Viser 126 events i Kerteminde Kommune fra/efter 19. okt. 2018

Diverse
| Andet

Skyggeteater og magi.

Fre. d. 19. oktober 2018, kl. 16-18. Johannes Larsen Museet ,Møllebakken 14, Kerteminde
Pris: (Entré: 100 kr)
Hjemmeside: link
En fantastisk oplevelse for børn og barnlige sjæle. Kom og oplev skyggeteatrets magi når Jytte Abildstrøm, Signe Birkbøll og Maren Birkbøll Auzias fra teatret Riddersalen på Frederiksberg i København gæster Johannes Larsen Museet.
Diverse
| Andet

Åben kirke med lys og musik.

Fre. d. 19. oktober 2018, kl. 19-22. Munkebo Kirke ,Fjordvej 80, Munkebo
Åben aftenkirke med lys og musik.
Diverse
| Andet

Efterårsferie på Johannes Larsen Museet.

Man. d. 15. til fre. d. 19. oktober 2018, kl. 11-15. Johannes Larsen Museet ,Møllebakken 14, Kerteminde
Hjemmeside: link
Hvordan vil du (helst) bo i naturen. Bliv inspireret og skab skønne installationer og sjove malerier.
Diverse
| Andet

Hvordan vil du (helst) bo i naturen?

Man. d. 15. til fre. d. 19. oktober 2018, Man-fre 11-15. Johannes Larsen Museet ,Møllebakken 14, Kerteminde
Bliv inspireret og skab installationer og malerier.
Udstilling
| Omvisning

Efterårsferie:Rundvisnig.

Søn. d. 14. til fre. d. 19. oktober 2018, kl. 11. Vikingemuseet Ladby ,Vikingevej 123, Ladby, Kerteminde
Pris: (Entré: Alm. entré)
Kom med guide rundt og hør spændende historier om vikingemuseet og dets genstande!
Diverse
| Andet

Åben kirke med lys og musik.

Lør. d. 20. oktober 2018, kl. 19-22. Munkebo Kirke ,Fjordvej 80, Munkebo
Åben aftenkirke med lys og musik.
Diverse
| Andet

Efterårsferie i Dragens tegn.

Lør. d. 13. til søn. d. 21. oktober 2018, Alle dage kl. 10-16. Fjord&Bælt ,Margrethes Plads 1, Kerteminde
Hjemmeside: link
Efterårsferien på Fjord&Bælt byder på et hav af spændende oplevelser. Lørdag d. 13/10 Søndag d. 21/10. Kl. 11.00 Fodring og præsentation af marsvin og sæler. Følg med i den daglige træning af vores sæler og marsvin. Kl. 12.00 Krabbefangerkonkurrence. Deltag i dagens store krabbefangerkonkurrence, hvor den heldige vinder bliver inviteret til det Danmarks mesterskab i krabbefangst fredag d. 19. oktober i efterårsferien.

Kl. 13.00 Fodring og præsentation af marsvin og sæler. Følg med i den daglige træning af vores sæler og marsvin.

Kl. 14.00 Dissektion (dog ikke fredag d. 19. okt.). Vi dissekerer en fisk og fortæller om alle dets fascinerende tilpasninger.

Kl. 15.00 Vi drager til Nordstranden. Alle drage-byggere inviteres med på tur til Nordstranden. Her afprøver vi de nybyggede drager.

Kl. 16.00 Træning og præsentation af rokker og pighvar. Se med når vores rokker og den store pighvar bliver trænet, for ja - man kan sagtens træne fisk.

Kreative værksted

I teltet:

Kl. 11-16 Hver dag i det kreative værksted i teltet.

Vi bygger drager og laver drage-æg. Kom og vær med. Kr. 10 per drage, og kr. 20 per drageæg. Køb din billet i billetsalget.

I butikken kan også købes en færdig drage kr. 30, som blot skal samles og males

På 1. salen:

Fold din helt egen flotte papirflyver. Den flyver uden vind og er gratis for alle.

Tirsdag d. 16. oktober

Kl. 14.00 Dissektion af den spættede sæl

Vi dissekerer en strandet spættet sæl. Følg med når biologen åbner for dyret og fortæller om sælens særlige tilpasninger til et liv både på land, og i vandet.

Onsdag d. 17. oktober

Kl. 14.00 Dissektion af marsvin

Vi dissekerer et strandet individ af Danmarks nationale hval, marsvinet. Følg med når biologen åbner dyret, imens der fortælles om marsvinets særlige tilpasninger til et liv hvor føden og den tilgængelige ilt ikke findes på samme sted.

Fredag d. 19. oktober

Kl. 14.00 Danmarksmesterskab i krabbefangst.

Årets krabbemestre er inviteret til DM i krabbefangst på Fjord&Bælt. Her holder vi den endelige konkurrence, hvor vinderen bliver kåret som Danmarks bedste krabbefanger. Kom og hep på alle deltagerne!

Lørdag d. 20. oktober

Kl. 10.00 16:00 Dragefestival på Nordstranden

Under den store dragefestival står Fjord&Bælts biologer på Nordstranden og snakker biologi med alle interesserede, store som små. Der vil være mulighed for at holde en krabbe, røre en fisk eller undersøge livet ved stranden, både over og under vandet
Diverse
| Andet

Spøgelsesskib i Kertinge Nor.

Lør. d. 8. september til søn. d. 21. oktober 2018, kl. 19-22. Munkebo Havn ,Munkebovej 102, Munkebo
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: link
Et vikingespøgelsesskib skabt af kun vand og lys på vandet ud for Munkebo Havn. Kunstværket er med til at fortælle, hvordan Kertinge Nor var et vigtigt knudepunkt for vikingernes mægtige skibe.
Udstilling
| Historisk

Besøg Farvergården i Kerteminde.

Tor. d. 1. marts til søn. d. 21. oktober 2018, kl. 10-16. Farvergården ,Langegade 8, Kerteminde
Pris: (Fri entré)
Farvergården er oprindelig en gammel købmandsgård, opført i 1630. Den nuværende bygning har været en del af en større gård på stedet. 1. juli 2010 genåbnede Farvergården efter en gennemgribende restaurering. Facaden er genskabt som den så ud omkring år 1900, og to nye indgange er etableret, dels en ny hovedindgang mod Langegade og dels en handicapvenlig indgang fra havesiden
Diverse
| Foredrag

Foredrag: Dit indre liv med billioner af bakterier (via livestream fra Aarhus Universitet).

Tir. d. 23. oktober 2018, kl. 19-21. Anexet på Lundsgaard Gods ,Lundsgårdsvej 6, Kerteminde
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: link
Mennesket er en superorganisme der består af ligeså mange bakterie- som menneskeceller. Hør hvordan de sundhedsfremmende bakteriearter former dig som menneske, styrer din modstandskraft og dit stofskifte. Og hvordan du får det bedste frem i dine bakterier. Forelæser: professor i genomforskning Oluf Borbye Pedersen, Københavns Universitet
Sprog: dansk
Entré: gratis

Mennesket er en superorganisme som rummer ligeså mange bakterieceller som menneskeceller. Hvert menneske har sin egen helt personlige sammensætning af bakterier på og i kroppen. Langt de fleste af vores bakterier findes i tarmen.

Skønsmæssigt har et vokset menneske omkring 50.000.000.000.000 bakterier fordelt på flere hundrede forskellige bakteriearter.
Indtil for få år siden var tarmbakteriernes univers et lukket og mørkt univers for forskerne fordi kun relativt få arter af tarmbakterier er lette at dyrke i laboratoriet, i fx petriskåle, da denne type bakterier ikke tåler atmosfærens ilt og fordi de kun vil vokse i fælleskab med mange andre bakteriearter.
Men på det seneste er der blevet kastet lys ind i tarmens mørke fordi forskere verden over har taget DNA-teknikker og avanceret matematik i brug. Det har givet os ny viden om tarmens mylder af mikrober. Hvem de er? Og hvad laver de inden i os og med os? Det viser sig at de fleste er gavnlige og sundhedsfremmende. De omdanner madrester til energi for os. De producerer K-vitamin og nogle B-vitaminer.

Bakterierne spiller en afgørende rolle for vores modstandskraft mod infektioner. Og de regulerer dannelsen af flere hormoner og signalstoffer. Forsøg på dyr viser at nogle af bakteriernes signalstoffer påvirker hjernen. Også virkningen af forskellige former for medicin er afhængig af hvilke bakterier vi har i vores tarme.

I forelæsningen diskuteres hvorledes ubalancer i tarmbakterier er knyttet sammen med en række kroniske sygdomme. Der vil blive lagt vægt på, hvad vi selv kan gøre for at have tarme i topform med en overvægt af helbredsstabiliserende tarmmikrober.
__________________________

Uddannelses- og Forskningsministeriet hædrede i 2018 professor Oluf Borbye Pedersen med Forskningskommunikationsprisen 2018 for hans særlige indsats med at kommunikere sin forskning til offentligheden - se video.

Se opskriften på professor Oluf Borbye Pedersens grønne energigrød som booster tarmsundheden.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet, hvis du vil tippes om kommende foredrag