Flere nyheder

 
Musik
The Storm følger med vinden

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
The Storm følger med vinden
Ons. 31. aug. 2011

The Storm har med deres tredje udspil, "Rebel Against Yourself", taget et væsentligt skridt væk fra den småpinlige goth-rockede episke stil, som især prægede duoens første plade. Der skrues i stedet op for den maskinelle pop, og bandets lyd har nu taget en markant drejning fra prætentiøs og storladen rock til irrelevant tidstypisk club-pop.

Fra første skæring "Save The Wold (You Couldn't)" slår duoen den nye stil an og fortsætter ufortrødent med den på resten af pladen. Beatet er gået fra et halvtungt groove til et club-poppet beat, og med en helt anden tilgang til arrangementerne end før set fra gruppen. Pladens første single "Lost In The Fire" er da heller ikke nogen undtagelse, og det er da også det nummer, som fungerer klart bedst på pladen. Melodien og ikke mindst omkvædet er enormt fængende, samtidig med at nummeret hele tiden holdes i stramme pop-tøjler. Dette har allerede nu sikret gruppen over 25.000 solgte singler samt masser af radiotid, så alt i alt kan det jo godt betegnes som en succes.

Derudover kan et nummer som "Before Dawn" også nævnes i flæng med det positive, da der igen er skrevet en fængende og udtryksfuld melodi, som tages effektfuldt i brug af Pernille Rosendahl. Herefter er der desværre langt imellem de fængende melodier, og den totalt udynamiske popmaskine, som i øvrigt bare vælter derudaf, lægger sig i et monotont spor, og derfor savner man afveksling.

Det er tydeligt, at bandet har taget alle midler i brug for at vende den dødssejlende skude, som The Storm langt hen ad vejen så ud til at blive. Den store hype, som banede vejen for bandet, men som blev afløst af anmelderhån og skuffelse oven på gruppens første udgivelse, har uden tvivl været svær at sluge. Duoen har denne gang lagt selvstændigheden på hylden, og i stedet har de placeret sig i mainstream-midtersporet af dansk musik, hvor de gladeligt takker for inspiration fra bl.a. Infernal og Medina.

Pladen er i undertegnedes øjne ikke en særlig interessant udgivelse, da den for det meste ligger i et kønsløst og forvirrende mellemleje imellem dansk mainstream og tyggegummipop. Det er uden tvivl et bevidst valg rent stilmæssigt, da man har villet bevare The Storm på den danske musikscene og derfor har valgt at lave en sikker udgivelse, der rent arrangements- og produktionsmæssigt appellerer til det samme som størstedelen af dansk pop anno 2011.

Eftersom The Storm allerede nu har solgt godt og tillusket sig masser af radiotid, kan man vel heller ikke bebrejde dem dette.. Men det kommer der bare stadig ikke en særlig god plade ud af, selvom det rent kommercielt er noget af en feberredning fra den danske duo.

The Storm: Rebel Against Yourself
Udgivet på Universal Music