Det sker

Fandt 372 resultater i Slagelse Kommune fra/efter 22. feb. 2018

 • Tor. 22. feb. 2018, kl. 10.15. Torsdagstræf - Markus Bernsen.
  Underviser: Markus Bernsen. Hvordan lever nordkoreanerne? Hvordan fungerer samfundet og hvordan tjener staten og befolkningen penge? Hvad drømmer befolkningen om? Nordkorea ændrer sig i disse år. Sorte markeder spirer frem.

  Film og tv-serier fra Sydkorea smugles ind i landet og giver indblik i de enorme forskelle mellem landene. Hovedstaden Pyongyang bliver mere og mere isoleret fra resten af landet. Her bor eliten, her bygges luksuslejligheder, vandland og skateparker. I den nordlige del af landet er livet barsk. Langs grænsen til Kina får en ny samfundsklasse af handelsfolk mere magt og indflydelse. Måske kan de endda udfordre styret. Foredraget tager udgangspunkt i besøg i Nordkorea samt interviews med nordkoreanske afhoppere og eksperter i landet. Hold 181503
 • Tor. 22. feb. 2018, kl. 14. Biblio Bio.
  Den fjerde torsdag i hver måned vises der film kl. 14.00. Repertoiret er film, der appellerer til det brede publikum.

  Vi må desværre ikke annoncere med filmens titel udenfor biblioteket, men den kan måske gættes på nedenstående teaser, der kommer på hjemmesiden ca. 7 dage før filmen vises - og hvis ikke, så oplyses titlen på biblioteket.

  Tilmelding
  Tilmelding sker via tilmeldingsbjælken til højre.

  Film derhjemme
  Kan du ikke vente til det bliver tid til at se film på bibliotekerne, så er der altid mulighed for at streame film via Filmstriben og bibliotekerne har også mange film til udlån.

  Filmene vises i samarbejde med Ældresagen, Slagelse
 • Tor. 22. feb. 2018, kl. 14-16. Strikk'-café.
 • Tor. 22. feb. 2018, kl. 17-19. Syng fra Højskolesangbogen (ost/rødvinsarrangement).
  Pris 50 kr.
 • Tor. 22. feb. 2018, kl. 19. Middelalderundersøgelser v/arkæolog Martin Pavon.
  Martin Pavon fortæller om de seneste middelalderundersøgelser, han har foretaget i Kalundborg. Gennem sit foredrag fører han os tilbage til tidligere tider med udgravninger og studier om bebyggelse, veje og torve.

  Han vil komme ind på Østborgen og dens betydning for Kalundborg. Hold 181031
 • Tor. 22. feb. 2018, kl. 19-20. 'Bæredygtigt skovbrug i Nepal!
  Foredragsholder graver Martin Hoffmann, Gørlev. Udstilling af effekter fra Nepal i kaffepausen. Kl. 18:00 tilbydes fællesspisning.
 • Tor. 22. feb. 2018, kl. 19.30-20.30. Foredrag.
  Overlæge Ole Hartling: Aktiv dødshjælp. Kan vi mere, end vi kan magte?
 • Tor. 22. feb. 2018, kl. 20. Foredrag med Magnus Hansson - Altid Fremad!
  Magnus taler levende og ærligt om oplevelser i karrieren som jægersoldat og om den efterfølgende PTSD-diagnose der vendte op og ned på alt. Magnus er den første jægersoldat der offentligt fortæller om sin PTSD-diagnose.

  Magnus Hanssons foredrag Altid Fremad! er en inspirerende og levende fortælling. Efter fire udsendelser til Afghanistan, med flere traumatiske nærdødsoplevelser til følge, gennemlever Magnus en dyster periode, mens han stadig passer sit arbejde i korpset. Magnus betaler en høj pris i form af en PTSD-diagnose, inden han får bremset nedturen og indleder jagten på et nyt mål: Kærlighed, harmoni og fred fra sine indre dæmoner.

  Altid Fremad! er en barsk historie fortalt med ar på sjælen. En jægersoldat kan også knækkes. Men en jægersoldat kan også bygge sig selv op på ny!

  Foredraget er helt nyt og har premiere i februar 2018. Til den tid er Magnus samtidigt aktuel i anden sæson af TV2's programserie, Korpset - gjort af det rette stof.

  Varighed ca. 1 time og 45 minutter og efterfølgende er der tid til spørgsmål.

  Militærrabat! Der er 10% militærrabat til alle ansatte ved Forsvaret og Hjemmeværnet, samt veteraner
 • Fre. 23. feb. 2018, kl. 19.30. De lystige koner.
  En løssluppen komedie! Af William Shakespeare. Komedien om De lystige koner indgår i rækken af Folketeatrets nyfortolkninger af klassikere. Fruerne Fjord og Pagh; et par saftige borgerkoner i deres bedste alder.

  De strutter af liv og lyst, mens deres ægtefæller er temmelig vindtørre. Så da den adelige levemand Falstaff gør kur til dem begge på én gang, kribler det i dem. Under dække af at være fornærmede over Falstaffs skamløse tilnærmelser, udsætter konerne ham for et antal prøvelser. Komediens mænd og koner har modsatrettede interesser, og de driftige koner sætter gang i løjer, der skal sikre, at kvinderne får deres vilje til slut. Så kan mændene lære det, kan de! Genre: Komedie. Medvirkende: Tom Jensen, Mette Horn, Camilla Bendix, Jesper Asholt, Kristian Halken, Lisbeth Gajhede, Asger Reher, Søren Hauch Fausbøll, Sarah Juel Werner, Morten Brovn, Thomas Dieperveen, Jacob Højlev Jørgensen, Nikolaj Bjørn-Andersen, Emil Blak Olsen. Originaltitel: De lystige koner fra Windsor. Oversættelse: Niels Brunse. Producent: Folketeateret
 • Fre. 23. feb. 2018, kl. 20. WonderBrazz/Esben Just.
 • Fre. 23. feb. 2018, kl. 21-23.50. Fredagsrock med "Highway Jam".
  Mens vi venter på "Sommerens Picnickoncerter på Korsør Fæstning" skruer vi op for en god gedigen omgang FredagsRock i samarbejde med "Pigerne fra Korsør Picnickoncerter".

  Det er os en stor glæde at kunne byde velkommen til måske Danmarks allerbedste fortolkere af 70ernes største hard rock hits, "Highway Jam".
  Highway Jam er et band, der virkelig virkelig nyder at spille den hårde, bluesede rock, der blev skabt af store bands som: Thin Lizzy, Whitesnake, Deep Purple, Lynard Skynard, ZZ-Top, Aerosmith, Jimi Hendrix, Free, Bad Company, Stevie Ray Vaughan, Doors, Van Halen, Ram Jam, AC/DC og mange mange flere.

  Kort sagt musik der betegnes som intet mindre end "hardrockens vugge", fra 70'erne lidt ind i 80'erne.

  Bandet består af en række stærkt rutinerede musikere og deres guitarist Jonas Larsen har to år i træk vundet førstepræmien i Danmarks guitar battle. Overskud fra billetsalg går til mere musik i Gryden på Korsør Fæstning og I Korsør Kulturhus.

  Så glæd jer - det gør vi!!!
 • Lør. 24. feb. 2018, kl. 00. Konfirmandarrangement med Hella Joof.
  Konfirmanderne, tilknyttet de 4 bykirker i Slagelse, får direkte indbydelse til dette arrangement.
 • Lør. 24. feb. 2018, kl. 10-11. Musikalsk Legestue (ca. 1-4 år).
  Mød bare op i kirken eller kontakt organist Signe Bech Schnedler.
 • Lør. 24. feb. 2018, kl. 10-12. Åbent Hus.
  Kom til Åbent Hus på SDU Slagelse. Her kan du høre om studier, deltage i oplæg, møde studerende og undervisere, se campus og meget andet.
 • Lør. 24. feb. 2018, kl. 13. Fernisering - Udstilling med billedkunstner Lasse Snorgaard.
  Lasse Snorgaard er en spændende billedkunstner, der har dygtiggjort sig indenfor to meget forskellige grene af kunstnen - både den digitale kunst og det abstrakte maleri. Ved ferniseringen serveres der et let traktement samt et glas vin. Alle er velkomne.

  Om udstillingen

  Kunstner Lasse Snorgaard (f. 1973) har oprindeligt en klassisk, akademisk tilgang til hvad kunst er og skal kunne. Men efterhånden som han har udviklet sig som kunstner, er han begyndt at omfavne de digitale muligheder i jagten på at udfordre sig selv. Derfor har hans kunstneriske virke i dag to ben, hvoraf det ene er digitale portrætter, han tegner på en IPad.

  Ved at omfavne den digitale kunst, har han fundet en ny måde at lave værker på. Den digitale kunst kan han altid have med sig, og han er på den måde ikke tvunget til at begrænse sine kunstneriske udfoldelser til når han er hjemme, men kan også lade sin kreativitet få frit løb, selv når han er på farten. Det er vigtigt for ham, at den digitale kunst stadig er autentisk, og hans værker er et ærligt udtryk for, hvad han kan og står for som kunstner.

  Sideløbende med den digitale kunst arbejder Lasse Snorgaard også ganske analogt. Han arbejder med store formater, som han går til meget eksperimenterende, og han bruger teknikker, han selv har udviklet. Han arbejder mest med akryl, men han kan også finde på at bruge for eksempel rengøringsmidler til at fremprovokere processer, som kan give malerierne dybde og stoflighed. Første stadie i et nyt maleri er altid et udtryk for rent anarki, hvor han lader lærredet ligge på gulvet, og lader flydende maling og tilfældigheder danne basis for værket. Herefter arbejder han med mange lag ovenpå, indtil til han til sidst kan mærke, at værket er fuldendt.

  Intuition og æstetik er begge dele meget vigtige faktorer for ham i hans arbejde, uanset om der er tale om de digitale portrætter eller hans malerier. Han har, som han siger, ingen intentioner om at redde verden - men det er vigtigt for ham at skabe noget smukt, godt håndværk, som er gennemarbejdet ned i detaljen. Lasse Snorgaard bor og arbejder i dag på Sydfyn
 • Søn. 25. feb. 2018, kl. 15. Mozart i Nørrevangskirken.

   
  Ensemble: Midtsjællands Kammerorkester
  Dirigent: Anders Austad Grunth
  Solist: Karsten Gyldendorf, klaver; Astrid Sofie Nielsen, fagot; Anders Austad Grunth, tenor
   
  Program
  Mozart:Klaverkoncert nr. 12, A-dur
  Klaver og orkester
  MozartSange for tenor og klaver
  MozartFagotkoncert, B-dur
  Fagot og orkester

 • Søn. 25. feb. 2018, kl. 15-17. Flygelindvielseskoncert nr. 2.
  Midtsjællands kammerorkester gæster kirken sammen med organist og pianist Karsten Gyldendorf samt fagot-tisten Astrid Sofie Nielsen. På programmet er bl.a. Mozarts klaverkoncert nr. 12 i A-dur og Fagotkoncert i B-dur. Dirigent er Anders Grunth.

  Gratis adgang
 • Søn. 25. feb. 2018, kl. 16-17. Foredrag/koncert.
  Ghita Nørby og Lars Hannibal "I ord og toner".
 • Lør. 24. og søn. 25. feb. 2018, kl. 10-17. Inspirations messe - Alternative udstillere og behandlere.
  Alternativ helse og behandling. Her lægger vi vægt på det positive, det nærende, og det nærværende for alle, både udstillere, behandlere og ikke mindst dig som besøgende.

  Kom og lad dig inspirere af mange spændende udstillere og behandlere.

  Du kan få en snak, booke prøvebehandlinger, og overvære spændende foredrag og workshops.

  Messen i Korsør er meget handicapvenlig. Ved indgangspartiet -er der f.eks. et stor flot kørestols egnet gang parti, og på trappe forefindes stolelift, således at ALLE har mulighed for at deltage også i foredrag
 • Lør. 3. til søn. 25. feb. 2018, Alle dage, undtagen mandage, fra 11-16. Kunstens Veje.
  En vandreudstilling med kunstnerne Hanne Sie og billedhugger Joseph Salomon. Der vises 43 malerier og 12 mindre skulpturer i Kongegaardens Galleri.

  Der vises 43 malerierog 12 mindre skulpturer i Galleriet, Kongegaarden.

  Der er fernisering på udstillingen den 3. februar kl.14.00 hvor kunstnerne vil være til stede