Flere nyheder

 
Musik
Debutalbum fra Wrong Side of Vegas

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Debutalbum fra Wrong Side of Vegas
Man. 18. apr. 2011

Den københavnske gruppe Wrong Side of Vegas er på gaden med debutudspillet "WSOV", og stilmæssigt bevæger gruppen sig inden for garagerock med rødder i blues, prærierock og Led Zeppelin'sk 70'errock. Selvom det i bund og grund lyder som gode stilarter, bliver resultatet blot endnu et anonymt 70'er inspireret rockband med gode momenter, men som mangler individualitet.

På første skæring, "Love or Die", kan man efter 10 sekunder stort set regne ud, hvordan resten af sangen forløber. Nummeret er energisk, og kærligheden til idolerne fra 70'erne skinner klart igennem, men musikken er desværre forudsigelig og uden nogen form for overraskelsesmoment. Og sådan er det desværre i mange af gruppens sange.
Et andet eksempel på samme er den fuzzede "Love Kills", som med sine blot 2,33 minutter ikke formår at gøre noget skelsættende andet end at præsentere et udmærket riff. Dette kan gruppen sådan set også godt smede sammen, men sangskrivningen er bare for banal og fyldt med huller.

Samme tendenser ses på mange andre af sangene f.eks. "Rock 'n' Roll" og "Dirty Road", som er skrevet efter rockklichéernes ABC. Det er egentlig ikke, fordi sangene er dårlige, de er bare enormt uspændende og irrelevante. Der mangler generelt styrke i gruppens riffs, og kompositionerne mangler prægnans, så sangene kommer sjældent op og flyve på WSOV.

Et af WSOVs stærkere features er dog stemninger i ballader som den Johnny Cash-agtige "Blood Red Hand" eller afslutteren "Time and Time Alone", hvor man også fornemmer en snert af The Doors. Her viser gruppen en god forståelse for eksperimenterende syrestemninger, hvilket som sådan taler langt bedre til gruppens fordel end de mange klichefulde, rockede sange, der desværre er langt i overtal.
Personligt kunne denne anmelder godt tænke sig at se Wrong Side of Vegas dyrke denne ørkenballadestil i langt højere grad, end de dyrker Led Zeppelin, for pladens ovenstående ballader er bare bedre end resten.

Alt i alt er Wrong Side of Vegas' debutudspil ikke et, man vil huske for noget særligt. Gruppen har elementer og lyspunkter i deres kompositioner og er som sådan også habile musikere, så det der skal arbejdes med er sangskrivningen. Gruppen har i undertegnedes øjne brug for at finde sit eget ståsted. På nuværende tidspunkt fremstår Wrong Side of Vegas som en hybrid af hyldester til forbilleder frem for et solidt og selvstændigt band med et koncentreret udtryk.

Wrong Side of Vegas: WSOV
Udgivet af Jet Black Records/VME