Mehr Nachrichten

 
Ausstellung
NORDIC NOIR ART

Alten Neuheiten finden:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
NORDIC NOIR ART
Mo 2. Okt. 2017
Quelle: KultuNaut

Fra 7. oktober præsenterer de to danske kunstnere Carsten Krogstrup og Steen Larsen deres fotorealistiske værker i udstillingen NORDIC NOIR ART i Rundetaarns Bibliotekssal. (Billede: "Burnt Car" 2014 - Carsten Krogstrup)

Gennem landskabsmalerier, portrætter og ruinbilleder afsøger Carsten Krogstrup og Steen Larsen genren Nordic noir. Nordic noir er oprindeligt knyttet til filmmediet og litteraturen, og det er en genre, vi i Norden har skabt og er kendte for, men i udstillingen Nordic Noir Art undersøger de to kunstnere konceptet Nordic noir gennem deres eget medie; maleriet.

Hos både Carsten Krogstrup og Steen Larsen er fotografiet en stor del af den kunstneriske proces. Med fotografiet som forlæg skaber de øjebliksbilleder fra historier, vi ikke kender. Som stillbilleder fra en film, vi ikke har set. I mødet med værkerne fornemmer man noget foruroligende bag det fotorealistiske og tilforladelige. Undersøgelserne udgør også et eksperiment i sig selv, for transformationen fra filmmedie til maleri frembringer nye perspektiver på genren, Nordic noir.

NORDIC NOIR ART kan opleves i Rundetaarn 7. oktober til 12. november:

Rundetaarn
Købmagergade 52A
1150 København K.
Tlf. 33 73 03 73
http://www.rundetaarn.dk

Åbent alle dage kl. 10-18
Tirsdage og onsdage 10-21
Entré: 25kr/5kr.

Arrangementer i forbindelse med udstillingen:
Kulturnatten 13. oktober (kun adgang med Kulturpas denne aften). På Kulturnatten afholdes en særlig fremvisning af udstillingens krimiinspirerede kunstfilm af Steen Larsen med liveakkompagneret musik af musiker Emil Nissen, som står bag filmens soundtrack.

Artist Talk 24. oktober Mød begge kunstnere og hør om kunsteksperimentet ved en ARTIST TALK 24. oktober kl. 19-21 i Bibliotekssalen. Arrangementet er gratis, når alm. entré til Rundetaarn er betalt.

(Billede: "Bjerringbro by night" 2017 - Steen Larsen)

www.carstenkrogstrup.dk

www.steenlarsen-art.com