Flere nyheder

 
Litteratur
Veje til et bedre familieliv

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Veje til et bedre familieliv
Fre. 23. sep. 2011

Bogen handler om at skabe tid og overskud i familien, med en god balance mellem job, familie og fritid. Forfatteren er ICF-certificeret coach, og med denne bog forsøger hun at give en række gode råd til, hvordan man kan få det liv, man drømmer om, i stedet for et liv fyldt med konflikter, stress og evindelige frustrationer.

Forfatteren Lisbeth Fruensgaard tager med bogen Det er nu eller aldrig! afsæt i, hvordan man får det optimale familieliv. Bogen kan dog også bruges af singler eller par med lige så stort udbytte som den traditionelle børnefamilie, det er måske så bare nogle andre områder af bogen, man vil vælge at prioritere.

Bogen indeholder en lang række gode råd, øvelser, opgaver og konkrete værktøjer, som kan bruges i hovedparten af de situationer, man kan befinde sig i som person, par eller familie.
Det kræver en aktiv indsats fra læseren at få det fulde udbytte af bogen. De enkelte øvelser kan godt få et præg af at være temmelig pædagogiske, og brugen af bogen kræver store evner til at kunne reflektere over sin situation, sit liv, hvor man er på vej hen, hvilke værdier man vægter osv.

Der er en reel risiko for, at bogens opgaver vil få det til at kamme over for mennesker, der mere er vant til at handle og reagere end at reflektere og overveje. På den anden side så er muligheden for at få et liv, hvor man er mere glad og tilfreds, da værd at bruge lidt tid og kræfter på!

De første to kapitler handler om konceptet tid og vores opfattelse af tid som en mangelvare. Her skal læseren arbejde med at ændre sin opfattelse af tid som en mangelvare til noget, der er rigeligt af til de vigtigste ting, samt øve sig i at finde ud af, hvad der er de vigtigste ting for læseren selv.

Kapitel 3-5 handler om at gøre de ting, der er de rigtige for sig selv. Her arbejdes der med læserens ønsker til sit liv, de værdier man har, og hvordan man får mere overskud af at leve et liv i overensstemmelse med sine værdier, og hvordan ens liv får retning og mening.

I kapitel 6-11 arbejder man med mange af de samme ting som i kapitel 3-5, men her handler det om familiens værdier, og hvordan man sikrer, at familien lever op til sine værdier og er på vej i den rigtige retning, hvordan der kan gives plads til alle i familien, og hvordan der kan skabes nogle rammer, inden for hvilke hele familien kan trives og blomstre.

For at få mest muligt ud af bogen bør den i princippet have fast plads på kaffebordet, så man aldrig glemmer, at man er i gang med en dynamisk proces, som aldrig slutter. Opgaverne i bogen er således ikke nogen, man kan udføre en gang for alle. Familien er dynamisk, og derfor vil resultaterne af opgaverne ændre sig løbende i takt med, at familien ændrer sig.

Bogen er spændende og indeholder et stort potentiale for dem, der er villige til at lægge kræfterne i det. Bogens opgaver vil sandsynligvis appellere mere til gruppen af højtuddannede, som er mere vant til at skulle arbejde med processer og reflektere over hændelsesforløb. Men er man er villig til at give det en chance, har alle dog lige store muligheder for at få gode resultater.

Køb eller bestil bogen på saxo.com

Lisbeth Fruensgaard: Det er nu eller aldrig!
Gyldendal, 222 sider
ISBN: 9788702104561