Hjælp os med at blive bedre!

Vi vil gerne vide, hvad du mener om kulturspot.dk, så vi kan give dig en endnu bedre oplevelse.

Som tak deltager du i konkurrencen om 3 x 500 kroners Supergavekort. Vinderne får direkte besked den 1. oktober 2017.

Du bruger en meget gammel browser. For en bedre oplevelse anbefaler vi at du bruger en nyere browsere.

Viser 13-24 ud af 104 resultater
10
Maj
Se på kort

Økonomi- Erhvervsudvalgsmøde

Læs mere
Læs mere
Herning Kommune
Rådhuset, Torvet, Herning
Mandag den 10. maj 2021, kl. 14.
11
Maj
Se på kort

Sære sanser

Vores opfattede virkelighed er bestemt af den hukommelse og sanser vi har.

Vores opfattede virkelighed er bestemt af den hukommelse og sanser vi har.
Vi lever i en illusion; en illusion skabt af at vi sammenholder input fra vores sanser med medfødte og tillærte genkendelsesmønstre lagret i vores hjerner. Det betyder at den opfattede virkelighed fuldstændigt er defineret af de sanser et væsen er udstyret med og dets hukommelse. Derfor har dyr og mennesker med forskellige sanser også meget forskellige verdensopfattelser. Kort sagt: vores virkelighed er den del af vores omverden vi kan sanse.

Dette foredrag vil kaste lys over hvor lille en del af vores omverden vi reelt opfatter med vores stærkt begrænsede sanseapparat, og hvor travlt vores hjerne har med at presse sanseindtryk ind i mønstre den kender.

Du vil også høre om de sære sanser; de sanser der tillader nogle dyr en virkelighedsopfattelse der er meget langt fra vores egen: slangers varmesyn, fugles magnetsans, flagermus' biosonar og hajers evne til at føle elektromagnetiske felter. Til sidst i foredraget vender vi blikket tilbage mod os selv med spørgsmålet: har vi sjette sanser?

Om forelæseren:
Peter Teglberg Madsen er professor i sanse fysiologi på Institut for Biologi på Aarhus Universitet hvor han er verdensførende forsker i hvalers og flagermus' brug af biosonar. Én af hans seneste anerkendelser herfor er Forskningsministeriets Eliteforsk-pris som han modtog i 2019.

Information
Entré: Gratis

19.00-21.00

Spisning:
Ønsker du at spise før livestreamingen kan du bestille bord på hotel@hotelvosborg.dk eller på 97484897 (tast1 )
Spisning starter kl. 17.30

Læs mere
Læs mere
Nørre Vosborg Herregård
Vembvej 35, Vemb
Tirsdag den 11. maj 2021, kl. 19.
18
Maj
Se på kort

Byrådsmøde

Læs mere
Læs mere
Herning Kommune
Rådhuset, Torvet, Herning
Tirsdag den 18. maj 2021, kl. 17.
Link til arrangør
19
Maj
Se på kort

Jesper Binzer & Alex Nyborg Madsen

BAG OM BINZER. Jesper Binzer indtager en unik position i dansk rockmusik - både som frontfigur i D-A-D og med sine egne soloprojekter, hvor han netop nu er aktuel med sit andet soloalbum.

BAG OM BINZER. Jesper Binzer indtager en unik position i dansk rockmusik - både som frontfigur i D-A-D og med sine egne soloprojekter, hvor han netop nu er aktuel med sit andet soloalbum.
Talkshowet Bag om Binzer er en samtale mellem Jesper Binzer og Alex Nyborg Madsen om den imponerende karriere, som Jesper Binzer stadig har fuld gang i? En samtale om både det at vokse op midt i rockmusikken og det at blive voksen og etableret uden at gå i stå. En samtale om at respektere de ændrede præmisser, tiden byder på og om at holde sig relevant og bevare sin personlige og kreative kant. En samtale krydret med sjove anekdoter og spændende historier fra livet som rockstjerne lige midt i følgespottet. I 2012 udgav Jesper Binzer selvbiografien I Won't Cut My Hair, hvor han trods sin umiddelbare attitude som ndbegrebet af en rockstjerne også viser sig som et åbent og reflekterende menneske, der ikke er bange for at tale om den anden og mere personlige side af ham, der er kendt for at holde tusindvis af fans i sin hule hånd og som svinger af sin virtuelle taktstok med sit velkendte "Udemæææææærket Roskilde" - eller hvilken by han nu sammen med resten af bandet står på scenen i. Jesper Binzer og Alex Nyborg Madsen mødtes første gang netop på dagen, hvor Disneyland After Dark (i dag D-A-D) havde underskrevet deres første pladekontrakt. Mødet fandt sted hos den legendariske manager og booker John Rossing. "Hils pænt på Alex. Det er ham, der skal spille jeres numre i radioen" lød managerens umiddelbare introduktion. Heldigvis viste det sig, at mange andre også gerne ville spille bandets musik, og Jesper Binzer og D-A-D har siden skrevet historie og opnået legendestatus i dansk musik. Alex Nyborg Madsen har siden deres første møde arbejdet som dedikeret og kompetent rockformidler på landets største og førende radiokanaler. I talkshowet får publikum også mulighed for selv at komme til orde. Undervejs kan man sende et spørgsmål eller en kommentar på SMS, og som afslutning vil Jesper Binzer sammen med Alex Nyborg Madsen forholde sig til nogle af de mest interessante eller sjove beskeder fra publikum

Læs mere
Læs mere
RemisenBrande, Kultur- & Konferencecenter
Remisevej 1, Brande
Onsdag den 19. maj 2021, kl. 20.
20
Maj
Se på kort

Mit liv i årgang 0 - Stephanie

Læs mere
Læs mere
Bakkehuset
Strøget 47, Ikast
Torsdag den 20. maj 2021, kl. 19.
21
Maj
Se på kort

Chief 1

Læs mere
Læs mere
Bakkehuset
Strøget 47, Ikast
Fredag den 21. maj 2021, kl. 20.
26
Maj
Se på kort

Foredrag med Lindy Aldahl

Arrangementet er flyttet fra 21. januar 2021 til 26. maj 2021. Evt. refundering senest 1. februar 2021.

Arrangementet er flyttet fra 21. januar 2021 til 26. maj 2021. Evt. refundering senest 1. februar 2021.
Kom med til et underholdende foredrag med den grinende kække humørbombe, Lindy Aldahl - som er kendt fra DR's seersucces "Rigtige Mænd" "Rigtige mænd på dannelsesrejse".

Et sjovt foredrag med højt humør som man ikke kan undgå at gå fra med et kæmpe smil ondt i mavemusklerne af grin. Lindys jokes sjove anekdoter når helt ned til bagerste række

I mange år var Lindy Aldahl som mange andre danske mænd: Han dyrkede for lidt motion røg for mange smøger, salat var i hans verden mad for kaniner. Med sin deltagelse i DR-succesen 'Rigtige Mænd' ændrede Lindys liv sig. Pludselig snuppede han maden fra kaninerne, smøgerne blev skoddet, han hoppede i sadlen på sin mountainbike som det naturligste i verden. Siden 'Rigtige Mænd' har Lindy Aldahl fyldt de danske foredragssale, hvor han fortæller han om sin version af et sundere liv - på en måde, der får tilskuerne til at græde af grin.

Oplev et foredrag med højt humør en masse sjove anekdoter om Lindys livsstilsændring. Med sit berømte glimt i øjet sit skæve smil, fortæller han om sin vej til et sundere liv med færre skavanker mere energi i hverdagen. I dette foredrag fortæller han sin personlige historie om, hvordan han fandt en tilpas livsbalance mellem den sunde fornuft de usunde fornøjelser. Et liv, hvor der stadig er plads til hygge. Og en kold øl i godt selskab. Lindy Aldahls mission er ikke at tvinge nogen ned i motionscentret, der er derfor ingen løftede pegefingre under foredraget.

Unummererede siddepladser

Læs mere
Læs mere
Kulturcenter Limfjord
Skyttevej 12, Skive
Onsdag den 26. maj 2021, kl. 20.
Link til arrangør
27
Maj
Se på kort

Jæger - i krig med eliten

Nyt foredrag med tidligere jægersoldat Thomas Rathsack.

Nyt foredrag med tidligere jægersoldat Thomas Rathsack.
Helt nyt inspirerende foredrag med tidligere jægersoldat Thomas Rathsack

Thomas Rathsack kender om nogen betydningen af attitude. Som jægersoldat og humanitær minerydder i verdens brændpunkter samt mental indpisker i de populære tv2-programmer Korpset - gjort af det rette stof har den personlige attitude ofte været en udslagsgivende faktor for succes eller fiasko. Med udgangspunkt i masser af anekdoter og fascinerende historier fra sin egen imponerende karriere fortæller Thomas, hvorfor den rette attitude er så effektiv, og ikke mindst hvorfor den negative attitude er destruktiv og lammende som en smitsom virus

Læs mere
Læs mere
MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Torsdag den 27. maj 2021, kl. 19-21.
Link til arrangør
27
Maj
Se på kort

Lisbeth Zornig - "Zornigkuren" - Sundhed, selvværd og livsglæde

Arrangementet er flyttet fra 25. november 2020 til 27. maj 2021. Evt. refundering senest 1. november 2020. Zornigkuren - om sundhed, selvværd livsglæde.

Arrangementet er flyttet fra 25. november 2020 til 27. maj 2021. Evt. refundering senest 1. november 2020. Zornigkuren - om sundhed, selvværd livsglæde.
Kom til en aften med Lisbeth Zornig Andersen, der med humor viden skærer vej igennem sundhedsjunglens myter forestillinger. Skal det virkelig være så svært at være sund, finde glæden mestre livet -. Hun kalder den Zornigkuren, det er så titlen på hendes nye bog der udkommer den 18. september.

Det kan virke uoverskueligt at ændre livsstil. Især hvis du er presset stresset, ude af form i mentalt underskud, mens økonomien strammer relationerne knager. Men det behøver det ikke at være. Du kan med kost, motion tænkning tage kontrollen over din trivsel dit liv, så du få et liv i balance - måske oveni købet overvinde en alvorlig livskrise, der stikker en kæmpekæp i hamsterhjulet.

Lisbeth Zornig Andersen fortæller med både alvor humor om sine egne teknikker tilgange, der har givet hende sundere helbred, stærkere krop, psykisk overskud langt større livsglæde. Hun tager udgangspunkt i sin egen personlige rejse mod fysisk mental balance ovenpå en usund opvækst med lange skygger fra barndommen, der blev toppet med en konkurs livskrise

Hun tager dig med på en rejse ind i en sundhedsjungle med påbud forbud formaninger bunker af dårlig samvittighed håndfaste råd, der stritter i modsatte retninger. Efter 5.000 ekspertsider gode råd et utal eksperimenter senere fandt hun en håndfuld gode råd, der gør det håbløse overkommeligt - indimellem helt sjovt. Som at et glas pinot noir om dagen kan være en god idé

Lisbeth fortæller, hvorfor du skal forstå dine gener, dine tarme bakterier, hvordan anti-inflammatorisk kost både kan være smage godt, hvad meditation, yoga sex kan, hvorfor god søvn er livsforlængende - hvordan du får den. Vær forberedt på en aften med konkrete håndholdte tips oplevede eksempler kombineret med ny forskning i en aldeles uhøjtidelig stemning

Foredraget er for alle - både dem, der selv kæmper med at få kontrol med livet, dem, der støtter andre i forsøget

Lisbeth holder foredraget for udsolgte sale landet over - skynd dig at få en billet.

Efter foredraget bliver slides med pointer links til uddybende materiale sendt til deltagerne. Du vil kunne købe Lisbeths nye bog "Zornigkuren" få den signeret.

Hvad deltagerne siger: "Foredraget er et af de bedste, jeg har overværet om sundhed livsstil. Netop dét, at Lisbeth ikke er ernæringsekspert, tager det et sted hen, hvor det for alvor bliver inspirerende. Hun breder en vifte af forskellige muligheder informationer ud, så vi tilhørere kan samle dét op, der siger os noget, som giver mening for den enkelte at gå videre med selv."

"Foredraget var for mig intet andet end en spændende, lærerig inspirerende oplevelse, som jeg ikke vil være foruden. Tusinde tak!"

"Det var lykkedes mig at 'slæbe' min mand med, trods en del skepsis fra hans side, som heldigvis blev gjort til skamme. Mange tak - det var en rigtig god oplevelse."

"Jeg har mødt rigtig mange behandlere - både alternative i hospitalsregi. De har alle prøvet at hjælpe, men det trænger ikke helt ind der, hvor det gør den store forskel. Lisbeths måde at "undervise" på rammer plet, kan jeg mærke. Det går lige i hjertet."

"Det er ikke fordi jeg ikke før har hørt om sundhed sagt til mig selv at NU spiser jeg altså de der grøntsager dropper de forarbejdede fødevarer passer min motion søvn. MEN, denne gang blev jeg inspireret ikke moraliseret, denne gang blev det formidlet af et menneske, jeg har føler mig tryg ved som jeg kan føle ligheder ved. Så tak for et fantastisk foredrag."

"Tak for et overvældende godt foredrag - tak for sparket i r.... For at jeg igen tænker på at gøre mig umage med mit liv på alle fronter. Skal have dine råd ind i min hverdag med det samme."

"Det var en kæmpe oplevelse, hvor fik jeg dog meget med hjem. Du forstod at formidle på en utroligt interessant, medlevende nytænkende måde. Tak for et fantastisk foredrag."

"Det var et uovertruffent, super duper dejligt foredrag... ELSKER HENDE! Hun gør ikke tingene mere svære, end de kan være i forvejen - det elsker jeg."

Unummererede siddepladser

Læs mere
Læs mere
Kulturcenter Limfjord
Skyttevej 12, Skive
Torsdag den 27. maj 2021, kl. 20.
Link til arrangør
28
Maj
Se på kort

Hvordan brander vi fremtidens lokale fødevarer?

Velkommen til Madmødet 2021.

Velkommen til Madmødet 2021.
En konference på Nørre Vosborg hvor vi sætter fokus på, hvordan vi i fremtiden skal brande fremtidens lokale fødevarer.
Information
Læs mere her: https://www.madmodet.dk/events/madmoedet/hvordan-brander-vi-fremtidens-lokale-foedevarer/

Læs mere
Læs mere
Nørre Vosborg Herregård
Vembvej 35, Vemb
Fredag den 28. maj 2021, kl. 00.
31
Maj
Se på kort

Eske Willerslev

Mandag 31. maj 2021 kl. 19.00. Hvorfor uddøde mammutterne? Hvem var de første folk i Amerika? Og hvor stammer vi egentlig fra?

Mandag 31. maj 2021 kl. 19.00. Hvorfor uddøde mammutterne? Hvem var de første folk i Amerika? Og hvor stammer vi egentlig fra?
Spørgsmål som disse bliver nuanceret gennem underholdende anekdoter, røverhistorier og fascinerende videnskab, når DNA-forsker og hyppig Mads & Monopolet-gæst Eske Willerslev holder foredrag i Herning om fortidens DNA-mysterier.

I foredraget vil Eske Willerslev på underholdende vis præsentere sin revolutionerende forskning og de resultater, som har omskrevet menneskets forhistorie i både Australien, USA og Grønland.

Eventyreren Eske
Eske Willerslevs CV er både langt og imponerende. Først og fremmest er han en verdensberømt DNA-forsker og professor og Director for Københavns Universitets Centre of Excellence GeoGenetics. Derudover er Eske Willerslev medlem af Eventyrernes Klub og har ledt en række ekspeditioner - herunder ekspeditioner til Sibirien og Grønland. Den 48-årige eventyrer er desuden modtager af en lang række priser for sin bemærkelsesværdige evne til at formidle forskning og sætte videnskaben på den offentlige dagsorden.

I sin jagt efter banebrydende bevismateriale til sin forskning af menneskets ukendte fortid er Eske Willerslev blandt andet blevet optaget i en indianerstamme, har stirret døden i øjnene som pelsjæger i Sibirien og ledt efter gener i det, der angiveligt skulle være et rumvæsen.

Nok har Eske Willerslev udforsket det meste af verden, men også i Danmark har han slået sit navn fast og har ofte medvirket som ekspert i det populære radioprogram Mads & Monopolet.

Det midtjyske publikum kan således se frem til at læne sig tilbage, slå ørerne ud og lade sig rive med af fascinerende historier, når Eske Willerslev holder foredrag i MCH Herning Kongrescenter.

Arrangør: TIKKO. Kontakt: mch@mch.dk / +45 99 26 99 26

Læs mere
Læs mere
MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Mandag den 31. maj 2021, kl. 19.
02
Jun
Se på kort

Møde i Børne- og Familieudvalget

Læs mere
Læs mere
Herning Kommune
Rådhuset, Torvet, Herning
Onsdag den 2. juni 2021, kl. 8.15.
Link til arrangør

Mere inspiration


Notice: Undefined variable: rowType in /home/kulturspot/public_html/wp-content/themes/kulturspot-2016/lib/parts/part-articles.php on line 6

Notice: Undefined variable: viewAllLink in /home/kulturspot/public_html/wp-content/themes/kulturspot-2016/lib/parts/part-articles.php on line 17


Notice: Undefined variable: rowType in /home/kulturspot/public_html/wp-content/themes/kulturspot-2016/lib/parts/part-articles.php on line 27

Træd ind i lydens univers

Tag på Struer Museum og bliv klogere på lyd - og dine egne ører


Notice: Undefined variable: rowType in /home/kulturspot/public_html/wp-content/themes/kulturspot-2016/lib/parts/part-articles.php on line 49