Flere nyheder

 
Litteratur
Pelle Haleløs til udklædningsfest

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Pelle Haleløs til udklædningsfest
Tir. 21. jun. 2011

"Pelle Haleløs"-bøgerne blev udgivet første gang i 1970'erne, men bliver nu genudgivet med de originale tegninger af Lisbeth Holmberg-Thor, men i en nyoversættelse af Louise Langhoff Koch. Nogle af Pelles venner har fået en lille killing og holder i den anledning en udklædningsfest, hvor alle skal klædes ud, så man ikke kan genkende dem.

Pelle Haleløs til udklædningsfest er et hyggeligt og glædeligt gensyn for alle os, der var børn i 1970'erne og 80'erne. Med genudgivelsen kan nye generationer af børn glæde sig over den venlige og kloge kat, Pelle, som på trods af sit handicap, den manglende hale, alligevel altid klarer sig over for Mons, som altid er på nakken af ham, selvom det sædvanligvis er Mons selv, der bliver taberen.

Pelle tager på besøg hos sine venner Frits og Frida, men får at vide, at de er flyttet, fordi deres killing Fridolf skreg så meget om natten, at det forstyrrede naboen. Pelle vidste ikke engang at de havde fået en killing, men han drager ud til deres nye bolig for at besøge dem. Frits og Frida bliver glade for at se Pelle og inviterer ham med til en fest næste lørdag. Festen bliver en udklædningsfest, hvor alle skal klæde sig ud, sådan at man ikke kan genkende dem. Alle katte kommer i fine udklædninger, men det lykkes alligevel for lille Fridolf at gætte, hvem de alle sammen er.

Gösta Knutsson kan kunsten at skrive til børn på børnenes sprog, uden at tale ned til dem eller blive bedrevidende. De store svenske børnebogsforfattere kan bare noget med ord og historier, og her skriver Gösta Knutsson sig ind på en fornem plads ved siden af Astrid Lindgren (bl.a Emil fra Lønneberg) og Gunilla Bergström (bl.a Alfons Åberg).

Bogens målgruppe er børn i alderen 4-9 år. De ældste børn vil kunne læse bøgerne selv, mens de små vil have stor fornøjelse af at få bøgerne læst op, mens de kigger på billederne.

Køb eller bestil bogen på saxo.com

Gösta Knutsson: Pelle Haleløs til udklædningsfest
Gyldendal, 29 sider
ISBN: 9788702113655