Viser 109 events i Kerteminde Kommune fra/efter 23. feb. 2018

Musik
| Jazz

Jazzkoncert med Thomas Fonnesbæk & Justin Kauflin.

Fre. d. 23. februar 2018, kl. 20. Anexet på Lundsgaard Gods ,Lundsgårdsvej 6, Kerteminde
Pris: (Entré: Standard 200 kr) Køb/bestil billet
Arrangør: Lundsgaard gods
Den verdensberømte danske jazzbassist Thomas Fonnesbæk & den amerikanske jazzpianist Justin Kauflin gæster Anexet med en forrygende koncert.
Diverse
| Undervisning

Porcelænsmaling - Lyster.

Fre. d. 23. til søn. d. 25. februar 2018, 3 kursusdage kl. 18. Kerteminde Husflid ,Hyrdevej 114, Kerteminde
Pris: (Pris: 670 kr) Klik her for at tilmelde dig
Underviser: Janet Solvang. Fantasibillede med brug af lyster, farver og pennetegning. Der må gerne medbringes billeder af blomster eller landskaber eller insekter. Vi taler om farvelære og opdeling af flader Der arbejdes med lyster, guld eller sølv, åben olie eller vandbaseret olie. Hold 0918
Udstilling
| Billedkunst

Remembrance in Blue: Anne Maria Udsen, maleri.

Lør. d. 3. til søn. d. 25. februar 2018, Tir-søn 12-16. Toldboden ,Strandgade 3, Kerteminde
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: link
Udstillingen Remembrance in blue på Toldboden i Kerteminde er en moderne memento mori, en approach til livet. Anne Maria Udsen

Udstillingen Remembrance in blue på Toldboden i Kerteminde er en moderne memento mori,en approach til livet. Her kan opleves et bredt udsnit af Udsens værker fordelt på to etager i byens fine og ældste bygning fra omkring år 1590, da byen fungerede som havneby for Odense.

Malerierne kan opleves som mentale landskaber, som bevæger sig i grænselandet mellem det figurative og det abstrakte univers. Livets cyklus med fødsel, vækst, alder och død er tråde som løber gennem kunsten.

Anne Maria Udsen hører motivisk til en generationen af malere, der tager livtag med realismen, dog uden at man helt kan sætte hende i bås. Hun mestrer de traditionelle teknikker, som hun fornyer på en helt egen, personlig og raffineret måde. Billederne er bygget op af mange transparente lag for at skabe en dybde og tredimensionalitet i olien, som hun ofte mixer med dekomponeret bladmetal. De "alkymiske" eksperimenter bliver til spor, revner og erosion
Udstilling
| Billedkunst

En vidunderlig verden.

Fre. d. 1. december 2017 til søn. d. 25. februar 2018, Tir-søn 10-16. Johannes Larsen Museet ,Møllebakken 14, Kerteminde
Pris: (Entré: Alm. entré (børn gratis))
Hjemmeside: link
Vi folder glæden ved Larsens verden ud i anledning af 150-året for kunstnerens fødsel. Med udstillingen "En vidunderlig verden" sætter museet fokus på Johannes Larsens vidunderlige verden. Johannes Larsen er højaktuel i dag, og hans glæde ved og æstetiske blik på naturen er måske mere vedkommende nu end nogensinde før.

OBS: lukket mandage
Diverse
| Foredrag

Foredrag: Relativitetsteori og gravitationsbølger (via livestream fra AU).

Tir. d. 27. februar 2018, kl. 19-21. Anexet på Lundsgaard Gods ,Lundsgårdsvej 6, Kerteminde
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: link
Hør om de gravitationsbølger som Einstein forudsagde med sin relativitetsteori for 100 år siden, som for første gang blev målt i 2015 og som blev hædret med Nobelprisen i fysik i 2017. Hør også eksempler på hvor eksotisk vores Univers i virkeligheden er. Foredrag ved professor i relativistisk fysik Ulrik Uggerhøj, Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet.

Nobelprisen i fysik 2017 gik til tre fysikere som stod bag de første målinger af de såkaldte gravitationsbølger i efteråret 2015. Gravitationsbølgers eksistens blev forudsagt af Einstein allerede i 1916 - baseret på hans relativitetsteori - men var indtil 2015 kun målt indirekte.

Men hvad er gravitationsbølger, hvorfor blev Nobelprisen uddelt med de indledende ord "en begivenhed der rystede verden", hvorfor er det en markant begivenhed i astrofysikkens historie og hvad kan vi lære gennem observationer af disse bølger?

For at svare på disse spørgsmål, vil du først blive ført ind i fysikkens beskrivelser af bølger, elektromagnetisme og relativitetsteori - for at ende ud med at høre eksempler på hvor eksotisk det Univers som vi lever i, i virkeligheden er.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet, hvis du vil tippes om kommende foredrag
Diverse
| Foredrag

Oceans Of Hope.

Tir. d. 27. februar 2018, kl. 19.30-22. Kerteminde Skole ,Nørregade 21, Kerteminde
Pris: (Entré: 50.00 kr) Køb/bestil billet
Ud i verden, ind i livet. Ved Mikkel Anthonisen. Jordomsejler, læge tilknyttet Ocean of Hope Kerteminde Sejlklub Inviterer til foredrag i samarbejde med Egensedybet Sejlklub og Scleroseforeningen i Odense. www.oceansofhope.org
Kerteminde Sejlklub Inviterer til foredrag i samarbejde med
Egensedybet Sejlklub og Scleroseforeningen i Odense

Ud i verden, ind i livet

Ved Mikkel Anthonisen
Jordomsejler, læge
Iinitiativtager og grundlægger af Oceans of Hope - Sailing Sclerosis.

Tirsdag 27. februar, kl. 19.30.
Salen på Kerteminde byskole

Oceans of Hope - Sailing Sclerosis er et sejlprojekt, som skaber rammerne for menneskelig udfoldelse og vækst gennem sejlads og ved at finde muligheder, når vi møder begrænsningen. Oceans of Hope handler om værdighed, tilhørsforhold, identitet og håb - og om at nære menneskers fulde potentiale til gavn for dem selv og for fællesskabet.

"At sejle og vores maritime dannelse er en vigtig del af vores fælles kulturarv, og det er en kursgivende identitet for vores rejse ind i en uforudsigelig fremtid"
Mikkel Anthonisen

Oceans of Hope - Sailing Sclerosis startede ud som et projekt inspireret af en sklerosepatient, som pludselig havde mistet håbet om at realisere sin drøm om at rejse verden rundt i sin selvbyggede sejlbåd.

Oceans of Hope blev i 2014-15 den første jordomsejling, der sejlede rundt med en besætning bestående af patienter med multipel sklerose. Grundprincipperne for sejlerne var genopbygning af håb, fællesskab, teamwork og fokusering på evner fremfor begrænsninger.

"Oceans of Hope repræsenterer en rejse væk fra isolation, skam, hjælpeløshed og begrænsninger - mod stolthed, værdighed og eksistentiel mening i forbundethed med andre. Noget, som med stor sandsynlighed kan generaliseres til andre end blot MS-patienter."
Bobby Zachariae, professor, cand. psych., dr. med

Oceans of Hope - Sailing Sclerosis har i årene efter jordomsejlingen vokset sig større. Ikke blot er flere større sejlprojekter sat igang, men der er ligeledes indgået samarbejder med sejlskoler på tværs af landet i håb om at kunne hjælpe flere mennesker med udfordringer i livet til at genfinde håb, drømme og værdighed gennem sejlads.

Vi er stolte over hermed at kunne invitere jer til foredrag med ophavsmanden, Mikkel Anthonisen, bag dette stolte projekt. Og vi glæder os til, i fællesskab, at blive imponerede, rørt og ikke mindst inspirerede af denne ildsjæl og hans projekter.

____________________________________________________________
Dato 27-02-2018, Klokken 19.30.

Salen, Kerteminde Byskole, Nørregade 21, 5300 Kerteminde

Pris kr 50,-
Billetter kan købes i forsalg her. Der kan vælges antal billetter ved købet, der skal kun angives køberoplysninger som kvittering for købet sendes til. Der er frie unummerede pladser i salen.


Der vil være mulighed for at købe øl/vand og/eller kaffe/the og kage
Diverse
| Andet

Onsdagscafé.

Ons. d. 28. februar 2018, kl. 10-12. Den gamle Skole ,Marslev Byvej 13, Marslev
Onsdagscafé 28. februar kl. 10-12 i »Den gamle Skole« i Marslev, pris 20 kr. Sprogøpigernes historie fortalt af historiker Carsten Egø Nielsen fra Korsør. De Kellerske anstalter overtog Sprogø i 1922 og opførte kvindehjemmet, som var i brug indtil 1961. Sprogø har et areal på ca. 38 ha, hvoraf halvdelen var opdyrket og blev passet af pigerne. Kvindehjemmet skulle fungere som en slags opdragelsesanstalt/kvindefængsel for »faldne kvinder,« der skulle gemmes væk - og det blev de på Sprogø. I perioder var der 50 piger anbragt på øen, i alderen 14-64 år, disse var under overvågning af 8-10 kvindelige funktionærer. En spændende fortælling!
Teater
| Show/stand up

Modstrøm - kulturarvsekspeditioner.

Ons. d. 28. februar 2018, kl. 19.30. Kerteminde Kino ,Langegade 36, Kerteminde
Pris: (Entré: 0 kr) Køb/bestil billet
Arrangement i samarbejde med Johannes Larsen Museet.Fyns forladte kulturarv svarer igen. Et Roadshow:Billedkunstner Ole Lejbach og forfatter Jens Blendstrup har været på ekspedition til det 20. århundredets forladte kulturarv på Fyn, Ærø og Langeland.De to har også været i Kerteminde og onsdag d. 28. februar kommer de til Kerteminde Kino.Her vil de fortælle om deres møde med Kertemindes kulturarv.Jens Blendstrup vil læse op af sine tekster og Ole Lejbach vil vise eksempler på den kunstneriske proces og de endelige værker
Diverse
| Andet

Mød Ladbytapetets brodøser.

Ons. d. 13. september 2017 til ons. d. 28. februar 2018, kl. 11-14. Johannes Larsen Museet ,Møllebakken 14, Kerteminde
Hjemmeside: link
Få en snak om det smukke tapets tilblivelse. I udstillingen Ladbytapetet arbejder brodøserne på små prøver med motiver fra tapetet. De viser gerne prøvekludene og fortæller om broderiteknikken, om tapetet og om deres 6 år med nål og tråd. OBS: Tirsdage og onsdage
Diverse
| Foredrag

Foredrag "Pigerne på Sprogø".

Tor. d. 1. marts 2018, kl. 19-21. Kulturhus Fjorden ,Regnar Langesvej 1, Kerteminde
Pris: (Entré: 75 kr) Klik her for at tilmelde dig
Underviser: Carsten Egå Nielsen. Christian Keller, overlæge ved de Keller'ske anstalter, oprettede i 1923 internatet på Sprogø for åndssvage, seksuelt løsagtige kvinder. Internatet eksisterede til 1961. Keller var også initiativtageren til Lov om Adgang til Sterilisation i 1929, Europas første racehygiejniske lov. Allerede i 1911 havde Keller fået oprettet et tilsvarende internat for mænd på Livø

Vi skal høre historien om kvindehjemmet på Sprogø og om nogle af skæbnerne, fx. om en pige, hvor lægen i ansøgningen om at komme til Sprogø bl.a. skrev: "Forældrene har forsøgt at sende hende ud at tjene, men hun kan slet ikke udføre noget Arbejde på egen hånd.De senere År har hun haft stærke erotiske Tilbøjeligheder så Forældrene må passe på hende både Dag og Nat". Men vi skal også høre om baggrunden for anstalten og om hverdagen for beboerne, samt om lukningen i 1961.
Foredragsholder Carsten Egø Nielsen er uddannet historiker fra Odense Universitet, og har siden
2004 beskæftiget sig med lokalhistorien i Vestsjælland med udgangspunkt i den nuværende Slagelse Kommune, hvor Sprogø hører til. Han har skrevet talrige lokalhistoriske artikler, og er forfatter til afsnittet om i den 1914-2013 i den nye Slagelse-historie, der udkom december 2013. Endvidere udgav han i 2014 en bog om Slagelse under besættelsen.
Foredraget er ledsaget af mange samtidige og nutidige billeder.
Foredraget er i samarbejde med Nyborg Museumsforening, Aktivitetshuset, AOF og Café Danehof.

Hold: 26111