Kultur og FritidKultur og Fritid

Aktivitetskalender

  • Alle genrer
  • Nulstil

Viser 33 events i Haderslev Kommune mellem 26. mar. og 24. apr. 2023

Pris: Entré: 60 kr + evt. gebyr Køb/bestil billet
UC Syd Lembckesvej 3-7, Haderslev
Kræftens bekæmpelse Haderslev lokalafdeling præsenterer: Esben Dalgaard - Foredrag "Hej kræft - velkommen". Dato: 27.03.2023 kl. 19.00 - dørene åbnes kl. 18.30 skuespiller Esben Dalgaard, fortæller åbent om sit forløb med modermærkekræft. Et ærligt og rørende foredrag hvor Esben Dalgaard også fortæller om det at passe sit arbejde, og ægtefælle, samtidig med at skulle gennemgå svære behandlinger for kræften. Varighed: Ca 1 time
Luk

Forfølg din drøm

Mandag den 27. marts 2023, kl. 19:30.
Pris: Fri entré Køb/bestil billet
Gram Højskole Slotsvej 19, Gram
Foredrag med Gert Rune. Gert Rune fik som 16-årig konstateret knoglekræft. Efter 4 måneders intensiv kemoterapibehandling fik jeg amputeret venstre ben midt på låret. Nu har Gert som den første dansker med ét ben gennemført en Ironman. I foredraget fortæller Gert sin historie og kommer omkring emner som motivation, håndtering af hverdagens små og store udfordringer samt at tage ansvar for sit eget liv.

Der kan tilkøbes spisning, som starter kl. 18:00.

Tilmelding til både mad og foredrag er nødvendig på

www.gramhojskole.dk/arrangementer

senest fredag den 24. marts
Luk

Højskoleformiddage - Haderslev

Mandag den 30. januar til mandag den 27. marts 2023, 8 mødegange kl. 10-12.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Frivilligcenter Haderslev Storegade 80, Haderslev
Arrangør: AOF Haderslev
Mandag 30.1. Forfatter Ph.d. Kasper Støvring Om Johs. V. Jensens roman "Kongens fald" - den bedste danske roman nogensinde. "Kongens fald" blev i 1999 kåret af danskerne som den bedste roman nogensinde. Og det er der også rigtig god grund til. Johannes V. Jensens fortælling har episk format og er skrevet i et meget dristigt sprog med utallige overraskende formuleringer, billeder og iagttagelser. Ikke mindst har motiverne og temaerne i romanen eksistentielt bud til alle mennesker på tværs af tiderne.
Foredraget vil belyse centrale afsnit af bogen, og der vil blive læst højt af udvalgte passager fra romanen.

Mandag 6.2.2023
Jæger Fanny Møller: Man spiser da zebra
Støvet hvirvle dovent i den tørre, varme luft. Lyden af de summende insekter er øredøvende. "You see him, you see him??" "I have him" - og så falder skuddet
Jeg havde mange spørgsmål, da jeg, alene kvinde, kørte ud for at gå på jagt i Sydafrika. Som alle gode historier er der det hele: Spænding, blod, død og bar hud. For ikke at tale om mødet med en kultur, der er så fremmed for en kvinde fra Danmark.

Mandag 20.2.2023
Forfatter Palle Reimann Pest, kopper og kloge koner.
Karantæne og vaccine er ord, vi kender fra middelalderen. Fra en gang hvor man troede, blodet blev dannet i leveren, at hjertet husede livsånden og at mennesket bestod af fire kropsvæsker. Jordemødre og kloge koner behandlede med besværgelser og naturmedicin og blev brændt på bålet, når det gik galt. Dengang vidste man intet om bakterier eller virusser, men man havde alligevel en vaccine mod kopper. Foredraget tager dig med på en farverig tur blandt hekse og middelalderens medicinske viden og eksperimenter.

Mandag 27.2.2023
Præst Elise Lind Balslev Tove Ditlevsens barndom - Genfortælling og oplæsning af digte.
"Tove-feberen" går verden over efter at Tove Ditlevsens "Københavnertrilogi" "Barndom, Ungdom, Gift" for nylig er blevet oversat til engelsk og lovprist som genial litteratur.
Vi skal høre genfortalt den første "Barndom", som foregår på Vesterbro og fortæller om en lille pige, som var lidt anderledes end de andre børn i gaden og gården og som græd, når de sang salmer til morgensang i skolen. Hun vidste tidligt, at hun ville være digter, selvom hendes far sagde, at "Det kunne piger ikke blive"

Mandag 6.3.2023
Eventyrer Henrik Bjørn På motorcykel fra Hanoi til Saigon ad Ho Chi Minh-vejen
På motorcykelrejse fra Hanoi til Saigon
I 2022 kørte jeg 2.862 km på motorcykel solo ad Ho Chi Minh-vejen fra Hanoi til Saigon (siden 1976 officielt kendt som Ho Chi Minh City)
Rejsen inkluderede bl.a. afstikkere til Cuc Phoeng, Phong Nha-Ke Bang samt Cat Tien nationalparkerne.
Turen bød på et besøg hos etniske mindretal samt slagmarker fra Amerika krigen såsom Khe Sanh Combat Base og Hamburger Hill.

Mandag 13.3.2023
Højskolelærer Christian Friis Van Gogh - liv og kunst
Historien om van Goghs liv og kunst til hans tidlige død i en alder af 37 år er en gribende fortælling. Hans værker sælges til skyhøje priser på internationale kunstauktioner, men i sit liv forblev han fattig og stort set ukendt. På ti år producerede han over 900 malerier, men solgte i sin levetid kun et enkelt. Myterne om ham er mange. Hans dedikation til kunsten kostede ham hans helbred, og hans belastede sindstilstand førte ham til at skære sit øre af og endelig til at tage sit eget liv. Samtidig viser hans breve ham som et intelligent og lidenskabeligt menneske, og i hans malerier træder en dybt original kunstner frem.

Mandag 20.3.2023
Arkivchef og foredragsholder Jørgen Dichmann Rasmussen: Ved du, hvem du er (slægtsforskning)
Rigtig mange danskere har fået blod på tanden til selv at finde ud af deres egen families historie, hvilket der er rigtig gode muligheder for. Foredraget vil give eksempler på det udbytte og den fornøjelse, man kan have af at dyrke slægtsforskning, samt fortælle om nogle af de mange muligheder, der er for at studere slægtens historie via PC'en.

Mandag 27.3.2023
Kim Winther og Kuno Bag om bøllen - Fængselsbetjent mm. og tidligere indsat
Hør om livet på kanten og om fængslernes heldagskoncept "bag om Bøllen", hvor vi tegner et billede af en kriminel og sætter fokus på adfærd, mobning, misbrug, vold, fængsel med mere.

Hvis du vil tilmelde dig et hold mere end 14 dage efter start, kan du kontakte os på 70 20 23 77 eller aftenskole@aofsydjylland.dk for at få en reduceret pris

Underviser: Annethe Catharina J. Munk
Hold: 2823111202
Luk
Pris: Entré: 60 kr Køb/bestil billet
Sundhedscenter Haderslev Clausensvej 25, Haderslev
Kom og hør med når konfliktmægler, psykoterapeut og coach Christa Lunn holder foredraget: Tænk mindre og få mere tid til det, der giver dig energi. Du vil få indsigt i: · hvad er metakognitiv terapi. · hvilke praktiske værktøjer kan bruges for at mindske tankemylder

Foredraget bygger på viden og erfaring fra praksis.

Overdreven fokus på gigt, sygdom eller andre besværligheder i livet kan medføre overtænkning, som igen kan føre til angst, depression eller stres.

Metakognitiv terapi er en evidensbaseret psykologisk behandlingens metode til behandlingen af bl.a. stress, angst, og depression. Terapien går ud på at lære hvordan man kan begrænse tidskrævende bekymringer og grublerier - som påvirker sindet på en negativ måde.

Tirsdag den 28. marts 2023 kl. 19.00
Sundhedscenter Haderslev, Clausensvej 25, 6100 HaderslevTilmelding senest den 21. marts på dette link:
https://gfsoenderjylland.nemtilmeld.dk/

Der serveres vand og kaffe samt evt. frugt.

Pris: Medlemmer af Gigtforeningen kr. 50,-
Ikke medlemmer kr. 60,-

ALLE er velkomne
Arrangeret af Gigtforeningen Haderslev Lokalgruppe

Luk
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Hoptrup Kirkehus Hoptrup Kirkeby 4, Haderslev
Efter at stjerner fødes i interstellare gasskyer og begynder at lyse, gennemgår de forskellige udviklingsstadier før de ender deres dage kaotisk som ustabile stjerner eller som supernovaer der udslynger støv og gas og giver liv til nye stjerner. Når vi ser op på stjernehimlen, ser vi stjerner i alle livsstadier, fra nye stjerner der lige er blevet dannet i interstellare gasskyer til rester efter stjerner hvis liv er endt i en voldsom eksplosion. Fra fødsel til død gennemgår stjernerne forskellige udviklingsstadier - alt efter deres masse og deres ydre og indre forhold. Men fælles for alle stjerners livscyklus, er at de dannes af støv og gas der trækker sig sammen og udsender lys i millioner eller milliarder af år, for så at ende deres liv kaotisk som ustabile stjerner eller ultimativt som supernovaer der udslynger støv og gas og giver liv til nye stjerner.

I løbet af foredraget vil du høre om stjernernes vilde liv og om nogle af de mere eksotiske typer af stjerner som findes ude i Universet. Du vil også høre om hvordan vi kan "kigge ind" i stjernerne ved at studere de lydbølger som de udsender - det som kaldes asteroseismologi. Hør også om hvad stjernernes "musik" fortæller os om deres indre.

Du vil få at se hvordan forskerne "bygger" stjerner i en computer og hvordan man kan sammenligne dem med stjernerne i Universet og dermed blive klogere på hvordan de vil udvikle sig. Hør tilmed om nogle af de målinger og resultater forskerne har fået fra NASA's rumteleskoper Kepler og TESS, ESO's teleskoper i Chile og teleskoperne i SONG-netværket.

Til slut vil du komme med en tur rundt på stjernehimlen og se og høre om en række udvalgte stjerner i forskellige stadier af deres vilde og fascinerende liv.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.
Luk
Efter at stjerner fødes i interstellare gasskyer og begynder at lyse, gennemgår de forskellige udviklingsstadier før de ender deres dage kaotisk som ustabile stjerner eller som supernovaer der udslynger støv og gas og giver liv til nye stjerner. Når vi ser op på stjernehimlen, ser vi stjerner i alle livsstadier, fra nye stjerner der lige er blevet dannet i interstellare gasskyer til rester efter stjerner hvis liv er endt i en voldsom eksplosion. Fra fødsel til død gennemgår stjernerne forskellige udviklingsstadier - alt efter deres masse og deres ydre og indre forhold. Men fælles for alle stjerners livscyklus, er at de dannes af støv og gas der trækker sig sammen og udsender lys i millioner eller milliarder af år, for så at ende deres liv kaotisk som ustabile stjerner eller ultimativt som supernovaer der udslynger støv og gas og giver liv til nye stjerner.

I løbet af foredraget vil du høre om stjernernes vilde liv og om nogle af de mere eksotiske typer af stjerner som findes ude i Universet. Du vil også høre om hvordan vi kan "kigge ind" i stjernerne ved at studere de lydbølger som de udsender - det som kaldes asteroseismologi. Hør også om hvad stjernernes "musik" fortæller os om deres indre.

Du vil få at se hvordan forskerne "bygger" stjerner i en computer og hvordan man kan sammenligne dem med stjernerne i Universet og dermed blive klogere på hvordan de vil udvikle sig. Hør tilmed om nogle af de målinger og resultater forskerne har fået fra NASA's rumteleskoper Kepler og TESS, ESO's teleskoper i Chile og teleskoperne i SONG-netværket.

Til slut vil du komme med en tur rundt på stjernehimlen og se og høre om en række udvalgte stjerner i forskellige stadier af deres vilde og fascinerende liv.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.
Luk
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Vojens Kultur- & Musikhus Vestergade 20, Vojens
Efter at stjerner fødes i interstellare gasskyer og begynder at lyse, gennemgår de forskellige udviklingsstadier før de ender deres dage kaotisk som ustabile stjerner eller som supernovaer der udslynger støv og gas og giver liv til nye stjerner. Når vi ser op på stjernehimlen, ser vi stjerner i alle livsstadier, fra nye stjerner der lige er blevet dannet i interstellare gasskyer til rester efter stjerner hvis liv er endt i en voldsom eksplosion. Fra fødsel til død gennemgår stjernerne forskellige udviklingsstadier - alt efter deres masse og deres ydre og indre forhold. Men fælles for alle stjerners livscyklus, er at de dannes af støv og gas der trækker sig sammen og udsender lys i millioner eller milliarder af år, for så at ende deres liv kaotisk som ustabile stjerner eller ultimativt som supernovaer der udslynger støv og gas og giver liv til nye stjerner.

I løbet af foredraget vil du høre om stjernernes vilde liv og om nogle af de mere eksotiske typer af stjerner som findes ude i Universet. Du vil også høre om hvordan vi kan "kigge ind" i stjernerne ved at studere de lydbølger som de udsender - det som kaldes asteroseismologi. Hør også om hvad stjernernes "musik" fortæller os om deres indre.

Du vil få at se hvordan forskerne "bygger" stjerner i en computer og hvordan man kan sammenligne dem med stjernerne i Universet og dermed blive klogere på hvordan de vil udvikle sig. Hør tilmed om nogle af de målinger og resultater forskerne har fået fra NASA's rumteleskoper Kepler og TESS, ESO's teleskoper i Chile og teleskoperne i SONG-netværket.

Til slut vil du komme med en tur rundt på stjernehimlen og se og høre om en række udvalgte stjerner i forskellige stadier af deres vilde og fascinerende liv.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.
Luk
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Skovby Forsamlingshus Skovby Bygade 12, Skovby, Vojens
Efter at stjerner fødes i interstellare gasskyer og begynder at lyse, gennemgår de forskellige udviklingsstadier før de ender deres dage kaotisk som ustabile stjerner eller som supernovaer der udslynger støv og gas og giver liv til nye stjerner. Når vi ser op på stjernehimlen, ser vi stjerner i alle livsstadier, fra nye stjerner der lige er blevet dannet i interstellare gasskyer til rester efter stjerner hvis liv er endt i en voldsom eksplosion. Fra fødsel til død gennemgår stjernerne forskellige udviklingsstadier - alt efter deres masse og deres ydre og indre forhold. Men fælles for alle stjerners livscyklus, er at de dannes af støv og gas der trækker sig sammen og udsender lys i millioner eller milliarder af år, for så at ende deres liv kaotisk som ustabile stjerner eller ultimativt som supernovaer der udslynger støv og gas og giver liv til nye stjerner.

I løbet af foredraget vil du høre om stjernernes vilde liv og om nogle af de mere eksotiske typer af stjerner som findes ude i Universet. Du vil også høre om hvordan vi kan "kigge ind" i stjernerne ved at studere de lydbølger som de udsender - det som kaldes asteroseismologi. Hør også om hvad stjernernes "musik" fortæller os om deres indre.

Du vil få at se hvordan forskerne "bygger" stjerner i en computer og hvordan man kan sammenligne dem med stjernerne i Universet og dermed blive klogere på hvordan de vil udvikle sig. Hør tilmed om nogle af de målinger og resultater forskerne har fået fra NASA's rumteleskoper Kepler og TESS, ESO's teleskoper i Chile og teleskoperne i SONG-netværket.

Til slut vil du komme med en tur rundt på stjernehimlen og se og høre om en række udvalgte stjerner i forskellige stadier af deres vilde og fascinerende liv.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.
Luk
Pris: Fri entré Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kosmorama Haderslev Jomfrustien 34, Haderslev
Efter at stjerner fødes i interstellare gasskyer og begynder at lyse, gennemgår de forskellige udviklingsstadier før de ender deres dage kaotisk som ustabile stjerner eller som supernovaer der udslynger støv og gas og giver liv til nye stjerner. Når vi ser op på stjernehimlen, ser vi stjerner i alle livsstadier, fra nye stjerner der lige er blevet dannet i interstellare gasskyer til rester efter stjerner hvis liv er endt i en voldsom eksplosion. Fra fødsel til død gennemgår stjernerne forskellige udviklingsstadier - alt efter deres masse og deres ydre og indre forhold. Men fælles for alle stjerners livscyklus, er at de dannes af støv og gas der trækker sig sammen og udsender lys i millioner eller milliarder af år, for så at ende deres liv kaotisk som ustabile stjerner eller ultimativt som supernovaer der udslynger støv og gas og giver liv til nye stjerner.

I løbet af foredraget vil du høre om stjernernes vilde liv og om nogle af de mere eksotiske typer af stjerner som findes ude i Universet. Du vil også høre om hvordan vi kan "kigge ind" i stjernerne ved at studere de lydbølger som de udsender - det som kaldes asteroseismologi. Hør også om hvad stjernernes "musik" fortæller os om deres indre.

Du vil få at se hvordan forskerne "bygger" stjerner i en computer og hvordan man kan sammenligne dem med stjernerne i Universet og dermed blive klogere på hvordan de vil udvikle sig. Hør tilmed om nogle af de målinger og resultater forskerne har fået fra NASA's rumteleskoper Kepler og TESS, ESO's teleskoper i Chile og teleskoperne i SONG-netværket.

Til slut vil du komme med en tur rundt på stjernehimlen og se og høre om en række udvalgte stjerner i forskellige stadier af deres vilde og fascinerende liv.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.
Luk

Kom videre med dit drivhus

Onsdag den 29. marts 2023, 19:00 - 21.30.
Pris: Entré: 60 kr/ 85 kr
Månen Bispen, Bispegade 3, Haderslev
Haderslev Havekreds inviterer alle interesserede til et foredrag med den kendte havejournalist Lars Lund om brugen af dit drivhus. Lars Lund er en levende fortæller og foredraget ledsages af mange inspirationsbilleder, hvor både erfarne og begyndere får tips til indretning , dyrkning og byggeri.

På mødet vil det være muligt at købe den nyeste af hans bøger : Kom videre med dit drivhus til en særlig pris.

Deltagelse koster 60 kr. for medlemmer og 85 kr. for ikke-medlemmer
Luk
Siden er sidst ændret: 21-03-2022 Til top