Kalender

Dato

Kategori


Søg i kategori

Viser 5 events i Randers Kommune mellem 20. jun. og 19. jul. 2019

20. Jun Natur

Plantefarvet garn - en workshop for nybegyndere 1

Tor. d. 20. juni 2019, kl. 16.
Pris: (Entré: 300 kr.)
Randers Naturcenter, Gudenåvej 20, Randers NV
Har du lyst til at prøve at plantefarve dit eget uldgarn? Vi indsamler friske planter i naturen omkring Naturcenteret og farver uldgarn over bål..

Det er spændende at opleve hvilke farver der kommer frem i gryderne og ofte får vi de fineste grønne, gule og brune farvenuancer ud af planter som birk, kastanje, rejnfan og meget mere.

Til hver deltager beregner vi 200 g uldgarn, som er klar til farvning. Du vil kunne købe mere garn på dagen, men der er begrænset plads i gryderne. Der vil være sandwich og drikkevarer, kaffe og te undervejs.

Få også inspiration med hjem - vi har ideer, du kan f.eks. strikke et stort sjal, hue eller lign.

Kurset er mest henvendt til nybegyndere indenfor plantefarvning af garn, som ønsker en introduktion til feltet og tips om anvendelige planter.

Der er tilmelding på naturcenter@randers.dk med et begrænset deltagerantal - deltagerpris er 300 kr. (kontant eller mobilepay v arrangementets start). Tilmeldingsfrist 17/6.

Mødested: Randers Naturcenter, Gudenåvej 20, Randers NV.

Medbring: Udetøj og gerne et håndarbejde, da der vil være ventetid mens gryderne er på bålet.

Arrangør: Randers Naturcenter Tlf. 86 43 25 37
Vis kort
25. Jun Natur

Midsommer, Sejlads og Fortællinger

Tir. d. 25. juni 2019, kl. 17.
Pris: (Fri entré)
Randers Naturcenter, Gudenåvej 20, Randers NV
Tag din mand, forældre eller veninde med på Randers Naturcenter, og få sammen en hyggelig aften fyldt med oplevelser og historier..

Aftenen er fortrinsvis for voksne, som ønsker at komme ud i naturen til en aften med sejlads på Gudenåen og fortællinger om stedet. Arkivaren fra Stadsarkivet, Tina Knudsen Jensen, Museum Østjylland vil fortælle om områdets historie og pramfarten på Gudenåen. Du kan komme med ud og sejle på åen i en af vores både, billetter udleveres efter "først til mølle princippet" fra uge 25

Bålet bliver selvfølgelig tændt, så medbring gerne din aftensmad og grill den i den skønne midsommeraften - vi glæder os til at se Jer.

Mødested: Randers Naturcenter, Gudenåvej 20, 8920 Randers NV.

Medbring: Udetøj, gerne madkurv til eget behov og gerne noget der kan grilles.

Arrangør: Randers Naturcenter Tlf. 86 43 25 37 og Stadsarkivet, Museum Østjylland
Vis kort
2. Jul Natur

Årets gang i Gudenåengene - tur 4

Tir. d. 2. juli 2019, kl. 13.30.
Pris: (Fri entré)
Randers Naturcenter, Gudenåvej 20, Randers NV
Dette er en del af en turkavalkade, alle med udgangspunkt fra Randers Naturcenter. Dagens tur er på ca. 4 km igennem Vorup Enge..

Dagens tema er "sommer i engene". Gå dig glad sammen med andre i den skønne natur. Guide er naturvejleder Maria Brummerstedt.

Mødested: Randers Naturcenter, Gudenåvej 20, 8920 Randers NV.

Medbring: Udetøj efter årstiden, gode travesko, gerne vand eller kaffe i en rygsæk.

Arrangør: Randers Naturcenter, Randers kommune, tlf. 86432537
Vis kort
1. Jul Natur

Aktiv GRØN sommer - sommerferie på Randers Naturcenter

Man. d. 1. juli til tor. d. 8. august 2019, kl. 10-14 Man-tors.
Pris: (Fri entré)
Randers Naturcenter, Gudenåvej 20, Randers NV
Vi har masser af skønne sommeraktiviteter i skolernes sommerferie! Mandag-torsdag har Naturcenterret fundet aktiviteter frem for børn og voksne i alle aldre..

Ugens 4 første dage, kan du gå på jagt i søens mørke vand efter vandrøvere og rygsvømmere, men du skal være vågen, ellers svømmer de fra dig! Du kan fange krible krable dyr og udfordre din mor eller far til en krible krable duel, hvor I ser hvem der bedst bevæger sig som et krible krable dyr og for at gøre det endnu sværere, så er det krible krable terningen der bestemmer hvilket dyr!

Du kan lege med naturens farvepalet, spille plantebingo, prøve hjernevrideren eller bare nyde naturen omkring dig og måske bage en pandekage over bål. Et "familie-sæt" til pandekageproduktion kan købes for 50 kr. Dej må meget gerne medbringes hjemmefra.

I uge 27 og 28 vil der være mulighed for at få en mindre sejltur på Gudenåen i en af Naturcenterets både. Der vil være afgange med bådene kl. 10.15, 11.00, 12.30 og 13.00. Billetter til dette kan afhentes fra uge 26 efter "først til mølle princippet". I uge 29 til 32 kan der mandag til torsdag også være andre naturaktiviteter på Naturcenteret. Man kan se hvilke aktiviteter der udbydes på dagen på tavlen ved indgangen.

Mødested: Randers Naturcenter, Gudenåvej 20, Randers NV.

Medbring: Udetøj og gerne en madkurv.

Arrangør: Randers Naturcenter Tlf. 86 43 25 37
Vis kort
20. Jun Natur

Besøg Grejbasen på Udbyhøj Lystbådehavn

Man. d. 1. april til søn. d. 13. oktober 2019, Alle dage.
Udbyhøj Lystbådehavn, Havnevej 56, Havndal
I Grejbasen på Udbyhøj Lystbådehavn kan du finde en masse forskelligt grej til leg og aktiviteter på havnen. Grejbasen har fiskenet, krabbevæddeløbsbane, fotobakker, kikkerter, lupper, regningsveste, waders og meget andet udstyr, man gratis kan låne..

Der er også inspiration og vejledning til aktiviteter man kan lave i området. Grejbasen har åbent i sommerhalvåret.

Døren åbnes vha. en SMS. Vejledning findes på døren til Grejbasen
Vis kort