Fler nyheter

 
Övrigt
Statens Teaterskole

Hitta gamla nyheter:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Statens Teaterskole
On 15 dec 2004
källa: KultuNaut

Studerende på Statens Teaterskole

Kun få bliver optaget på skolen - det kunne være dig. Søg ind på uddannelserne nu som sceneinstruktør, scenograf eller teatertekniker. Læs hvordan på www.teaterskolen.dk

Det er ikke rent skuespil at søge ind på Statens Teaterskole - skolen uddanner nemlig også sceneinstruktører, scenografer og teaterteknikere, og der er plads til flere ansøgere. De tre uddannelser er interessante for dig, hvis du har noget på hjerte og brænder for at fortælle historier gennem teater uden selv at stå på scenen.

Alle skolens teateruddannelser er videregående og tager 4 år. De veksler mellem faglig fordybelse og praktisk erfaring med forestillinger og projekter, hvor man allerede i studietiden arbejder sammen med de mange faggrupper, man også vil møde i en professionel sammenhæng. Alle studerende er desuden i praktik. På Statens Teaterskole går det praktiske hånd i hånd med teorien, man arbejder man metodisk med teatrets mange facetter, har gæstelærere fra hele Europa og giver plads til både klassiske og eksperimenterende udtryksformer.

Sceneinstruktør - søg inden 2. februar
Der optages 2 nye studerende hvert år, som er valgt ud fra deres ansøgning og præstationer ved optagelsesprøven. På skolens hjemmeside www.teaterskolen.dk finder du en beskrivelse af, hvad din ansøgning skal indeholde, og hvordan optagelsesprøven foregår. Skolen lægger blandt andet vægt på, at ansøgerne har fantasi og forestillingsevne, indlevelse, visuelle - og kompositoriske evner, kan analysere en tekst og stimulere teaterkolleger til at yde deres bedste.

På basisuddannelsen får de studerende en del undervisning sammen med årgangens skuespiller­studerende, ligesom de får særskilt undervisning i blandt andet dramaturgi, analysemetoder, ledelse og kommunikation. På overbygningen er der større frihed til at eksperimentere og fordybe sig mere individuelt i genrer, arbejdsformer eller metoder. Under hele studiet instruerer de studerende små og større forestillinger, hvor sværhedsgraden vokser fra år til år.

Scenograf - søg inden 2. februar
Der optages 2 nye studerende hvert år ud fra deres ansøgning og indsats ved optagelsesprøven. Skolens hjemmeside www.teaterskolen.dk beskriver, hvad din ansøgning skal indeholde, og hvordan optagelsesprøven foregår. Der bliver blandt andet lagt vægt på ansøgernes fantasi og forestillingsevne, deres evne til at udtrykke sig visuelt og skabe rumlige udtryk og deres evne til at se et materiales dramatiske potentiale.

Basisuddannelsen giver de studerende et solidt kendskab til grundlæggende fag som eksempelvis tegning, modelfremstilling, tekstanalyse, billedforståelse og materialekendskab, ligesom de studerende arbejder med både fiktive projekter og realiserede forløb i 1:1. På overbygningen videreudvikler de deres evner til at skabe koncepter, rum og kostumer, og de arbejder med blandt andet musikdramatiske- og danseforestillinger.

Teatertekniker - søg inden 2. marts
Der optages 8 nye studerende hvert år, som allerede i deres ansøgning vælger en af uddannelsens fire specialer: lydteknik, lysteknik, produktionsteknik og regi. På skolens hjemmeside www.teaterskolen.dk finder du en beskrivelse af ansøgningsproceduren og optagelsesprøven. Statens Teaterskole lægger vægt på, at ansøgere blandt andet har fantasi og musikalitet, kan lytte og samarbejde, har teknisk og praktisk sans, viljestyrke og god fysisk form.

Alle studerende har fælles undervisning i de første 1,5 år, som giver en solid grundviden og en tværfaglig indsigt og kunnen. På overbygningen fordyber de studerende sig i deres specialer. Under hele uddannelsen er der undervisning i almene fag som for eksempel dramaturgi, teater-, kultur- og idéhistorie, tegning og kommunikation, og de studerende høster praktisk erfaring fra praktikophold i ind- og udland og fra skolens egne produktioner. På uddannelsens 4. år samler de studerende alle deres kundskaber og personlige udtryksformer i blandt andet en musikdramatisk forestilling og en afgangsforestilling.