Flere nyheder

 
Film
Fransk romantik

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Fransk romantik
Tor. 28. jul. 2011


(Foto: Miracle Film)

Pascal Chaumeils klassiske rom-com (romantisk komedie) "Heartbreaker" overrasker i virkeligheden ikke meget. Denne anmelder må indrømme, at hun frygtede en typisk flad sødsuppefilm, men endte med at føle sig vældigt underholdt hele vejen igennem.

Alex er en charmerende charlatan, der sammen med sin søster og svoger driver et firma, der specialiserer sig i at sabotere andre folks forhold. En piges venner og familie hyrer dem for at få pigen til at indse, at hun er i et kærlighedsløst forhold og bør gå fra sin partner.
For Alex er det at knuse hjerter lig med euros i lommen... indtil han en dag hyres af den smukke og spontane Juliettes far til at ødelægge hendes forhold til en rig englænder. Alex har ti dage til at fuldføre opgaven, men hvis hjerte bliver mon knust denne gang?

I hovedrollerne ses Vanessa Paradis som Juliette og Romain Duris som charmøren Alex. Paradis er nok mest kendt for sit mangeårige forhold til Johnny Depp, som hun også har to børn med. Karrieremæssigt er hun både skuespiller, model (hun har senest markeret sig i Chanel-kampagner) og sanger. I løbet af det sidste årti er skuespillet blevet tilsidesat til fordel for de to andre professionelle retninger, men foruden Heartbreaker kan hun inden for den nærmeste fremtid ses i Jean-Marc Vallés Café de Flore.

Duris er en af Frankrigs mest veletablerede skuespillere for tiden og har senest medvirket bl.a. i Cédric Klapischs Paris med Juliette Binoche og Mélanie Laurent. Hans rå, mørke, eksotiske og smukke ydre komplimenterer Paradis' franske charme og søde feminine udtryk og medvirker til, at de på lærredet er det perfekte par.

Instruktøren Pascal Chaumeil var i sin tidlige karriere assisterende instruktør på flere Luc Besson-film, og udover denne spillefilm kan han primært nydes på fransk tv. Chaumeils Heartbreaker byder ikke på noget nyt, men den er godt skruet sammen og flot fotograferet.

Filmen foregår under sydens sol i Monaco, og den er et fint udtryk for den moderne franske romantiske komedie i stil med Danièle Thompsons Franske Forviklinger.

Alex' hjerteknuserteam, samt nogle mafiosotyper i Juliettes familie, bidrager alle til sjove scener, hvor vold og humor mikses til en velskænket cocktail. Derudover leveres der en kitschet, men udmærket, hyldest til Dirty Dancing i en scene, hvor Alex - efter at have øvet dansetrinnene foran fjernsynet(!) - og Juliette gennemlever en af Dirty Dancings store scener, hvori dansen kulminerer med at Alex/Swayze løfter Juliette/Baby op i luften.

Selvom Heartbreaker mest henvender sig til et kvindeligt publikum, kan den ses af alle, der ønsker let og god underholdning. Hvis man savner lidt romantik i hverdagen, er det en perfekt film at tage ind og se med en veninde i biografen, men den kan også gemmes til hyggestunder på sofaen foran fjernsynet.

Hvad enten den ses i biografmørket eller i stuen, vil den uden tvivl blive nydt.

Heartbreaker
Se spilletider
Se filminfo