Flere nyheder

 
Musik
Sælsom og smuk debut

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Sælsom og smuk debut
Fre. 30. sep. 2011

Det er en udsædvanligt sælsom og smuk debut fra den 29-årige Johanna Elina. Der er tekstmæssig dybde og stemningsmættede og elegant varierende musiske udtryk. Det er feel-good musik, feel-sad musik og feel-absolutely-beautiful musik gennem alle 10 helstøbte numre. Johanna Elina har en magisk stemme, som man kan erhverve sig en lille skive af med cd'en "Our Garden".

Den finske jazz-sangerinde, som bor og arbejder i Danmark, komponerer selv al sin musik. Hun har studeret på Rytmisk Musikkonservatorium, hvor hun mødte de musikere, hun har samlet sit projekt om; August Rosenbaum på piano, Francesco Bigoni på tenor-saxofon, Henrik Olsson på guitar og Joel Illerhag på bas. Det lykkes til fulde Johanna Elina og de talentfulde musikere at fastholde de smukke, spændende og sørgelige hverdagsøjeblikke og invitere lytteren ind i denne have af blomstrende og smukt afblomstrede udtryk.

Genremæssigt er det med debutantens egne ord moderne indie-vokaljazz med et twist af pop. Skal det sammenlignes med nogen, må det være Norah Jones eller Clara Bryld, som tilhører en generation af jazzsangerinder, der bruger jazzen som platform for nye og anderledes udtryk. Johanna Elina formår dog at gøre det endnu mere nyt og anderledes, men bibeholder stadig en stemning af ro og velkendthed.

I en tid, som byder på så uendelig mange lyse og fine pigestemmer, er det vidunderligt at støde på en kvinde med en solid alt, som kan og tør bruge sin stemme på mange måder. Den afro-brasilianske musikkultur sammen med old school jazz og en stærk og selvsikker musikalsk identitet gør albummet til noget ganske enestående. Teksterne flyder vægtløse i en paradisisk have af musikalsk overskud og eksperimenterende lydbilleder.

De 10 numre har allerede snurret mange gange rundt i denne anmelders cd-afspiller. Og det vil de komme til igen og igen, både som lydtapet til eftertænksomme samtaler og når sjælen trænger til en dybdegående massage.

Johanna Elina: Our Garden
Ude på cd fra Divine Records