Dato

Genrer

Kommuner


Vælg en eller flere genrer
Vis kun
Søg i udvalgte kommuner
  • Vælg alt Nulstil
Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
31/7 2013
AOF Nordsjælland
Øverødvej 246 B
2840 Holte
Tlf: 4580 1900 Fax: 4580 5158

Yderligere information: Hjemmeside
Åbent: Dgl. kl. 10-15

AOF i Allerød, Furesø, Gribskov, Hillerød, Hørholm og Rudersdal kommuner


Viser 56 events fra/efter 25. maj 2020

Diverse | Ekskursion

Mærsk Tårnet - inside out

AOF Nordsjælland, kl. 16-18.

Onsdag den 10. juni 2020, kl. 16-18.
Pris: (Pris: 250 kr) Klik her for at tilmelde dig
Sted:
Underviser: Intern Guide. Mærsk Tårnet - Inside out. Eksklusiv rundvisning med cand.mag. og billedkunstner, Frederik Lindskov. Tag med på en helt unik bygningsvandring, når Frederik Lindskov præsenterer os for den fantastiske arkitektur, som gør Mærsk Tårnet til et slags urbant livstræ. Efterfølgende rundviser er en af Mærsk Tårnets egne guider inden døre i verdens mest avancerede forskerby - som strækker sig 75 m op i luften og er skabt til at bringe dansk biomedicinsk forskning i spidsen internationalt

Den første time foregår uden for, så husk praktisk tøj
Turen er ikke egnet for gangbesværede

Mødested: Ved Rudolph Tegners skulptur "Mod lyset" på hjørnet af Tagensvej og Blegdamsvej.
Tag med på en unik bygningsvandring, når cand. mag. og billedkunstner Frederik Lindskov præsenterer os for den fantastiske arkitektur. Efterfølgende får vi en guidet tur inden døre i verdens mest avancerede forskerby, som strækker sig 75 meter op i luften og er skabt til at bringe dansk biomedicinsk forskning i spidsen internationalt.
Hold: 222010
Diverse | Ekskursion

Pisserenden

AOF Nordsjælland, kl. 17-20.

Onsdag den 10. juni 2020, kl. 17-20.
Pris: (Pris: 295 kr) Klik her for at tilmelde dig
Sted:
Underviser: Allan Mylius Thomsen. Inde midt i det gamle København ligger det såkaldte Pisserende Kvarter, hvis officielle navn egentligt er Nørre Kvarter. Det var gennem århundredet et ydmygt kvarter for hæderlige arbejdsfolk, der boede i de fattige boliger op til byvolden. Allan vil guide os gennem de maleriske gamle stræder og fortælle om ølbryggere, brændevinsbrændere, prostituerede, farverige beboere og episoder i det spændende kvarter. Vi slutter med Skipper labskovs på Teglkroen. Prisen er inkl. mad, men ekskl. drikkevarer. Inde midt i det gamle København ligger det såkaldte Pisserende-kvarter. Det var gennem århundreder et ydmygt kvarter for hæderlige arbejdsfolk, der boede i de fattige boliger op til byvolden. Hør om ølbryggere, brændevinsbrændere, prostituerede, farverige beboere og episoder i det spændende kvarter. Inkl. frokost.
Hold: 228038 Mødested: Springvandet på Gammeltorv, København K
Diverse | Ekskursion

Københavns historie fra søsiden

AOF Nordsjælland, kl. 11-13.

Lørdag den 13. juni 2020, kl. 11-13.
Pris: (Pris: 195 kr) Klik her for at tilmelde dig
Sted:
Underviser: Allan Mylius Thomsen. Københavns spæde begyndelse fandt sted for 7.000 år siden, ved den smalle naturhavn mellem Sjælland og de små øer i sundet mellem Sjælland og Amager. Herfra er den groet til en. International storby, der har sprængt alle sine historiske rammer

Allan Mylius Thomsen guider os i en af kanalrundfartens både gennem de mange års byudvikling set fra vandsiden. Vi oplever middelalderbyen, Christianshavns kanaler, Frihavnen, og de nye udviklingsområder fra den gamle B&W-grund på Refshaleøen til nybyggeriet i Sydhavnen på Kalvebod Brygge, Islands Brygge og helt ud til de nye erhvervsområder ved Sjællandsbroen.

Spisning indgår ikke i denne tur. Allan guider os i en af kanalrundfartens både gennem de mange års byudvikling set fra vandsiden. Vi oplever middelalderbyen, Christianshavns kanaler, Frihavnen og de nye udviklingsområder fra den gamle B&W grund på Refshaleøen til nybyggeriet i Sydhavnen på Kalvebod Brygge, Islands Brygge og helt ud til de nye erhvervsområder ved Sjællandsbroen.
Hold: 228002 Mødested: Ud for Boldhusgade, København K
Diverse | Ekskursion

Jette Frölichs rosenparadis

AOF Nordsjælland, kl. 13-15.

Mandag den 15. juni 2020, kl. 13-15.
Pris: (Pris: 235 kr) Klik her for at tilmelde dig
Sted:
Underviser: Jette Frölich. Jette Frölich åbner sin smukke have til havevandring den 7. juni 2020, hvor du kan få lov at se hendes historiske roser blomstre. På havevandringen vil Jette fortælle om tilblivelsen af sin have og sine blomster, og du kan opleve hendes dejlige væksthus samt tage et kig ind i hendes tegnestue. Derudover får du en unik mulighed for at høre Jette fortælle om sit liv som kunstner og designer, mens du dufter til de flotte roser.

Mens du/I nyder en kop kaffe/te og lidt hjemmebag, vil Jette fremvise og lave buketter.
Designeren Jette Frölich inviterer på havevandring i sin fortryllende rosenhave, hvor hun fortæller om blomsterne og tilblivelsen af haven. Du kan også opleve hendes dejlige væksthus og tage et kig ind i hendes tegnestue. Derudover får du en unik mulighed for at høre Jette fortælle om sit liv som kunstner og designer, mens du dufter til de flotte roser
Hold: 222000 Mødested: Jette Frölichs Rosenhave, Nærum
Diverse | Undervisning

Conditori La Glace

Conditoriet la Glace, kl. 18-20.

Mandag den 15. juni 2020, kl. 18-20.
Pris: (Pris: 350 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: AOF Nordsjælland.
Underviser: Marianne Stagetorn Kolos. Conditori La Glace er Danmarks ældste, og nok også bedste konditori. Grundlagt 8. oktober 1870 midt i det gamle København og gennem 6 generationer leverandør af livskvalitet til københavnerne og andet godtfolk. Kagekone Marianne Stagetorn Kolos vil fortælle om konditoriet, dets historie og traditioner, om is og dens betydning, om kvarteret omkring Skoubogade og naturligvis kage og kunst. Der serveres chokolade, kaffe, lagkage, wienerbrød samt forskellige kager
Kagekone Marianne Stagetorn Kolos fortæller om konditoriet, dets historie og traditioner, om is og isens betydning, kage og kunst og om kvarteret omkring Skoubogade, kage og kunst. Der serveres chokolade, kaffe, lagkage, wienerbrød og forskellige kager.
Hold: 226006
Diverse | Ekskursion

Zoologisk Have efter lukketid

AOF Nordsjælland, kl. 18.30-20.30.

Onsdag den 17. juni 2020, kl. 18.30-20.30.
Pris: (Pris: 295 kr) Klik her for at tilmelde dig
Sted:
Underviser: Intern Rundviser. OBS! Mdedato ændret til den 17. juni 2020. Besøg ZOO og oplev den helt særlige, rolige stemning, der sænker sig over Haven efter lukketid. På en rundvisning i ZOO efter lukketid oplever I den særlige forvandling fra dag til nat i dyreriget. Ud over de nataktive dyrearters ofte usete adfærd sættes stemningen af ZOO-medarbejderens hemmelige historier og sjove anekdoter fra den gamle have. ZOO-medarbejderen guider os rundt i en mennesketom Have. ZOO er dog på ingen måder øde, for mens de dagsaktive dyr er ved at gå til ro, pibler de nataktive dyr frem.

I skumringen høres løvens dybe aftenbrøl, mens de ellers lidt sky ulve lusker rundt på aftenpatrulje. I Elefanthuset hygger de store dyr sig med aftenens snacks, og udenfor daser søløverne søvnigt på klipperne. I Tropezoos dunkle afkroge summer der af krybende liv, og i Regnskoven piler et par bæltedyr rundt i deres søgen efter føde.

I er velkomne til at stille spørgsmål undervejs og derved hjælpe ZOO-medarbejderen med at skabe en uforglemmelig oplevelse. Da vi arbejder med levende dyr, vil ikke to rundvisninger være de samme, men variere i forhold til vejret, nyt i ZOO og dyrenes aktiviteter.

Vi gør opmærksom på, at der ikke er almindelig entré til Zoologisk have før rundvisningen, da rundvisningen foregår efter lukketid
På denne rundvisning oplever du den særlige forvandling fra dag til nat i dyreriget. Stemningen sættes af en ZOO-medarbejders hemmelige historier og sjove anekdoter fra den gamle have. Vi bliver guidet rundt i den mennesketomme Have. ZOO er dog på ingen måder øde, for mens de dagsaktive dyr er ved at gå til ro, pibler de nataktive dyr frem.
Hold: 222103 Mødested: Zoologisk Have, Frederiksberg C
Diverse | Ekskursion

Ringovnen på Nivaagaard

AOF Nordsjælland, kl. 17-19.

Torsdag den 18. juni 2020, kl. 17-19.
Pris: (Pris: 40 kr) Klik her for at tilmelde dig
Sted:
Underviser: Kai Myhle Ambus. Ringovnen i Nivå blev taget i brug i 1870 og blev først lukket i 1967. Når den var tændt, blev der produceret op til ca. 20.000 mursten eller andre former for tegl pr. dag. På et tidspunkt var Nivaagaard Teglværk områdets største arbejdsplads med over 100 medarbejdere. I 1981 lukkede Teglværket og var i fare for at blive revet ned. Med hjælp at en masse frivillige og fonde er ringovnen på Teglværket i dag det eneste tilbageblevne af sin slags i Danmark
Husk robust tøj og fodtøj, da der ikke er ganske støvfrit i ovnen. Det meste af rundvisningen foregår under tag. Ligeledes kan borde og bænke stilles i tørvejr under tag. Men påklædningen bør alligevel tage hensyn til vejrliget.

Efter besøget på teglværket, kan man gå en hyggelig tur ned til udskibningsmolen i Øresund. Der er godt og vel ½ kilometer derned. Herfra kan man også se de sparsomme rester af den galajhavn, som kongen lod opføre i midten af 1700-tallet. I kan også vælge at gå en tur ad de gamle smalsporsbaner rundt om de nu nedlagte lergrave i Nivå Strandenge. Folderen "Teglværkslandet ved Nivå Strand" med kort over området kan udleveres gratis. Men man kan også hente den på vores hjemmeside under fanen "Besøg Ringovnen".

Hold: 214502 Mødested: Nivaagaard Teglværks Ringovn, Nivå
Diverse | Ekskursion

Historiske værtshuse

AOF Nordsjælland, kl. 17-20.

Fredag den 19. juni 2020, kl. 17-20.
Pris: (Pris: 295 kr) Klik her for at tilmelde dig
Sted:
Underviser: Allan Mylius Thomsen. Vi opsøger byens historiske udskænkningssteder, drikker en øl undervejs, hører om bryggererhvervet, brændevinsbrændere, værtshusene og menneskene omkring. Vi hører også om prostitutionskvarterer og deres sørgmuntre beretninger. Turen går fra Gammeltorv, hvor Københavns første kælderbeværtning lå, til berømte og berygtede steder som Hviids Vinstue, Skindbuksen, Hvide Lam og Queen Victoria. Vi slutter med stegt flæsk og persillesovs i Teglkroen. Vi opsøger byens historiske udskænkningssteder, drikker en øl undervejs, hører om bryggererhvervet, brændevinsbrændere, værtshusene og menneskene omkring. Vi hører også om prostitutionskvarterer og deres sørgmuntre beretninger og slutter med stegt flæsk og persillesovs på Teglkroen. Inkl. frokost.
Hold: 228039 Mødested: Springvandet på Gammeltorv, København K
Diverse | Ekskursion

Axel Towers og den nye Metropolzone

AOF Nordsjælland, kl. 11-13.

Lørdag den 20. juni 2020, kl. 11-13.
Pris: (Pris: 165 kr) Klik her for at tilmelde dig
Sted:
Underviser: Intern Guide. Axel Towers og den nye Metropolzone. Axeltorv og hele det indre Vesterbro står over for en arkitektonisk forvandling. Tag med på en rask gåtur gennem bydelen hvor vi bl.a. ser Axel Towers, SAS-Hotellet, transformationen af den gamle postgrund, den "svenske skråning" ved SEB-bank og det nyåbnede "Tivoli Food Hall"

Mødested: Foran Palads Hovedindgang, Axeltorv 9, Kbh V.
Axeltorv og hele det indre Vesterbro står over for en arkitektonisk forvandling. Tag med på en guidet gåtur gennem bydelen, hvor vi blandt andet ser Axel Towers, SAS-Hotellet, transformationen af den gamle postgrund og det nyåbnede Tivoli Food Hall
Hold: 222011
Motion | Andet motionstilbud

Sommerhøjskole 22.6 - 26.6.20

Mantziusgården, 5 kursusdage kl. 09.30-14.

Mandag den 22. til fredag den 26. juni 2020, 5 kursusdage kl. 09.30-14.
Pris: (Pris: 1595 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: AOF Nordsjælland.
Underviser: Jette Hjulmand. Sommerhøjskole den 22.6 - 26.6.20 med Jette Hjulmand og Troels Rimi Andersen. Sund, stærk, sjov og sanselig uge. 5 dage med yoga og gotvedgymnastik. Du kommer til at arbejde med opmærksomhed på kroppens styrke og får ideer til at ændre de mindre stærke. En spændende og inspirerende uge med masser af træning og samvær. En forrygende gave til dig der ønsker at udvikle din fysik og kognitive sider.

Hverdag kl. 9.30 - 14.00 (frokost efter aftale)

Mandag - Troels og Jette
Fælles dag hvor vi introduceres for hinanden på den sjove og hyggelige måde
Vi skal synge, snakke, danse, lege og dyrker yoga med Troels og gotvedgymnastik med Jette.

Tirsdag - Jette
Grundig gennemgang af hele kroppen med gotvedgymnastik, med fokus på ryggen. Hvordan passer jeg bedst på min ryg. Både i ord og med øvelser
Efter frokost skal vi arbejde med spændings balance i kroppen. Hvordan mærker jeg overflødige spændinger og hvordan kan jeg ændre på uhensigtsmæssige spændinger.

Onsdag - Jette
Vi mødes på Mantziusgården og går sammen i skoven, hvor vi laver forskellige øvelser og spiser den medbragte madpakken

Torsdag - Jette
Vi starter dagen med gennemgang af hele kroppen med gotvedgymnastik, med fokus på knæ, hofte og skuldre. Efter frokost arbejder vi med holdning både, gående, stående, siddende og liggende. Vi afslutter med afspændende massage.

Fredag - Troels.
Fokus på yoga øvelser og yogaens mange aspekter, som både omhandler livsstil og måden at se og opfatte verdenen på, med det formål at skabe større forståelse af vores natur, tanker og handlinger mm.

Medbring frokost og drikkevarer til hver dag.

Instruktører:

Jette Hjulmand
Diplom i "Krop, bevægelse og kommunikation" KU 2015
Bevægelsespædagog fra Gotvedinstituttet 2002

Troels Rimi Andersen
Har arbejdet med yoga siden 1999. Uddannet yogalærer i Indien med mange års undervisningserfaring
På sommerhøjskolen får du fem dage med sund, stærk, sjov og sanselig yoga og gotved gymnastik. Du kommer til at arbejde med opmærksomhed på kroppens styrke og får ideer til at ændre de mindre stærke. En spændende og inspirerende uge med masser af træning og samvær. En forrygende gave til dig der ønsker at udvikle din fysiske og kognitive sider
Hold: 270011