Flere nyheder

 
Litteratur
"Djævelske mekanismer" - ny fantasytrilogi

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
"Djævelske mekanismer" - ny fantasytrilogi
Tor. 28. apr. 2011

Første del i en ny trilogi for unge præsenterer en mørk og dyster fantasyverden, der tager sit udgangspunkt i London i 1878. Den unge heltinde Tessa kastes ud i en kamp mellem godt og ondt og må forholde sig til mange over- og underjordiske væsner, samt forlige sig med sin nyfundne evne som formskifter.

I slutningen af 1800-tallet er den 16-årige amerikanske pige Tessa lige ankommet til London. Men i stedet for at blive mødt at sin bror Nate som aftalt, bliver hun bortført af de mystiske mørkesøstre Mrs. Dark og Mrs. Black, og hun bliver kastet ud i en mærkelig og mørk underverden, der eksisterer side om side med menneskenes verden.

Almindelige mennesker, eller mundaner som de magiske væsner kalder dem, er for størstedelen uvidende om tilstedeværelsen af de magiske væsner. Dette skyldes for en stor del "Skyggejægernes" - også kaldet Nephilimernes - indsats. Skyggejægere er en menneskerace med specielle evner - de er stærkere, hurtigere, gode til at skjule sig ved hjælp af magi og gode til at dræbe dæmoner. De er håndhævere af de magiske love og er med til at opretholde Fredsaftalen mellem de underjordiske. Og i en verden af warlocks, alskens dæmoner, varulve, vampyrer, engle og feer er der god brug for nogle til at opretholde freden og beskytte de skrøbelige mennesker.

Mørkesøstrene vil have Tessa til at skifte - de siger hun er "formskifter". Gennem timelange, smertefulde prøvelser lærer hun at skifte form til andre levende væsner ved at holde en genstand fra dem i hånden. Mørkesøstrene gør Tessa klar til den hemmelighedsfulde Magister, som hun skal giftes med. Inden det kommer så vidt, bliver hun befriet af de unge skyggejægere Will og Jem, og de tager hende med til Instituttet, skyggejægernes base i London.

Magisteren er den store mystiske bagmand bag de underjordiske i London, der er imod Fredsaftalen og skyggejægernes magt. Han vil have Tessa, og da hun får asyl på Instituttet, forsøger han at skaffe hende tilbage og samtidig hævne sig på skyggejægerne. Til at hjælpe sig skaber han mekaniske skabninger kaldet "automatoner" - en slags robot pakket ind i menneskeligt væv, som han forsøger at besjæle med dæmonenergi.

Serien Djævelske mekanismer foregår i samme univers som Cassandra Clares tidligere trilogi, Dødens instrumenter, men over 100 år før denne serie. Mange af væsnerne i den nye serie går igen fra Dødens instrumenter, og det er en klar fordel på forhånd at være bekendt med det meget komplekse univers, selvom man dog stadig bliver noget i tvivl om de forskellige figurer og deres rolle i den nye serie. Som med den tidligere serie så er den store udfordring for forfatteren at få bundet de forskellige bind af serien sammen, men det må man vente lidt tid med endnu. Anden del forventes ultimo 2011, og sidste del ultimo 2012 (på engelsk - så der går nok lidt længere tid, inden de kommer på dansk).

Køb eller bestil bogen på saxo.com

Cassandra Clare: Urværks-englen
Borgen, 414 sider
ISBN:9788721-036249