og til de fattigste hjørner af USA.

Steinmetz, der fra 2010-2023 var TV 2's faste USA-korrespondent, og har produceret reportager til de danske tv-seere fra 48 stater, ved om nogen, hvad der rører sig 'i kulisserne' og blandt den amerikanske befolkning.

Han har skrevet bogen "Live fra Amerika", der netop zoomer ind på hans erfaringer fra det udenlandske korrespondent-liv i USA.

Foredraget er et samarbejde mellem Kulturhuset Bispen & LOF Syd
Luk

HUSH akustisk

Torsdag den 3. oktober 2024, kl. 20.
Pris: Entré: 330 kr Køb/bestil billet
Månen Bispen, Bispegade 3, Haderslev
HUSH | Unplugged - From One Lifetime To Another. I år er det 20 år siden, at Hush - fri af tid og tone - sendte debuten, 'A Lifetime', på gaden og. ramte hitlistens 1. plads med akustisk guitar, banjo, lap steel og stilsikker country-pop. I en tid hvor storladen britpop og stadionrock satte dagsordenen, opnåede det "lille" album uventet

stor succes. A Lifetime solgte i titusindvis, ramte lyttere på tværs af generationer og blev sit

helt eget kapitel i nyere dansk musikhistorie.

HUSH spiller ofte i store koncerthuse, men dette efterår får vi besøg af dem på Månen, hvor de både spiller sange fra jubilæumsalbummet og numre fra deres lange karriere.

Siddepladser. Unummererede.

Døre åbner kl. 19.00

Billetter kan ikke byttes eller refunderes.

BESTIL BILLET
Luk

Uhyggeligt meget Krimi - Krimidag

Lørdag den 5. oktober 2024, kl. 13.
Pris: Entré: Adgang E 125 kr Køb/bestil billet
Månen Bispen, Bispegade 3, Haderslev
Tag med ned af i de nordiske krimiers krogede og gruopvækkende gyder og kom helt ind i maskinrummet bag de fængende krimikreationer. Litteraturanmelder Bo Tao Michaëlis fører os med ind nordens kriminelle underverden og guider gennem det hæsblæsende politiarbejde i velfærdssamfundet, hvor hverdagsheltene konstant står over for deres egne indre dæmoner. Men nordiske krimier handler ikke kun om jagten på forbrydere - de er en dybdegående udforskning af menneskets skyggesider og de mørke kræfter, der lurer i os alle.

Efterfølgende kan du nyde en velfortjent pause med kaffe, kage og en krimiquiz, hvor din skarpsindighed vil blive sat på prøve.

Krimiforfatterparret Janni Pedersen og Kim Faber åbner derefter døren til deres eget mørke univers. Med værker som Juncker-serien og 'Kvæler', der har sendt kuldegysninger ned ad ryggen på læsere verden over, vil de trække dig dybere ned i deres forfærdelige fortællinger. Hør om deres inspirationskilder og om hvordan to forskellige verdener - den professionelle og den private - smelter sammen og bliver til den litterære magi, der har erobret læserhjerter i hele 10 lande
Luk

Martin Kanstrup - comedy

Onsdag den 9. oktober 2024, kl. 19.30.
Pris: Entré: Adgang M 235 kr Køb/bestil billet
Månen Bispen, Bispegade 3, Haderslev
Martinkanstrup. "træls". Entertainer, trubadur og spillemand: Flere betegnelser passer på musiker og komiker Martin Kanstrup fra Thy, der har bygget sit show op med referencer til den humoristiske arv fra legender som De Nattergale, Allan Olsen og naturligvis Niels Hausgaard.

Martin Kanstrup har efterhånden fået slået sit navn fast på den danske komikscene, og har med sit tidligere show "Thybo or not Thybo" leveret udsolgte huse landet over.

Nu står Martin Kanstrup klar med sit 5. show "TRÆLS"
Luk
Pris: Entré: Adgang M 175 kr Køb/bestil billet
Månen Bispen, Bispegade 3, Haderslev
Et musikalsk talkshow med Carsten Holm og Flemming Møldrup. 90'erne klinger som vild musik i vores ører! Et årti hvor rockmusikken slog en kolbøtte, "plastic-poppen" ramte klubbernes dansegulve, og hip hoppen fløj til toppen af hitlisterne, hånd i hånd med store R&B-stemmer. Det kunne nærmest det hele - og vi elsker det!

Derfor tager vi nogle af de store plader fra 90'erne med under armen sammen med en stak historier fra vores egne oplevelser med musikken i det årti. Det bliver sjovt, underholdende og måske også meningsfyldt på et særligt plan. I alle fald bliver det også spækket med den sprødeste musik, når vi går på rov i 90'erne.

Carsten Holm er radioværten, der lever og ånder for musik. Han har lavet radio på DR og som vært på P4 og P6 BEAT er han med til at inspirere danskerne i forhold til en masse ny og dansk musik.

Flemming Møldrup er livsstilseksperten, der elsker musik og er god til at sætte ord på vaner, mønstre og ikke mindst, hvad der gør os til de menneske- og musiktyper, vi er.

Igennem personlige fortællinger fortæller Carsten Holm og Flemming Møldrup om deres mange møder med musikken - og om de mange forskellige musiktyper vi, hver evig eneste dag omgiver os med. De mennesker, der bruger musikken til at sætte ord på følelser, de der bare bruger den som baggrundsstøj og de, der nørder igennem og køber de særeste genoptryk af plader
Luk
Kunne ikke hente 'https://www.solrod.dk/1764.aspx' indenfor 15 sek.