Det sker

Fandt 543 resultater i Slagelse Kommune fra/efter 16. sep. 2021

 • Tor. 16. sep. 2021, kl. 09.30-10.30. Babysalmesang.
  En musikalsk hyggestund for baby 2-12 måneder. Gratis, men tilmelding nødvendig til Luna, 53 34 85 28 el. Lunakjoelstads@hotmail.com.
 • Tor. 16. sep. 2021, kl. 14. Biblio Bio.
  Hver tredje torsdag i måneden viser vi månedens film. Der vises en skøn blanding af nyere og gamle film, de sjove og de alvorlige - alt sammen film, der spænder bredt og som ikke længere er at finde på biografernes lærred.

  Titlerne offentliggøres på biblioteket senest ugen inden.

  Det er gratis at deltage, men kræver tilmelding
 • Tor. 16. sep. 2021, kl. 14-16. Hygge & Horisont.
 • Tor. 16. sep. 2021, kl. 15. DOK Filmklub.
  DOK filmklub mødes en gang månedligt og ser en udvalgt kort- eller dokumentarfilm. Det er altid film, der giver mulighed for gode diskussioner og efterfølgende udveksling af synspunkter om vigtige emner i samfundet, historiens gang eller usædvanlige menne.

  Kort- og dokumentarfilmklubben giver mulighed for gode diskussioner og udveksling af synspunkter om vigtige emner i samfundet, om historiens gang eller om særlige eller usædvanlige menneskelige forhold.

  Vi mødes en gang om måneden, gerne den tredje torsdag og ser en udvalgt kort- eller dokumentarfilm, som vi efterfølgende taler og diskuterer ud fra - gerne over en kop kaffe.

  Har du lyst til at være deltage og få en masse gode filmoplevelser og diskussioner, så mød op til et af vores månedlige arrangementer.

  Vil du vide mere om kort- og dokumentarfilmklubben, kan du kontakte Jørgen Laustsen på tlf. 58 57 39 25 eller mail til jolau@slagelse.dk

  Det er gratis at deltage, men kræver tilmelding
 • Tor. 16. sep. 2021, kl. 15.15-16.15. Børnekor.
  For sangglade børn fra 3. Klasse og opefter. Gratis, men tilmelding nødvendig til Luna, 53 34 85 28 el. Lunakjoelstads@hotmail.com.
 • Tor. 16. sep. 2021, kl. 16. Korsør fra norby til bæltby.
  Turen foregår i deltagernes egne biler. MAJ: 25. // JUNI: 07. // SEP: 16.
 • Tor. 16. sep. 2021, kl. 19. HistorieCafé: Udgravning af Karmeliterklosteret i Skælskør.
  I samarbejde med Slagelse Arkiverne og Slagelse Museum, inviterer Slagelse Biblioteker og Borgerservice til Historie Café.

  Mød museumsinspektør Kirsten Christensen fra Museum Vestsjælland og hør hende fortælle om udgravningerne under Købmandsgården på Algade. Det var en udgravning, der gav ny viden om klosterordenen, Karmeliterne. For 25 år siden blev der foretaget en arkæologisk udgravning under Købmandsgården på Algade. Udgravningen gav ny viden om karmeliterorden i Danmark - en klosterorden, som der kun findes begrænset historisk viden om. En af de spændende ting, der blev fundet under udgravningen var et krucifiks. Det var et enestående fund, der dateres til Karmeliterklostret og 1400-tallet. Krucifikset kendes i dag som "Skælskør krucifikset".

  Karmeliterordenen har sat sine spor i Skælskør, men det kan du høre om til foredraget.

  Det koster 50 kroner at deltage og kvæver tilmelding. Foredraget er gratis for medlemmer af Biblioteksklubben
 • Tor. 16. sep. 2021, kl. 20. Claus Hempler.
 • Fre. 17. sep. 2021, kl. 20. Kaare Norge koncert.
  Danmarks mest kendte og anerkendte klassiske guitarvirtuos gæster Korsør.
 • Lør. 18. sep. 2021, kl. 09. World Cleanup Day 2021.
  Hjælp JCI Slagelse med at gøre en forskel for vores planet og kom med, når vi sammen tager ud og samler skrald i hele Slagelse Kommune. Tag hele familien med - og glæd jer til gratis morgenmad, sjove konkurrencer og en god samvittighed!
 • Lør. 18. sep. 2021, kl. 13. Gratis Cirkus Show.
  Cirkus i topklasse Showet vil blive fyldt med nogle af Danmarks kendte cirkusartister.

  Kulturlivet forsætter med stort gratis Cirkusshow på Frederikshøj i Slagelse den 18. september 2021

  Ildsjælen Brian Behrendt, tidligere kendt fra Cirkusland ved Slagelse, har skaffet midler fra Slots- og Kulturstyrelsen til et fantastisk show med danske cirkusartister og dyr.

  Cirkus showet

  Sammen med sprechstallmeister Briano vil I bl.a. møde dansk cirkusverdens grand old mand, klovnen og multiartisten Benny Schumann. Han er opvokset i Cirkus Schumann og rejste som ung verden rundt med sit tallerkenjonglørnummer. I de sidste mange år har han rejst rundt i hele landet med sit multiartist show og blandt andet optrådt i Vestsjællands Centret. I et cirkusshow skal der selvfølgelig også være dyr, og det kan I opleve med den charmerene Charmaine Berdino med sine dejlige heste og andre numre. For sit nummer har Charmaine modtaget talentprisen fra Den Danske Cirkuspris. Bugtaleren Preben Palsgård optræder med sjove numre, og Suzanne Berdino vil optræde med sine skønne ænder, søde hunde og sin Danmarks klogeste gris. Vi får os en gæstestjerne, der os elsker Cirkus Miss Ida fra Cirkus Kæphøj i Holbæk. Vi får os besøg af Showgirls fra Dansegulvet, der er en danseskole der ligger i hjertet af Slagelse, med mange forskellige stilarter på alle niveauer. Hos Dansetgulvet kan du få gratis prøvetime, tag en snak med dem på pladsen. Vi får også besøg af en af Danmarks bedste Musik bygarder nemlig vores lokale Slagelse Garden. SHOWET VIL VÆRE GRATIS FOR ALLE !

  BRIAN fortæller:

  Jeg er stolt over, at jeg har fået mulighederne sammen med artistvenner at lave dette gratis cirkusshow på Frederikshøj i Slagelse. Jeg har igennem mange år været cirkustosset og havde min manegedebut sammen med Benny Schumann. Senere har jeg en del år været i Cirkusland som indianeren Talende Vandfald, piraten Kalle Kanonkugle, eventyrfiguren Mister Tik Tak samt Professor Briano og andre figurer. I dag arbejder jeg sammen med Suzanne Berdino med forskellige shows. Jeg glæder mig helt vildt til vi skal lave showet på Frederikshøj.

  Slagelse garden kommer også forbi og giver et par numre. De vil stå for salg på pladsen efter en hård tid for dem efter Covid 19, så kom og støt dem.

  For mig skal der være at cirkus har en god sammensætning, hvor man træder ind i en anden verden væk fra stress og jag i et par timer. Der skal være magi, klovneri, artister og dyr.

  Jeg elsker alle cirkus og rejser også ud i verden for at opleve cirkus i andre lande og til festivaller eks. Monaco og Budapest.

  I kan opleve dette show på Frederikshøj Amfiteater lørdag den 18. september kl. 13. Der er åbent på pladsen fra kl. 12. I tilfælde af meget dårligt vejr flyttes arrangementet til Nymarkshallen. Østre Alle 67, 4200 Slagelse . pladserne der vil være på gulvet og bagerst til kørestolsbrugere !

  For at deltage skal I bestille på billetto.dk (De tager et lille billetgebyr) husk at printe billetten ud og medbring den på dagen. Der er mange pladser, men det er først til mølle princippet. Del gerne budskabet om dette gratis show med alle I kender

  Praktisk info: Det vil være en god ide at medbringe et tæppe eller pude at sidde på, og ingen paraply da Frederikshøj er et amfi friluftteater. Pladserne foran scenen er forbeholdt kørestolsbrugere og børn, der sidder ned. Der må ikke medbringes egne mad og drikkevarer, stole samt flasker.mv.,

  Vi ser gerne, at publikum støtter salgsstederne på pladsen. De byder på et udvalg til rimelige priser, Candyfloss, popcorn, slik og drikkevarer, der kan nydes både før og under forestillingen. Så støtter I os lokalt. Husk kontanter småpenge ! eller Mobilepay, da salgsstederne ikke tager kort. Rygning og hunde på pladsen ikke tilladt.

  Der skal også lyde en stor tak til vores sponsorer : Kjerulff A/S Kia biler i Slagelse. Lejnemt. Dominos Pizza i Slagelse. Dansegulvet. Harboe Bryggeri.

  Tak til Slots- og Kulturstyrelsen for støtten, og til Christopher Trung med hjælpen til markedsføring.

  For yderligere information kontakt Brian Behrendt på brianbehrendt@ymail.com eller tlf. 22 59 50 46
 • Lør. 18. sep. 2021, kl. 19. Svante + Twang.
  Svante Sjöblom & Twang er en lavmælt, men højintensiv musikalsk eksplosion.

  De fire lydhøre musikere mødes med åbne sind og fordomsfri attitude i kombination med gedigent håndværksmæssigt overskud.
  Musikken er ikke let at sætte i bås, men groft sagt kan man sige at Svante & Twang henter inspiration fra en blanding af amerikansk populærmusik. Man kan dissekere helheden og finde spor af bluegrass, old time country, ragtime, gospel og blues, hvis man virkelig vil. Man kan også læne sig tilbage og med fryd konstatere, at dette er fantastisk akustisk musik med dybe rødder.
  Her er en lille smagsprøve:
  https://open.spotify.com/artist/6xclYk3IPv6UYhqvWaVRiu
  Find billetter via: https://hedenstedevents.ticketbutler.io/da/e/svante-twang
 • Lør. 18. sep. 2021, kl. 20. Drew Sycamore.
  P.g.a. gældende coronarestriktioner er koncerten med Drew flyttet fra 18. marts 2021 til 18. september 2021. Billetter kan uden ombytning benyttes til den nye dato, eller man har mulighed for at få dem refunderet.

  En eventuel refundering af billetten skal ske senest den 18 .marts 2021 ved henvendelse til Ticketmaster - se nærmere info fra Ticketmaster
 • Søn. 19. sep. 2021, kl. 09.30. Vandretur med Fodslaw Slagelse.
  Vandretur distance ca. 10 km. Vi går i et tempo på ca. 4.5 - 5 km/time.

  Kom og prøv os af, de første 3 turer er gratis og mærk vores sammenhold. Når man vandrer sammen, møder man hinanden med alt, hvad man er, og det skaber en ganske særlig intimitet og fællesskab.
  Vores motto "Vi vandrer ikke for at blive yngre, men for at blive ældre"
  Ønsker man at blive medlem er prisen 300,00 kr/år.
  Kontakt oplysninger: Bjarne Svejstrup tlf. 40349132
 • Søn. 19. sep. 2021, kl. 10. Diakoniens Dag.
  Præst på gaden - kirken udenfor kirkebygningen. Korshærspræst Peder Thyssen fortæller om sine oplevelser i arbejdet som gadepræst i Odense og om den rullende varmestue i form af en trehjulet "Christianiacykel".

  Program: 10.00: Gudstjeneste i de fire bykirker 11.45: Frokost i Nørrevangskirken 12.30: Oplæg ved Peder Thyssen og debat 13.30: Kaffepause 14.00: Samtaler og opsamling ved Peder Thyssen 14.30: Andagt og afslutning 15.00: "Må din vej gå dig i møde"... tak for i dag. Det er gratis at deltage, dog betales for drikkevarer. Under mødet vil der være indsamling til nye havemøbler til "Stedet". Kirkebil kan bestilles iht. de enkelte sognes sædvanlige ordning. Tilmelding af hensyn til frokost til Nørrevangskirkens kontor fra 1. sept. tlf. 58 50 11 16, eller til Anne-Gro Hansen tlf. 22 88 84 33. Tilmelding senest onsdag den 15. september. Diakoniens dag er et samarbejde mellem Antvorskov, Nørrevang, Sct. Peders og Sct. Mikkels kirker. Denne dag sætter vi fokus på diakonien i sognene, og på at mødet med andre frivillige stadig udvikles og styrkes, så vi fortsat kan "bære med..."
 • Søn. 19. sep. 2021, kl. 10.30. Rundt om Valbygården.
  Turen følger veje og stier rundt om Valbygården og langs Tude Å. Sværhedsgrad: Blå/4-5/8.

  Tur: 8 km. Fra: Valbygården, Valbygårdsvej 94, 4200 Slagelse. Parkering på avlsgårdens gådsplads. kl. 10.30. Til: Samme sted kl. 13.30. Leder: Henning Vingborg, 24898490
 • Man. 20. sep. 2021, kl. 10.30. Læseklub: Fælleslæsning.
  Har du lyst til at komme i gang med at læse og samtidig tale med nogen om historierne, så er fælleslæsning en god mulighed. Vi mødes seks gange og får en historie, måske også et digt læst højt.

  Det kræver ingen forberedelse eller forhåndsviden at deltage, blot du har lyst til at lytte og dele dine tanker med de andre i gruppen. Der betyder at der ikke er nogen bog, du skal læse mellem hver mødegang.

  Mødedatoer:
  Slagelse Bibliotek, Havestuen d. 20. september kl. 10.30-11.15
  Slagelse Bibliotek, Havestuen d. 27. september kl. 10.30-11.15
  Slagelse Bibliotek, Havestuen d. 4. oktober kl. 10.30-11.15
  Slagelse Bibliotek, Havestuen d. 11. oktober kl. 10.30-11.15
  Slagelse Bibliotek, Havestuen d. 25. oktober kl. 10.30-11.15
  Slagelse Bibliotek, Havestuen d. 1. november kl. 10.30-11.15

  Det er gratis at deltage, men kræver tilmelding. Du tilmelder dig automatisk til alle mødegange
 • Man. 20. sep. 2021, kl. 18.15-19.15. Træning med riffel og pistol.
  Når man møder i klubben og henvender sig ved disken. hvor vagten. instruerer og vejleder. Arrangeret af Korsør Skytteforening.
 • Man. 20. sep. 2021, kl. 18.30-20. Sabel - Fællestræning / teknik lektioner 8-18 år.
  Vi er glade for, at du overvejer at give fægtning en chance. Fægtning er en eksplosiv og strategisk sportsgren. Det kræve god fysik og gode reaktionsevner, noget vi træner hver gang.

  Du vil opdage at det også kræver gode taktiske evner, men de første gange skal det bare være sjovt. Fægtning er en sjov sportsgren med masser action. Kampe er korte, så der er god tid til det sociale mellem kampene.

  Når du besøger os, skal du henvende dig til en af de voksne der står klar til at tage imod. Du skal medbringe: Lange træningsbukser, t-shirt (det bliver varmt under jakken) og indesko. Resten har vi.

  Alle kan lære at fægte og alle kan have det sjovt med fægtning.
  Vi gælder os til at se dig i Slagelse Fægteklub.

  Arrangeret af Slagelse Fægteklub
 • Man. 20. sep. 2021, kl. 19.30. Stig & Vennerne akustisk.