Dato

Kategori

  • Vælg alle genrer Nulstil

Viser 7 events mellem 27. sep. og 3. okt. 2021

Byvandring 'Ebeltoft bag facaden'
Diverse | Ekskursion

Byvandring 'Ebeltoft bag facaden'

Tirsdag den 28. september 2021, kl. 14-16.
Pris: Entré: 75 kr Køb/bestil billet
Fregatten Jylland, S.A. Jensensvej 4, Ebeltoft
Arrangør:Ebeltoft Tours
Denne tur i det gamle Ebeltoft er for dig, der gerne vil vide mere om byens spændende historie. Vi arrangerer også byvandringer for private grupper, firmaer og institutioner efter aftale. Kontakt venligt arrangøren på ebeltofttour@gmail.com. Vi mødes udenfor Fregatten/Information. Her finder du gratis parkering. Efter en kort præsentation går vi langs kysten og nyder en smuk udsigt over vigen hen til de gamle tangdiger, der engang beskyttede huse og haver mod bølgerne.

Fra Strandvejen fortsætter vi op i den gamle bydel og spadserer gennem de charmerende brostensbelagte gader til verdnes muligvis mindste og ældste rådhuse, men i altfald et af de mest kendte: Det Gamle Rådhus.

Undervejs fortæller guiden om livet i det gamle Ebeltoft og nogle af de personligheder, der boede og levede her.

Vi kigger indenfor i nogle af de store købmandsgårde og hører også om nogle af tidens skandaler - og et par røverhistorier.

Turledere er Ronald Breindahl og Stig Rasmussen, som gennem flere år har arrangeret byvandringer i samarbejde med Nationalpark Mols Bjerge.

De brænder for at fortælle dig mere om denne smukke og skønne by.

Praktisk information: Turen varer små to timer og du skal kunne gå et par kilometer uden besvær.

Uvejr: Påklædning i henhold til vejret, så tjek vejudsigten for Ebeltoft inden afgang. I tilfælde af uvejr, aflyses turen helt, og deltagerne får deres penge tilbage. Guiden kan dog beslutte, om turen skal indstilles og udsættes i tilfælde af pludseligt opstået uvejr eller meget kraftig regn.

Ved færre end 5 deltagere bliver turen aflyst.

Er du i tvivl om det er noget for dig? Det siger nogle af deltagerne:

"Vi var ualmindelig tilfreds med byvandringen i Ebeltoft. Vi har efterfølgende besøgt flere af de steder der blev henvist til. Merete"

Vi blev klogere på Ebeltofts historie, hørte flere sjove og interessante fortællinger om Ebeltoft og fik også set et par skjulte steder som vi ellers ikke selv havde lægt mærke til. Turen kan varmt anbefales. Mads og Belmina

Se mere HER
Del
Lil Lacy / Walking Landscapes - fællesspisning på Karpenhøj
Udstilling | Billedkunst

Lil Lacy / Walking Landscapes - fællesspisning på Karpenhøj

Tirsdag den 28. september 2021, kl. 19.45-22.
Pris: Entré: 175 kr Køb/bestil billet
Karpenhøj Naturcenter, Dragsmurvej 12, Knebel
Som en del af Walking Landscapes, inviterer komponist og musiker Lil Lacy, til en vandring ind i os selv og ud i landskabet nord for Århus. I en kærlighed og nysgerrighed til landskaber og hvordan de former en, bliver dette et tilbagevendende tema for denne vandring. Med fokus på Østjylland, Århus, Djursland og Mols inviteres en række vidt forskellige mennesker til at vandre fra Skæring til Trehøje. I løbet af denne vandring vil der blive vendt og behandlet en række områder omkring det at leve i og med et landskab, samt det at forme et landskab og hvordan det former en. Dette vil blive udtrykt i små film med ord, billeder eller lyde indfanget på vandringen fra øst mod vest.

Der vil være samtaler med unge som ældre, studerende, musikere, biologer, ledere, entreprenører, pensionister, gartnere, drømmere og helt almindeligt dybt unikke mennesker, som deler en flig af deres oplevelse omkring formning af mennesker og landskaber.

RUTE:

Starten er fra Skæring langs stranden, hele vigen rundt til Egens. Herefter bevæger vi os ind i landet til Trehøje.

DELTAG:

Hvis man har lyst til at gå med, mødes vi kl. 16.00 ved Egens Kirke og går derfra sammen i flok til Trehøje, hvor vi vil opleve solnedgangen sammen i stilhed kl. 18.45.

Ellers kan man også komme direkte til Trehøje i Mols Bjerge og opleve solnedgangen kl. 18.45 - 19.30.

Efterfølgende er der fællesspisning på Karpenhøj Naturcenter ca. kl. 19.45, hvor samtalen fortsætter, imens vi bliver serveret varm græskargryde og frisk salat omkring et bål.

PRIS:

Gåtur er gratis, og tilmelding er ikke nødvending.

Fællesspisning på Karpenhøj: 175,- pr person (billet købes her).

LIVE STREAM:

Live-stream fra walken foregår hver hele time tirsdag d. 28. september 2021 på: www.facebook.com/walkinglandscapes

Mere information om walk og event kan findes på dette link: https://www.metropolis.dk/lil-lacy-aarhus/

OM KUNSTNEREN:

Lil Lacy er en dansk/amerikansk komponist og musiker. Hun har udviklet sin nysgerrighed til lyd, komposition og improvisation via en række kunstneriske projekter og samarbejder, og hun er modtager af Léonie Sonnings talentpris 2020.

Lacy medvirker derudover som sanger og eksperimenterende cellist i flere bands/ensembler. Hun har spillet koncerter og fået sin musik opført i Europa, USA, Mexico, Australien og Japan, og hun har udgivet flere anmelderroste og prisvindende albums med forskellige ensembler. Debuterede i 2020 som klassisk komponist ved Det Jyske Musikkonservatorium i Århus.

www.lillacy.dk

CREDIT FOTOS:

Lars Just (www.larsjust.dk)
Del
Fire eller Femmøller OBS: Flyttet til Femmøller Efterskole
Diverse | Foredrag

Fire eller Femmøller OBS: Flyttet til Femmøller Efterskole

Torsdag den 30. september 2021, kl. 19-20.30.
Pris: Entré: 35 kr Køb/bestil billet
Femmøller Efterskole, Molsvej 137, Ebeltoft
Museumsinspektør og historiker, Lea Glerup Møller, fortæller om Femmøllers helt særlige historie. De fire tilbageværende møller i Femmøller stammer fra 1500-tallet og fortæller spændende historier om så forskellige emner som teknologisk udvikling og turisme.

I 1688 blev fem møller til fire, da Ravns mølle nedbrændte. Bevidstheden om de fem møller var dog så stærk, at landsbyen der oprindeligt hed Essendrup, siden 1790 har været kendt som Femmøller. Landsbyen har i kraft af sin beliggenhed i det naturskønne Mols Bjerge siden 1900-tallets begyndelse været en magnet for turister, der kommer for at nyde naturen, de smukke møllebygninger og måske tage turen til den nærliggende Femmøller Strand.

Hør også om den nærliggende herregård, Lyngsbækgård, der var ejer af Skovmøllen, og som også har sat sit præg på områdets historie.
Del
Oplev den nye oldtidssti
Diverse | Andet

Oplev den nye oldtidssti

Lørdag den 2. oktober 2021, kl. 10-12.
Bregnet Kirke, Kirkebakken 2A, Rønde
Oplev Nationalpark Mols Bjerges nye oldtidssti i Ringelmose Skov. Tag med når Jens Erik Jacobsen laver en guidet vandring på Nationalpark Mols Bjerge nye oldtidssti. Ringelmose Skov har en i dansk sammenhæng helt unik koncentration og variation af oldtidsminder. De er nu forbundne af en ca. 4 km lang sti, der fører gæsten forbi de mest bemærkelsesværdige kultpladser i skoven. Jens Erik Jacobsen, der siden 2015 har været frivillig i Nationalparkens dyssegruppe, fortæller dyssernes historier fra den tidlige bondestenalder, og supplerer med historier om dyssegruppen arbejde med at pleje denne meget vigtige kulturarv.

Tidspunkt : Lørdag d. 2. oktober

Mødested: Bregnet Kirke kl. 10.00

Max antal: 20 personer - så husk at booke en billet
Del
Gudstjeneste i Bregnet kirke
Diverse | Gudstjeneste

Gudstjeneste i Bregnet kirke

Søndag den 3. oktober 2021, kl. 10.30-11.30.
Bregnet Kirke, Kirkebakken 2A, Rønde
Jørgen Gleerup.
Del
KunstSpor 2021 Fællesudstilling Ebeltoft
Udstilling | Blandet/Ukendt

KunstSpor 2021 Fællesudstilling Ebeltoft

Lørdag den 25. september til søndag den 3. oktober 2021, kl. 11.
Pris: Fri entré
Kunstbygningen Tinghuset, Torvet 5, Ebeltoft
Fernisering Lørdag d. 25. september kl. 11. Åbent alle dage 11-16. Se mere på www.kunstspor.dk. Husk også Åbne værksteder d. 2. og 3. oktober 2021.
Del
Det sker på fregatten Jylland
Udstilling | Historisk

Det sker på fregatten Jylland

Fredag den 17. september til fredag den 15. oktober 2021
Pris: Entré: 85-355 kr Køb/bestil billet
Fregatten Jylland, S.A. Jensensvej 4, Ebeltoft
Dagsprogram kl. 10-16. Kl. 10.30: Historisk Introduktion om Fregatten Jylland. Kl. 11.30: Skibsdrengens Liv Ombord - Intro for Børn. Kl. 12.00: Lav dit eget reb. Kl. 13.30: Historisk introduktion om Fregatten Jylland

Kl. 15.00: Historisk introduktion om Fregatten Jylland

Håndværker introduktion (Onsdag)

Onsdage kl.13, er der Introduktion til FREGATTENS HÅNDVÆRK med en af Fregatten Jyllands håndværkere.

Aktiviteterne er gratis, når entrébilletten er betalt. Billetten kan benyttes til genbesøg i 7 dage fra første besøgsdato
Del