Flere nyheder

 
Film
Drengen der ikke kunne slås ihjel

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Drengen der ikke kunne slås ihjel
Ons. 13. jul. 2011



Klokkerne ringer for alvor for Potter og co. i denne sidste filmiske omgang af Harry Potter-sagaen, hvor Lord Voldemort sætter alt ind for at formørke den magiske verden, som publikum har lært at kende igennem de sidste syv Harry Potter-film.

Hvor del 1 af Harry Potter og Dødsregalierne var en stemningsfuld optakt til den store finale, er del 2 tæt på at være ét langt klimaks med et relativt kort forspil. Men det gør ikke noget, snarere tværtimod. Filmens højspændte stemning, som fastholdes frem til rulleteksterne, får publikum til at glemme både tid og sted.

De tre troldmandsvenner Harry, Hermione og Ron er på jagt efter de sidste Horcruxer - magiske genstande der indeholder dele af Voldemorts sjæl. Disse skal destrueres, hvis Harry skal gøre sig håb om endegyldigt at gøre det af med Voldemort. Men den mørke troldmand har vejret de tre venners plan og sender derfor sin hær mod Hogwarts, hvor Harry forskanser sig med sine venner og allierede.

Med den lange klimaksstruktur kan Harry Potter og Dødsregalierne del 2 minde om den tredje Ringenes Herre-film, Kongen vender tilbage. Men Harry Potter-filmen formår faktisk bedre at bevare taget i publikum under det store slag, mens de mange special effects fylder både lærred og sal (3-D), fordi den bevarer fokus på de mange hoved- og ikke mindst bipersoner, som det egentligt handler om, og som vi har lært at kende igennem de sidste syv film. Der er en flot balance i den plads, der gives til de forskellige personer, og det gør ondt, når velkendte karakterer må bukke under for Voldemorts tropper. Der er vitterligt meget mørke tilstede i denne film, og de godes kræfter er langt fra suverænt repræsenteret. Derfor føler man som publikum også for alvor, at der er noget på spil.

"Hav ikke medlidenhed med de døde, men med de levende" siges det til Harry "og særligt de der ikke kender til kærlighed" tilføjes der. Og måske er det også den eneste vej ud af den mørke ondskab, der omslutter alle de kendte ansigter på Hogwarts. Det er i hvert fald med dette centrale tema, at del 2 formår at fastholde sit publikum. Det handler ikke kun om tryllestavssnak, ildspyende drager, lumske gobliner og stor magi, men ligeså meget om evnen til at føle kærlighed for andre mennesker og anerkende betydningen af personerne i ens liv, selv når de er gået bort. Dette ser vi flot fortalt i flere af personernes skæbne som de oprulles i filmen. Enkelte steder klinger afslutningerne på disse mange små historier lidt hule, men det glemmer man hurtigt, idet det næste gribende øjeblik hurtigt står klart til at rive én med i en absolut seværdig finale på Potter-filmene.

Harry Potter og Dødsregalierne del 2
Se filminfo
Se spilletider