Kalender

Dato

Kategori


Søg i kategori

Viser 8 events i Randers Kommune mellem 28. sep. og 27. okt. 2020

28. Sep Klassisk

Klub Klassisk - Sibelius' 2. symfoni

Mandag den 28. september 2020, kl. 16-17.
Randers Bibliotek, Stemannsgade 2, Randers C
Finlands kamp for selvstændighed sat i toner - eller bare et smukt orkesterværk med store armbevægelser?.

Da Jean Sibelius' berømte 2. symfoni blev uropført, var hans hjemland midt i kampen for at etablere sig som selvstændig nation. Symfoniens toner blev et symbol på frihedskampen og var med til at samle landets indbyggere i hårde tider. Men hvad er det i denne ordløse musik der gør, at den kunne blive forstået som et udsagn, der talte for Finlands løsrivelse - og havde Sibelius, der dårlig nok selv talte finsk, egentlig disse intentioner med værket? Bliv klogere på sagen i selskab med musikformidler og Klub Klassisk-vært Mik Stegger.

Hvis du har lyst til at gå om bord i den klassiske musiks verden, er Klub Klassisk, Randers Biblioteks lytteklub for klassisk musik, lige stedet for dig! Eneste forudsætning er lyst til at dykke ned i et spændende stykke musik og lære komponisten bedre at kende. I efteråret 2020 afholdes Klub Klassisk i Kulturhusets Sal, så der er god plads omkring os og vi kan overholde retningslinjerne vedr. håndtering af Covid 19-virus
Vis kort
29. Sep Klassisk

Koncert med Aarhus Strygerensemble i Skt Mortens Kirke

Tirsdag den 29. september 2020, kl. 19.30.
Pris: (Fri entré)
Sct. Mortens Kirke, Vester Kirkestræde 7, Randers C
Aarhus Strygerensemble gæster igen Sct. Mortens Kirke, denne gang med smukke toner i et varieret program fra det 19. og 20. århundrede..

Aarhus Strygerensemble har eksisteret siden 1992 og består af 25-30 strygere, velspillende amatører og professionelle.
Vi øver hver onsdag aften i Aarhusområdet, hvor også de fleste af ensemblets musikere bor. Enkelte tager dog vejen fra Silkeborg, Trekantområdet og Aalborg for at kunne spille strygermusik på et seriøst niveau
Vis kort
30. Sep Klassisk

Essenbæk Voksenkor ledet af Kirsten Pultz

Onsdag den 30. september 2020, kl. 19.30.
Pris: (Fri entré)
Johanneskirken, Vorup Boulevard 29, Randers SV
En blandet buket i efterårsfarver med klassisk musik for kor. Af sange på programmet kan nævnes 'Vi pløjed og vi så'de', som er en af vores allermest kendte efterårssalmer, og en lidet kendt sang 'Flyv, vilde and', med tekst af Harald Bergstedt..
Vis kort
3. Okt Klassisk

Vivaldi, Wayne og Westergaard

Lørdag den 3. oktober 2020, kl. 16.
Pris: (Entré: Løssalg: 150 kr - Abonn: 120 kr - u/25 år: 40 kr) Køb/bestil billet
Værket, Sven Dalsgaards Plads 1, Randers C
Sammen med Randers Kammerorkester er violinisten Mo Yi og organisten Ulrik Spang-Hanssen solister i to dobbeltkoncerter af Vivaldi. Programmet indeholder også Svend Westergaards Blæserkvintet nr. 2 og Wayne Siegels Polypohonic Music for blæserkvintet..

Der står to virtuose professorer fra Det Jyske Musikkonservatorium på scenen, når to af Vivaldis Dobbeltkoncerter for violin, orgel og strygere klinger i koncertsalen med organisten Ulrik Spang-Hanssen og den kinesiske Mo Yi som solister. Som en flammekaster, der sprudler af ild og lys, er dobbeltkoncerterne af Vivaldi fulde af liv og overskud i et glitrende og veloplagt sammenspil mellem de to soloinstrumenter og orkestret under ledelse af David Riddell.

Kammerorkestrets blæsere sætter Vivaldi i relief med Svend Westergaards Blæserkvintet nr. 2, der inviterer publikum med på en rejse ind i det nordiske sinds univers med fabulerende melodier, smukke klange og lystige samtaler mellem instrumenterne. Wayne Siegels mangefarvede Polyfonic Music for blæserkvintet står også på programmet.

PROGRAM:

Antonio Vivaldi: Dobbeltkoncert for orgel og violin RV 541 og 542

Svend Westergaard: Blæserkvintet nr. 2

Wayne Siegel: Polyphonic Music for blæserkvintet
Vis kort
7. Okt Klassisk

Klassiske favoritter

Onsdag den 7. oktober 2020, kl. 19.30.
Pris: (Fri entré)
Johanneskirken, Vorup Boulevard 29, Randers SV
Koncert med Ole Simonsen, tuba, og Steffen Jungild, orgel..
Vis kort
20. Okt Klassisk

Den store Beethoven

Tirsdag den 20. oktober 2020, kl. 19.30.
Pris: (Fri entré)
Sct. Mortens Kirke, Vester Kirkestræde 7, Randers C
I 2020 er det 250 år siden Ludwig van Beethoven blev født. Ved koncerten giver den armensk-græske pianist Anna Nadiryan et klangligt portræt den store og revolutionerende komponist..

I 2020 er det 250 år siden Ludwig van Beethoven blev født. Ved koncerten giver den armensk-græske pianist Anna Nadiryan et klangligt portræt den store og revolutionerende komponist, gennem et udvalg af hans variationsværker og de berømte 32 sonater for klaver.

Anna Nadiryan er en armensk-græsk pianist. Hun begyndte på klaver som 5-årig, havde sin offentlige debut i Tbilisi Concert Hall i Georgien som 10-årig og spillede på landsdækkende TV i Armenien som 12-årig. Anna har vundet præmier i flere klaverkonkurrencer i løbet af sin ungdom og blev uddannet klaverlærer (2003) og klassisk klaversolist (2007) på Philippos Nakas Conservatory i Athen. Hun dimitterede fra sine to uddannelser med et karaktersnit på 12 og hædersbevisninger for særligt gode afgangskoncerter i begge tilfælde. Mellem 2003 og 2012 arbejdede Anna som underviser på et konservatorium og som solist, kammermusiker og akkompagnatør ved talrige koncerter.

I 2012 flyttede hun til Danmark og har her fortsat sit musikalske virke
Vis kort
25. Okt Klassisk

Nye (og gamle) fædrelandssange med Joachim Knop & Nikolaj Bentzon

Søndag den 25. oktober 2020, kl. 16-17.30.
Randers Bibliotek, Stemannsgade 2, Randers C
Kom til fællessang med to garvede herrer med lange karrierer inden for musik, film, scenekunst og meget andet..

Den danske sangskat er noget af det mest vedkommende og danske, vi har. Sammen med to af vores mest skattede sang- og musikmusketerer, operasanger/skuespiller Joachim Knop og pianist/komponist Nikolaj Bentzon, kommer tilhøreren på rundrejse i den danske sangskats mange forgreninger. I koncertprogrammet slutter de nye Bentzon-sange sig til vores mest skattede nationalhymner som "Danmark, nu blunder den lyse nat", "I sne står urt og busk i skjul", "Nu falmer skoven trindt om land", "Den danske sang er en ung blond pige" m.v. Bentzons genrefornyelse inkluderer en cyklus om årstiderne med titler som "Danske Vinter", "Solen Strejfer" og "Nytårsnat".

Arrangementet afholdes i Kulturhusets sal. Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig via den blå "Køb billet"-knap her på siden
Vis kort
26. Okt Klassisk

Klub Klassisk - Spil Dansk-specialudgave

Mandag den 26. oktober 2020, kl. 16-17.
Pris: (Fri entré)
Randers Bibliotek, Stemannsgade 2, Randers C
Uge 44 er Spil Dansk-uge. Bliv introduceret til musik af danske komponister, som du (måske) ikke kendte!.

Hvis du har lyst til at gå om bord i den klassiske musiks verden, er Klub Klassisk, Randers Biblioteks lytteklub for klassisk musik, lige stedet for dig! Eneste forudsætning er lyst til at dykke ned i et spændende stykke musik og lære komponisten bedre at kende. Der er kaffe på kanden, godt selskab og masser af spændende lytteindtryk.

I efteråret 2020 afholdes Klub Klassisk i Kulturhusets Sal, så der er god plads omkring os og vi kan overholde retningslinjerne vedr. håndtering af Covid 19-virus
Vis kort