Flere nyheder

 
Litteratur
Søde historier til søde børn

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Søde historier til søde børn
Man. 4. jul. 2011





Gyldendal har med "Godnat min skat. Små historier før sengetid" sendt en ny, superanvendelig højtlæsningsbog for de 2-5-årige på gaden. Med alt fra klassikere blandt godnatsange, som "Solen er så rød mor", til én af det seneste årtis bedste og mest finurlige børnehistoriefortællere, Jakob Martin Strid, er der noget for enhver smag.

Sankt Hans Aftens dag udkom bogen Godnat min skat - små historier før sengetid. Et rigtigt godt bud på en ny favoritbog blandt de små poder, der elsker en god historie eller en sang, før de skal sove.

Bogen byder både på gamle kendinge og nyere, forholdsvist ukendte bidrag. Blandt de garvede og godt brugte godnat-bud er klassikere som Elefantens vuggevise, fortællingen om Guldlok og de tre bjørne og Jakob Martin Strids Da lille Madsens hus blæste væk. Strids morsomme historier og karakteristiske illustrationer vækker altid glæde hos såvel voksne som børn. Så selvom bogen her er for de 2-5-årige, kan deres forældre også sagtens føle sig godt underholdte.

Som nævnt er der også mindre kendte bidrag med i Godnat min skat. Men dermed bestemt ikke sagt, at de er mindre væsentlige eller mindre populære blandt kernemålgruppen. Især kan Godnat Magnus, bogens første historie om det lille pindsvin Magnus' oplevelser ved sengetid, allerede efter en enkelt gangs højtlæsning placeres på listen over yndlingsfortællinger.

Bogen bidrager ikke som sådan med noget nyt til børnebogsgenren og er blot en ny samling af tidligere udgivelser. Men især i børnebogssammenhæng er nyt ikke altid ligmed det bedste. For børn er genkendelsen næsten endnu vigtigere end selve historien. Og glæden ved at genkende en fortælling i "nye klæder" er en lige så stor del af oplevelsen som selve højtlæsningen.

Derfor er der kun rosende ord til overs for God min skat - små historier før sengetid. Det er en vældig fin bog. Formatet er optimalt til højtlæsningsformålet, med hardcoverindbindingen er bogen slidstærk og med de mange, farverige illustrationer, kan man uden større problemer holde selv de mindste børns opmærksom fangen i længere tid.

Køb eller bestil bogen på saxo.com

Godnat min skat - små historier før sengetid
Gyldendal, 120 sider
ISBN 978-87-0210-973-3