Flere nyheder

 
Musik
Særdeles effektivt og forbandet stemningsfuldt

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Særdeles effektivt og forbandet stemningsfuldt
Tor. 15. sep. 2011

Albummet "Noget Laant, noget Blaat" er udgivet i Mikael Simpsons navn og har da også hans præg overalt i kraft af hans særprægede triste og inderligt knugende vokal, samt de blå og depressive tekstmæssige finurligheder. Dog skal meget af æren for dette værk også tildeles de musikalske smede Peder og Asger Baden, som står bag de uhyre stemningsfulde lydbilleder. Resultatet af samarbejdet er særdeles effektivt og forbandet stemningsfuldt!

Mikael Simpsons femte plade Noget Laant, Noget Blaat er en opfølger til Slaar Skaar fra 2009 og er samme bandorienterede musikalske stil i modsætning til Stille og Uroligt fra 2006, hvor Simpson bevægede sig rundt i Anders Trentemøllers electrojungle. Den plade var enormt vellykket, men trods den stilistiske forskel er Noget Laant, Noget Blaat ligeledes vellykket.

Mikael Simpson disker op med stærke og enormt inderlige skæringer som f.eks. "Vi Kan Se (Staklen I Hinanden)", hvor der titel- og tekstmæssigt lægges op til, at pladens titel er en ironisk distance til bryllupsritualet, som det samtidig henviser til. Tekstmæssigt bevæger Mikael Simpson sig stadig i de krogede gråzoner af parforhold, natlige storbystemninger samt melankoli, og han formår med sin stil at undgå at gøre det patetisk og klichéfyldt. Han bevarer sit melankolske og delvist sortseende livssyn og brillerer samtidig med humoristiske, men gravalvorlige Dan Turell-agtige lyriske krøller.

Musikken er ikke virtuost udført i teknisk forstand, men rent stemningsmæssigt er der tale om kompetent håndværk. Musikken flyder og bevæger sig i blå stemninger, som hele tiden er indadvendte, smukke og meget effektive både melodisk og stemningsmæssigt. På trods af at pladens lyd er helt anderledes end på Stille Og Uroligt, er der en klar rød tråd rent kompositorisk, og man kan med klarhed konstatere, at Mikael Simpson har et personligt og særligt præg, som skaber en sammenhæng udgivelserne imellem.

Ikke mindst skal Simpsons sparringspartnere Peder og Asger Baden roses for både at være i stand til at skrive stærke og underspillede melodier, men samtidig også at indfange Mikael Simpsons fortærende og løjerlige tekstunivers så stærkt, som det her er tilfældet. Man kan kun tage hatten af for dette samarbejde, som har affødt en blaa, melankolsk og skøn plade.

Mikael Simpson: Noget Laant, Noget Blaat
Udgivet på A:larm Music