Kalender

Dato

Kategori


Søg i kategori

Viser 4 events i Randers Kommune mellem 3. mar. og 1. apr. 2021

10. Mar Klassisk

Inspiration og nattestemning

Onsdag den 10. marts 2021, kl. 19.30.
Pris: Entré: Løssalg: 150 kr - Abonn: 120 kr - u/25 år: 40 kr
Værket, Sven Dalsgaards Plads 1, Randers C
Randers Kammerorkester spiller Johannes Brahms' inspirerede og energiske Klarinetkvintet. På programmet står desuden George Gershwins Lullaby for strygekvartet og Jörg Widmanns Oktet..

Brahms var fuld af ny inspiration og energi, da han i 1891 atter fandt nodepapiret frem og komponerede kvintetten for klarinet og strygere. I et uforligneligt sammenspil finder de fire strygere sammen med klarinettens vidtfavnende rigdom af nuancer og farvetoner fra den mørke, fyldige og vemodige klang i dybden til det intense og insisterende udtryk i højden. Mens han komponerede havde Brahms sit livs ulykkelige kærlighed i tankerne - Clara Schumann - og i tonerne fornemmer man den særlige inderlighed og dybde, som var en del af mennesket Johannes Brahms.

Med otte strygere og blæsere skaber Jörg Widmann et værk, hvor man gennem det nutidige udtryk oplever, hvordan Schubert ville have komponeret, hvis han havde levet i dag, mens Gershwins Lullaby er en blid vuggevise, hvor et fint og stille udtryk skaber sin helt egen nattestemning.

Der er gratis adgang for medlemmer af Randers Philharmoniske Selskab. Medlemsbillet kan afhentes i Værkets billetsalg mod forevisning af gyldigt medlemskort.

PROGRAM:

George Gershwin: Lullaby for strygekvartet

Jörg Widmann: Oktet

Johannes Brahms: Klarinetkvintet
Vis kort
13. Mar Klassisk

AFLYST Lille formiddagskoncert - sang og klaver

Lørdag den 13. marts 2021, kl. 11.
Pris: Fri entré
Sct. Mortens Kirke, Vester Kirkestræde 7, Randers C
Mette Djernes, mezzosopran og Kristian Melchior Echwald, klaver. Værker af bl.a. P.E. Lange-Müller, Hugo Alfvén, C. M. Bellmann og Edvard Grieg..

Mezzosopran Mette Korsgaard Djernes er uddannet klassisk sanger fra Syddansk Musikkonservatorium. Hun arbejder til daglig som kirkekapelsanger i Randers og som kirkesanger i Hornslet Kirke, og er derudover virksom som freelancesanger. Ved koncerten optræder hun med Kristian Melchior Echwald i et rent nordisk program
Vis kort
18. Mar Klassisk

Aftensang

Torsdag den 18. marts 2021, kl. 18.45.
Pris: Fri entré
Enghøj Kirke, Enghøj Allé 10, Randers NV
½ t aftensang hvor sanger Kasper Laursen sammen med organist Britta Nedergaard Hansen vil præsentere et afvekslende program af både kendte og mindre kendte værker for sang og orgel/klaver. Tema vil være forår og på vej mod påske..
Vis kort
20. Mar Klassisk

AFLYST Lille formiddagskoncert - sang og klaver

Lørdag den 20. marts 2021, kl. 11.
Pris: Fri entré
Sct. Mortens Kirke, Vester Kirkestræde 7, Randers C
Anne Roed Refshauge, mezzosopran og Christian Præstholm, klaver. Værker af Edvard Grieg og Christian Præstholm..

Anne Roed Refshauge debuterede som solist fra Syddansk Musikkonservatorium i 2011 og har siden vist sig som en alsidig sanger, der bevæger sig naturligt mellem flere genrer. Aktiv koncertvirksomhed i folk-orkestret Svestar, som har udgivet 2 anmelderroste albums.

Anne har en særlig forkærlighed for den nordiske musik, ny som gammel, og ved koncerten blandes sange af Edvard Grieg med Christian Præstholms nyere sange: Disse tre - seks sange om Tro, Håb og Kærlighed
Vis kort