Flere nyheder

 
Diverse
Tag magten i Folketinget

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Tag magten i Folketinget
Fre. 23. sep. 2011

Her er den perfekte beskæftigelse i denne spændingsladede ventetid, hvor rød blok skændes om magten, mens blå blok føler sig udenfor og gør alt, hvad de kan for at få opmærksomhed. "Magtspillet" er ganske enkelt en lille og genial hybrid mellem politisk satire, billedkunst og spil.

Det nye - og meget anderledes - kortspil er satirisk underholdning for voksne og større børn (2-4 deltagere). Det handler i al sin enkelthed om at tilrane sig magten i Folketinget ved at begå så mange skandaler som muligt.
Spillet byder på 36 bidende satiriske karikaturtegninger af toneangivende politikere fra de sidste 25 år i dansk politik. Det gør spillet relevant - også når politikernes nuværende magtkampe er overstået. Kortene minder i funktion om datidens bilkort, hvor km/t og kubik er skiftet ud med ministertaburetter og antal offentlige skandaler. Bedrageri, grundlovsbrud og injurier er blot nogle af de våben, der må tages i brug af deltagerne, for at opnå målet: at skabe et så skandaløst ministerhold som muligt.

Idémanden er journalist Søren F. Lillesøe, som på mest latterfremkaldende vis opsummerer de sidste 25 års skandaler i dansk politik. Fabelagtig formidling i al sin lethed og med verdens største glimt i øjet.

Tegningerne er leveret af grafikeren The Allan og forestiller en lang række af Folketingets mest farverige skikkelser gennem det seneste kvarte århundrede. Gense bl.a. Mogens Glistrup, Poul Nyrup, Uffe Ellemann-Jensen og nutidige spinat-eksperter som Kristian Jensen, Lars Løkke-Rasmussen og Ole Sohn.

Det visuelle udtryk leder tankerne tilbage på 1950ernes børnebøger, Ole Lund Kirkegaard, Jannick Hastrups minimalistiske tegnefilmsunivers og popkunst i bred forstand. Og så er det naturligvis nogle fantastiske fotos af de forskellige politikeransigter, der er klippet ind i de herlige grafiske kort.

Magtspillet
Supra Media Spil
2-4 spillere (13-80 år)
41 farvekort med lak og afrundede hjørner.
Trykt i Danmark af Toptryk Grafisk ApS.
Vejl. Udsalgspris: 99,75 kr
ISBN-13: 9788799326426