Flere nyheder

 
Musik
Endelig nyt fra Malk De Koijn

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Endelig nyt fra Malk De Koijn
Man. 19. sep. 2011

Tue Track, Blæs Bukki og Geolo G er tilbage for fuld udblæsning. "Toback to the Fromtime" er tredje album fra Malk De Koijn og har været længe undervejs.

Efter Malk De Koijns anden plade, Sneglzilla, har der været meget stille omkring den københavnske rap-trio. Gruppens respektive, og temmelig respekterede, medlemmer har hver især været involveret i utallige projekter af meget forskellig art. Malk De Koijns optrædener på Roskilde Festival, Jazz House etc. i 2009 lugtede lidt af et comeback, men først nu er de klar - og det er helt ok!

Malk De Koijn har længe været kendt for blandt andet at udfordre det danske sprog med nærmest utænkelige rim og sammenhænge herpå. Alle tre medlemmer har deres eget udtryk, og gruppens univers ses ikke andre steder på den danske rapscene. Albummet Toback to the Fromtime er ingen undtagelse.

Toback to the Fromtime er præcis, hvad man kunne have håbet på; det er det gode finurlige tekstunivers, der altid har været interessant (og som i øvrigt kan fortolkes på mange måder), rappen er god og godt varieret i tempo og tekster, og der er ikke en finger at sætte på beatsene.

For undertegnede er pladens skæringer "Nalk", "En Gang", "Pige, Girl" og "Weekend Kriger" højdepunkterne indtil videre. "En Gang" bringer endog tankerne hen på det efterhånden legendariske nummer "Kosmisk Kaos" fra gruppens første plade. Toback to the Fromtime virker også til at være mindre mørk end deres tidligere plader, og det klæder dem gevaldigt.

På produktionssiden er der ikke meget at kritisere, det er den sædvanlige stil, og det både virker og er godt. Det er semi-støvet, melodisk og dejligt varieret.

Der er ingen grund til at udpensle tingende, hvis det ikke er nødvendigt, og dette er tilfældet her. Toback to the Fromtime er hele ventetiden værd!

Malk de Koijn: Toback to the Fromtime
Udkommet på Langestrand Fladhjul /Target