Kalender

Dato

Kategori


Søg i kategori

Viser 6 events i Randers Kommune mellem 20. jan. og 18. feb. 2019

23. Jan Klassisk

Schumann og Brahms

Ons. d. 23. januar 2019, kl. 19.30.
Pris: (Entré: kr. 145 - under 25: kr. 40 - abon: kr. 115) Køb/bestil billet
Værket - Turbinen, Sven Dalsgaards Plads 1, Randers C
Der er musik af Robert Schumann, Clara Schumann og Johannes Brahms på programmet, når Randers Kammerorkester gennem musikken udforsker venskabet og kærligheden mellem de tre komponister..

Forholdet mellem pianisten Clara Schumann og komponisterne Robert Schumann og Johannes Brahms bestod af såvel platonisk kærlighed, dybe følelser som maniske sindsstemninger. Robert Schumann levede med et skrøbeligt sind og et alt for overvældende følelsesliv et liv på kanten af sindssyge. Men hans klaverkvintet er et romantisk mesterværk, der rummer både kraftfuld temperament og inderlig poesi.

Efter Schumanns alt for tidlige død blev Clara genstand for Brahms' dybtfølte kærlighed, som muligvis blev gengældt, men som dog aldrig blev til andet end venskab. Brahms, der er født og opvokset i Hamborg, beskriver i sin Serenade det landskab og den natur, han oplevede på landet som modsætning til storbyens larm og trængsel.

Koncerten indeholder desuden en række klaverstykker af Clara Schumann, der som komponist levede i skyggen af de to mænd i sit liv. Som gæstemusiker medvirker pianisten David Strong.

PROGRAM:

Clara Schumann:
Klaverstykker

Robert Schumann:
Klaverkvintet i Es-dur op. 44

Johannes Brahms:
Serenade nr. 1 i D-dur op. 11 arr. for kammerensemble
Vis kort
27. Jan Klassisk

Cellokoncert

Søn. d. 27. januar 2019, kl. 16.
Pris: (Fri entré)
Johanneskirken, Vorup Boulevard 29, Randers SV
Anker Sigfusson spiller cellosuiter af J.S. Bach..
Vis kort
29. Jan Klassisk

Gunhild Carling

Tir. d. 29. januar 2019, kl. 19.30.
Pris: (Entré: kr. 170 - under 25: kr. 40 - abon: kr. 140) Køb/bestil billet
Værket - Turbinen, Sven Dalsgaards Plads 1, Randers C
Den svenske Gunhild Carling indtager scenen, når hun sammen med Randers Kammerorkester præsenterer en virtuos cocktail af show, dans, step og musikalitet på det allerhøjeste niveau. New Orleans Jazz og Kammerorkester går op i en højere enhed..

Den svenske multikunstner Gunhild Carling indtager i den grad scenen, når hun sammen med Randers Kammerorkester kaster sig ud i en overrumplende og virtuos cocktail af show, dans, step og musikalitet på det allerhøjeste niveau.

Gunhild Carling begyndte som helt lille karrieren i en stor musikalsk familie og markerer sig i dag som en af Sveriges mest populære kunstnere, når det gælder underholdning med musikken i centrum. Hun mestrer trompet, basun, sækkepibe, blokfløjte, klaver, harpe, violin, cello og trommer, og som ekstra shownummer formår hun at spille på ikke mindre end tre trompeter på samme tid.

Under Count Basie Orchestras turné i Sverige var Gunhild Carling inviteret med som gæstesolist, og hun optrådte ved både Kong Carl Gustavs 40-års jubilæum og 70-års fødselsdag på kongeslottet i Stockholm.

"Gunhild är bra"
Svend Asmussen
Vis kort
2. Feb Klassisk

Kaffekoncert i Hornbæk Sognegård

Lør. d. 2. februar 2019, kl. 15-16.
Hornbæk sognegård, Hornbæk Kirkevej 7, Randers NV
Bærentzen/Jefsen/Riddell trio..

Pianist Mads Bærentzen, trommeslager John Riddell og den levende legende, kontrabassist Jens Jefsen danner trio ved denne lejlighed, hvor de vil spille originale kompositioner såvel som kendte jazzstandarder i personlige fortolkninger. Fri entré. Kaffe 20 kr. Alle er velkomne
Vis kort
5. Feb Klassisk

Duo al Dente i Randers Klosterkirke

Tir. d. 5. februar 2019, kl. 19.30.
Pris: (Fri entré)
Randers Klosterkirke, Blegdammen 1, Randers C
Kirsten Lund Jensen, blokfløjter og Per Weile Bak, lut spiller liflig kammermusik i den intime Randers Klosterkirke..

Der er lagt op til en hyggelig aften med kammermusik når Duo al Dente gæster Randers Klosterkirke tirsdag 5. februar kl. 19.30. Der bydes både på musik fra renæssancen og barokken og hele herligheden kædes sammen af de to musikeres på en gang engagerede og uhøjtidelige præsentationer.

Ved koncerten spiller Per Weile Bak på renaissance- og ærkelut og Kirsten Lund Jensen præsenterer blokfløjter fra tiden. Repertoiret er fyldt med historisk atmosfære kombineret med en særdeles nutidig spilleglæde.

Gennem det seneste 20 år har duoen markeret sig i dansk musikliv med hundredvis af engagementer og anmelderroste CD-indspilninger. Begge musikere er uddannet på konservatorier i Danmark samt i London og Leipzig.

"al dente" betyder til tanden, og er et begreb, man forbinder med kogning af pasta, varsomt tilberedt med bid i. Musikalsk er al dente knyttet sammen med Duo al Dente og fortæller om det musikalske bid man efterstræber med historiske instrumenter.

Ved koncerten kan publikum høre musik af John Dowland, G.Ph. Telemann og J.S.Bach. Dertil spiller duoen også irsk musik fra 1700-tallet af komponisten Turlough O'Carolan
Vis kort
6. Feb Klassisk

Petri og Hannibal

Ons. d. 6. februar 2019, kl. 19.30.
Pris: (Entré: kr. 170 - under 25: kr. 40 - abon: kr. 140) Køb/bestil billet
Værket - Turbinen, Sven Dalsgaards Plads 1, Randers C
Blokfløjtenisten Michala Petri, guitaristen Lars Hannibal og Randers Kammerorkester spiller musik af Bach, Händel, Lalo, Vivaldi, Clausen og Nielsen..

Siden 1991 har Petri/Hannibal Duo spillet flere end 1500 koncerter i Europa, Nordamerika, Mexico, Mellemøsten, Japan, Kina og Korea. Hver gang har det for blokfløjtenisten Michala Petri og guitaristen Lars Hannibal handlet om den tætte kontakt og dialog med publikum, der har været altafgørende for en levende og uhøjtidelig koncert med musikken i centrum.

Før pausen spiller Michala Petri og Lars Hannibal et program med musik af bl.a. Bach, Händel og Nielsen, og derefter er Michala Petri sammen med Randers Kammerorkester solist i to koncerter for blokfløjte og orkester af henholdsvis Antonio Vivaldi og Thomas Clausen. Koncerten arrangeres i samarbejde med Kammermusikforeningen Brage.

PROGRAM:

J.S. Bach:
Sonate i F Dur

G.F. Händel:
Sonate i B-Dur

Lars Hannibal:
Dreams

Carl Nielsen:
Humoreske-Bagateller

Edouard Lalo:
Fantasie Norvegienne

Thomas Clausen:
Concertino for blokfløjte og strygere

Antonio Vivaldi:
Koncert for blokfløjte RV 443
Vis kort