Kalender

Dato

Kategori


Søg i kategori

Viser 10 events i Randers Kommune mellem 16. okt. og 14. nov. 2019

23. Okt Klassisk

Komponister som Rune holder af

Onsdag den 23. oktober 2019, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 155 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Værket - Turbinen, Sven Dalsgaards Plads 1, Randers C
Onsdag 23. oktober 2019 kl. 19.30. Værkets koncertsal. Pianisten Rune Leicht Lund, vinder af DR-showet 'Vidunderbørn' fra 2015, er tilbage hos BRAGE med programmet 'Komponister, som Rune holder af'..

Det er kendte værker af Beethoven, Debussy, Liszt m.fl., du kan glæde sig til, når 15-årige Rune fra Randers indtager Værkets Koncertsal. Rune har haft en spændende karriere, efter at han som 9-årig begyndte på Klaverskolen Gradus i Aarhus. Fx har han allerede givet mere end 100 koncerter i Danmark og udlandet. Desuden har han vundet flere internationale priser bl.a. guld og talentpris ved Berlingske Musikkonkurrence i 2018.

Arrangør: Kammermusikforeningen Brage
Vis kort
30. Okt Klassisk

Forellen spræller

Onsdag den 30. oktober 2019, kl. 19.30.
Pris: (Entré: Løssalg: 150 kr - abon: 120 kr - u/25 år: 40 kr) Køb/bestil billet
Værket - Turbinen, Sven Dalsgaards Plads 1, Randers C
Randers Kammerorkester spiller Franz Schuberts sprællevende Forellekvintet. På programmet står også musik af Ludwig Thuille og Bela Bartok..

Beruset af de monumentale bjerge, de fortryllende skovsøer og værtens otte smukke døtre komponerede Schubert i løbet af en lykkelig sommer Forellekvintetten under et ferieophold på landet. Alt sammen kom til udtryk i en kvintet for klaver og strygere, som er fuld af en lys, let sommerstemning og så levende, at man næsten hører forellen sprælle.

Den samme vibrerende energi finde man i Ludwig Thuilles Sekstet, hvor store romantiske følelser og en særlig underfundig humor står på spil i et farverigt og veloplagt sammenspil mellem klaver og blæsere.

Bartoks tredje Strygekvartet indeholder essensen af den magiske livskraft og menneskelige styrke, der ligger gemt i den ungarske folkemusik. I kvartetten udnytter han alle de fire strygeres effekter og instrumentale muligheder til nye klangfarver og skaber en særlig stemning af det ægte og autentiske.

PROGRAM:
  • Bela Bartok: Strygekvartet nr. 3
  • Ludwig Thuille: Sekstet for klaver og blæserkvintet
  • Franz Schubert: Forellekvintet
Vis kort
30. Okt Klassisk

Allehelgenskoncert

Onsdag den 30. oktober 2019, kl. 19.30.
Sct. Mortens Kirke, Vester Kirkestræde 7, Randers C
Vær med til en højtidelig og stemningsfuld Alle Helgens koncert i Sct. Mortens Kirke. Koncerten er bygget op med korværker fra den klassiske Requiem-tradition, bl.a. af William Byrd og Gabriel Fauré..

Indimellem disse værker, vil koret fremføre værker af bl.a. Felix Mendelssohn, samt ikke mindst Brahms' store, dramatisk anlagte motet "Warum ist das licht gegeben"
Vis kort
31. Okt Klassisk

Café-koncert "Et letsindigt ord"

Torsdag den 31. oktober 2019, kl. 19.30.
Sct. Clemens Kirke, Parkboulevarden 15, Randers C
Duoen "Et letsindigt ord" spiller og fortæller om musikken i Danmark under besættelsen. I besættelsestidens censurerede Danmark blev både swing-musikken og revyen særligt populære..

Swingmusikken var ofte krydret med underholdning, refrænsang og populært repertoire. Musikken og revyerne kunne bruges både som en protestmulighed og anledning til adspredelse. Et letsindigt ord får hele paletten med i denne koncert, hvor du skal genhøre sange af bl.a Poul Henningsen (PH), Kai Norman Andersen, Gerda og Ulrik Neumann, Børge Müller, Leo Mathiesen og Svend Asmussen. Karoline Budtz: Vokal og perkussion og Jens Christian Kwella: Guitar
Vis kort
2. Nov Klassisk

Langå Koncertforening. Dobbeltkoncert med Esben Kjær

Lørdag den 2. november 2019, kl. 14.
Pris: (Entré: 50 kr, --- Medlemmer gratis)
Kulturhuset Langaa, Bredgade 4, Langå
Esben Kjær fra Randers Kammerorkester spiller dobbeltkoncert. Først kammermusik, og efter pausen jazz med P.S.Swingband..
Vis kort
2. Nov Klassisk

Kaffekoncert

Lørdag den 2. november 2019, kl. 15-16.
Hornbæk sognegård, Hornbæk Kirkevej 7, Randers NV
Kaffekoncert i Honbæk Sognegård kl. 15 - Duo Vivo Duo Vivo består af Janne Fredens på cello og Clara Richter-Bæk på violin. Til hverdag spiller de sammen i Randers Kammerorkester..

Denne eftermiddag hører vi dem spille hver sit solo-stykke af Bach og Hindemith. Sammen spiller de Sonate af Ravel, samt Händel og Passacalia af Halvorsen - et spændende og alsidigt program som de også selv vil fortælle om ved koncerten. Fri entré, kaff 20 kr. Alle er velkomne
Vis kort
2. Nov Klassisk

Koncert i Sct. Peders Kirke

Lørdag den 2. november 2019, kl. 16.
Pris: (Fri entré)
Sankt Peders Kirke, Fabersvej 43, Randers C
Gabriel Fauré: Requiem..

Requiem aeternam, dona eis, Domine - Giv dem evig hvile, Herre.

Denne sætning er første sætning i Missa Deprofundis, messen for de døde. I sit Requiem har Fauré lagt fokus på hvile og trøst. Blandt andet har han udeladt satserne om dommedag og i stedet tilføjet sidste sats: In paradisum.

Med dette værk vil vi mindes vore døde.

Sopran: Julie Kold Vilstrup, Bariton: Niels Jørgen Tranberg, Sct. Peders Koncertkor, orgel: Hanne Lund Nielsen, dirigent: Brian Stenger Poulsen
Vis kort
6. Nov Klassisk

Heinrich Schütz's Musikalische Exequien

Onsdag den 6. november 2019, kl. 19.30.
Sct. Mortens Kirke, Vester Kirkestræde 7, Randers C
Det første requiem på tysk - Heinrich Schütz's MUSIKALISCHE EXEQUIEN Rejs tilbage i musikhistorien til det første requiem skrevet på tysk..

Et rigtigt stykke protestantisk kirkemusik skrevet til hertug Heinrich af Reuß' begravelse i 1636 - komponeret af Heinrich Schütz. Medvirkende: Århus Vestre Provstis Koncertkor - samt 6 sangsolister, orgel og cello under ledelse af Anders Gaden. Det er Heinrich Schütz der er komponist og værket falder i tre dele, akkompagneres af orgel og cello og har ikke mindre en 6 solister. Musikken bygger på en række skriftsteder og salmevers som hertugen havde udvalgt og lod indgravere på sin i hemmelighed anskaffede sarkofag. Første del er formet efter den tyske begravelsesmesse og rummer de førnævnte skriftsteder og salmevers. Anden del er skrevet over de ord, Heinrich af Reuß ønskede ligprædiken over (salme 73, v. 25 og 26) "Hvem har jeg i himlen. Og har jeg blot dig, da attrår jeg intet på jorden." Tredje del rummer Simeons lovsang "Herre nu lader du din tjener gå bort i fred." og slutter i en femstemmig korsats med to serafer og én lykkeligt forløst sjæl (Beata Anima) der svarer i trestmmige satser over skriftordet "Salige er de døde, som dø i Herren.". Værket af Schütz komplementeres af kormusik fra vores egen tid. Det er værker af den estiske komponist Arvo Pärt, hvis særlige stil netop er inspireret af kormusikken fra det 14. og 16. århundrede. Hans musik bærer stærkt præg af hans egen religiøsitet og er kendetegnet ved minimalisme, smukt og enkelt
Vis kort
13. Nov Klassisk

Sopran debuterer

Onsdag den 13. november 2019, kl. 19.30.
Pris: (Entré: Løssalg: 150 kr - abon: 120 kr - u/25 år: 40 kr) Køb/bestil billet
Værket - Turbinen, Sven Dalsgaards Plads 1, Randers C
Sopranen Camilla Button er solist sammen med Randers Kammerorkester i værker af W.A. Mozart, Richard Strauss og Dominick Argento. Under ledelse af David Riddell spiller Kammerorkestret og Det Jyske Musikkonservatorium også Beethovens Symfoni nr. 7..

En ung sanger står for alvor på scenen, når Randers Kammerorkester og Det Jyske Musikkonservatorium præsenterer sopranen Camilla Button to dage før hendes debut fra konservatoriet i Aarhus. Camilla Button har allerede optrådt sammen med bl.a. Aarhus Symfoniorkester og Prinsens Musikkorps, og hun assisterer i Det Jyske Operas Kor og DR Koncertkoret.

Sammen med orkestret udfolder hun sit talent i et bredt program, der indeholder Mozarts brillante Exsultate Jubilate, Richard Strauss' virtuose Zerbinettas arie fra operaen "Ariadne auf Naxos" og Dominick Argentos Six Elizabethan Songs, der indfanger stemningen fra Shakespeares tid i seks sange om natur, død og kærlighed.

David Riddell dirigerer, og sammen med Musikkonservatoriet spiller Randers Kammerorkester desuden Beethovens Symfoni nr. 7, der rummer indbegrebet af dansens væsen, og som beskriver menneskets kamp for at være tilstede i denne verden.

PROGRAM:
  • W. A. Mozart: Exsultate Jubilate
  • Richard Strauss: Zerbinettas recitativ og arie fra "Ariadne auf Naxos"
  • Dominick Argento: Six Elizabethan Songs
  • Beethoven: Symfoni nr. 7
Vis kort
13. Nov Klassisk

Koncert med kvindekoret Politi Sirenerne

Onsdag den 13. november 2019, kl. 19.30.
Pris: (Fri entré)
Johanneskirken, Vorup Boulevard 29, Randers SV
Kvindekoret Politi Sirenerne blev dannet i 2008. Koret synger både klassisk og rytmisk - fra salmer til pop - fra B. S. Ingemann til Beatles. Koret giver koncerter mange forskellige steder - blandt andet i kirker og til festlige lejligheder mv..
Vis kort