Dato

Genrer

Kommuner


Vælg en eller flere genrer
Vis kun
Søg i udvalgte kommuner
  • Vælg alt Nulstil
Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
4/4 2012
Metronomen
Godthåbsvej 33
2000 Frederiksberg
Tlf: 38 21 01 30

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 55.6862, Lon 12.5333
Åbent: Efter aftale

Den markante bygning i Axel Møllers Have er et musikhus, der huser både koncerter, andre musikarrangementer og foredrag. The characteristic building in Axel Møllers Have is a concert hall, which houses both concerts and other musical events and lectures


Viser 75 events fra/efter 2. apr. 2020

Musik | Andet/Ukendt

Så længe skuden ka' gå

Metronomen, kl. 15.

Søndag den 5. april 2020, kl. 15.
Pris: (Entré: Løssalg: 125 kr)
Arrangør: Teatret Optimis
Sted:
Et viseprogram med kendte, svenske viser. Koncert. Aldersgruppe: Fra 18 år. Varighed: 95 min med pause. PROGRAMMET ER AFLYST - GENNEMFØRES I STEDET SØNDAG DEN 13. SEPTEMBER KL. 16.
Et program med de mest kendte, svenske viser af bl.a. Bellman, Sjöberg, Wennerberg, Taube, Vreeswijk, Afzelius og Lundell. Hør (og nyn med på) fx Visen om de 18 svaner, Så længe skuden ka' gå, Vila vid denna källa, Felicia forsvandt, Den først gang jeg så dig, Åbent landskab, Deirdres samba, Juanita og Här är gudagott at vara.

Viserne fremføres smukt og stemningsfuldt i gode, danske oversættelser

Medvirkende: Allan Høier, Allan Thorsgaard
Musik | Folk/Vise/Country

Pipers Club of Copenhagen (skotsk);AFLYST

Metronomen, kl. 20-22.

Onsdag den 8. april 2020, kl. 20-22.
Pris: (Entré: 20. kr)
Sted:
The Pipers Club of Copenhagen and the St. Andrew Society of Denmark invite all who are interested in bagpipes and bagpipe music to spend a couple of hours in like-minded company.

Bring your pipes and play them in an informal setting - or just come and listen!

The Pipers Club of Copenhagen and the St. Andrew Society of Denmark invite all who are interested in bagpipes and bagpipe music to spend a couple of hours in like-minded company.

Admission is free for members of St. Andrew Society and costs DKK 20.- for others.

Free coffee or tea - and you may buy other beverages at reasonable prices.

PS: Most of us play the Great Highland Bagpipe, but other pipes and pipers are warmly welcome!

Teater | Revy/kabaret

Benny

Metronomen, kl. 15.

Mandag den 13. april 2020, kl. 15.
Pris: (Entré: Abonnement/Klub: 115 kr, Børn/Unge: 95 kr, Gruppe, Voksen: 125 kr, Løssalg: 165 kr, Voksen/Studerende: 115 kr)
Arrangør: Teatret Optimis
Sted:
Livet er ikke det værste man har. Cabaret. Aldersgruppe: Fra 18 år. Varighed: 110 min med pause. En humoristisk og glædespredende cabaret, hvor man lærer Benny Andersen som person og hans uimodståelige viser bedre at kende. Han ville i november 2019 være fyldt 90 år.

Benny Andersen var en spændende person med mange farver og nuancer - både lyse og mørke, milde og vilde! Med Benny lader vi publikum se vores mest populære digter og hans eminente viser gennem nye briller. Vi tegner et portræt af ham som person - både gennem hans egne erindringer og gennem fortælling - og vi genføder hans dejlige viser.

Hør bl.a. Svantes lykkelige dag, Rosalina, Bjørnen vågner, Vennesang, Barndommens land, Hilsen til forårssolen, Svantes svanesang og Tidseltango.

Entreen inkluder en øl/vand/vin

Medvirkende: Allan Høier, Erik Axel Wessberg

Instruktør: Bo Skødebjerg
Musik | Andet/Ukendt

Stemme og Chakra Frekvenser: Hjerte

Metronomen, kl. 19.

Tirsdag den 14. april 2020, kl. 19.
Pris: (Entré: 50 kr)
Sted:
"Stemme og chakra frekvenser" er en drop-ind-lydhealing i Metronomen, der bygger på viden om resonans mellem hellige vokallyde og energicentre i kroppen. Vi vil denne aften synge sammen, og vække energien i 4. chakra, hjertet og luftelementet. Denne aften afbalancerer vi 4. chakra, brystkassens grønne juvel, kærlighedens juvel, som er relateret til elementet luft. Med lydhealing afbalancerer vi luftelementet. Hjertet repræsenterer den måde kærlighed flyder igennem dit liv. Mærker du dit hjerte som åbent eller bevogtet? Hvordan bevæger dit åndedræt sig ind og ud, er det nemt at tage en dyb indånding? Er det nemt at give slip på udåndingen?

"Stemme og chakra frekvenser" er en drop-ind-lydhealing i Metronomen, der bygger på viden om resonans mellem hellige vokallyde og energicentre i kroppen. Vi vil denne aften synge sammen, og vække energien i 4. chakra.

Generelt om alle workshops:
Inspireret af anerkendte lydhealere synger vi vokallyde, der er specielt udvalgt til at resonere vibrationsmæssigt med hver af dine 7 vigtigste chakraer - energicentrene, der regulerer hele dit sind-krop-ånd energisystem.

Vi synger med en meditativ og hengiven holdning, som er præget af nysgerrighed og grundlæggende undren frem for ønsket om præstation, for lydhealing handler om nærvær og om at vække vores spirituelle natur. Man kan synge med og træne oplevelsen af nærvær helt uden forudgående viden om chakra og healingssang.

Med vokale healingslyde fokuserer vi på ét chakra af gangen, renser og afbalancerer, så sjælen kan udtrykke sig. Sangen fører dig tættere på din kernetilstand, når bevidstheden bryder igennem blokeringer på alle niveauer: følelsesmæssige, fysiske og sjælelige.

Deltag i én eller flere workshops og vær med til denne indre rejse med lydhealing på et både personligt og gruppeenergetisk niveau. Vær med til at stimulere vækst og antænde vores hellige kerne, den centrale kanal, gennem hvilken chakraerne er indrettet. De syv chakra knytter sig til syv steder langs rygsøjen og til syv psykiske energicentre med hvert sit tema.

Datoer i 2020:
* 8. januar: Hjerte og empati (4. chakra)
* 5. februar: Hals og kommunikation (5. chakra)
* 4. marts: Pande og vision (6. chakra)
* 1. april: Krone og forbindelse (7. chakra)
samt
* 13. januar: Rod og forankring (1. chakra)
* 11. februar: Hara og kreativitet (2. chakra)
* 10. marts: Solar pleksus og mod (3. chakra)
* 14. april: Hjerte og empati (4. chakra)
* 11. maj: Hals og kommunikation (5. chakra)
* 8. juni: Pande og vision (6. chakra)
* 29. juni: Krone og forbindelse (7. chakra)

Alt er baseret på lydhealingens grundlæggende principper og erfaringer: sang fra hjertet, udvidet bevidsthed, det musikalske åndedræt, intention og retning. Vi supplerer stemmerne med lyden fra krystalskåle.

Blandt de mange positive virkninger af en praksis, hvor du synger healingslyde er:

Øget energiniveau
Dybere vejrtrækning
Afspænding
Mindsket stressniveau
Forbedret sundhed og vitalitet
At kunne spænde over et større toneregister
Skærpet lyttesans
Frigivelse af endorfiner
Aktivering af chakras
Bedre immunforsvar
Styrket selvværd
Øget mental klarhed
Dybere meditation
Fælles bølgelængde, tone og frekvens

Aftenens opbygning og baggrund:
Vi synger et register af toner og vokaler inspireret af lydhealer Jonathan Goldman, forfatter til bogen "Chakra Frequencies. Tantra of Sound", der bygger på mysterieskoler i østen og vesten, som i flere tusinde år har kendt til vokalers kraftfulde virkning og ifølge kilder kan dateres tilbage til det gamle Ægypten. I anden halvdel synger vi intuitiv healingssang og bruger alle vokallyde og frekvenser i harmonier, som vi skaber ved at synge fra hjertet og lytte uden at dømme og vurdere.

Praktisk: Medbring noget at ligge på, hvis du vil prøve at modtage lydhealing under sidste del af aftenen.

Pris: 50 kr. pr. gang. Tilmelding er ikke nødvendig.

Lidt om guiderne:
Workshoppen faciliteres af to lydhealere, der begge er elever af Ghita Ben-David, forfatter til blandt andet bogen "Lyd er Liv".
Hannah Haansbæk, cand.mag., lydhealer og yogalærer (www.lydhealing-kbh.dk) og Øivind Weingaarde, cand.phil., lydhealer og lydkunstner (www.thebasic.one).
Gennem de seneste godt to år har de som faste sangere i syng-med-koncerterne "Tonen fra Himlen og intuitiv healingssang" i Metronomen" været med til at støtte op om den voksende interesse for lydhealing. Begge har i mange år arbejdet professionelt med lederskab og personlig udvikling.

Deltagere siger om tilstanden ved healingssang: enhed, medfølelse, befrielse, varme, afbalancering, ro, kærlighed, glæde, lettelse
Musik | Dansegulv

Nordisk Spillemandsbal

Metronomen, kl. 20.

Fredag den 17. april 2020, kl. 20.
Pris: (Entré: 30 kr)
Sted:
Folkets Hus Spillefolk holder Ramslag, spillemandsbal. Kl 21 spiller Rødder. Senere kaffepause og fællessang Vi slutter med Jam og mere dans, alle er velkommen til at deltage.
Børn | Anden forestilling

Skrot og Tuti og Den magiske skraldespand

Metronomen, kl. 10.45.

Søndag den 19. april 2020, kl. 10.45.
Pris: (Entré: 60 kr)
Sted:
"Skrot og Tuti og Den magiske skraldespand" handler om baggårdskatten "Skrot", der elsker at spille på sin saxofon, og som bor i "Den forsvundne baggård" lige dér, hvor "Den magiske skraldespand" står. Skrot´s bedste ven "Tuti" kommer ofte forbi.
Diverse | Workshop

Tonen fra Himlen og healingssang

Metronomen, kl. 19-20.15.

Tirsdag den 21. april 2020, kl. 19-20.15.
Pris: (Entré: 50 kr)
Sted:
Aftenen er for alle som ønsker at integrere pausen, meditationen og fordybelsen i hverdagen - og for alle healingstrængende og sangglade. Tonerne fremføres i en hengiven tilstand, rummet udvider sig og hjertets frekvens mærkes. TONEN FRA HIMLEN OG INTUITIV HEALINGSSANG

Du er inviteret til meditativ og healende syng-med-sangkoncert i Metronomen, Godthåbsvej, Frederiksberg

Aftenen er for alle som ønsker at integrere pausen, meditationen og fordybelsen i hverdagen - og for alle healingstrængende og sangglade. Tonerne fremføres i en hengiven tilstand, rummet udvider sig og hjertets frekvens mærkes. Noget transformeres, så du på ny kan orientere dig udad.

Om Tonen fra Himlen:
Tonen fra Himlen er en tilstand, hvor man oplever sin sande stemme komme til udtryk. Det er en tilstand af hengiven sang på en enkelt tone udtrykt på vokalen "aaar", hvor sangeren fyldes af velvære og åbner sig for fuld accept af sig selv. Enhver stemme er smuk, når vi investerer os selv og den slipper kroppen og alle forventninger, vi har til os selv.

Intuitiv healingssang:
Den intuitive healingssang opstår i nu'et. Alle stemmer er symfonisk blandet sammen. Tonerne skaber en kraftfuld harmoniserende vibration. I dette frirum, hvor sangerne slipper idéen om præstation, kan du blive healet af lyden og fordybelsen. Alle overgiver sig til at lytte til klang i egen og andres sang, og ud af det opstår en kraftfuld sang fra hjertet, der forplanter sig lægende og healende til de tilstedeværende.

Aftenens forløb:
I første del bliver publikum guidet i, hvordan man udtrykker Tonen fra Himlen, og alle synger "ahhh" sammen. I anden del vil sangerne stå for lydhealing. Du er velkommen til at medbringe et liggeunderlag og et tæppe, hvis du ønsker at ligge ned under anden halvdel. Her kan du give dig fuldt ud til at lytte til klang, resonere med sangen og tillade healing på celleplan.

Aftenen er et "frirum" præget af langsomhed, magtfrihed, venlighed og nærvær - og af sang uden præstation og jegfokusering. Her vender sangerne derimod energien indad og lytter til klang hinsides vurdering - lytter for at skabe kontakt og åbne til selvets højere almenmenneskelig bevidsthed. Alle opfordres til at vende blikket meditativt indad, lytte og være nærværende.

Om gruppen:
Sangerne kommer med hver sin baggrund og har fundet sammen igennem træning hos Githa Ben-David i Tonen fra Himlen. Gruppens størrelse består i sin grundkerne af 7 sangere og op til 15 eller mere, hvilket giver dig mulighed for at bade i lyd og vibration. Alle er drevet af et stort JA til lydens og vibrationens kraft, og de motiveres dagligt af erfaringer med den kraft lyd har til at transformere det stivnede til en følelse af frihed og kreativitet og en mindsket belastning på krop og psyke. Koncerterne er også et eksperimentelt træningsrum for sangerne, hvor de øver sig i at instruere i tonen fra himlen og i sammen at synge intuitiv healingssang. Derfor den lave entrépris. Og derfor en intens tilstedeværelse. Nogle af sangerne er efterhånden godt vante med koncerterne - andre er nye og netop stødt til.

Målet er at skabe et rum til fordybelse og healing for alle, der måtte have lyst til en pause fra vores hektiske og støjende hverdag. Her er der mulighed for at undersøge gennem sansningen, hvad der dukker op, når man for en stund giver plads til store temaer som kærlighed, taknemmelighed og tilgivelse.

Entré: 50 kr (kontant eller MobilePay). Ingen tilmelding.

"Indgangen til menneskers dybe indsigter sker i såkaldte gyldne øjeblikke skabt gennem dyb koncentration eller væren - alene eller sammen med andre." (Pausens Kraft, Birgit Signora Toft)

"Meditation er ikke en teknik at mestre, men den højeste form for bøn. En nøgen handling af kærlighed og ubesværet overgivelse til den tavse afgrund over alvidenheden."
(Adyashanti)
Musik | Andet/Ukendt

Den lille Musikhøjskole på Duevej

Metronomen, kl. 15.

Fredag den 24. april 2020, kl. 15.
Pris: (Fri entré)
Arrangør: Musikhøjskolen
Sted:
Musikhøjskolen står for, at børn kan gå til musik på deres folkeskole på Frederiksberg. Her samles eleverne fra Skolen på Duevej til en hyggelig eftermiddag og aften, hvor de spiller og synger sammen. Instrumenterne er fløjte, blokfløjte, obo og klaver.
Musik | Andet/Ukendt

Dobbelt-koncert m. Magnus Kjær & Rise Larsen

Metronomen, kl. 20-21.30.

Lørdag den 25. april 2020, kl. 20-21.30.
Pris: (Entré: 50 kr)
Sted:
Magnus Kjær er en sanger & sangskriver, som skriver på dansk og engelsk indenfor pop- og folkgenren. Rise Larsen er sangskriver, sangerinde og guitarist. Det er sange om livets dybder, højder, oplyste mørke kroge og månens skær, teksterne er på dansk. Magnus Kjær er en sanger & sangskriver, som skriver på dansk og engelsk indenfor pop- og folkgenren. Derudover komponerer han også instrumentalmusik.

Magnus har spillet musik siden starten af teenageårene og indspillede sit første nummer i et professionelt lydstudie da han var 16. Siden har han spillet i adskillige bands og konstellationer, både som trommeslager, bassist og guitarist, men først efter et sangskriverkursus i 2013 med blandt andre Annette Bjergfeldt og Andy Goggin som coaches, tog sangskrivningen for alvor fart.

I foråret 2019 udgav Magnus så sin første single med titlen "Slowmotion", hvor hans søster - Julie Kjær - er med på vokal.

Se mere her:
https://www.facebook.com/magnuskjaermusic/

Rise Larsen er sangskriver, sangerinde og guitarist.
Det er sange om livets dybder, højder, oplyste mørke kroge og månens skær, teksterne er på dansk.

Rise er uddannet musikpædagog fra konservatoriet, og har spillet i forskellige bands igennem mange år. Her er hun så alene med guitaren og sangenes univers.

Se mere her:
https://www.facebook.com/risemusik/

Entré: 50 kr. (Mobilepay eller kontant i døren)

Dørene åbner 15 min. før koncertstart.

In English (short):

Magnus Kjær is a songwriter who writes in Danish and English within the genres of pop and folk music, among others.

See more here:
https://www.facebook.com/magnuskjaermusic/

Rise Larsen is a danish singer songwriter who writes songs in danish and plays acoustic guitar. Folk/pop.

See more here:
https://www.facebook.com/risemusik/

Entrance fee: 50 kr. (Mobilepay or cash at the door)

Doors open 15 min. before the concert begins
Musik | Klassisk

Forårskoncert med elever fra Hostrupsvej Klaverskole, Frederiksberg

Metronomen, kl. 19.

Onsdag den 29. april 2020, kl. 19.
Pris: (Fri entré)
Sted:
Klaverelever i alle aldre viser, hvad de har lært gennem året. Alle er velkomne.