Flere nyheder

 
Musik
Melodisk og folk'et på den amerikanske måde

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Melodisk og folk'et på den amerikanske måde
Fre. 23. sep. 2011

Melodisk og folk'et på den amerikanske måde. The Yes Wave er rockmusik med fine og bredt appellerende tekster. Debutalbumnet "The Yes Wave" er nu på gaden i Tyskland og Danmark med elleve rigtig gode sange. Der er tydelig inspiration fra de seneste fem årtier i både melodi og ord.

Jeppe Cornelius på elektrisk og akustisk guitar, piano og keyboard, Rolf Hvidtfeldt Larsen på elektrisk guitar, steel guitar og banjo, Kristian Harting på bas og kor og Dan Hvidtfeldt Larsen på trommer udgør et absolut melodisk alternative-rockband med udpræget country, soul, rock'n'roll og endda til tider glamrock feel. Det svinger hele vejen gennem albummet, omend det lyder en anelse af øvelokale. Det, der giver The Yes Wave sit helt eget udtryk, er i høj grad Cornelius' vokal. Hans stemme er både blid og meget stærk, og han synger med en lethed, som præsenterer teksterne meget klart. Der er en ærlighed i hans diktion, som lader en masse følelser strømme ud af højtalerne.

Tekstmæssigt er der ikke tale om nogen stor revolution. Det er følelser, som uendeligt mange musikere har sat på lyd. Men med en hyppig brug af sproglige klichéer, lader det til at være et bevidst træk fra sangskriver Jeppes Cornelius' hånd. Han stiller sig ind i rækken af hjerte-smerte-sangere med al deres tårevædede melankoli, men formår med sin smidige stemme at fremføre det uhøjtideligt og jordnært. Sammen med det musikalske ekko fra 1960erne og 1970erne leder det tankerne tilbage på Arthur Lee fra Love.

Thereza Rowe har lavet det kunstfærdige cover, som på én gang har et meget stramt grafisk design og en detaljerig tegnet følelse. Med en blanding af Cirkeline, Bennys Badekar og Mumitroldene på ekskursion i Piet Mondrians minimalistiske visuelle udtryk, illustrerer Rowe på skønneste vis sangskrivningens udforskninger af genkendte vendinger. Nemlig spændingsfeltet mellem det håndgribelige og det abstrakte, mellem det åbenlyse og det uforudsigelige. Hendes eventyrlige univers - af menneskekroppe med dyrehoveder, der ved hjælp af ubåde og noder dykker ned i et ocean, der byder på fisk, bølger og en gazelle - beriger den musiske oplevelse.

The Yes Wave
Ude på cd fra Divine Records