Flere nyheder

 
Musik
Debutalbum fra She Talks

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Debutalbum fra She Talks
Tir. 14. jun. 2011

She Talks er et nyt upcoming band, der er ved, langsomt men sikkert, at indtage de københavnske scener. Lyden er folk-inspireret, melodisk pop, som stilmæssigt peger på bands som The Cardigans, Raveonettes og Belle and Sebastian.

Teksterne på det selvbetitlede album kredser om hverdagens små situationer og det mere udefinerbare, drømmende og billedlige univers. De bæres smukt af Inge Poulsens lyse stemme, der leder tanken hen på sangerinder som Nina Persson, Tina Dickow og Isobel Campbell. Musikken er tydeligt inspireret af 60'ernes beatscene og sen-90'ernes indiepop og er båret af enkle melodier og fine guitararrangementer.

She Talks har skabt 13 små stemningsfyldte ørehængere, som fortryller, bider sig fast og bliver siddende længe efter, at musikken er stoppet. Sangene hører til den type musik, der vinder mere for hver gang, man lytter til dem. I en tid, hvor de hurtige popnumre har en holdbarhed på linje med en halvdød døgnflue, er det befriende at høre dette album, hvor nye nuancer bliver ved med at dukke op.

She Talks består af fem musikere, hvoraf flere er kendt fra andre konstellationer som SPEkTR, A Kid Hereafter og The Broken Beats. Bandet har trådt sine barnesko på den jyske hede og er vokset op på en kernesund diæt bestående af sødmælk, sigtebrød og søndagsskole. Opvæksten førte til, at en skelsættende ting kom ind i deres liv i en vigtig overgangsfase: konfirmationsanlægget. Derefter blev intet det samme igen. Mødet mellem anlæg, fars gamle vinylplader og hyppige besøg i bibliotekets arkiver, som bl.a. talte Bob Dylan og The Byrds, lagde bunden for She Talks.

Albummet lægger veloplagt ud med nummeret "The Old Legend", som med Poulsens blide stemme fanger lytteren ind i en stemningsoplevelse af hverdagens begivenheder og små iagttagelser set med sensitive, registrerende øjne.

Af numre, der især kan fremhæves, er foruden "The Old Legend" de stemningsfulde, næsten magiske "Pictures of East" og "For No One". Det næstsidste nummer, "Summer", er med til at runde albummet af med en melankolsk stemning af sommer, der er forbi.
Den nye gruppe har begået 13 små tekstmættede, lyriske perler, som ikke er til at komme udenom. She Talks' debutalbum, der fortryller og bider sig fast, er perfekt til de lyse nætter og sidenhen til sensommermelankoli.
She Talks kan opleves live næste gang i september. Indtil da må du nyde albummet og følge med på: ww.myspace.com/shetalksmusic

She Talks udgiver selv deres album gennem Gateway Music. Albummet er indspillet i Aarhus Lydstudie og mixet af bandet selv sammen med Asger Christensen. Masteren er lavet af Anders Schumann, der bl.a. også har mastereret for Medina og Oh No Ono.

She Talks: She Talks
Udkommet på Gateway Music