Stempel-workshop i RØD HEST
Maltfabrikken,
Maltvej 4-12, Ebeltoft
Kom og vær med, når RØD HEST laver butikken om til et kreativt værksted efter lukketid! Hesten vil gerne fejre alt det vi kan skabe med hænderne og den magi der opstår når vi gør det, så nu byder vi velkommen til kreative timer i hestens værksted..
Denne gang kan du skære dine egne stempler i gummi og lave tryk med dem. Det foregår efter samme princip som med linoleumssnit, men i mindre format, så det er oplagt at lave flere figurer der kan kombineres og gentages i mønstre. Selv de enkleste figurer kan blive til superfine billeder på den måde!
Stempelgummi og papir er med i deltagerprisen. Knive og stempelpuder låner du af hesten. Du får selvfølgelig dine stempler med hjem, og bliver du bidt af en gal stempeldesigner, kan du købe dit eget knivsæt med hjem efter workshoppen.
Varighed: 2 timer
Vis kort
Drop in kor
Maltfabrikken - Snedkeriet,
Skindergade 5, Ebeltoft
Kom og syng i kor for en enkelt aften. Et nyt koncept rammer Ebeltoft. DROP IN KOR er for dig der har lyst til at synge i kor, men ikke har tid til at forpligte dig fast en gang om ugen..
For dig der har lyst til at få en flerstemmig sang til at lyde fedt på bare en aften.
Hvad vi synger afsluttes samme aften. Der kræves ingen forudsætninger
Vi synger nyere rytmisk musik.
Varighed: 2 timer
Pris: 150 DKK
Minimum 6 deltagere
Har du spørgsmål - skriv endelig
Korleder er Rikke Bjerring
Rikke er komponist og sanger og har 20 års erfaring som kordirigent og workshopholder.
Musikalsk bevæger hun sig i alternativ pop, folkemusik, vokalimprovisation og fællessang.
Hun har arbejdet med musikteater og rytmisk kor - og sunget med bl.a. Oh Land, Povl Dissing, Ivan Pedersen og Tina Dickow
og kan få enhver gruppe til at lyde som en drøm
Vis kort
Kursus i permakultur
Højskolen Grobund,
Kaarsbergsvej 2, Ebeltoft
En central del af kurset vil være helt konkret at identificere og beregne, hvad der skal til for at ens hushold kan blive selvforsynende..
Dernæst vil vi afprøve dyrkning af de spiselige flerårige og enårige planter, som vi kan forsyne os med. Vi arbejder i småskala, så du har mulighed for at efterligne projekterne derhjemme i haven.
Et særligt fokus vil ligge på regenerativ dyrkning; herunder hvilken indflydelse mikroorganismer og svampe netværket har i opbygningen af den sunde jord. Vi vil gå i dybden med hvordan man dyrker så der er plads til alle organismer, kryb, insekter, planter og dyr(herunder mennesket)
Kurset vil have en praktisk tilgang, hvor vi vil være ude i haven med hænderne begravet i jorden meget af tiden. Vi skal opbygge diverse bede med enårige og flerårige planter, samt lave permakultur projekter som en sanse-spiral, natur dam og kompost systemer.
Overnatningen foregår tæt på Grobund Fabrik, hvor du skal sove i lækre 13 kvm. store glampingtelte fra Nordisk, som du deler med en anden kursist. Der er rumdeler, så du får en følelse af privatliv, samt egen indgang.
Som kursist deltager man også i det praktiske. Så man kan godt forvente at skulle tage en opvask og deltage i rengøring. Men man bliver ikke overbebyrdet og går ikke glip af undervisningen af den grund.
Kurset henvender sig til alle over 18 år.
Maden er vegetarisk.
Sidste mulighed for tilmelding er 1 måned før kursusstart.
Pris 2900 kroner
Vis kort
10 dages byggekursus
Foreningen Grobund,
Kaarsbergsvej 2, Ebeltoft
Har du en drøm om at bygge et tiny house, men ved ikke hvordan du kommer i gang. Så har du her en unik mulighed for at være med i et helt byggeprojektet. småBYG afholder et 10 dage langt byggekursus, hvor vi bygger et helt hus fra start til slut..
Vi bygger et hus på 20 m2, som kommer til at stå helt færdigt, lige til at flytte ind i. Vi tager selvfølgelig udgangspunkt i de bedste og mest bæredygtige materialer, træ, træfiber og ler. Man kommer til at have berøring med alle processer fra start til slut. Opbygning af rejsværk, beklædning, vinduer/døre, el, tag, isolering, hems og lerpuds. Om aftenen vil der være teoretisk undervisning efter ønske og behov. Den sidste dag vil huset komme på auktion. Kun kursusdeltagerne vil have mulighed for at byde på huset. Alle pengene fra auktionen vil blive fordelt i blandt kursisterne samt undervisere (Ikke den person som køber huset). Ved sidste kursus blev huset solgt for 110.000 kr. Det vil sige at man potentielt vil få en stor del af kursus prisen refunderet ;)
Her kan du se auktionen: https://youtu.be/arbSgroXR6A
I løbet af kurset vil idemager og foredragsholder Steen Møller holde foredrag om spildevand og kærlighed. Se DRs udsendelser om Steen og velfærden her: https://www.dr.dk/drtv/se/dr-f...
Se billeder fra sidste 10 dages byggekursus: https://photos.app.goo.gl/rmtL...
Overnatning:
Vi lejer værelser på Blushøjgård kursus og feriecenter. Her får vi mulighed for at hygge om aftenen og evaluere dagens oplevelser. Alt efter hvor effektive vi er, vil der også blive afholdt en hyggedage, hvor vi bare skal slappe af og ikke tænke på på at bygge. Her vil der være mulig hed for at besøge Friland, Sundby Savværk eller måske en tur i Sauna.
Undervisere:
Jonas.
Jeg har studeret bæredygtig energiteknologi og har i flere år arbejdet fuldtid med grøn omstilling med udgangspunkt i tiny house byggeri. Både som konsulent på Grobund og på andre projekter i hele landet.
Derudover er jeg gæsteunderviser på diverse højskoler, efterskoler og ungdomsuddannelser. Mit fokus er at få folk til selv at tage ansvar for den grønne omstilling, at bevæge sig ud af tilskuerrollen og slippe fri af gældsslaveriet.
Noa.
Jeg er uddannet murer, og valgte senere at studere på KaosPiloterne i Aarhus med fokus på projektledelse og events.
Jeg har tidligere arbejdet sammen med Distortion, Roskilde Festival og Folkemødet på Bornholm med fokus på at bygge kunstinstallationer. Derudover har jeg sammen med min kone bygget en gammel Cirkus Dannebrog vogn om til et tiny house på hjul. I forbindelse med Grobund er jeg medarrangør af Grobund Byggefestival, hvis mission er at inspirere folk til at skabe og bygge selv og derigennem at danne fællesskab med andre.
Rune.
Jeg er udannet matros og har sejlet det meste af mit voksen liv, indtil for 3 år siden hvor jeg sagde mit job op for at prøve kræfter med landjorden. Siden da har jeg bygget et Tinyhouse med lydstudie og udlært mig selv som hobby snedker. Jeg er fan af det simple liv med mindst mulig stress og mest mulig økonomisk uafhængighed.
Forplejning:
Uden mad og drikke, duer helten ikke. Det er specielt sandt når man arbejder fysisk. Derfor vil der bliver serveret mad 5 gange om dagen. Grobunds kogekone Solveig vil stå for madlavningen. Der bliver tale om god gedigen vegetarisk mad og selvfølgelig så vidt muligt økologisk.
Kurset koster 18.500 kr. og er inklusiv indlogering på Blushøjgaard og forplejning. Beløbet skal betales 4 uger inden kursusstart.
Har du spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte Jonas på tlf: 42253269.
www.smaabyg.nu
Vis kort
The frikadelle cooking class
Spiren, Maltfabrikken,
Maltvej 8, Ebeltoft
Master the traditional danish frikadelle. Do you want to experience Danish food culture?.
In this class you will learn to master the frikadelle when we meet up in the kitchen to make the traditional pork meat frikadelle combined with some tasty salads, crispy vegetables, a loved and traditional summer edition combo with new potatoes and for dessert a traditional, delicious granny style lemony bite. After cooking we will sit down and enjoy the meal and the company.
It is going to be absolute hygge.
What is a frikadelle?
It is the crispy, juicy ball of pork meat Danes eat for dinner, lunch, in a sandwich, on bread - it is convenient because it goes with just about efverything. The traditional frikadeller (plural) or in slang "deller" or "dunser" is always made of minced pork meat or in some homes with a mix of pork and veal. The added ingredients may vary a little, because some families have their own traditions but the usual basics are: eggs, milk, flour, onions (and/or onion powder), salt and pepper.
So likeable
Join me in the kitchen at Maltfabrikken to learn the secrets to master a really tasty, juicy and likeable frikadelle. Kids love them, adults love them.... we all love and eat them all year round and they often end up in the lunch box on a piece of rye bread (rugbrød) if we have leftovers from dinner. The frikadelle is truly an important part of Danish food culture and very likeable.
The sort-of-frikadeller
We may have different versions of a frikadelle such as the chicken frikadelle or kyllinge-deller in slang / chicken-deller or a vegan version called vega-deller but these versions would never just be called frikadeller. Only the pork meat version qualifies as a frikadelle.
Please note that the frikadelle is not a meatball - Danes are very particular about that.
About sanseliv
My name is Charlotte and I love to cook with others. Food culture has always been an interesting area to explore on my journeys to different parts of the world. Especially diving into food cultures with locals and get to know the secrets of the everyday authentic meals.
I was raised in a commune where chldren and adults entered in a kitchen duty rotation. We had to cook once a week. Supervised by adults we learned to make shopping lists, cook dinner, wash the dishes, set the table and so on. Before getting into a tech career with websites and photography, I went to cooking school and had a couple of weeks training at Birmingham College of Food as part of curriculum. After that I worked in an industrial kitchen cooking healthy and fresh meals for approximately 200 older citizens at the local nursing home.
Looking for a class?
Vegan cooking class
Please note that this cooking class is not vegan or vegetarian but please send me an email for a group request of a vegan or vegetarian frikadelle cooking class.
Dansk madlavningskursus
Ønsker du/I at lave mad i en mindre gruppe eller som et teambuilding event, så tag kontakt og lad os tage en snak om det.
When
May 28. from 10-14 o'clock
Where
The kitchen 'Spiren' at Maltfabrikken, DK-Ebeltoft
Price
450 DKK pr. person
All ingredients are organic.
This class is in English.
It is a small class of 6 people.
Questions
Please get in touch if you have any questions cooking@sanseliv.dk
Direkte link til min hjemmeside
https://sanseliv.dk/workshops
Vis kort